Samsung Watch Active 2 Review 2023

De Samsung Galaxy Watch Active 2 smartwatch werd uitgebracht in 2019, en het blijft een belangrijk onderdeel van de Galaxy Watch line-up. De Watch Active 2 is een Samsung-product, daarom werkt een Samsung telefoon beter in combinatie met deze smartwatch, maar ook Android 5.0 of hoger en iOS 9 of hoger wordt ondersteund.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is eenvoudig in gebruik en heeft meer functionaliteit en functies dan zijn rivalen, waaronder Apple Watch 6. Desalniettemin is de Active 2 een betrouwbare optie voor consumenten die op zoek zijn naar een smartwatch om mee te wandelen en naar het werk te gaan, vooral voor Android-gebruikers. Lees hier onze review Samsung Watch Active 2.

Samsung Watch Active 2 prijsvergelijking

Impressie

Ontwerp en display

Op het eerste zicht lijkt de Samsung Galaxy Watch Active 2 bijna identiek aan de originele Galaxy Watch Active, maar het model van de tweede generatie heeft een aantal opmerkelijke verbeteringen. Het horloge is er nu in twee kastmaten: namelijk 40mm en 44mm, deze smartwatch is dus gemakkelijker te hanteren in vergelijking met het 46mm grotere model van de Galaxy Watch. Je kan kiezen uit roestvrij staal of aluminium als behuizing en bandjes. Deze twee opties zijn zeer licht van gewicht, het kleinere aluminium (zonder bandje) weegt 26g, en het grotere aluminium weegt 30g, daarom zijn ze niet zwaar als je ze draagt tijdens het hardlopen of een andere activiteit. Beide versies hebben dezelfde resolutie (360 x 360), en het AMOLED-paneel is bijzonder scherp en levendig.

De Galaxy Watch Active 2 is verkrijgbaar in 2 verschillende versies, het fashion model met de roestvrijstalen, extra dunne behuizing en het mooie lederen bandje. De tweede versie is het fitness model met de lichtgewicht aluminium behuizing met het sportief bandje. 

Tot slot heeft de Galaxy Watch Active 2 twee fysieke knoppen aan de rechterkant: een aan de bovenkant, namelijk een ’terug’-knop en eentje aan de onderkant, namelijk een ‘home’-knop waarmee je je apps kan openen.

samsung-watch-active-2-pols

Prestaties en software

Samsung maakt zowel de hardware als de software voor zijn smartwatches, en dat betaalt zich goed uit. De algehele prestaties zijn snel, vlot en vertragingsvrij. De Galaxy Watch Active werkt heel goed als smartwatch. Er zijn tal van watch faces om uit te kiezen, en notificaties worden geleverd met een vriendelijke buzz en worden duidelijk weergegeven op het scherm.

De draaischijf maakt het eenvoudig om door apps op je startpagina of meldingen op het hoofdscherm van de ‘watch face’ te bladeren. De smartwatch heeft ook een luidsprekerfunctie en een slimme batterijmodus om de batterijduur met meer dagen te verlengen. Daarnaast maakt de hogere opslagcapaciteit van 8BG het mogelijk om verschillende apps, muziek en watch faces te downloaden. Je kan dus alles wat je nodig hebt op je smartwatch downloaden. 

Batterij levensduur

Bij normaal gebruik kan de Samsung Active 2 twee volle dagen worden gebruikt. De levensduur van de batterij kan echter afnemen bij veel activiteit, zoals het afspelen van muziek of het lopen met GPS. Gedurende deze momenten kan de batterij in een sneller tempo verbruiken. Het hangt allemaal af van hoeveel stroom je gebruikt, en er zijn energiebesparende instellingen (grijstinten inschakelen, Wi-Fi uitschakelen) om de levensduur tussen oplaadbeurten te verlengen.

Functies

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is ontworpen voor mensen die op een natuurlijke manier fit en actief willen blijven. Het zit boordevol functies om je in topvorm te houden, zoals je je wel kan voorstellen. Hardlopen, wandelen, zwemmen, fietsen, roeien en elliptische workouts behoren tot de zeven activiteiten die automatisch kunnen worden bijgehouden. Daarnaast zijn er nog 40 andere trainingsmodi die handmatig kunnen worden bijgehouden door ze uit een lijst te kiezen. Net als de vorige versie heeft de Samsung Active 2 een optische hartslagsensor, een NFC-chip en ingebouwde GPS om afstand, snelheid en ronden bij te houden. Maar dat is niet alles wat deze smartwatch te bieden heeft, ontdek hieronder de unieke functies van de Samsung Active 2.

Waterdicht

De Active 2 is waterdicht tot een diepte van 50 meter, met een speciale watermodus die onbedoelde activering voorkomt en de luidspreker vrijmaakt van vloeistof wanneer je uitstapt. Door van tevoren te selecteren dat je gaat zwemmen, kan je allerlei gegevens bijhouden. Denk aan geautomatiseerde kennis van de stijl van de zwemslag, de gezwommen afstand, en de zwemsnelheid. De Active 2 is uitstekend bestand tegen water en kan met een gerust hart tijdens het zwemmen worden gedragen.

Hardloop coaching

Samsung heeft hardloop coaching functie geïntroduceerd op de Galaxy Watch Active 2, waarbij je kan kiezen uit zeven programma’s om je uithoudingsvermogen of je tempo te verbeteren. De aanwijzingen zijn zowel vocaal (via de luidspreker van het horloge of een Bluetooth-hoofdtelefoon die rechtstreeks op het horloge is aangesloten) als tactiel (het horloge trilt bijvoorbeeld als je sneller of langzamer moet lopen). 

Ingebouwde hartslagmonitor

De Active 2 beschikt over nieuwe hart-centrische functies. Op dit moment wordt de optische sensor gebruikt om de hartslag de hele dag door constant te volgen, spanning bij te houden en inspanningsgegevens te leveren.

Slaap tracking

Net als de originele Galaxy Watch Active, houdt de Active 2 je slaap bij. Het bijhouden van je slaap gebeurt automatisch en is sinds de introductie met sprongen vooruitgegaan. Slaapinformatie, inclusief bewegingen, wordt opgeslagen in de Samsung Health-app voor telefoons. Je kan ook je slaap van de afgelopen nacht bekijken door naar de Samsung Health-app van je horloge te gaan. We verwachten echter dat je de telefoon-app bekijkt om te zien hoe je het hebt gedaan. Gegevens zoals Totale slaap samen met aspecten zoals efficiëntie worden vanaf daar getoond. De ingebouwde hartslagmonitor kan ook resultaten van de slaapfase geven.

Bloeddrukcontrole & ECG

De Active 2 heeft nu ook bloeddrukcontrole en een ECG. Dit is een belangrijke toevoeging omdat het de Active 2 in dezelfde categorie plaatst als de Apple Watch Series 6 en Fitbit Sense als fitnesshorloge – maar tegen een veel lagere prijs. Met deze nauwkeuriger methode van hartritmecontrole kan de hartslag worden vastgesteld en kunnen de symptomen van atriumfibrillatie, een onregelmatige hartslag, worden voorspeld. De gegevens worden gesynchroniseerd met de Samsung Health Monitor-software, waarmee je de meetwaarden kan weergeven volgens classificatie en patronen.

Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden om gebruik te kunnen maken van deze functies. Om te beginnen moet je een Samsung-smartphone hebben om de functie te kunnen gebruiken, want daarvoor is de Samsung Health Monitor-app nodig. Om de metingen te controleren, heb je een bloeddrukmanchet nodig.

Ingebouwde GPS

Ingebouwde GPS is ook aanwezig, zodat je kan gaan hardlopen of wandelen zonder het gedoe van het meenemen van je telefoon.

Slimme functies

Muziek- en videospeler

De Active 2 heeft zijn eigen muziekspeler, waardoor je naar muziek kan luisteren zonder je telefoon mee te hoeven nemen. Je kan het horloge verbinden met je telefoon en een audioapparaat om meldingen te blijven ontvangen terwijl je naar muziek luistert en traint. Je kan zelfs YouTube-video’s bekijken op je horloge dankzij de Player4Youtube.

Camera Controller-app

De camerabediening met live weergave is een innovatieve functie. De Camera Controller-app kan via de Galaxy-app op het horloge worden geïnstalleerd. Je kan deze app gebruiken om selfies en groepsfoto’s te maken terwijl niemand je telefoon vasthoudt. Laat je telefoon ergens tegenaan rusten en controleer of iedereen (goed uitziend) op de foto staat door op het display van het horloge te klikken voordat je de foto neemt.

Notificaties

Je kan op meldingen reageren door een bericht te typen met het virtuele toetsenbord of door een spraakbericht achter te laten. De Galaxy Watch 2 beschikt over de slimme antwoordfunctie, net als over de mogelijkheid om door je chatgeschiedenis te bladeren. Foto’s kunnen ook worden bekeken in de communicatie.

LTE-connectiviteit 

Momenteel ondersteunt Samsung alleen LTE/4G-connectiviteit in roestvrij staal in alle formaten. LTE-versies zijn iets duurder dan Bluetooth-only varianten. 

Bixby

En dan is er nog Bixby, de stem assistent van je smartwatch. Op de eerste Active was Samsungs antwoord op Siri en Alexa gewoon niet erg succesvol, en er is nog steeds controverse over hoe effectief het is op een smartwatch. Bixby is meer dan in staat om je vragen te beantwoorden als je ze eenvoudig houdt.

Voor- en nadelen Samsung Galaxy Watch Active 2

Nu je bekend met de functies van de Samsung Galaxy Watch Active 2, gaan we hier de voor- en nadelen van de Active 2 in detail bekijken. 

Voordelen
  • Duidelijke compacte display
  • Digitaal roterend scherm
  • Notificaties ontvangen
  • Waterslot
Nadelen
  • Weinig apps
  • Bixby i.p.v. Google assistent
  • Je moet handmatig Waterslot inschakelen

Voordelen

Laten we eerst een kijkje nemen naar de voordelen van de Active 2. Deze smartwatch beschikt over meerdere voordelen, het beschikt onder andere over een goed display en een digitaal roterend scherm wat de schermruimte optimaliseert. Daarnaast is het horloge ook in staat om meldingen te ontvangen en weer te geven op het scherm. 

Display

Het horloge is zeer compact en klein, en de stijl van het horloge is zeer comfortabel. Het kan dagen achtereen worden gedragen. En als je zweet, zal dit horloge geen huidirritatie veroorzaken.

Digitaal roterend scherm

Om de schermruimte te optimaliseren, is de traditionele roterende rand vervangen door een digitale roterende rand. De dunne rand is aanraakgevoelig en het scherm is uitgebreid zodat er meer ruimte is voor inhoud en waarschuwingen. Wanneer je door de menu’s klikt, geeft de aanraakrand zachte feedback, waardoor het horloge gemakkelijk te gebruiken is.

Notificaties

De notificatiefunctionaliteit van Samsung presteert bewonderenswaardig. Je kan op berichten reageren door op het virtuele toetsenbord te typen of een spraakbericht achter te laten. App-notificaties zoals Gmail en andere worden regelmatig gesynchroniseerd. Je kan oproepen direct vanaf het horloge accepteren of weigeren. De luidsprekers en de microfoon zijn van voldoende consistentie.

Nadelen

Naast de voordelen, beschikt de Active 2 ook over enkele nadelen. Deze smartwatch beschikt niet over voldoende apps van derden, wat een tegenvaller kan zijn voor sommigen. Het beschikt wel over een stem assistent om je te begeleiden, maar deze werkt traag en reageert enkel op basisvragen. Tot slot, is deze Galaxy watch waterbestendig maar moet je het waterslot inschakelen voordat je gaat zwemmen. Mensen kunnen dit vergeten in te schakelen, waardoor ze hun gegevens niet kunnen meten. 

Weinig apps

Apps zijn ook een van de zwakke punten van Tizen wear smartwatches. Er zijn verschillende Samsung-applicaties beschikbaar in de Galaxy Store die uitstekend zijn en naadloos integreren. Maar voor bepaalde mensen is dat misschien niet voldoende. Tizen biedt wel een paar apps van derden, maar niet van Google. Omdat de situatie met apps van derden op de Active 2 niet voldoende is, moet je uiteindelijk naar Bixby gaan om dingen te doen zoals smart home gadgets bedienen.

Bixby in plaats van Google Assistent

Bixby, de robot assistent van Samsung, is erg traag en reageert niet. Hij kan alleen een paar basisvragen beantwoorden. Bixby doet het goed bij het transcriberen van korte stukken tekst. Als je echter iets optimistischer probeert, riskeer je in het beste geval een pauze of in het slechtste geval een deprimerend antwoord dat je horloge het niet kan. Daarnaast wordt de stem van Bixby gebruikt voor de Running Coach-functie, die een beetje robotachtig klinkt.

Waterslot

De waterslotstand is heel nuttig, maar je moet eraan denken om hem telkens in te schakelen als je gaat douchen of zwemmen en hem weer uit te schakelen als je klaar bent.

Samsung Watch Active 2 kopen

We hebben hieronder alvast de beste deals voor je uitgezocht zodat jij jouw Samsung Watch Active 2 voor de beste prijs kunt kopen.

8Expert Score
Conclusie

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is een fantastische smartwatch voor degenen die fitnessbewaking bovenaan hun prioriteitenlijstje hebben staan. Het is niet alleen stijlvol, licht en gemakkelijk te dragen voor alle soorten trainingen, maar het heeft ook functies voor activiteitenmonitoring die naadloos in elkaar overgaan.
Mocht je meer van dit merk willen bekijken, dan kun je ook ons artikel over de beste Samsung smartwatches eens lezen.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo