Polar Vantage V Review 2023

De Vantage V is het nieuwe multi sporthorloge en smartwatch van Polar en de natuurlijke erfgenaam van de oude V800. Het is gebouwd om aan de eisen van de meest extreme atleten te voldoen. Voortbouwend op de basis van de V800 heeft Polar de hardware en software opnieuw ontworpen en een keur aan nieuwe functies geïntroduceerd voor sporters die op zoek zijn naar meer details. Ben je benieuwd naar de functionaliteit van de Polar Vantage V? Ontdek hier onze huidige mening.

Polar Vantage V kopen voor de beste prijs

Polar Vantage V2

373,00 499,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 4:35 am

Een sporthorloge met vele functionaliteiten

Design & interface

Als je de nieuwste Polar Vantage V oppakt, is het eerste wat je opvalt hoeveel subtieler en complexer de stijl is in vergelijking met zijn blokvormige, rechthoekige tegenhanger, de V800. De Vantage V is een horloge met een eenvoudig ontwerp, in een roestvrij stalen kast en met een rond display, wat nieuw is voor Polar. Sommigen zullen dat niet leuk vinden, maar voor anderen is het eerder goed nieuws. Vierkante schermen kunnen ongemak veroorzaken bij polsbewegingen. We durven zelfs te beweren dat dit Polar’s best uitziende horloge ooit is, en een van de aantrekkelijkste hardloophorloges van dit moment. Naast het aanraakscherm met tik- en veeg functie zijn er vijf discrete knoppen aan de zijkant van de roestvrij stalen kast die een tweede manier bieden om het horloge te bedienen.

Functies

Laten we beginnen met de basis. De Polar Vantage V omvat 130 verschillende activiteiten, elk met een eigen sportprofiel en tracking algoritmen. Hardlopen, zwemmen en fietsen komen allemaal aan bod, en er is een speciale triatlon modus. Er is ook CrossFit en fysieke conditie beschikbaar, evenals klimmen en mountainbiken.

Hardloopindex

Een hardloopindex is een eenvoudig getal dat hardloopresultaten rangschikt. Running Index berekent automatisch de Running Vo2max score van een loper op basis van hun loopsessie.

Running App 

Op de Vantage V kan je tot 20 sportprofielen tegelijk laden en kan je de statistieken van een sessie bekijken en configureren met de Polar Flow webservice of mobiele app. Het gratis, aangepaste en adaptieve fitnessprogramma van Polar biedt deelnemers van alle leeftijden regelmatige, gerichte oefeningen, variërend van 5km- tot marathonafstanden.

Polar Sleep Plus™

Goed slapen bevordert je herstel en prestaties. Polar Sleep Plus™ detecteert automatisch de timing, hoeveelheid en kwaliteit van je slaap. Daarnaast geeft het aanbevelingen voor vooruitgang. Dit wordt weergegeven in een gemakkelijk te lezen formaat dat al je slaap onderbrekingen en gegevens weergeeft.

Lopend vermogen

De Polar Vantage V is het eerste horloge dat loopvermogen meet vanaf de pols. Hier zijn geen extra sensoren voor nodig. Je krijgt hierdoor meer inzicht in de intensiteit van je hardloopsessies.

HR Optische Sensor

Polar’s nieuwste innovatieve optische HR-sensor fusiesysteem (Precision Prime) combineert optische hartslag en huidgevoeligheidsanalyse. Interferentie wordt aanzienlijk geminimaliseerd, waardoor een nauwkeurigere hartslagmeting mogelijk is.

Regelmatige lichaamsbeweging en continue hartslag

Combineert activiteit- en hartslaggegevens om de dagelijkse calorieverbranding te meten en biedt zo een holistisch perspectief van het dagelijks leven, de juiste calorie-inname en activiteitsgegevens.

Recovery Pro

Recovery Pro is een herstelprogramma. Overtraining en breuken moeten worden vermeden, en de genezingsfase moet regelmatig en langdurig worden gecontroleerd. Dit kan allemaal met deze functie. Zie hoe hersteld je lichaam is en krijg feedback om te herstellen.

Zwemstatistieken

Polar Vantage V detecteert automatisch je hartslag, zwemstijl, afstand, tempo, slagen en rusttijden. Afstand en slagen worden ook bijgehouden bij het zwemmen in open water. Houd binnen- en buiten zwemsessies bij aan de hand van deze metingen. Zwemmetriek helpt atleten bij het analyseren van de trainingsbelasting en zwemprestaties van elke sessie.

Slimme functies

Telefoonmeldingen

Telefoonmeldingen houden je verbonden met meldingen van oproepen, berichten en apps. Je ontvangt dezelfde meldingen op je Vantage als op je vergrendelde telefoonscherm. Het is zowel beschikbaar voor iOS als Android. Er bestaat ook een optie ‘niet storen’ die alle telefoonberichten kan uitschakelen. De automatische achtergrondverlichting, geluiden, trillingen en horloge-waarschuwingen zijn hierbij ook uitgeschakeld, waardoor het een handig hulpmiddel is voor gebruik ’s avonds laat. 

Slaapwijzerplaat

Met de slaap wijzerplaat kan je de slaapgegevens van de afgelopen nacht controleren en een score geven voor hoe goed je hebt geslapen, rechtstreeks vanaf je polshorloge. Nadat enkele uren slaap is gedetecteerd, wordt het bericht “Al wakker?” weergegeven. Nadat je wakker bent geworden, klik je op OK om te stoppen met het monitoren van je slaap en krijg je een overzicht van je slaap om de schatting van het slaap cijfer te versnellen.

Ingebouwde GPS en routebegeleiding

Hiermee kan je nieuwe routes vinden van andere Polar Flow gebruikers en aanbieders van derden. Favoriet je leuke routes in de verkenning weergave van Polar Flow, of importeer GPX- of TCX-routes van andere services en koppel ze aan je horloge. Je Vantage V horloge houdt je op koers en leidt je tijdens de reis.

Smart Calorieën

Met deze functie bereken je hoeveel calorieën je verbrandt op basis van je gewicht, lengte, leeftijd, geslacht, persoonlijke maximale hartslag en hoe hard je traint.

Batterijvermogen

De Polar Vantage V heeft een batterijlevensduur tot 40 uur voor continue training met optische hartslag- en GPS-bewaking. Bovendien is de oplaadtijd aangenaam kort; de Vantage V kan in iets meer dan een uur volledig worden opgeladen. 

Voor- en nadelen – Polar Vantage V

Laten we eens kijken naar de voor-en nadelen van de Polar Vantage V nu je vertrouwd bent met de functionaliteit ervan. Op die manier krijg je een vollediger beeld van het toestel en kan je de juiste beslissing nemen.

Voordelen
  • Lange batterijduur
  • Veel interface opties
  • Meet loopvermogen
Nadelen
  • Geen muziekopslag
  • Geen hartslagband inbegrepen

Voordelen 

Laten we positief beginnen door de voordelen van de Polar Vantage V op te noemen. Eerst en vooral beschikt dit toestel over een goed batterijvermogen waardoor je er lang mee kan werken. Daarnaast meet het je loopvermogen zonder extra sensoren. Verder kan je als gebruiker kiezen tussen verschillende interface opties, zo bepaal je zelf je gebruikersvoorkeur.

Batterijduur

De Vantage V heeft een sterke levensduur van de batterij en een robuuste constructie. Zo kan je er lang mee op weg, op slechts een enkele lading. 

Loopvermogen

Een ander voordeel van de Polar Vantage V is dat het je loopvermogen meet zonder een externe sensor te gebruiken.

Opties interface

De Polar Vantage V beschikt zowel over fysieke knoppen als een touchscreen. Het is altijd mooi meegenomen om beide keuzes te hebben, want sommige sporters houden van fysieke toetsen. Om door menu’s te bladeren, gebruik je de toetsen of het touchscreen, en om een keuze te maken, druk je op een toets of tik je tweemaal op het scherm.

Nadelen 

Natuurlijk zijn er naast voordelen, ook nadelen die hieronder worden opgesomd. Het grootste nadeel van de Polar Vantage V is het ontbreken van muziekopslag. Een ander nadeel is dat je een extra hartslagband moet aankopen voor een nauwkeurige meting.

Geen muziekopslag

Met de Polar Vantage V is het niet mogelijk om muziek op te slaan op het toestel. Indien je graag met muziek sport kan dit een nadeel zijn. Echter, heb je de mogelijkheid om je telefoon, mp3 of ander toestel met ingebouwde muziekopslag mee te brengen naar je training. Zo kan je toch genieten van muziek bij je training.

Geen hartslagband inbegrepen

De Polar hartslagband heeft veel nauwkeurigere hartslagmetingen; deze hartslagband wordt echter niet meegeleverd.

Belangrijkste specificaties

Garantie2 jaar
MerkPolar
Soort displayDigitaal
Grote van het scherm1,2 inch
SchermtypeLCD
TouchscreenJa
Kleurenscherm Ja
Aanbevolen polsdikte18-22cm
Gewicht52 gram
WaterbestendigJa
StroomvoorzieningBatterij
BluetoothJa
Compatible met appsMail, Spotify, Strava
Ingebouwde GPSJa
KompasJa
AltimeterJa
SlaapmonitoringJa
ActiviteitstrackerJa

Conclusie – Polar Vantage V

Is de Polar Vantage V een aanrader? Absoluut! De Polar Vantage V is veruit het mooiste en meest veelzijdige horloge van Polar tot nu toe. Als je gepassioneerd bent door je sport en graag diep in je gegevens graaft en op zoek bent naar betere resultaten, dan heeft de Polar Vantage V je heel wat te bieden. Het toestel beschikt over een functie verzameling die je bijna een volledig beeld kan geven van alles wat van invloed is op hoe goed je leeft en presteert, zoals het in evenwicht brengen van trainingsbelasting, revalidatie en slaap. Een echte aanbeveling!

Polar Vantage V2

373,00 499,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 4:35 am

Een sporthorloge met vele functionaliteiten

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo