Fitbit Versa 3 review 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar de smartwatch die het beste bij jou past en ben je de Fitbit Versa 3 tegen gekomen? Je wilt graag weten hoe deze presteert en wilt graag alles weten. Zowel de voordelen, de nadelen als de functies. In deze review bespreken we het van top tot teen.

De Fitbit Versa 3 is erin geslaagd om een aantal nuttige updates te introduceren vergeleken met zijn voorgangers en deed dit alles zonder de prijs te verhogen. Zowel het fysieke ontwerp als de gebruikersinterface zijn vernieuwd, maar de Versa 3 voelt en werkt nog steeds als een echte Fitbit horloge. Lees hier onze Fitbit Versa review:

Fitbit Versa 3 kopen

Fitbit Versa 3 Zwart

148,49 229,00
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Inzicht in gezondheid

Ontwerp kwaliteit

De Fitbit Versa 3 heeft een cirkelvorm die lijkt op de vorige twee Versa-versies, maar heeft iets gladdere randen en alles voelt in het algemeen zachter en meer ovaal aan. De Fitbit Versa 3 maakt gebruik van een navigatiesysteem met touchscreen en één knop, maar in tegenstelling tot de fysieke knop van de Versa 2, gebruikt het nieuwe model een ‘inductieve’ knop. Deze knop zit een beetje onder de rand van de behuizing en je moet ‘onder’ het horloge drukken als je er iets mee wilt doen.

Deze Fitbit heeft een groter scherm dan zijn voorgangers, respectievelijk 40 mm vs. 35 mm. En het scherm versmelt beter met de rand, waardoor de indruk wordt gewekt dat het eigenlijk groter is dan het in werkelijkheid is. Echter, ziet de Versa 3 er net zo uit als de Sense. Hij heeft dezelfde grootte en vorm, hetzelfde scherm, en hij gebruikt zelfs dezelfde bandjes. De behuizing van de Sense is gemaakt van roestvrij staal in plaats van het aluminium van de Versa 3 en er zijn verschillende kleuropties beschikbaar. Maar buiten deze verschillen zijn ze in één oogopslag moeilijk uit elkaar te houden. Het scherm is helder genoeg om buiten te zien, zelfs in direct zonlicht. 

Batterijvermogen

Met een batterijlevensduur van zes dagen hoef je je horloge niet zo vaak op te laden, wat betekent dat je 24 uur per dag je gezondheid kan volgen. Het horloge laadt ook snel op! Na slechts 12 minuten opladen heeft de batterij weer een levensduur van 24 uur. Het AMOLED-scherm heeft een always-on-modus, wat betekent dat je alles kunt controleren met slechts een blik van je pols.

Slimme functies

De Versa 3 bevat ook een aantal belangrijke functieverbeteringen ten opzichte van de Versa 2. Waaronder NFC, dit is Fitbit Pay voor contactloze betalingen. Sla gewoon je kaarten op in de Wallet in de Fitbit-app en je bent klaar om contactloos te betalen. 

Wil je checken wat er met je dag aan de hand is, of wat voor weer het wordt? Met de ingebouwde Alexa- en Google-spraakassistenten kun je je slimme apparaten bedienen en herinneringen instellen, rechtstreeks vanaf je horloge. Daarnaast kan je ook je muziek en podcasts met een tik bedienen, of krijg al je telefoonmeldingen en antwoorden rechtstreeks vanaf je pols. Is dat nog eens handig!

Bovendien is deze smartwatch ook waterbestendig, wat betekent dat je er ook mee kunt gaan zwemmen. Er zijn meer dan 20 activiteiten geïnstalleerd in de Versa 3 en het heeft ook ingebouwde GPS en offline muziek geheugen, wat betekent dat deze Fitbit een echte offline, telefoon-vrije outdoor workout ervaring te bieden heeft. Er zijn tal van apps die je kan downloaden, dus je vindt alles wat je nodig hebt voor het dagelijks leven.

Functies

De Fitbit Versa 3 helpt je om je gezondheid elke dag bij te houden. Ja kan je hartslag volgen tijdens het sporten of rusten, perfect om trends bij te houden. Het houdt je dagelijkse activiteit bij, inclusief stappen, afstand en verbrande calorieën. Er is ook Active Zone Minutes, een systeem dat de hartslag bijhoudt en controleert of je minstens 150 minuten per week matig intensief of 75 minuten intensief actief bent geweest. Deze functie werkt automatisch en vereist geen interactie van de gebruiker, behalve bewegen natuurlijk, ideaal voor mensen die vaak zitten en een geheugensteuntje nodig hebben om zo nu en dan te bewegen.

Gezondheidsmonitoring

Daarnaast zijn er geleide ademhalingssessies die je helpen om tijdens drukke dagen een beetje rust te vinden. Je kan ook je voedsel invoeren om je eetgewoonten bij te houden, of vrouwen kunnen een beter inzicht krijgen in hun cyclus doordat dit toestel hun vrouwelijke gezondheid bijhoudt. 

Slaapmonitoring

Verder kan je met de slaapmonitoring rustig slapen. Deze kan je alles vertellen over je slaapstadia en slaapscores, en je zachtjes wekken met stille alarmen. De Versa 3 beschikt over een app waarin je een lijst vindt van al je dagelijkse activiteiten, zoals je verbrande calorieën, en andere informatie zoals hoeveel dagen je vorige week hebt gesport, hoeveel gewicht je hebt gewonnen/verloren, enz. Het is heel mooi en eenvoudig toestel!

Voor- en nadelen

Een review is niet volledig zonder de voor- en nadelen te bespreken. Ontdek hieronder de voor-en nadelen van de Fitbit Versa 3. We zullen je eerst alle voordelen vertellen waarna we het ook van de kritische kan bekijken en de nadelen van de Fitbit Versa 3 zullen bespreken.

Voordelen

Net als bij de hele Fitbit Versa familie, kan je de Versa 3 ook gebruiken bij het beoefenen van je favoriete sport. Je kan ook kiezen uit 20 verschillende sportprofielen. Het belangrijkste voordeel is de toevoeging van de GPS, dit maakt het ideaal om buitenshuis activiteiten te volgen. De Versa 3 houdt ook activiteiten bij, en in het bijzonder slaap.

Gemakkelijk te koppelen

Daarnaast kan je de Fitbit Versa 3 gemakkelijk koppelen met je smartphone aangezien deze werkt voor iOS en Android. Ja kan met deze Fitbit updates ontvangen vanaf je mobiel. Als je een reactie krijgt, kan je daar ook op reageren via de ingebouwde microfoon of vooraf ingestelde antwoorden. Zo hoef je niet altijd je smartphone bij de hand te hebben. Je hebt ook de mogelijkheid om andere applicaties en sportprofielen tegen betaling toe te voegen door gebruik te maken van de Fitbit App. 

Gemakkelijke touchscreen

Bovendien beschikt deze Fitbit over een volledige touchscreen waarmee je alle functies kan controleren. Het scherm heeft ook achtergrondverlichting, zodat je gemakkelijker kan werken als de zon niet schijnt.

Lange batterijduur

Verder is de batterijduur van de Fitbit Versa 3 meer dan genoeg. Zonder het always-on-screen geraak je zeker zonder problemen vijf tot zes dagen rond. En dat is niet alles! Versa 3 heeft slechts een snelle oplaadbeurt nodig om weer tot zijn maximale capaciteiten te geraken.

Goede bandjes

Ten slotte beschikt deze Fitbit over aanpasbare bandjes. Zowel het sluitmechanisme als de manier waarop je de bandjes vastmaakt, zijn verbeterd. Hierbij kun je kiezen uit enorm veel verschillende kleuren en printjes en andere dingetjes op de bandjes. Zo ziet er voor iedereen wel wat bij.

Nadelen

Een minpunt is dat er bepaalde functies ontbreken en hierdoor de gezondheidsstatistieken beperkt zijn. Dit wordt ook verklaard doordat de Versa 3 de kleinere versie is van de Fitbit Sense. Dit zorgt ervoor dat je minder voor de Versa 3 moet betalen, maar er wel bepaalde functies niet van toepassing zijn. Indien je wel toegang wil verkrijgen tot een aantal extra functies, moet je betalen voor een Premium maandelijks lidmaatschap, wat een ander nadeel is. Door de ontbrekende functies is deze Fitbit niet geschikt voor extreme sporters. Zo heb je dus niet de mogelijkheid om aangepaste trainingsschema’s met de Versa 3 op te stellen. Het toestel beschikt ook niet over ECG- en EDA-sensoren, waardoor het opnieuw voor extreme sporters minder handig kan zijn. Maar deze Versa 3 is wel geschikt voor mensen die graag bezig zijn met hun gezondheid en graag sporten.

Fitbit Versa 3 Zwart

148,49 229,00
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Inzicht in gezondheid

8.5Expert Score
Fitbit Versa 3: Conclusie

De Fitbit Versa 3 is een zeer plezierige fitness smartwatch. De Fitbit Versa aanbieding is uitstekend, het heeft namelijk alle functies die je nodig hebt voor een volledig functionele smartwatch. Fitbit Versa 3 smartwatch verbetert zijn voorgangers met een groter scherm, geïntegreerde GPS voor het bijhouden van tempo en afstand, een bloedzuurstofsensor, en snel kan snel opladen. Het biedt dus meer functionaliteit en een beter uiterlijk dan zelfs de beste fitness trackers. Fitbit Versa kopen is zeker de moeite waard!

Voordelen
  • Gemakkelijk te koppelen
  • Gemakkelijke touchscreen
  • Lange batterijduur
  • Keuze uit veel verschillende bandjes
Nadelen
  • Minder functies
  • Kan slechts één stem assistent tegelijk inschakelen

Andere Fitbit Reviews

Fitbit Charge 4 Review

Fitbit Inspire 2 Review

Fitbit Ionic Review

Fitbit Aria Air weegschaal Review

Fitbit Ace 3 Review

Fitbit Sense review

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo