Fitbit Sense Review 2024

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben je op zoek naar een smartwatch en zit je al te kijken in de hoek van het merk Fitbit? Sta je nu op het punt om er zelf ook één te kopen? Hoogstwaarschijnlijk ben je dan de Fitbits Sense tegen gekomen. Dan is het goed om te weten of het een goede koop is. In dit artikel worden de voor- en nadelen van deze Fitbit besproken om je te helpen bij je keuze. Onderwerpen als de functies die erop zitten, het design en het gebruik worden hierin toegelicht. Je wilt vast ook weten wat erbij geleverd wordt en of er nog extra mogelijkheden zijn die je later nog zou kunnen aanschaffen. Kortom, in deze Fitbit Sense review helpt jou bij het makkelijker maken van je keuze als je de Fitbit Sense aan het overwegen bent.

Fitbit Sense prijs vergelijken

Waarvoor dient de Fitbit Sense? 

Zoals je waarschijnlijk al weet, omdat je opzoek bent naar een Fitbit, heeft Fitbit smartwatches die je kunnen helpen bij het sporten en fit worden. Door Middel van de Fitbit Sense wordt er vanalles gemeten om jou een zo’n goed mogelijk beeld te geven van jouw fysieke gesteldheid. Nu gaat de Fitbit Sense echter nog verder dan dat. Aan dit horloge zijn nog meer functies toegevoegd om je ook te kunnen helpen met je geestelijke gesteldheid. Zo blijft je fysiek niet alleen fit, maar helpt het jou ook psychisch fit te blijven. Het is dan ook de meest uitgebreide Fitbit die er tot nu toe is op het gebied van metingen en de vele functies waarover hij bezit. De Fitbit Sense zal je helpen om je doelen te behalen door je te motiveren en aan te sporen. Zo kan jouw algemene gezondheid met sprongen vooruit gaan door de boost die het je kan geven. 

Functies van de Fitbit Sense

Zoals eerder genoemd heeft de Fitbit een grote verscheidenheid aan functies. Veel van deze functies zijn ook terug te vinden op andere smartwatches, maar er zitten zoveel sensoren op dat er ook veel andere registraties gedaan kunnen worden. In de Fitbit Sense review zal nu ingegaan worden op deze unieke manieren van meten en daarnaast worden de handigste functies nog even kort besproken.

Stressmeting

Een van de nieuwe functies is het meten van stress. Dit kan door middel van een EDA sensor. Deze meet de electrodermale activiteit van je huid. Door hier veranderingen te herkennen is te zien wanneer je stress ervaart. Het kan je helpen ontdekken waar de stress vandaan komt en of er misschien een patroon in zit. Om stress te minderen kan je meteen gebruik maken van de rust app die handig te gebruiken is vanaf je Fitbit Sense. Zo kun je even een kort momentje voor jezelf pakken om even weer tot jezelf te komen en de dag uitdagingen weer vol te lijf te gaan.

Huidtemperatuur meting

Daarnaast meet de Fitbit Sense ‘s nachts je huidtemperatuur. De data hiervan wordt opgeslagen en gezondheidskwaaltjes worden zo snel opgepakt. Denk aan een beginnend griepje wanneer je net een belangrijke afspraak gepland hebt staan. Zo kan je rekening houden met jezelf, maar ook met anderen. Leer je lichaam kennen om er vervolgens rekening mee te houden. Dit is dan ook een functie die niet ieder slim horloge heeft ingebouwd. Hiermee onderscheid de Fitbit Sense zich dan ook van de andere.

Hartslag meting 

Je gezondheid is ook te meten aan de hand van je hartslag. De Fitbit Sense beschikt over een Pure Pulse 2.0 meting, die tijdens al je ondernomen activiteiten je hartslag meet. Zoals tijdens het sporten, je weet op deze manier hoeveel inspanning je tijdens een rondje hardlopen hebt geleverd. Het kan ook zo zijn dat je hartslag tijdens normale periodes iets raars doet, de Fitbit herkent dit meteen en laat je dat weten. Dit wordt ook wel minuten in actieve zones genoemd, de meldingen die je krijgt als je van hartslagzone veranderd. Het is de bedoeling dat je gestimuleerd wordt om je doelen te halen en helpt je mogelijke kwaaltjes te herkennen. Hoewel het natuurlijk niet de functie van een arts vervangt, kan het je wel helpen om kwaaltjes te herkennen, om vervolgens een huisarts in te schakelen.

De ‘standaard’ functies

Hierboven zijn de gezondheidsfuncties te lezen die nieuw zijn of beter werken dan misschien andere smartwatches, maar daarnaast beschikt de Fitbit Sense ook over andere en meer standaard functies. Zo wordt je slaap gemonitord, in welke slaapfases zit je? En welk cijfer krijgt je nachtrust? Je fitness leeftijd kan via de smartwatch berekend worden, wat handig kan zijn zodat je weet waar je aan moet werken. En als je dan begint met jumping jacks en een workout, dan wordt deze ook meteen door je Fitbit gemonitord. Daarnaast is het mogelijk om de hoeveelheid water die je drinkt, wat je eet en je menstruatie cyclus bij te houden. 

In deze Fitbit Sense review komt dus naar voren dat er erg veel gegevens verzameld worden, meer dan andere smartwatches. Deze data is allemaal gemakkelijk terug te vinden in de app. Deze Fitbit is dan ook ideaal voor mensen die zich zorgen maken over fysieke en mentale gezondheid. Alles is terug te vinden en om te zetten in doelen, waardoor je veel persoonlijke inzichten krijgt. Nogmaals willen we wel benoemen dat een smartwatch nooit de functie van een arts vervangt maar je wel kan helpen dingen te herkennen. Raadpleeg bij twijfel dan ook een arts.

Design

Wil je de Fitbit Sense Kopen let dan ook op het design. Deze lijkt in eerste instantie op de andere horloges van Fitbit, maar er zijn toch wat dingen veranderd. Om te beginnen is de Fitbit Sense gemaakt van aluminium, roestvrij staal, glas en een bandje wat je gemakkelijk kan wisselen. Er zijn twee uitvoeringen van deze smartwatch, maar je kunt ook losse bandjes aanschaffen. Voor een wat klassieke uitstraling zou je kunnen kiezen voor de zwarte versie en als je wat lichter of luchtiger wil is de wit/ goude variant wat meer voor jou. De vorm van het scherm is net als bij de meeste andere Fitbits een beetje rond vierkant, maar heeft dus een stalen omhulsel. Dit is omdat de stressmeter hierin verwerkt zit, als je je stressniveau wil meten is het de bedoeling dat je daar je vingers even oplegt. Verder is de Fitbit redelijk licht en compact, hij is namelijk maar 1,58 inch. En de polsomtrek kan variëren van 140 tot 220. 

Het design van de Fitbit Sense heeft een aantal handige functies om gebruik nog makkelijker te maken. Ook deze worden in de Fitbit Sense recensie nog even kort toegelicht, zo is deze Fitbit:

 • Stofdicht
 • Waterdicht tot 120 minuten
 • Schokbestendig
 • Heeft een verlicht scherm 
 • Heeft touchscreen

Batterijduur van de Fitbit Sense 

Voor degene die van plan zijn om hun horloge dag en nacht om te houden is het erg fijn om te weten dat deze Fitbit erg lang meegaat. Je kan hem namelijk tot wel 6 dagen dragen zonder op te laden. Natuurlijk ligt het er dan wel aan hoe intensief je hem gebruikt en of je workouts bijvoorbeeld ook allemaal opslaat. Maar optimaal gebruik is het zeker. Als je de Fitbit Sense hebt, dan ontdek je snel dat hij makkelijk op te laden is door de magnetische oplader. Deze is niet alleen magnetisch maar ook nog eens super snel, binnen 12 minuten is zit de batterij weer helemaal vol. Alleen draadloos opladen en het verwisselen van de accu zit er niet. Al wordt niet verwacht dat je deze functies nodig gaat hebben. 

Wat krijg je bij aankoop van een Fitbit Sense?

Wil je een Fitbit Sense kopen dan is het handig om te weten wat je bij je aankoop allemaal krijgt. Want het is altijd leuk om gadgets bij je aankoop te krijgen om uit te proberen. Gelukkig krijg je de belangrijkste dingen er gratis bij en wil je andere extraatjes dan zal je die toch echt zelf aan moeten gaan schaffen. De volgende zaken zitten er in ieder geval al bij. 

 • Een (snel)oplader.
 • 30 dagen bedenktijd, ben je toch niet tevreden met je keuze dan kun je hem binnen een maand toch nog terug sturen. 
 • 1 of 2 jaar garantie, dat ligt eraan waar je hem haalt. Mocht er iets met je nieuwe smartwatch gebeuren dan kun je hem gelukkig altijd nog laten maken. 
 • 6 maanden Fitbit premium. Dit wordt automatisch geactiveerd zodra je je Fitbit Sense Activeert. 

Fitbit Premium

Fitbit Premium maakt het mogelijk om nog meer persoonlijke begeleiding te krijgen. Er wordt nog meer met jouw persoonlijke data gedaan en daarmee het uiteindelijk mogelijk om woorden in daden om te gaan zetten. Dit gebeurd in de vorm van begeleidende programma’s en het opbouwen van nieuwe gewoontes. Daarnaast krijg je toegang tot nog veel meer trainingen, tracks en premium uitdagingen. 

Iets wat er niet bij komt, bij het aanschaffen van een Fitbit Sense, is bescherming. Je wil natuurlijk niet dat je net nieuwe smartwatch beschadigd doordat hij ergens tegenaan stoot of doordat je hem per ongeluk op de grond laat vallen. Dit soort ongelukjes voorkom je niet, daarom; wil je een Fitbit Sense kopen? Schaf dan meteen ook een screenprotector aan. Vaak zijn deze volledig dekkend en aan te passen aan jouw eigen smaak. Dus wil je het design nog goed kunnen zien, ga dan voor een doorzichtige en anders kun je voor een leuke kleur rand gaan. 

Voor en nadelen van de Fitbit Sense op een rijtje

Nu je weet waarvoor je deze Fitbit kan gebruiken, welke functies erop zitten en wat je krijgt bij aankoop, gaat het volgende stuk in de  Fitbit Sense review over wat de voor en nadelen zijn van het gebruik en de aanschaf van de Fitbit. Eerst gaan we kijken naar de voordelen waarna de nadelen kort uitgelicht worden. 

Voordelen

Allereerst zullen we de voordelen gaan behandelen. Zo weet jij precies wat redenen kunnen zijn om de Fitbit Sense wel te kopen. In het kort, wordt er enorm veel gemeten, er zit ingebouwde GPS en stressmeting in en het meet zelfs je huidtemperatuur. Als klap op de vuurpijl is de prijs-kwaliteit verhouding ook erg goed.

Enorme scala aan metingen

Er wordt meer gemeten over je gezondheid dan nooit te voren. De Fitbit Sense zit vol met sensoren en meters waardoor er erg veel persoonlijke data verzamelt wordt. Deze data geeft verschrikkelijk veel inzichten in je gezondheid. Waardoor het verbeteren van je gezondheid meteen naar een hoger level kan tillen. 

Stressmeting

Wil je een Fitbit Sense kopen dan zal je merken dat hierop dus een stressmeting gedaan kan worden. Erg veel andere Smartwatches missen deze functie en andere Fitbits hebben de functie al helemaal niet. Je hebt dus een unieke Fitbit gekocht, waarbij je ook je mentale toestand kan meten. Kortom, nog meer gezondheids inzichten. 

Ingebouwde GPS

De ingebouwde GPS is ook een pluspunt van de Fitbit Sense. Door bij te houden waar je bent en welke afstanden je aflegt kunnen metingen nog nauwkeuriger worden gedaan en kan jij na een lekker rondje hardlopen precies zien waar je bent geweest. 

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Daarnaast is de Fitbit Sense een goede kwalitatieve koop. De prijs kwaliteit verhouding is kloppend. Hij is wat duurder dan een andere FItbit, maar je kan er dan ook echt heel veel mee. De metingen, het design en standaard functies werken dan ook uitstekend. 

Nadelen

Nu zijn er natuurlijk ook dingen om mee te nemen in jouw keuze die misschien wat minder goed zijn van deze Fitbit. Deze zullen we hieronder kort bespreken. In het kort duurt het wel lang voor de Fitbit Sense genoeg data heeft voor een patroon, de adviezen zijn oppervlakkig, en dat het het duurste model is van Fitbit

Duurt lang om een patroon te herkennen

Duurt lang om Gezondheids patronen te gaan herkennen. In het begin, voordat je je Fitbit iedere dag draagt, is er natuurlijk nog geen data verzameld. Dit bouw je op, waardoor het even kan duren voordat je gezondheidspatronen gaat herkennen. Het duurt dus even voordat bijvoorbeeld jouw workout daarop aan te passen is. 

Oppervlakkige adviezen

Er is al gebleken dat de Fitbit Sense erg veel data verzameld en met deze data worden er wel adviezen gegeven door Fitbit zelf. Maar verwacht niet dat dit diepgaande adviezen zijn. Je krijgt de standaard adviezen te horen zoals, doe een mindfulness oefening. Maar wil je er zelf mee aan de slag, dan heb je in ieder geval genoeg data om mee te werken. 

Duurste model

Uit deze Fitbit Sense recensie blijkt dat een nadeel kan zijn, dat deze Fitbit iets duurder is dan de andere gemiddelde smartwatch. Daartegenover staat dat er dus wel veel gemeten wordt. Kijk dus goed naar de functies die je op je Fitbit wil hebben en maak de overweging. Hoewel het dus een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft, zul je zelf moeten bepalen of het jouw waard is.

9.5Expert Score
Conclusie

Na deze Fitbit Sense recensie gelezen te hebben valt er te concluderen dat dit horloge al met al erg kwalitatief is. Er zitten erg veel sensoren en functies op die alles over jouw persoonlijke gezondheid te weten komen. Deze smartwatch geeft je zoveel inzichten en zal ervoor zorgen dat je gemotiveerd raakt. Daarnaast krijg je 6 maanden gratis Fitbit premium cadeau en zorgt een goede batterij voor handig gebruik. Hou er wel rekening mee dat het even kan duren voordat je patronen kan gaan herkennen en daarop in kan gaan spelen. Ook de adviezen kunnen wat oppervlakkig zijn, maar het geeft je in ieder geval een duidelijke houvast. Wil je nu nog steeds een Fitbit Sense kopen? Dan moet dit genoeg zijn om die moeilijke keuze te maken. 

Voordelen
 • Enorme scala aan metingen
 • Stressmeting
 • Ingebouwde GPS
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Nadelen
 • Duurt lang om een patroon te herkennen
 • Oppervlakkige adviezen
 • Duurste Fitbit model

Andere Fitbit Reviews

Fitbit Charge 4 Review

Fitbit Versa 3 Review

Fitbit Inspire 2 Review

Fitbit Ionic Review

Fitbit Aria Air weegschaal Review

Fitbit Ace 3 Review

Voeljegezond.nl
4 Opmerkingen
 1. Ik gebruik de Fitbit sense nu 7 maanden. Mooi design, echter er zijn veel problemen met laden en synchroniseren. Klantenservice biedt goede service, maar doet er niet aan af dat de kwaliteit van de Sense te wensen overlaat. Zie ook de overige recenties op internet

  • Hoi Ton,

   Bedankt voor jouw aanvulling op de review! Ik weet niet welke telefoon je hebt? Maar Fitbit modellen kunnen soms moeite hebben met Huawei modellen als het gaat om synchroniseren. Hoop dat je het uiteindelijk kun oplossen wat betreft het synchronisatieprobleem.
   Overigens ook goed om altijd te checken of je Fitbit app up to date is.

 2. Ik heb de Sense nu een aantal maanden. Eerst een ionic, maar deze moest vervangen worden. Ben wat minder tevreden over de Sense. om de 2/3 dagen moet deze opgeladen worden. De ionic batterij ging 5 dagen mee. Nu, na een paar maanden laadt hij niet meer op. Heb een nieuwe oplader besteld, hoop dat dat het probleem was, anders gaat de Sense retour.
  Verder is het een prima watch

  • Hoi Jacky,

   Bedankt voor je ervaring! De ionic stond inderdaad bekend om het feit dat de batterij extra lang mee ging. Echter heeft de Sense meer functies die meer energie kosten waardoor de accu sneller op gaat dan de Ionic.

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo