Fitbit Inspire 2 – Review 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een smartwatch en is jouw oog gevallen op de Fitbit Inspire 2? Maar voor je hem gaat kopen wil je eerst graag meer weten over dit apparaatje die is gemaakt door het merk Fitbit en wilt zowel de voor- en nadelen als de functies weten. Dat is mooi, want dat gaan we in dit artikel uitgebreid behandelen. Ben jij er klaar voor?

Slechts anderhalf jaar na de Inspire HR heeft Fitbit de Inspire 2 gelanceerd. De Inspire 2 is niet helemaal anders dan zijn voorganger, maar hij heeft wel een paar kleine verbeteringen. Lees hier onze Inspire 2 review en ontdek de nieuwe functies van de Inspire 2. 

Prijs van de Fitbit Inspire 2

Design en scherm

Als je de Inspire 2 vergelijkt met de Inspire HR, zal je merken dat ze heel dicht bij elkaar liggen. Je krijgt dezelfde band en tracker combinatie, namelijk de zwart-, wit-, of rooskleurige banden. Deze bandjes zijn afneembaar, zodat je kunt kiezen uit de Inspire-bandjes van Fitbit, waaronder nylon, leren en stalen bandjes. Voor degenen die de tracker niet om hun pols kunnen of willen dragen, kan de tracker nog steeds in een clip worden gedragen. 

Daarnaast heeft Fitbit er ook voor gekozen om de fysieke knop te verwijderen die aanwezig was op de eerste Inspire, wat een belangrijke ontwerpwijziging is. Nu kan je het scherm wakker maken, een scherm overslaan en de instellingen openen door op de zijkanten van de behuizing van de tracker te drukken. Verder omdat de Inspire 2 een tracker is in plaats van een smartwatch, heeft het een monochroom OLED touchscreen scherm in plaats van een kleurenscherm met on-screen workouts en slimmere software. Ten slotte kan je met de Inspire 2 kan het licht van het beeldscherm regelen. Als gevolg daarvan kan je de helderheid aanpassen wanneer je buitens- of binnenshuis bent. Kortom, pas het aan naar je smaak.

Batterijvermogen

De levensduur van de batterij van de Inspire 2 is een van de grootste veranderingen ten opzichte van de eerste generatie. De Inspire 2 heeft de langste batterijduur van alle Fitbit-apparaten. Deze kan tot tien dagen op een enkele lading werken, wat bijna twee keer zo lang is als het vorige model. Door zijn lange batterijvermogen is de Fitbit Inspire 2 ontworpen om je te helpen een gezondere levensstijl te leiden en vol te houden.

Fitbit Premium

Bij aankoop van je Inspire 2 krijg je een jaar lang gratis Fitbit Premium, waarmee je toegang krijgt tot fitness- en wellness diensten en meer gezondheidstips en -bronnen om je te helpen fit en gezond te blijven. Je kan je smartphone verbinden met je nieuwste Inspire 2 door de Fitbit-app te downloaden. Met Fitbit Premium, een betaalde app, voeg je meer opties toe aan de Fitbit-app. Je krijgt hier een meer gepersonaliseerde ervaring en meer nuttige gegevens. Gebruik georganiseerde fitness plannen van Fitbit Premium om je te helpen kracht te ontwikkelen op verschillende gebieden en volg stap-voor-stap programma’s om je te helpen je dieet, lichaamsbeweging en slaap te verbeteren.

Functies

Met de Inspire 2, ben je in staat om je trainingen en gezondheid bij te houden. Het houdt je dagelijkse activiteiten bij, zoals stappen, afstand, en verbrande calorieën. Naast deze standaard functies, beschikt de Fitbit ook over andere specifieke functies;

Mindfulness oefeningen

Fitbit Inspire 2 zal je helpen bij het bereiken van een staat van ontspanning als je dat wenst. Het nieuwe Mindfulness-gedeelte van de app van Fitbit, dat meditatie en geleide ademhalingsoefeningen omvat, is bedoeld om je te helpen beter met stress om te gaan en beter te slapen. Veeg naar beneden en tik op de knop Relax, en de Fitbit leidt je door twee of vijf minuten van ademhalingsoefeningen waarin je je in- en uitademingen aanpast aan de aanwijzingen op het scherm. Het is een eenvoudige toevoeging, waarbij je dankzij de ingebouwde hartslag lezer het effect kan zien. Er zijn meditaties voor een betere slaap, het bestrijden van stress, het stimuleren van lichaams positiviteit, en nog veel meer. In dit deel van de app kan je ook een doel stellen voor het aantal meditatiesessies dat je elke week wilt doen, je dagelijkse mindfulness minuten bijhouden en trends ontdekken naarmate je meer mediteert.

Hartslagmonitor

Gebruik de 24/7 hartslagmonitor om de hartslag in rust te volgen en de calorieverbranding beter te meten. Deze continue hartmonitoring geeft je meer informatie over je trainingen en oefeningen, en ook over de kwaliteit van je slaap. De Fitbit stelt hartslag doelen die zijn verdeeld in drie zones, namelijk vetverbranding, cardio en piek trainingen.

Active Zone Minutes

Active Zone Minutes, een nieuwe manier om zowel de kwaliteit als de kwantiteit van je beweging mee te tellen, is de belangrijkste nieuwe toevoeging aan de Fitbit Inspire 2. Dit is ontworpen om doelen te stellen voor je hartslagzones gedurende de week. Dit betekent dat je je algemene cardiofitness in de gaten kunt houden. Verdien Active Zone Minutes telkens wanneer je je streef hartslagzones bereikt, en houd bij of je de aanbevolen 150 minuten hartversterkende activiteit per week haalt. 

GPS-ondersteuning

De Inspire 2 beschikt niet over een ingebouwde GPS maar wel over een verbonden GPS-ondersteuning, wat betekent dat je kan vertrouwen op het GPS-signaal van je telefoon om buitenactiviteiten nauwkeuriger te volgen. Die GPS-ondersteuning is ook handig voor de functie intensiteit kaarten, die samen met het bijhouden van je hartslag kan laten zien waar je tijdens een sessie het hardst hebt getraind.

Slaap score

Slaap Score is een gemakkelijke, snelle manier om te zien hoe goed je hebt geslapen, je vooruitgang in de tijd te volgen en jezelf te belonen wanneer je energieker wakker wordt. Fitbit verdeeld elke nacht in drie categorieën, namelijk tijd om te slapen, diepe slaap en REM-slaap, en herstellende slaap. Elke van deze categorieën beschikt over een eigen grafiek, procentuele uitsplitsingen, beschrijvingen van wat elke categorie inhoudt, en suggesties over hoe je in elke categorie je slaapkwaliteit kan verbeteren. 

Waterbestendig

Deze Fitbit Inspire heeft een waterdichtheid van 50 meter, wat voldoende is voor oppervlakte zwemmen. Het wordt ook geleverd met dezelfde zwem monitoring functies als de Inspire HR.

Meldingen ontvangen

Je kan meldingen krijgen van oproepen en sms-berichten als je een Apple- of Android-gebruiker bent. Agenda-afspraken verschijnen ook op je pols. Android-gebruikers kunnen hun berichten beantwoorden als hun telefoon dichtbij genoeg is. Zo blijf je verbonden met app-waarschuwingen, oproep-, agenda- en sms-berichten wanneer je telefoon in de buurt is.

Verschillende sportmodi

Er zijn meer dan 20 verschillende sportmodi om uit te kiezen. Deze worden gebruikt in combinatie met de Smart Track-app van Fitbit, die automatisch herkent wanneer je aan verschillende sporten deelneemt.

Jouw Fitbit Inspire 2 goed instellen

Voor- en nadelen van de Fitbit Inspire 2

Nu zijn er verschillende voor- en nadelen aan de Fitbit Inspire 2. Deze zullen we hieronder kort met je bespreken om je een totaalbeeld te geven van dit apparaatje.

Voordelen

Om lekker fris te beginnen, zullen we eerst eens naar de voordelen gaan kijken van de Inspire 2. Kort gezegd zijn de voordelen van de Inspire 2 dat een helder scherm heeft, veel batterijvermogen, je krijgt dagelijkse motivatie en er zit een slaaptracker in.

Helder scherm

Het scherm is helderder dan zijn voorganger en de interface van het horloge is eenvoudig en gemakkelijk te navigeren. Je hebt toegang tot snelkoppelingen voor veel voorkomende oefeningen, ontspanning ademhaling, timers en alarmen die toegankelijk zijn door omlaag te vegen. Je kan ook een momentopname van de activiteiten van de dag, zoals het stappen, actieve zone minuten, hartslag, verbrande calorieën enz. raadplegen samen met de kwaliteit van je slaap door omhoog te vegen.

Batterijvermogen

De levensduur van de batterij van de Inspire 2 is veruit de beste eigenschap. De Fitbit Inspire 2 heeft een batterijduur van tien dagen, zodat je de hele dag en nacht geïnspireerd kan blijven zonder dat je hem moet opladen.

Dagelijkse motivatie 

Met de Fitbit Inspire 2 kan je je workouts plezierig maken. Ontvang motiverende herinneringen aan je pols, doe mee aan leuke uitdagingen met vrienden en familie in de app, en speel zelfs op activiteit gebaseerde spelletjes in Premium.

Slaaptracker

Met de slaaptracker en een slaapscore kan je snel zien hoe goed je hebt geslapen en trends ontdekken. Je kan een uitgebreide uitsplitsing bekijken in Premium zodat je gezondere gewoonten voor het slapengaan kan ontwikkelen en frisser wakker kunt worden.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen te vinden en dat is dat de Inspire 2 geen ingebouwde GPS heeft en beschikt over een vrij klein scherm.

Geen ingebouwde GPS

Omdat er geen GPS is ingebouwd, ben je aangewezen op je telefoon om je positie te bepalen tijdens wandelingen, autoritten en het zwemmen. Als dat een deal-breaker voor je is, is de duurdere Fitbit Charge 4 het overwegen waard.

Klein scherm

De Inspire 2 beschikt over een kleiner scherm waardoor het niet altijd eenvoudig is om het meeste uit zijn sport specifieke functies te halen. Het scherm is veel kleiner dan dat van de Charge 3 en 4 trackers, maar Fitbit heeft goed werk geleverd met de tekst grootte en helderheid, zodat je geen moeite hebt om te zien wat er op het scherm staat.

8Expert Score
Fitbit Inspire 2 – Conclusie

Als je op zoek bent naar een allround fitness tracker die niet al te veel kost, dan raden we je de Fitbit Inspire 2 van harte aan. Dit product presteert heel goed in fitness- en gezondheidsmonitoring analyses, terwijl het ook ergonomische en eenvoudig te gebruiken is. Zo dekt de Inspire de basis heel goed waaronder stappen, verbrande calorieën, Active Zone Minutes, afgelegde afstand, hartslag, slaap tracking, zwemmen tracking, begeleide ontspanning ademhaling, auto-detect trainingen en meldingen. Het heeft geen ingebouwde GPS, maar het kan verbinding maken met de GPS van je telefoon voor meer gedetailleerde sportstatistieken en grafieken. Dit is een fantastische prijs voor een slank, stijlvol toestel met een robuuste set functies.

Voordelen
  • Helder scherm
  • Goed batterij vermogen
  • Dagelijkse motivatie
  • Slaaptracker
Nadelen
  • Geen ingebouwde GPS
  • Klein scherm

Andere Fitbit Reviews

Fitbit Charge 4 Review

Fitbit Versa 3 Review

Fitbit Ionic Review

Fitbit Aria Air weegschaal Review

Fitbit Ace 3 Review

Fitbit Sense review

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo