Fitbit Aria air Weegschaal review 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben je op zoek naar de beste personenweegschaal die je kan helpen inzicht te krijgen in jouw gezondheid. Naast het gewicht wil jij bijvoorbeeld ook weten BMI is. Verder wil je gemakkelijk de gegevens naar je mobiel kunnen exporteren en hem kunnen connecten met jouw fitbit smartwatch. Mocht dit het geval zijn, dan ben jij op zoek naar de Fitbit weegschaal. Deze voldoet namelijk aan alle bovenstaande punten. We willen je in deze review dan ook een stuk op weg helpen met welke functies er op de Fitbit weegschaal zitten, wat de voor- & nadelen zijn en of er misschien ergens een aanbieding is waar jij gebruik van kan maken. Zo koop jij hem altijd op de plek waar hij het goedkoopste is en kun je de prijzen gemakkelijk vergelijken.

Fitbit Aria Weegschaal kopen en prijs vergelijken

Fitbit Aria Air Elektronische weegschaal Vierkant Wit

56,50
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Meet: BMI | Gewicht | Inclusief smartfunctie

Design en uiterlijk

Eerst zullen we eens naar het uiterlijk van de weegschaal gaan kijken. De Fitbit is beschikbaar in twee kleuren. Namelijk, wit en zwart. Daar is dus niet echt heel veel keuze uit. Verder staat het merk onderaan de weegschaal en heb je in het midden aan de bovenkant een LCD-schermpje waarop alle data te zien is. Verder lijkt het op een “gewone” weegschaal van 30 bij 30 cm groot waarbij het staplatform van glas is gemaakt. Echter is niks minder waar. De weegschaal heeft namelijk een hoop ingebouwde functies, waar we zo verder op in zullen gaan. 

Batterijen

Nu vraag je je misschien af, welke batterijen moeten er in deze weegschaal en gaan deze lang mee. Er gaan gebruikelijke AAA batterijen in, dus die kun je gemakkelijk bij de supermarkt bijhalen op het moment dat ze leeg zijn. Verder gaan deze batterij wel een serieuze tijd mee. Enkel het schermpje en de sensoren hebben namelijk een beetje stroom nodig. Namelijk, 1,5 V is de voltage van deze fitbit weegschaal. Je krijgt overigens 3 batterijen bij jouw aankoop. 

Functies

Nu je weet hoe die eruit ziet en welke batterijen je nodig hebt, kunnen we overgaan op de functies van het apparaat. We zullen per functie kort toelichten wat dit betekend voor jou. Wat is voor jou de functie die je er graag op wilt hebben? 

Gewicht

Het zal je misschien niet verrassen, maar de weegschaal laat jouw gewicht zien op het moment dat je erop gaat staan. Dit is natuurlijk ook de belangrijkste functie van een weegschaal en zou het raar zijn als dit er niet op zat. De Fitbit Aria weegschaal laat het gewicht op 100g nauwkeurig zien. Zo weet je precies wat je weegt. 

BMI

De volgende functie die erop zit is het uitrekenen van je BMI. Als jij op de weegschaal gaat staan en deze gegevens wordt doorgestuurd naar je Fitbit App, dan kun je daar je lengte invullen en zal die op basis daarvan je BMI uitrekenen. Mocht je dit dus willen weten dan kan dit gemakkelijk met de Fitbit weegschaal.

Connect met je mobiel

De laatste functie die we willen bespreken is dat je hem kunt connecten met je mobiel en Fitbit Smartwatch via je Fitbit app. Hier zal die alle gegevens die de weegschaal heeft verzameld opslaan zodat jij inzicht krijgt in je progressie. Verder kun je gebruik maken van de Fitbit Premium en hier alle voordelen van genieten. Je kunt in groepen gaan zitten binnen de app om elkaar te motiveren en mocht je het willen dan kun je ook een streefgewicht instellen en hiervoor een plan maken binnen de app. Zo ga je met een plan jouw afvalplan te lijf. Mocht je gebruik maken van apps zoals Strava dan is het ook mogelijk de Fitbit weegschaal hier mee te connecten. Zo is er met iedereen rekening gehouden. 

Handleiding

Voor- en nadelen

Nu jij weet wat de Fitbit Aria weegschaal allemaal te bieden heeft gaan we eens kijken wat de voor- en nadelen nou zijn die hieraan kleven. Zo heb jij een compleet beeld van deze weegschaal en kun jij een goede keuze maken, of die nou de weegschaal is die bij jou past. 

Voordelen

Om lekker positief te beginnen zullen we eerst de voordelen eens nalopen. In het kort zijn de voordelen dat het gelijk de data doorstuurt naar je telefoon en dat hij goed te connecten is met je telefoon. Ook kun je je bij groepen voegen binnen de Fitbit app om je motivatie hoog te houden en is het een vrij lichte weegschaal.

Stuurt data gelijk naar telefoon

Het eerste voordeel dat deze weegschaal te bieden heeft is dat op het moment dat je een weging doet, dat het automatisch de opgedane data naar je telefoon stuurt. Op basis van dit gewicht en je ingesteld lengte wordt dan de BMI berekend en hoef je dus verder nergens meer handmatig wat in te voeren. Zo kun je gemakkelijk je progressie bijhouden zonder dat je sommige data mist omdat je even geen zin hebt om de gegevens in te voeren.

Eenvoudig met telefoon te connecten

Het tweede voordeel is dat hij enorm eenvoudig is te connecten met je telefoon. Geen moeilijke verbindingen die gelegd moeten worden. Nee hoor, het is binnen enkele minuten allemaal ingesteld en je kunt ermee aan de slag. 

Uitgebreide app

Een mooie bijkomstigheid is ook de enorm uitgebreide Fitbit app. De app maakt mooie grafieken van je progressie en is daarmee ook nog eens te combineren met je Fitbit smartwatch, mocht je deze hebben. De app heeft ook nog andere functies zoals het kunnen voegen bij groepen die elkaar motiveren om gezond te leven. Ook kun je hier vrienden in uitnodigen en eventueel sport of bewegings uitdagingen doen. 

Lichte weegschaal

Misschien niet een heel groot voordeel en is het verschil vrij klein met andere weegschalen, maar de Fitbit weegschaal is met zijn 1700g gewicht vrij licht in tegenstellen met andere slimme weegschalen. Zo is deze weegschaal wat handzamer dan andere. 

Nadelen

Nu zitten er toch ook nadelen aan en die willen we ook met je bespreken om je een goed totaalbeeld te geven van het apparaat. De nadelen van de Fitbit weegschaal zijn dan ook dat het enkel inzicht geeft in het gewicht en BMI en toch vrij duur is voor de beperkte functies die de Fitbit weegschaal heeft. 

Enkel inzicht in gewicht en BMI

Hoewel het wel een slimme weegschaal is en de data gelijk naar de telefoon stuurt is hij niet heel uitgebreid wat betreft analyse functies. Je kunt namelijk niet een algemene lichaamsanalyse doen, geen meting voor je caloriebehoefte doen. Ook is het niet mogelijk om bijvoorbeeld te meten wat de verhouding in spier-, vet- en botmassa is van jouw lichaam of het vochtgehalte ervan. Dit is bij veel andere slimme weegschalen wel zo. 

Vrij duur 

Als je meeneemt dat er maar weinig analyse functies op het apparaat zitten is het in tegenstelling tot andere slimme weegschalen een vrij hoge prijs die je betaald voor de functies die erop zitten.

Belangrijkste Specificaties

MerkFitbit
Garantie2 jaar
AfmetingenL 30 cm x B 30 cm x H 2,5 cm
Gewicht1,77 kg
Anti slip oppervlakNee
Indicator batterij niveauJa
StroomvoorzieningAAA batterijen
GewichtsmetingJa
BMI metingJa
Meting caloriebehoefteNee
LichaamsanalyseNee
Meting vochtgehalteNee
Meting buikvetNee
Meting spiermassaNee
Meting botmassaNee
Meting vetpercentageNee
KleurWit / Zwart
MateriaalGlas & kunststof

Fitbit Aria Weegschaal bestellen

Fitbit Aria Air Elektronische weegschaal Vierkant Wit

56,50
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Meet: BMI | Gewicht | Inclusief smartfunctie

7Expert Score
Conclusie

De Fitbit Aria weegschaal is dus een weegschaal die doet wat die moet doen, en dat is het aanduiden wat jouw gewicht is. Als extra kun je hem connecten met je telefoon via de Fitbit App en heb je een aantal functies die jouw gezondheid avontuur kunnen helpen. Ook kun je eenvoudig jouw gewicht progressie bijhouden en wordt die netjes aangegeven in mooie grafiekjes om het beeldend te maken. Wel is het een slimme weegschaal met weinig functies, maar is het toch vrij duur. Maar mocht je een Fitbit hebben en vind je al die uitgebreide analyse snufjes niet nodig en wil je gewoon jouw voortgang bijhouden op het gebied van gewicht dat is dit zeker de beste keuze.

Voordelen
  • Stuurt data gelijk naar telefoon
  • Eenvoudig met telefoon te connecten
  • Uitgebreide app
  • Lichte weegschaal
Nadelen
  • Enkel inzicht in gewicht en BMI
  • Vrij duur voor wat je krijgt

Andere Fitbit Reviews

Fitbit Charge 4 Review

Fitbit Versa 3 Review

Fitbit Inspire 2 Review

Fitbit Ionic Review

Fitbit Ace 3 Review

Fitbit Sense review

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo