Fitbit Ace 3 Review 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

De Ace is een nieuw toestel dat een onderscheid maakt tussen trackers voor kinderen en wearables voor volwassenen. De Fitbit Ace is namelijk een fitness tracker voor kinderen. Nou ja, kinderen van acht jaar en ouder. Alle andere Fitbits zijn momenteel ontworpen voor de leeftijd van 13 jaar en ouder. De Ace is een waterdichte polsband met bewakingsfuncties die zowel een kinder- als een ouder zicht en -functionaliteit biedt. Via deze weg hebben ouders toegang tot de gegevens en de ontwikkeling van hun kinderen en kunnen ze deze opvolgen.

Fitbit Ace 3 prijs vergelijken

Fitbit Ace 3 Kids - Activity tracker - Blauw/Groen

79,95
Laatste update was op: december 3, 2023 12:45 am

Met hartslagfunctie | Met stappenteller

Design

De Fitbit Ace 3 heeft, net als de meeste Fitbit-horloges, een slanke stijl die zelfs om de kleinste pols past. Het ontwerp van de Ace lijkt erg op dat van de Fitbit Alta. Het bandje daarentegen is kleiner omdat het toestel op kinderen is gericht.

De Ace heeft een ergonomisch metalen frame met een rubberen band, waardoor hij gemakkelijk te dragen is. Het ziet er licht en eenvoudig uit, maar het scherm is toch zeer goed leesbaar, zelfs in direct zonlicht. Je kan wisselen tussen weergaven door stevig op het scherm te klikken, dit is even wennen voor je kinderen als ze gewend zijn aan vegen. De originele Fitbit Ace is verkrijgbaar in het zwart, maar hij wordt geleverd met de keuze uit twee gender neutrale kleuren: een paarse of blauwe polsband, genaamd Power Purple en Electric Blue.

De kern van het apparaat is een helder OLED-scherm dat alledaagse details weergeeft, zoals stappen en beweging, maar ook de tijd en datum. Er is een mogelijkheid om te kiezen uit tien verschillende klokdisplays, die alle zowel verticaal als horizontaal kunnen worden afgebeeld. Echter, is er geen fysieke knop die kan worden gebruikt om de Ace te bedienen.

Functies

Je bent misschien benieuwd naar alle functies die de Fitbit Ace te bieden heeft. Dat zullen we je hieronder dan ook eens haarfijn uitleggen en alles functies stap voor stap afgaan. 

Fitbit Ace Activity Tracker – Kindvriendelijk

Fitbit heeft goed werk geleverd met de Ace en het is niet ontworpen om kinderen bang te maken om af te vallen of na te denken over hun uiterlijk. Het toont geen calorieën, lichaamsvet of hartslag. Dit is met opzet gedaan om te voorkomen dat kinderen geobsedeerd raken door hun gewicht, wat kan leiden tot grote problemen met hun lichaamsbeeld. In plaats daarvan bevat het een dagelijkse activiteiten- en slaapgids, evenals een subtiel duwtje in de rug als ze een tijdje inactief zijn geweest.

Beweging Herinneringen

De Fitbit Ace Kind heeft herinneringen om eens per uur te bewegen. De manier waarop de Ace beweging en actie stimuleert is een van de belangrijkste verschillen met andere Fitbits. In tegenstelling tot andere, duurdere trackers, houdt de Ace niet bij hoeveel trappen je hebt beklommen en evenmin andere sporten zoals zwemmen of fietsen. Het geeft echter wel nuttige informatie over hoe actief of passief kinderen zijn. Kinderen genieten daarentegen van het vuurwerk dat ze op het scherm te zien krijgen als ze hun streefcijfer voor stappen of minuten halen.

Activiteiten herkennen

Fitbit Ace herkent en volgt activiteiten automatisch op, zodat de kinderen trainingen kunnen bijhouden zonder op een knop hoeven te drukken. Ze worden beloond met positieve berichten en vriendelijke, verzamelbare badges.

Gekoppeld aan telefoon

Als je kind een gsm heeft, kan het updates krijgen op zijn pols. De Ace kan namelijk meldingen geven voor telefoongesprekken eens de telefoon is gekoppeld aan de Fitbit. Er zal geen reden meer zijn waarom ze het bericht dat het tijd is om naar huis te gaan voor de lunch, niet hebben gezien! 

Slaapkwaliteit

De Ace 3 Fitbit houdt ook de slaapkwaliteit bij van de kinderen. Voor kinderen die meer dan negen uur slaap nodig hebben, is nachtbewaking een belangrijke functie die ouders kan waarschuwen als hun kinderen niet genoeg rust krijgen. Om je kind te helpen bij het verbeteren van de nauwkeurigheid van hun slaapcyclus, zal het Fitbit-dashboard voorspelbare bedtijden en wektijden voorschrijven. Ze kunnen er ook voor kiezen om ’s nachts een melding te ontvangen dat het tijd is om rustig naar bed te gaan, maar het is natuurlijk nooit gemakkelijk om kinderen aan die regels te laten gehoorzamen.

Uitdagingen en wedstrijden

De Ace en de app bieden een verscheidenheid aan uitdagingen en stellen kinderen in staat doelen te stellen en te bereiken. Het past allemaal vrij goed, en er zijn ook wedstrijden en prijzen om de plezierfactor van het apparaat toe te voegen. Ze kunnen ook vrienden vergelijken en uitdagen. 

Waterbestendig

De Ace is niet helemaal waterbestendig en wordt officieel omschreven als “douchebestendig”. Het is wel veilig tegen het morsen tijdens de lunchtijd en het springen in plassen. Een Fitbit Ace blootstellen aan hevige regen of dragen tijdens het zwemmen wordt niet aangeraden.

Fitbit Ace App

Er zijn twee versies van de Fitbit Ace app: een voor ouders en een voor kinderen. Ouders moeten onder hun hoofdaccount een profiel voor hun kind aanmaken om de Ace op de Fitbit-app te kunnen instellen. Beide accounts hebben twee weergaven: Parent View en Kid View. Kinderen kunnen hun eigen statistieken zien (slaap, actieve minuten, bewegingen, enzovoort), terwijl ouders een meer holistische kijk op de cijfers krijgen. Zowel kinderen als ouders kunnen de meetgegevens die ze zien en de volgorde waarin ze verschijnen aanpassen in de Fitbit-app voor Android en iOS.

Kidsview

Dashboards in Kidsview zijn veel eenvoudiger. Kinderen kunnen, net als de computer, alleen het aantal genomen stappen, actieve minuten, uren slaap en stappen per uur zien. Hier kunnen ze ook zaken aanpassen zoals het beeldscherm, de wijzerplaat van de klok, alarmen, waarschuwingen en meer.

Parent View

Parent View geeft toegang tot de eigen Fitbit tracker en gedetailleerde statistieken. Als ouder controleer je de profielen van je kinderen en beheer je de statistieken die ze in deze modus kunnen weergeven. Deze Fitbit toont het gemiddelde dagelijkse aantal stappen van je kind, gewonnen badges en trofeeën, en vrienden op de app.

Batterijvermogen

Aangezien Fitbit wil dat de Ace een dag en nacht tracker is, moet het meer dan 24 uur meegaan. Gelukkig is dat het geval, met een gemiddeld van vijf dagen tussen het herladen. Deze levensduur van de batterij is indrukwekkend, wat impliceert dat het niet nodig is om overmatig op te laden.

Voordelen en nadelen – Fitbit Ace 3

Nu je bekend bent met de kenmerken van dit uniek kindvriendelijk horloge, laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de Fitbit Ace 3. Via deze weg krijg je een vollediger overzicht van het toestel en kan je de  best mogelijke beslissing nemen.

Voordelen

Laten we positief starten door kort de voordelen op te sommen van de Fitbit Ace 3. Eerst en vooral is dit horloge niet enkel geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Daarnaast is het een echt hulpmiddel voor kinderen om hun gezondheid te verbeteren. 

Ook voor volwassenen

En hoewel de Fitbit Ace bedoeld is voor gebruik door kinderen vanaf acht jaar, kan hij ook door volwassenen worden gebruikt. Het is echter noodzakelijk om te erkennen dat de polsband van de Fitbit Ace is ontworpen voor polsen met een diameter van 125mm tot 161mm. Alleen officiële Fitbit Ace polsbandjes kunnen worden gebruikt met het apparaat. Als je pols groter is dan deze maat, zal je het niet kunnen dragen.

Gezondheid verbeteren

Ace fitness-systeem helpt kinderen bij het bijhouden van hun handelingen en daardoor bij het verbeteren van hun gezondheid. De Fitbit Ace kan bijhouden hoeveel stappen een kind zet en hoeveel tijd hij of zij besteedt aan een handeling of activiteit. Bovendien kan het een slaaproutine ontwikkelen en bijhouden hoe lang een kind slaapt. De verzamelde gegevens kunnen door het kind worden bekeken via de beveiligde ‘Kid View,’ of door de volwassene via de beveiligde ‘Parent View.’

Nadelen

Naast de voordelen, zijn er natuurlijk ook altijd nadelen. De nadelen van de Fitbit Ace 3 zijn dat er geen ingebouwde muziekopslag, hartslagmeter en GPS-tracking is. 

Muziek

In tegenstelling tot de meeste Fitbit trackers, biedt de Ace geen ondersteuning voor het opslaan, afspelen of streamen van digitale media en muziek. De ace bevat dus geen ingebouwde muziekopslag. 

GPS-tracking

De Fitbit Ace kan de positie van de drager niet detecteren. Omdat er geen GPS is ingebouwd, moet je dus op je telefoon vertrouwen om je locatie te bepalen tijdens het wandelen, rijden of zwemmen.

Hartslag monitoring

De Ace mist hartslag of polsslag herkenning functies. De slaapmonitoring functionaliteit van de Fitbit Ace houdt alleen fysieke activiteit bij.

Fitbit Ace 3 Kids - Activity tracker - Blauw/Groen

79,95
Laatste update was op: december 3, 2023 12:45 am

Met hartslagfunctie | Met stappenteller

7Expert Score
Conclusie

De Fitbit Ace 3 is moeilijk te verslaan als je kiest voor een smartwatch die uniek is gebouwd voor de behoeften van kinderen in het achterhoofd. De Fitbit Ace is namelijk een basis training tracker voor kinderen. Via deze weg zullen ze beginnen met het ontwikkelen van een gezondere relatie met gezondheid en welzijn door zich alleen te concentreren op stappen, lichaamsbeweging en slaap. Dankzij de wedstrijden en uitdagingen is het leuk om mee te doen, en het zal kinderen zeker inspireren en in staat stellen om van de bank af te komen en weg te blijven van videogames.

Voordelen
  • Ook voor volwassenen
  • Helpt je gezondheid te verbeteren
  • Uitgebreide app voor kind en ouders
  • Waterbestendig
Nadelen
  • Kan geen muziek opgeslagen worden
  • Geen ingebouwde GPS
  • Geen hartslagmonitor

Andere Fitbit Reviews

Fitbit Charge 4 Review

Fitbit Versa 3 Review

Fitbit Inspire 2 Review

Fitbit Ionic Review

Fitbit Aria Air weegschaal Review

Fitbit Sense review

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo