VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer review 2023

Laatst geupdate op januari 24, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben je op zoek naar een mooie roeitrainer die niet kapot te krijgen is. Een roeitrainer met een lucht weerstandssysteem en waar je helemaal mee los kunt gaan? Wil je ook nog eens dat je de roeitrainer kunt inklappen? Dan ben jij op zoek naar de VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer. De reden dat je hier bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat je alles wilt weten over deze roeitrainer zodat jij straks goed voorbereid jouw keuze kunt maken.

Je bent dan ook helemaal op de juiste plek voor deze informatie, want we zullen in deze review de VirtuFit Ultimate Pro 2i eens helemaal uitlichten. We zullen je een impressie geven van deze roeitrainer, het design bespreken, de functionaliteiten met je doornemen en de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. 

Ook helpen we je met de belangrijkste specificaties en kun je de handleiding van dit apparaat eens rustig bekijken als je dat wilt. Als kers op de taart helpen we je ook nog eens met een prijsvergelijking zodat jij jouw VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer kunt kopen voor de beste prijs.

VirtuFit Ultimate pro 2i roeitrainer kopen / aanbiedingen

Impressie

Design

Als je naar het design van de Ultimate Pro 2 kijkt dan Zie je gelijk al dat het een serieus apparaat is die er erg professioneel uitziet. Aan het ronde rooster aan de voorkant van de roeitrainer is al een klein beetje af te leiden dat het om een roeitrainer met luchtweerstand gaat en zoals je ziet is het schermpje met alle trainingsdata erop ook te kantelen. 

Het ontwerp van deze roeitrainer is zo gemaakt dat je niet heel diep hoeft te zakken om op de roeitrainer te gaan zitten aangezien deze roeitrainer wat hoger is opgebouwd. Je hebt namelijk een zithoogte van 50 cm. Daardoor kun je gemakkelijker opstappen en is hij dus geschikt voor iedereen. Ook voor mensen die wat minder te been zijn. 

De Ultimate Pro 2i is gemaakt van zware materialen waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Zoals je ziet heeft de roeitrainer de kleuren zwart, wit en grijs. Wat ook handig is aan dit apparaat is dat er in het design rekening is gehouden met de thuissporter aangezien er een inklapsysteem is ingebouwd zodat je hem gemakkelijker kunt wegzetten. 

Voor wie is de Ultimate Pro 2i roeitrainer geschikt?

Nu vraag jij je misschien af of dit wel een roeitrainer is die geschikt is voor jou. Het is namelijk wel een serieus prijskaartje die eraan hangt. Nu kunnen we je een klein beetje een beeld geven voor wie de VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer geschikt is. 

De Ultimate Pro 2i roeitrainer is namelijk geschikt voor mensen die minimaal 3x in de week flink willen trainen en veelvuldig het apparaat gebruiken. Ook is die geschikt als je van kwaliteit houdt en niet het risico wilt lopen dat er iets stuk gaat aan het apparaat. Mocht je niet graag heel diep willen bukken om het apparaat te betreden, dan is deze roeitrainer ook zeer geschikt. Maar als je niet te veel voor een roeitrainer wilt betalen, dan kun je toch beter nog even verder kijken aangezien er echt wel goedkopere modellen zijn dan deze.

Kortom, de ultimate pro 2 is een roeitrainer die geschikt is voor als jij houdt van kwaliteit, onderhoudsarm apparaat en echt serieus flink op het apparaat los wilt gaan. 

Functionaliteiten

Voor als je een roeitrainer gaat kopen dan is het altijd goed om de functionaliteiten van het apparaat te bekijken. Nu kan het soms even zoeken zijn om deze goed voor jezelf op een rijtje te krijgen en daarom hebben wij dat werk al voor je gedaan en de belangrijkste functionaliteiten al voor je op een rijtje gezet. 

Hoge belastbaarheid

De eerste functie die we met je willen bespreken is de hoge belastbaarheid van het apparaat. De VirtuFit Ultimate Pro 2i is namelijk tot wel 230 kg belastbaar. Je hoeft dus niet te twijfelen over het feit of deze roeitrainer je wel houdt. Daarnaast getuigd dit ook van welke kwaliteit het apparaat is gemaakt.

Inklapbaar

Een andere functie die niet onbesproken mag blijven is het feit dat je hem kunt inklappen. Nouja eigenlijk losmaken en er twee delen van maken die je naast elkaar kunt neerzetten. Dat is hoe het mechanisme is ontworpen. Zo houdt je een hoop ruimte over als je het apparaat niet gebruikt en kun je hem eenvoudig even wegzetten.

Weerstandssysteem

Dan is het goed om het even over het weerstandssysteem te hebben. De Ultimate Pro 2i heeft namelijk een lucht weerstandssysteem. Dit houdt in dat de lucht voor de weerstand zorgt. De luchtweerstand geeft een vrij natuurlijke weerstand weer die je ook voelt als je echt op het water aan het roeien bent. Wel is het nadeel hiervan dat die veel geluid maakt.

Hartslagmeting

Nu vraag jij je misschien af of er ook hartslagmeting mogelijk is bij dit roeiapparaat, en ja daar kunnen we je op antwoorden dat dit zeker mogelijk is! Wel heb je hier echter een borstband voor nodig, het is namelijk niet in de hendels verwerkt waar je aan trekt en de roeibeweging mee maakt. Gelukkig is dit door middel van het handige ANT+ console enorm gemakkelijk en goed te connecten zodat de juiste data binnenkomt op het console.

Programma’s en weerstandsniveaus

Ook is het altijd goed om even te kijken naar hoeveel weerstandsniveaus er aanwezig zijn en hoeveel voorgeprogrammeerde programma’s er aanwezig zijn. Nu is het wel grappig bij dit apparaat, omdat je zowel 10 programma’s als 10 weerstandsniveaus hebt. Genoeg keuze dus om uit te kiezen. 

Voor- en nadelen van de VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer

Bij het uitkiezen van een roeitrainer is het ook altijd belangrijk om even zowel de voor- als nadelen op een rijtje te zetten. Zo krijg je een duidelijk beeld van het apparaat en kun je een weloverwogen keuze maken en de voor- en nadelen van de Ultimate Pro 2i tegen elkaar afstrepen.

Voordelen
  • Inklapbaar
  • Gemaakt van hoogwaardig materiaal
  • Belastbaar tot 230 kg
  • Geschikt voor mensen tot 220 cm
  • Hoge zithoogte
Nadelen
  • Geen hartslag programma’s
  • Vrij zwaar apparaat
  • Maakt veel geluid

Voordelen

Laten we eerst eens naar de voordelen kijken. Dit zijn natuurlijk de leuke punten om naar te kijken. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer dat je hem kunt inklappen, het is gemaakt van echt hoogwaardig materiaal, hij hoog belastbaar is, geschikt is voor lange mensen en je een hoge zithoogte hebt. 

Inklapbaar

Het eerste voordeel die we je mee willen geven is het feit dat die inklapbaar is. Nu hebben we het al even besproken. Maar moest deze natuurlijk nog wel terugkomen in de voordelen. Door dit inklapsysteem bespaar je een hoop ruimte en kun je de ruimte weer benutten voor andere dingen. Want laten we eerlijk zijn, je zit niet altijd op de roeitrainer. 

Gemaakt van hoogwaardig materiaal

Een ander voordeel is dat die is gemaakt van echt hoogwaardig materiaal. Hierdoor heb je nauwelijks onderhoud aan het apparaat hebben en zal die ook erg lang mee gaan. Zo betaal je nu misschien wat extra’s maar bespaar je op de lange termijn wel weer een hoop centen. 

Belastbaar tot 230 kg

Nu is het een wat zwaardere roeitrainer, maar dat zorgt er wel voor dat het echt zeer zwaar belastbaar is. Je kunt de Ultimate Pro 2i namelijk tot wel 230 kg belasten zonder dat die daar moeite mee heeft. Het voelt ook echt aan als een stevig apparaat die goed zit en solide op de grond staat. 

Geschikt voor mensen tot 220 cm

Mocht je vrij lang zijn en op zoek zijn naar een roeitrainer die geschikt is voor lange mensen. Dan is de Ultimate Pro 2i roeitrainer van VirtuFit een zeer goede keuze. Je kunt namelijk tot een lengte van 220 cm dit apparaat gebruiken! Roeitrainers die geschikt zijn voor zulke lange mensen zul je niet snel vinden.

Hoge zithoogte

Dan hebben we als laatste belangrijke voordeel dat de roeitrainer een vrij hoge zithoogte heeft. Je zit namelijk op een hoogte van 50 cm hoog. Hierdoor is het gemakkelijk op te stappen zonder dat je diep moet bukken. Ook is dat fijner als je een flinke workout op het apparaat hebt gedaan en je benen zijn helemaal verzuurd. Dan hoef je niet ook nog veel moeite te doen bij het opstaan. De helft van het opstaan is namelijk al gedaan. 

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook altijd mindere punten te vinden aan een apparaat. Of eigenlijk punten om rekening mee te houden. Zo ook bij deze roeitrainer. In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer dan ook dat die geen hartslag programma’s heeft, het een vrij zwaar apparaat is en wel veel geluid maakt. 

Geen hartslag programma’s

Het eerste nadeel van de Ultimate Pro 2i is dat er geen hartslag gestuurde programma’s op zitten. Je kunt dus niet aan de hand van jouw hartslag een programma jouw training laten bepalen. Er zijn mensen die hier gebruik van maken. Maar als jij dat niet doet of wilt dan is dit dus geen enkel probleem. 

Vrij zwaar apparaat

Daarnaast is het apparaat wel wat zwaarder. het weegt namelijk 50.8 kg. Dit is wat zwaarder dan de gemiddelde roeitrainer. Echter krijg je hier wel een hoop belastbaarheid en duurzaamheid voor terug aangezien de materialen wel heel lang mee gaan. VirtuFit is dan ook erg overtuigd van de kwaliteit aangezien ze een garantieperiode van 3 jaar meegeven.

Maakt veel geluid

Omdat de roeitrainer een lucht weerstandssysteem heeft maakt het apparaat veel geluid. Je hoort iedere keer de lucht door het apparaat gaan en als je een zogenaamde slag maakt komt er flink wat geluid vrij. Hierdoor is het apparaat vroeg in de ochtend in een huishouden bijvoorbeeld minder geschikt helaas. Wel iets om rekening mee te houden dus.

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeUltimate Pro 2i
ArtikelnummerVFULPRO2I
EAN8719325759112
Garantie3 jaar
Gewicht apparaat50.8 kg
Belastbaar gewicht230 kg
Maximale gebruikerslengte220 cm
Stroomvoorzieningbatterij
InklapbaarJa
WeerstandssysteemLucht
Aantal programma’s10
Aantal weerstandsniveaus10
HartslagmetingJa, met een borstband

Handleiding

VirtuFit Ultimate pro 2i roeitrainer bestellen / aankoop deals

9Expert Score
Conclusie

Al met al heb je met de VirtuFit Ultimate Pro 2i echt wel een serieus, professioneel en kwalitatief apparaat in huis. Het is zeer geschikt voor wat zwaardere en/of lange mensen die flink op het apparaat willen trainen. Het apparaat gaat lang mee en heeft alles in zich om jou te voorzien van een goede roei work out. 

Verder is het apparaat gemakkelijk in te klappen zodat je een hoop ruimte bespaart als je klaar bent met jouw training. Het apparaat heeft dan geen hartslag programma’s en is wat zwaarder, maar daar krijg je dan wel echte kwaliteit voor terug. Ook de hoge zithoogte is fijn voor zowel voor als na jouw training.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo