VirtuFit TR-200i loopband review 2023

Ben jij op zoek naar een mooie loopband voor bij jou thuis en is jouw zoektocht uitgekomen bij de VirtuFit TR-200i loopband? Je wilt graag meer weten over dit apparaat en bent benieuwd naar de functionaliteiten ervan. Dat is mooi, want je bent hier dan helemaal op de juiste plek. In deze review bespreken we wat de VirtuFit TR-200i allemaal heeft de bieden op het gebied van design, functionaliteiten en zetten we ook de voor- en nadelen voor je op een rijtje zodat je daarmee kunt bepalen of de TR-200i loopband bij jou past of niet. 

Verder helpen we je ook met een prijsvergelijking met verschillende webshops erin zodat je weet waar je hem het beste kunt kopen. Mocht je denken, dat is nog niet alles waar ik naar op zoek ben, we zetten ook de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje en helpen je met een handleiding. Zoals we al zeiden, hier vind je alles omtrent deze loopband. 

VirtuFit TR-200i loopband kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Als we allereerst eens naar het design gaan kijken van de VirtuFit TR-200i loopband dan is gelijk te zien dat het om een robuuste en goed uitziende loopband gaat. Het is een strak design die voornamelijk de nadruk heeft gelegd op onderdelen die daadwerkelijk nodig zijn. 

Wat betreft console ziet het er mooi uit met het blauwe licht waarmee het console verlicht wordt. Dit maakt het console ook gelijk overzichtelijk op het moment dat het dat het wat donkerder in de kamer is. Verder zitten er hartslagsensoren in de handvatten van de loopband. Nu is het wat onhandig vasthouden tijdens het rennen, maar hebben ze hier bij VirtuFit toch rekening mee gehouden om de hartslag te kunnen meten. 

De knoppen om de snelheid en programma’s te reguleren zijn onder het console geplaatst. Op iedere knop staat duidelijk waar de knop voor dient zodat je precies weet op welke knop je moet drukken voor een bepaalde actie van de TR-200i.

Functionaliteiten

Natuurlijk begrijpen we dat je graag wilt weten welke functionaliteiten de VirtuFit TR-200i loopband allemaal te bieden heeft. En daarom hebben we de belangrijkste functies voor je op een rijtje gezet hieronder. We zullen ook per functie kijken wat dit in de praktijk betekent zodat je echt weet wat de functie doet.

Hellingshoek

De eerste functie van de TR-200i loopband is dat die een hellingshoek heeft die je kunt instellen. Hiermee kun je jouw hardloop training nog intensiever maken en jezelf nog meer uitdagen. Het mooie van de hellingshoek functie is ook dat op het moment dat je een bepaalde graden instelt waarin je de hellingshoek wilt hebben, deze automatisch naar die hoek zal bewegen. Dit wordt dan ook elektronisch geregeld en je kunt hem instellen tot een maximale hellingshoek van 12%. Dat is dus aardig wat om jouw training intensief mee te maken!

Opklapbaar

Daarnaast is het ook nog eens een opklapbare loopband! Dit maakt het dan ook een loopband die uiterst geschikt is voor thuisgebruik. Deze functie helpt je namelijk de ruimte in jouw trainingsruimte weer terug te krijgen op het moment dat je klaar bent met jouw training. Je klikt hem van het systeem af en de loopband kun je eenvoudig naar boven inklappen. Zo bespaar je een hoop ruimte en kun je de ruimte na jouw training gewoon weer gebruiken voor andere dingen. Ook kun je er dan bijvoorbeeld jouw krachtoefeningen uitvoeren of zelf de was ophangen. Het is helemaal aan jou!

virtufit-tr-200i-loopband-opklapsysteem

Soft drop systeem

Nu heeft de TR-200i loopband een Soft Drop systeem, wat inhoudt dat het is voorzien van een dempingsysteem. Dit demping systeem is een enorm groot voordeel ten opzichte van het hardlopen buiten op het asfalt en de stenen. Deze demping zorgt er namelijk voor dat de impact op jouw gewrichten een stuk minder is, waardoor bijvoorbeeld jouw knieën minder belast worden en er daardoor minder kans is op blessures.

Ingebouwde speakers

Mocht je graag naar muziek luisteren en vallen jouw oordopjes vaak uit tijdens het hardlopen door de trillingen? Dan zit je goed bij de TR-200i, deze loopband heeft namelijk ingebouwde speakers waarmee je jouw muziek gewoon aan kunt zetten en er lekker naar luisteren tijdens de training op jouw loopband. Je kunt jouw telefoon eenvoudig met een aux kabel aansluiten en gewoon jouw spotify lijst opzetten of het gebruiken om bijvoorbeeld muziek op youtube aan te zetten of iets.

Compatibel met FitShow

Mocht je graag jouw training prestaties op je telefoon willen inzien en de progressie bekijken, dan kun je met de VirtuFit TR-200i loopband gebruik maken van de FitShow app. De loopband is hier namelijk mee compatibel. Ook biedt deze app een hoop extra functies op het gebied van extra programma’s en routes die je kunt lopen. Zo is het net alsof je buiten aan het hardlopen bent. Daarnaast zijn het weet nieuwe manieren om jezelf te kunnen uitdagen op jou loopband.

Voor- en nadelen van de VirtuFit TR-200i loopband

Nu jij een idee hebt van de functies is het tijd om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Het is namelijk altijd goed om dit te doen en aan de hand hiervan te bepalen of deze loopband is wat jij zoekt. Om je daarbij te helpen hebben wij zowel de voor- als nadelen van de VirtuFit TR-200i loopband voor je op een rijtje gezet.

Voordelen
  • App mogelijkheid
  • Dempingsysteem
  • Inklapbaar
  • Overzichtelijk display
  • Professioneel uiterlijk
Nadelen
  • Zwaar apparaat
  • Prijskaartje

Voordelen

Laten we eerst eens beginnen met de voordelen van dit fitnessapparaat. Beter om lekker met de positieve punten te beginnen toch? In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit TR-200i loopband dat je hem kunt verbinden met de app, het een dempingsysteem heeft, je hem kunt inklappen, het een overzichtelijk display heeft en een professioneel uiterlijk heeft. 

App mogelijkheid

Het eerste voordeel dat we je willen meegeven is toch wel dat het mogelijk is om hem te verbinden met de FitShow app. Hierdoor kun jij jouw training interessanter, intensiever, maar ook uitdagender maken. Je kunt mooie routes hardlopen met deze app en het mooie is ook dat je jouw progressie op de telefoon bij kunt houden. Denk hierbij aan hoe ver je bijvoorbeeld gerend hebt.

Dempingsysteem

Ook is het dempingsysteem een groot voordeel, aangezien het gewoon een stuk beter is voor de gewrichten. De demping zorgt ervoor dat de eerste klappen op de gewrichten worden opgevangen en je dus minder snel blessures krijgt dan als je bijvoorbeeld buiten zou gaan hardlopen op het asfalt of klinkers. 

virtufit-tr-200i-loopband-dempingsysteem

Inklapbaar

Het mooie van de VirtuFit TR-200i is ook dat je hem kunt inklappen. Hierdoor krijg je de ruimte na jouw hardloop training gewoon weer terug en kun je deze gebruiken voor andere sportoefeningen of huishoudelijke taken zoals de was ophangen. Je hebt zo gewoon niet altijd een grote loopband in de weg staan en het bespaard een hoop ruimte op het moment dat je hem inklapt. Ideaal voor de thuissporter dus. 

Overzichtelijk display

Verder heeft de TR-200i een overzichtelijk display waar alle trainingsdata mooi op te zien is. Het verlichte scherm zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je het altijd goed kunt zien. Ook al is het een beetje donker. Verder zitten de knoppen onder het display zodat je ook dit duidelijk kunt zien. 

Professioneel uiterlijk

Verder heeft de loopband een vrij professioneel uiterlijk, waardoor het lijkt alsof je de sportschool het huis inhaalt. De loopband is netje afgewerkt met gestroomlijnde kappen en ook het display ziet er gewoon goed uit. Daarnaast is het wel een loopband die toch ook heel gebruiksvriendelijk is. Alles staat duidelijk uitgelegd en doet gewoon wat die daadwerkelijk moet doen. 

Nadelen

Nu zitten er natuurlijk ook nadelen aan zo’n loopband en daarom hebben we de twee belangrijkste hieronder voor je op een rijtje gezet. In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit TR-200i dan ook dat het een zwaar apparaat is en die ook wat aan de prijzige kant is. 

Zwaar apparaat

Nu is het wel een vrij zwaar apparaat die je in huis haalt. Het gehele apparaat weegt namelijk wel 75 kilogram. Dit laat ook wel een klein beetje zien dat het apparaat is gemaakt van kwalitatief materiaal. Toch is het wel iets om over na te denken op het moment dat je het apparaat koopt. Het is namelijk wel vrij lastig te verplaatsen met dit gewicht. Wat overigens wel heel gemakkelijk gaat is het opklappen aangezien er een ondersteuningssysteem is ingebouwd die je helpt met het opklappen. Maak je daar dus geen zorgen om.

Prijzig

Daarnaast kost deze loopband wel wat. Nu krijg je daar natuurlijk wel echt een kwalitatieve loopband voor terug, maar als je bijvoorbeeld alleen wilt wandelen op deze band, dan moet je je afvragen of je niet beter voor een wandelband kunt gaan in de plaats van zo’n zware kwalitatieve loopband als deze.

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeTR-200i
ArtikelnummerVFLOTR200i
EAN8719689982454
Gewicht apparaat75 kg
Belastbaar gewicht140 kg
Snelheid1-18 km/h
Vermogen motor continu vermogen2,5 pk
Vermogen motor piekvermogen5,5 pk
Loopoppervlak141 x 50 cm
Afmetingen198 x 82 x 135 cm
Afmetingen ingeklapt90 x 78 x 160 cm
Garantie3 jaar

Handleiding

VirtuFit TR-200i loopband bestellen / aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

Al met al is de VirtuFit TR-200i loopband een loopband die kwalitatief zeer goed scoort. Het is een vrij zware loopband die wel ook een prijskaartje heeft. Maat hier krijg je dan ook een hoop kwaliteit voor terug. Je kunt hem inklappen en een hoop ruimte besparen in de kamer waar die komt te staan. Verder zit er een dempingsysteem op die het hard loopcomfort alleen maar verhoogt en de gewrichten beschermt. Je kunt jouw muziek luisteren via de ingebouwde speakers en alle trainings data overzichtelijk zien op het verlichte display. Verder zit er een prima motor in die tot een piekvermogen gaat van 5.5 pk en een snelheid van 18 km/h. Je kunt er dus aardig hard op rennen! Kortom, de VirtuFit TR-200i loopband is een zeer goede keuze als je een kwalitatieve loopband in huis wilt halen met genoeg functies en trainingsmogelijkheden om een serieuze sporter te bedienen.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo