VirtuFit Row 450 roeitrainer review 2023

Ben jij je aan het oriënteren in het kopen van een roeitrainer die je als beginner kunt gebruiken? Een roeitrainer met een magnetische weerstand die stil is zodat je niet het hele huis wakker maakt op het moment dat jij aan het trainen bent? De reden dat je hier bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat jouw oog is gevallen op de VirtuFit row 450 roeitrainer en je meer informatie wilt hebben over dit cardio apparaat. 

Dat is mooi, want in deze review gaan we naar het design, de functies, de voor- en nadelen en de specificaties kijken van de Row 450 roeitrainer van VirtuFit. Ook zullen we je helpen met een handleiding van het apparaat en een prijsvergelijking. Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies wat je kunt verwachten van de roeitrainer en kun je een weloverwogen beslissing nemen. 

VirtuFit Row 450 roeitrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

virtufit-row-450-impressie
virtufit-row-450-roeitrainer-pedalen-display
virtufit-row-450-roeitrainer-stoeltje
virtufit-row-450-ingeklapt-impressie

Design

Als we naar het design van de VirtuFit Row 450 roeitrainer kijken dan is gelijk te zien dat het een vrij lage roeitrainer is die een rails heeft met een lichte hoek naar beneden. Door deze lichte hoek zorgt het dat je een fijne roeibeweging hebt en dat het stoeltje altijd na gebruik op de juiste plek komt. Verder zit het vliegwiel aan de voorkant met een mooie behuizing eromheen. De roeitrainer is gemaakt met de kleuren zwart, grijs en groene accenten. 

In het design van de roeitrainer is er rekening gehouden met de thuissporter want er is een inklapsysteem verwerkt in het design van de row 450. Er is misschien een iet wat klein display verwerkt aan de voorkant van de behuizing. Boven dit display heb je de stang waarmee je roeit.

Om weer even terug te komen op het display. Deze is zoals eerder genoemd vrij klein en is zwart wit. Toch is de belangrijkste data hierop af te lezen. Net onder het display zit een knop waarmee je door de data kunt navigeren zodat je de data ziet die jij wilt zien tijdens het trainen. Weer onder deze knop zit een draaiknop om de weerstand mee te regelen. 

Functies van de Row 450

Nu zal je wel benieuwd zijn naar wat voor een functies de Row 450 heeft te bieden. Daarom hebben we de belangrijkste functies voor je op een rijtje gezet zodat je hier zelf niet naar hoeft te zoeken. 

Inklapbaar

De eerste functie die we met je willen bespreken is de mogelijkheid tot het inklappen van de roeitrainer. Hierdoor kun je na het trainen de row 450 een opklapbare roeitrainer en gemakkelijk wegzetten zonder dat je de volledige ruimte kwijt bent. Klap hem in, zet hem tegen de muur en je hebt jouw kostbare ruimte in huis weer terug. Nu heb je de ruimte om bijvoorbeeld andere oefeningen te doen of de huishoudelijke taken te doen. Als de roeitrainer is ingeklapt zijn de afmetingen 70 x 51.5 x 120 cm, wat dus erg meevalt!

Verstelbare voetsteunen

Ook is het handig dat je bij de row 450 roeitrainer de voetsteunen kunt verstellen. Hierdoor kun je de voetsteunen echt afstemmen op het formaat van jouw voeten en daardoor een stuk beter afzetten tijdens het roeien. Zo maak haal je niet alleen de beste prestaties op jouw roeitrainer, maar roeit het ook nog op de meest fijne manier.

Magneetweerstand

Dan willen we het nog even hebben over het weerstandssysteem. De VirtuFit row 450 is namelijk een roeitrainer met magneetweerstand. Voor een roeitrainer magneetweerstand geld dat er een vliegwiel van ijzer in de roeitrainer zit en daar een magneet tegenaan wordt gehouden om de weerstand te regelen. Hoe dichter het magneet bij het vliegwiel komt, hoe groter de weerstand wordt. Het vliegwiel komt dus niet in fysiek contact met een remschijf of iets en is daardoor onderhoudsarm en ook nog eens erg stil tijdens het trainen. 

Programma’s en weerstandsniveaus

Als we gaan kijken naar de programma’s en weerstandsniveaus van deze roeitrainer dan zijn we er eigenlijk vrij snel over uitgepraat. De row 450 heeft namelijk 10 weerstandsniveaus waar je uit kunt kiezen en geen programma’s. Het is dus echt een roeitrainer waar je handmatig de weerstand mee moet regelen en de programma’s zelf mee moet bedenken. 

Voor- en nadelen van de VirtuFit Row 450 roeitrainer

Tijdens het kopen van een roeitrainer is het altijd goed om voor jezelf per roeitrainer de voor- en nadelen even op een rijtje zetten. Zo weet je al snel waar je staat en of de roeitrainer bij jou past of niet. Om je hierbij te helpen hebben we dit al voor je gedaan zodat je dit enkel hoeft te lezen. 

Voordelen
  • Stille roeitrainer
  • Inklapbaar
  • Transportwieltjes
  • Licht apparaat
  • Betaalbaar
Nadelen
  • Geen programma’s
  • Geen hartslagmeting

Voordelen

Laten we eerst maar eens met de voordelen beginnen. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit row 450 roeitrainer dat hij stil is, je hem kunt inklappen, transportwieltjes heeft, een vrij licht apparaat is en ook nog eens betaalbaar is. 

Stille roeitrainer

Als eerste voordeel dus dat de roeitrainer weinig geluid maakt. Dit komt door het magnetische weerstandssysteem. In tegenstelling tot roeitrainers met luchtweerstand of waterweerstand maakt de magnetische weerstand nauwelijks geluid en kun je in alle rust trainen zonder dat je ook maar iemand wakker maakt als je vroeg in de ochtend wilt trainen bijvoorbeeld. 

Inklapbaar

We hebben het er al over gehad, maar hij is ook inklapbaar. Hierdoor kun je de ruimte na jouw training gewoon weer gebruiken voor andere oefeningen of werkzaamheden en staat die niet in de weg. Je zit er namelijk niet altijd op en door dit systeem kun je gemakkelijk ruimte besparen op het moment dat je hem niet gebruikt. 

Transportwieltjes

Mocht je de roeitrainer willen verplaatsen na jouw training, dan kun je dit gemakkelijk doen door middel van de transportwieltjes die erop zitten. Duw de roeitrainer op zijn kant en je kunt de wieltjes gemakkelijk gebruiken om de row 450 door de kamer heen te rollen. 

Licht apparaat

Ook is de VirtuFit row 450 een lichte roeitrainer met zijn 25 kg. Hierdoor is het een fitnessapparaat die niet zo log is en je gemakkelijk even kunt verplaatsen. Zeker in combinatie met de transportwieltjes waar we het zojuist over gehad hebben. 

Betaalbaar

Als laatste voordeel willen we je meegeven dat voor deze kwaliteit roeitrainer de row 450 een roeitrainer is die zeer betaalbaar is! De verhouding in prijs-kwaliteit is dan ook zeer goed. 

Nadelen

natuurlijk zijn er ook altijd mindere punten te vinden aan een roeitrainer en zo hebben we ze ook gevonden bij dit model. In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit row 450 roeitrainer dan ook dat er geen programma’s op zitten en het geen hartslagmeting heeft.

Geen programma’s 

Zoals genoemd is het eerste nadeel dat je geen keuze hebt uit verschillende programma’s die je aan kunt zetten om de weerstand te regelen. Je zult zelf jouw training in elkaar moeten zetten, bedenken en de weerstand regelen. 

Geen hartslagmeting

Ook zit er geen hartslagmeting op deze roeitrainer. Er zitten namelijk geen hartslagsensoren in de handvaten en het is ook niet mogelijk om een hartslagband te verbinden met de row 450. Kleine tip: mocht je dit toch heel graag willen dan kun je natuurlijk ook altijd gebruik maken van een smartwatch. Maar dan heb je de hartslag niet op het schermpje van de roeitrainer alleen. 

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeRow 450
ArtikelnummerVFROW450
EAN8719689982485
Garantie2 jaar
Gewicht toestel25 kg
Belastbaar gewicht130 kg
Maximale gebruikerslengte195 cm
Aantal railsEnkele rail
InklapbaarJa
Verstelbare voetsteunenJa
BidonhouderNee
Waterpas afstelbaarNee
StroomvoorzieningBatterijen
HartslagmetingNee
Gewicht vliegwiel8 kg

Handleiding

VirtuFit Row 450 roeitrainer bestellen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit row 450 roeitrainer is dus een roeitrainer die zeer geschikt is voor de beginnende roeier of de sporter die thuis lekker een aantal keer in de week wat in beweging wilt komen. Het is een stille, lichte en handige roeitrainer die gewoon doet wat die moet doen. De row 450 is een roeitrainer die gewoon bedoeld is om mee te roeien en verder niet. Je kunt hem gemakkelijk inklappen om ruimte te besparen. 
Kortom, een kwalitatieve roeitrainer waar de rest van het huis geen last van heeft als je erop traint.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo