VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband review 2023

Laatst geupdate op januari 24, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar loopband zonder motor? Een loopband waar je zo hard op kunt rennen als jij zelf wilt en kunt zonder de beperkingen van het vermogen van een motor? Dan is de VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband de loopband waar jij naar op zoek bent. Deze loopband past de snelheid automatisch aan jouw hardlooptempo aan. Je drukt de band namelijk zelf weg tijdens het rennen. Hierdoor heb je geen motor nodig en kost het dus ook geen stroom om de loopband te gebruiken. 

We zullen je in deze review meenemen in wat de VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband allemaal te bieden heeft op het gebied van functionaliteiten, design, voor- en nadelen en zullen we je helpen met een prijsvergelijking. Zo koop jij de VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband niet alleen voor de beste prijs, maar heb je ook een compleet beeld van dit cardio apparaat. 

VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Als we allereerst al naar het design kijken van de VirtuFit Pro Elite running loopband dan is gelijk te zien dat het niet een “gewone” loopband is. De loopband heeft een lichte curve en ziet er daardoor iets anders uit. De loopband heeft een zwarte kleur met daarop witte letters. Aan de zijkanten zijn stangen gemaakt om je aan vast te houden op het moment dat je bijvoorbeeld wilt stoppen of even het evenwicht verliest.

Aan de linkerkant van het apparaat zit een bidonhouder waar je jouw bidon in kwijt kunt. Verder heeft deze curved loopband een console die aan de voorkant van het apparaat is bevestigd. Hierop is te zien hoe snel je rent hoe ver je al gerend hebt en eventueel je hartslag als je gebruik maakt van een hartslagband. Het loopvlak is wat groter dan bij de meeste curved loopbanden met zijn 160 x 44 cm. Ook is er op het loopvlak een antislip laag aangebracht zodat je niet zomaar uitglijd.

Functies

Nu je een beetje een idee hebt van hoe de VirtuFit Pro Elite HiiT running loopband eruit ziet zal je wel benieuwd zijn naar de functionaliteiten van het apparaat. De belangrijkste functies zullen we dan hieronder ook kort met je bespreken zodat je weet wat je allemaal met het apparaat kunt. 

Handlebars

Eerst willen we het met je hebben over de handlebars die erop zitten. Deze kun je namelijk gebruiken om je aan vast te houden als je bijvoorbeeld wilt stoppen of even het evenwicht verliest. Dat is echter niet alles. Je kunt ze namelijk ook gebruiken voor een speciaal soort krachttraining waarbij je de band wegduwt. Je kunt namelijk de weerstand op 5 verschillende niveaus instellen zodat je kunt kiezen of je normaal wilt hardlopen of de band echt wilt wegduwen. Het is dus een loopband die je niet alleen voor looptraining kunt gebruiken, maar bijvoorbeeld als rugbyer mooi kunt gebruiken voor jouw training. 

Mechanische loopband

De Pro Elite HiiT loopband is een mechanische loopband. Hiermee wordt bedoeld dat er geen motor in zit die de band aanstuurd. Dit is dan ook de reden dat je dus zo snel als je wilt kunt rennen op deze loopband. De enige elektra die in het apparaat verwerkt is, is de elektra om de data op het display te laten zien. 

Hartslagmeting

Mocht je graag jouw hartslag zien tijdens jouw training of gebruik je jouw hartslag als een tool om de intensiteit van jouw training te bepalen, dan is dat mogelijk met de HiiT loopband van VirtuFit. Je kunt namelijk een hartslagband verbinden met het apparaat. Wel is het zo dat er geen hartslagsensoren in het apparaat zelf zijn verwerkt. Maar in de praktijk worden deze toch vaak niet echt gebruikt aangezien je dan de handvatten moet vasthouden tijdens het rennen en dat is al niet heel praktisch. 

Connectiviteit

Als we gaan kijken naar de connectiviteit van deze loopband dan is het wel beperkt. Je kunt namelijk niet jouw telefoon of tablet connecten met de VirtuFit Elite Pro HiiT loopband. Nu hebben we wel al besproken dat je een hartslagband kunt verbinden, maar dat is dan ook wel het enige wat je met deze curved loopband kunt connecten. Mocht je dus graag al jouw trainings data op je telefoon of tablet willen hebben, dan zal je dit toch handmatig moeten gaan doen.

Bidon & Tablethouder

Wel zit er zowel een bidon- als tablethouder op de Elite Pro HiiT loopband. Je kunt dus gemakkelijk jouw drinkfles kwijt zodat je tijdens jouw training een slokje water kunt nemen op het moment dat je een droge mond krijgt. Ook is het mogelijk jouw telefoon of tablet in de tablet houder te plaatsen zodat die niet omvalt. Hoewel deze loopband zeer geschikt is voor sprinttraining is het wel zo dat je er ook rustige looptraining op kunt doen en dit eventueel met een serie aan kunt doen. Ook is het handig als je een bepaalde timer of iets op je tablet of telefoon hebt staan waar je bijvoorbeeld jouw intervaltraining al op hebt uitgewerkt. 

Voor- en nadelen van de VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband

Nu wil je natuurlijk ook de voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje hebben staan om een totaalbeeld te krijgen van deze loopband. Daarom hebben wij dit al voor je gedaan zodat je zelf niet hoeft te zoeken. We zullen hieronder eerst de voordelen en daarna de nadelen van de VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband voor je op een rijtje zetten en kort bespreken.

Voordelen
  • Onbeperkte snelheid
  • 3 jaar garantie
  • Hoog belastbaar
  • Inclusief handlebars
  • Onderhoudsarm
Nadelen
  • Vrij groot apparaat
  • Geen connectiviteit
  • Premium investering

Voordelen

Om met de leuke en positieve dingen van dit fitnessapparaat te beginnen zullen we eerst de voordelen op een rijtje zetten. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband dat hij een onbeperkte snelheid heeft, je 3 jaar garantie krijgt bij jou aankoop, die hoog belastbaar is, handlebars heeft en onderhoudsarm is. 

Onbeperkte snelheid

Allereerst het grootste voordeel van de Elite Pro Hiit loopband, de onbeperkte snelheid waarmee je op dit apparaat kunt rennen. Je kunt echt zo hard als je wilt rennen. Hoe sneller jij gaat rennen, hoe harder de band gaat rollen en dus ook hoe harder jij moet rennen om het bij te houden. Het is dan ook meer een loopband voor de professional.  

3 jaar garantie

Het volgende voordeel dat je bij deze loopband krijgt is dat je 3 jaar garantie krijgt. Dit is meer dan bij de meeste andere merken. Nu is het een kostbaar apparaat en is het dus geen overbodige luxe om een wat langere garantieperiode te hebben. 

Hoog belastbaar

De VirtuFit Pro Elite loopband is ook nog eens erg belastbaar. Hij is namelijk belastbaar tot een maximum gewicht van 160 kg. De meeste mensen kunnen er dus gewoon helemaal los op gaan. Daarnaast is het ook zo dat je zo snel kan als je wilt en deze loopband op dat vlak ook uiterst belastbaar is. 

Inclusief handlebars

Ook heeft de Elite HiiT loopband handlebars en een weerstandssysteem. Zo kun je er powersled krachttraining mee uitvoeren. Je houdt de handlebars vast en probeert de band zo snel mogelijk weg te duwen terwijl er weerstand op gezet wordt. 

Onderhoudsarm

Als laatste belangrijke voordeel die we je willen meegeven is deze loopband ook nog eens onderhoudsarm. Allereerst is de loopband met hoogwaardige onderdelen ontworpen. Daarnaast heeft die ook weinig elektrische onderdelen waardoor er minder snel onderdelen kapot kunnen gaan. Je hebt dus weinig omkijk naar het apparaat. 

Nadelen

Nu zijn er altijd wel kritische punten aan een loopband te vinden en zo hebben we ook 3 nadelen bij deze loopband gevonden. In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit Pro Elite HiiT loopband dat het een vrij groot apparaat is, het geen connectiviteit heeft en hij wel vrij prijzig is. 

Groot apparaat

Het eerst nadeel van dit apparaat is dat die vrij groot is. Ook kun je hem niet inklappen om ruimte te besparen of iets en zul je er dus wel een flinke ruimte voor nodig hebben om deze kwijt te kunnen. De afmetingen zijn namelijk: L 172 x B 81 x H 170 cm. Ga dus goed na of dit bij jou in de ruimte past en of je dan genoeg ruimte hebt voor de andere apparaten die je in de ruimte wilt plaatsen. 

Geen connectiviteit

Nu hebben we het al even besproken, maar je kunt deze curved band niet connecten met je telefoon of tablet. Hierdoor zal je zelf je trainingsdata moeten opschrijven en noteren. Ook is het niet mogelijk om extra trainings programma’s of routes te doen met een app. Mocht je dit belangrijk vinden, dan is het een minder geschikt apparaat. 

Premium investering

Nu is het wel een premium investering. Het is namelijk de duurste loopband van het merk VirtuFit op dit moment. Als je echter gaat kijken naar de prijs in vergelijking met soortgelijke curved mechanische loopbanden dan is het wel weer goed geprijsd en ben je met deze het beste uit. Maar eerlijk is eerlijk het is wel een flink bedrag. Bekijk dus goed naar welk budget je voor een loopband beschikbaar hebt.

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypePro Elite HiiT Running
ArtikelnummerVFLOHIIT
EAN8719325459401
Garantie3 jaar
SnelheidOnbeperkt
Weerstandsniveaus5
Programma’s8
Oppervlakte loopvlakL 160 x B 44 cm
Belastbaar gewicht160 kg
AfmetingenL 172 x B 81 x H 170 cm
CurvedJa
Gewicht apparaat135 kg

Handleiding

VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband bestellen / aanbiedingen

9Expert Score
Conclusie

Al met al is de VirtuFit Elite Pro HiiT running loopband dus een loopband die zeer geschikt is voor sprint training, power sled training en interval training. De loopband past het tempo aan op hoe snel je rent en daarom hoef je dus niet bezig te zijn met het instellen van de snelheid. Het is wel een premium investering, maar daar krijg je wel echt een professionele loopband voor terug. Ook moet je er de ruimte voor hebben.

Maar als je het budget hebt en daarnaast de ruimte en je vindt het niet per se erg dat je apps kunt verbinden met de loopband, dan is het een zeer geschikt model! Wat betreft prijs is het in zijn klasse de best geprijsde curved loopband van deze kwaliteit. Wil je dus een serieuze loopband waar je jouw sprint of intervaltraining op kunt doen voor de juiste prijs, dan is dit een zeer mooie optie voor jou! 

Mocht je nog aanvullingen, of een vraag hebben over de VirtuFit Elite Pro HiiT running loopband, laat het dan zeker weten in een reactie hieronder! We hopen dat deze review je heeft geholpen bij jouw keuze en alle informatie op een rijtje hebt zo. Heel veel succes met jouw eigen loopband!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo