VirtuFit Low Entry 1.2i hometrainer review 2024

Laatst geupdate op januari 24, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben je op zoek naar een goede hometrainer voor bij jou thuis? Een hometrainer waar je gemakkelijk op kunt stappen zonder dat er een stang in de weg zit? Dan is de VirtuFit Low Entry een zeer goede keuze. 

In deze review willen we alle functionaliteiten, voor- en nadelen en design van de VirtuFit Low Entry 1.2i hometrainer bespreken. Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies of deze hometrainer bij jou past en kun je een weloverwogen keuze maken bij de aankoop van jouw hometrainer

Verder willen we je aan de beste prijs helpen en daarom helpen we je ook met een prijsvergelijking van verschillende webshops die de Low Entry 1.2i verkopen. Zo koop jij jouw hometrainer voor de beste prijs.

VirtuFit Low Entry 1.2i review kopen

Design

Hierboven die je foto’s van hoe de hometrainer eruit ziet in een thuisomgeving. Zoals je ziet heeft het design van de VirtuFit Low Entry 1.2i rekening gehouden met wat minder valide mensen door de lage instap. Als je kijkt naar de hometrainer dan zie je hierboven gelijk dat het een zwarte kleur heeft, met groene tinten en witte letters. Dit is dan ook echt de huisstijl van het merk Nederlandse merk VirtuFit. 

Wat betreft zithouding zit je vrij rechtop waardoor je wordt geforceerd goed te zitten op de fiets. Ook is het uitgerust met een bidonhouder zodat je gemakkelijk jouw bidon kwijt kunt. Mocht je denken, is dat alles, dan hebben ze er bij het ontwerp nog een extraatje bij gedaan. Namelijk de tablethouder. Zo kun je dus lekker jouw favoriete serie kijken tijdens het fietsen en houd jij het extra lang uit. De Low Entry 1.2i is gemaakt van sterke materialen om het extra duurzaam te maken en die tot wel 140 kg belastbaar gewicht kan hebben. 

Functionaliteiten

Natuurlijk heeft deze hometrainer ook verschillende functionaliteiten op het apparaat zitten. En deze zullen we hieronder stuk voor stuk kort met je bespreken. In het kort heeft de Entry 1.2i een lage instap, heeft die veel programma’s en weerstandsniveaus waar je uit kunt kiezen en is het ook mogelijk hem te verbinden met een app. Ook is de zithouding tot in detail in te stellen en in die waterpas afstelbaar

Lage instap

Wat de Low entry 1.2i onderscheid van de meeste hometrainers is dat deze is gemaakt met een lage instap. Hierdoor kun je gemakkelijk op de fiets stappen zonder dat je je been hoog moet optrekken. Mocht het dus zijn dat je last hebt van een blessure of bijvoorbeeld artrose, dan kun je gemakkelijk op de fiets stappen. Daarom is dit ook echt een hometrainer die voor ouderen geschikt is.

virtufit-low-entry-12i-verstelbaar-zadel

21 programma’s en 16 weerstandsniveaus

Verder zitten er maar liefst 21 programma op deze hometrainer waar je uit kunt kiezen. Van deze 21 programma’s zijn er 4 gebruikersprogramma’s die je zelf in kunt stellen en 4 hartslaggestuurd programma’s waar je uit kunt kiezen. Mocht je graag de intensiteit zelf willen instellen dan kun je kiezen uit 16 verschillende weerstandsniveaus. Genoeg keuze dus.

App mogelijkheid

Mocht je graag jouw Low Entry 1.2i willen verbinden met jouw telefoon, dan is dat mogelijk via de bluetooth op de FitShow app. Met deze app kun je alle trainingsdata op je telefoon krijgen en kun je ook nog eens vrienden uitnodigen de app ook te gebruiken en samen uitdagingen te doen. 

Verstelbaar stuur en zadel

Verder kun je met dit model zowel het stuur als het zadel verstellen. Daardoor kun je het helemaal afstellen op jouw eigen behoefte, lengte en zithouding. Daardoor zit je dus echt goed om deze hometrainer. Het zadel is ook nog eens extra groot en zacht voor extra zit gemak. Wat betreft het stuur is het handig dat je zowel in een ontspannen houding als sportieve houding kunt gaan zitten. 

Waterpas afstelbaar

Zoals benoemd kun je deze hometrainer dus helemaal recht zetten. Zelfs helemaal waterpas. Zo weet je dus dat je echt helemaal recht zit op jouw thuis fiets en wiebelt die ook niet als je aan het fietsen bent. 

Voor wie is de Low Entry 1.2i geschikt?

Nu vraag je je misschien af, voor wie is de Low Entry 1.2i nou geschikt en voor wie is deze hometrainer nou ontworpen. Nu hebben we dit al een klein beetje laten doorlichten, maar deze hometrainer is voornamelijk voor mensen die wat minder valide zijn door de lage instap van de fiets. Ook is die ideaal als je geblesseerd bent en een hometrainer nodig hebt voor jouw revalidatie. Natuurlijk is die ook prima te gebruiken als je hier niet mee te kampen hebt, maar hier is die wel op gefocust.

Voor- en nadelen van de VirtuFit Low Entry 1.2i

Je zult je wel afvragen wat nou de voor- en nadelen zijn van deze hometrainer. We helpen je dan ook graag deze op een rijtje te zetten en zo samen met jou de hometrainer van beide kanten te bekijken. Zo kan jij een weloverwogen keuze maken in jouw keuzeproces en goed bepalen of de Low entry 1.2i bij jou past. We zullen eerst de voordelen en daarna de nadelen voor je op een rijtje te zetten.

Voordelen
  • lage instap
  • Ideaal voor revalidatie
  • Veel programma’s en weerstandsniveaus
  • Verlicht scherm
  • Verbinden met FitShow app
Nadelen
  • Bij montage kan je knik horen van de trapper
  • Minder geschikt voor intensieve sporters

Voordelen

Laten we beginnen met de zonnige kant van de hometrainer, de voordelen. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit Low Entry 1.2i dat het een lage instap heeft, zowel het stuur als zadel verstelbaar zijn en je keuze hebt uit veel programma’s en weerstandsniveaus. Ook heeft het een verlicht scherm en kun je hem connecten met je app op je telefoon.

Lage instap

De lage instap is toch wel het grootste voordeel van deze hometrainer. het zorgt ervoor dat bijna iedereen op deze hometrainer kan opstappen en daarmee echt voor een stukje comfort. Mocht je meer hometrainers met een lage instap willen bekijken. Lees dan ook eens ons andere artikel.

Ideaal voor revalidatie

Door deze instap is die dus ook ideaal voor revalidaties. Fietsen is een activiteit die heel goed is als je moet zorgen voor de bloedsomloop zonder dat je jouw gewrichten zwaar belast. Ten eerste zorgt de lage instap er dus voor dat je gemakkelijk kunt opstappen, maar doordat je het zadel ook kunt afstellen kun je dus ook bepalen in welke hoek jij jouw benen wilt bewegen tijdens het trappen. Waardoor je niet gelijk je benen heel erg hoeft te buigen om een omwenteling te maken. 

Veel programma’s en weerstandsniveaus

Zeker voor een hometrainer die erop gericht is mensen te bedienen die voornamelijk “gewoon” in beweging willen blijven heeft de VirtuFit Low Entry 1.2i veel keuze als het gaat om programma’s en weerstandsniveaus. Zo weet je dus eigenlijk zeker dat er wel een training of niveau voor jou bij zit. 

Verlicht scherm

Het verlichte scherm is ook zeker een voordeel. Hierdoor kun je toch altijd zien wat er op het scherm staat. Ook als het wat donkerder is in de kamer waar je jouw hometrainer hebt staan of als de zon op het scherm staat. 

Verbinden met app

Als kers op de taart kun je hem verbinden met jouw telefoon via de FitShow app. Naast het feit dat je jouw trainingsresultaten eenvoudig op je telefoon kunt krijgen op die manier is het ook nog eens een app waar je kunt connecten met andere mensen en vrienden om uitdagingen te doen en zijn er zelfs routes die je kunt volgen op de app. 

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen te vinden over dit apparaat en die zullen we hieronder met je bespreken. In het kort zijn de nadelen van de Low Entry 1.2i dat er bij de montage van de trapper een knik te horen kan zijn en dat het niet helemaal een geschikte hometrainer is voor intensieve sporters. 

Bij montage kan je knik horen van de trapper

Wat ons opviel bij de montage van deze hometrainer is dat als de hometrainer helemaal is gemonteerd en je gaat erop zitten dat er bij ons in ieder geval een knik is te horen in de kast. Nu bleek uiteindelijk dat deze knik door de trapper kwam en dit gemakkelijk op te lossen was. Nu blijkt dit een veelvoorkomend voorval te zijn bij deze hometrainer en is het eenvoudig op te lossen door de trappers weer even los te draaien en daarna weer helemaal vast te maken en de bouten dan echt goed aan te draaien. Toen we dit hadden gedaan was het probleem opgelost. Uiteindelijk is het dus snel opgelost maar kan het wel als nadeel gezien worden.

Minder geschikt voor intensieve sporters

Als tweede nadeel van deze hometrainer viel ons de houding van het fietsen op. Het is namelijk een vrij rechtopzittende houding die je automatisch aanneemt op de hometrainer en daardoor is het wat minder geschikt als je er flink op los wilt gaan. Het is namelijk niet een houding die lekker is om heel hard te fietsen. Niet voor een langere tijd in ieder geval.

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
ArtikelnummerVFLEB1.2i
EAN8719325459548
Garantie3 jaar
Lage instapJa
Waterpas afstelbaarJa
Gewicht vliegwiel15 kg
Belastbaar gewicht140 kg
TransportwieltjesJa
Verstelbaar stuurJa
Verstelbaar zadelJa
Verlicht schermJa
Maximale gebruikerslengte200 cm
Afmetingen99 x 63 x 133 cm (L x B x H)

VirtuFit Low Entry 1.2i prijsvergelijking en aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Low Entry 1.2i is dus voornamelijk gericht op de ouderen en mindervaliden onder ons. Je stapt met enorm groot gemak op de hometrainer en je hebt veel keuze uit programma’s en weerstandsniveaus. Nu is dit het duurdere model en betaal je er dus wel wat voor. Echter is het zijn geld wel meer dan waard door het verlichte scherm, vele functies en grote duurzaamheid en belastbaarheid. Als je dus kampt met een blessure, artrose, ouderdom die sneller langskomt dan je had verwacht of iets anders. Dan is de Low Entry 1.2i een zeer geschikte keuze. Voor de sporters onder ons zijn er andere modellen die geschikter uit de test komen. 

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo