VirtuFit Indoor Tour Cycle spinbike review in 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben je op zoek naar een spinningfiets om thuis lekker mee aan de slag te gaan? Je hebt al een beetje rond zitten kijken en wilt eigenlijk niet te veel betalen maar wel gewoon een degelijke spinbike hebben. De reden dat je bij dit artikel bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat de VirtuFit Indoor Tour Cycle Spinbike jou is opgevallen. Nu ben je waarschijnlijk benieuwd naar wat deze spinbike allemaal te bieden heeft. Dat is mooi, want in deze review zullen we gaan kijken naar hoe de Indoor Tour Cycle qua design in elkaar zit, welke functionaliteiten erop zitten en wat de voor- en nadelen zijn van deze spinbike. Natuurlijk wil je niet teveel betalen en zullen we je ook helpen met een prijsvergelijking tussen verschillende webshops. Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies van deze spinbike te bieden heeft en waar je hem voor de beste prijs kunt kopen. 

VirtuFit Tour Cycle Spinbike kopen / prijsvergelijking

Impressie

virtufit-tour-indoor-cycle-spinningfiets-impressie
virtuvirtufit-indoor-cycle-zadelfit-indoor-cycle-zadel
virtufit-tour-indoor-cycle-spinningfiets-bidonhouder
virtufit-tour-indoor-cycle-spinningfiets-console

Design

Laten we eerst eens naar het design van de VirtuFit Tour Cycle kijken. De fiets heeft voornamelijk een zwarte kleur met groene accenten en witte letters. Verder is het vliegwiel aan de voorkant van de spinningfiets gemonteerd en kun je het wiel dus zien op het moment dat je aan het fietsen bent. 

Het stuur kun je op en neer verstellen en zadel kun je zowel in de hoogte als naar voren en achteren verstellen om het helemaal op jouw lichaam af te stellen. Zit je graag sportief op de fiets? Geen probleem, dan zet je het zadel wat hoger. Ook kun je hem waterpas afstellen om hem helemaal goed stevig neer te zeten.

Het console is vrij klein en heeft geen verlicht scherm. Wel is alle verzamelde trainingsdata erop te zien zodat je tijdens jouw training precies weet hoe het ervoor staat met jouw prestaties. 

Functionaliteiten

Nu zul je wel benieuwd zijn naar de functionaliteiten van de VirtuFit Tour Cycle. Snappen wij! Daarom hebben wij de belangrijkste functionaliteiten hieronder voor je op een rijtje gezet zodat je daar een goed beeld van krijgt. 

Aandrijving

Laten we eerst eens gaan kijken naar het aandrijvingssysteem van de Tour Cycle. Dit is namelijk altijd goed om naar te kijken bij het kiezen van een spinbike. De VirtuFit Indoor Tour Cycle spinbike heeft een aandrijving met een ketting. Dit lijkt dan ook een beetje op wat je gewend ben op een normale fiets. Nu kunnen kettingen wel geluid maken tijdens het fietsen en is dit dus wel iets om rekening mee te houden.

Remsysteem

Wat betreft remsysteem heeft de Tour Cycle spinningfiets het Vilt systeem die ervoor zorgt dat je kunt remmen en de weerstand verzorgt. Dit is op zich prima, aangezien het weinig geluid oplevert, maar is een magnetisch remsysteem nog stiller. Voor het geld dat je ervoor betaald is een Vilt systeem echt meer dan prima!

Pedaalsysteem

Nu kun je wat betreft pedalen kiezen tussen toe-clips en SPD pedaal. Nu heeft de VirtuFit Tour Cycle een toe-clip systeem en kun je jouw voeten inclusief (normale) schoenen dus gewoon in de toeclips duwen. Zo hoef je geen speciale schoenen of iets en kun je gewoon normaal fietsen met je gewone schoenen. 

Doortrapper

Verder heeft deze spinningfiets een doortrapsysteem. Komt er dus op neer dat de trappers gewoon met het vliegwiel meebewegen. Ook als jij stopt met fietsen. Je kunt dus niet even rustig op adem komen en zult dus gewoon moeten doorfietsen. Natuurlijk kun je wel wat minder hard trappen. Maar je zult je er wel bewust van moeten zijn dat de trappers gewoon doordraaien als je trapt. 

Noodstop

Mocht je toch heel snel moeten stoppen omdat er iets misgaan, dan kun je altijd gebruik maken van de noodstop. Met een druk op de knop stop je binnen no time en kun je kijken wat er aan de hand is. Natuurlijk is deze alleen voor nood en niet stiekem voor als je moe bent en wilt uitrusten. 

Voor- en nadelen van de VirtuFit Tour Cycle Spinbike

Nu kunnen wij ons goed voorstellen dat je alle voor- en nadelen van de VirtuFit Indoor Tour Cycle spinbike op een rijtje hebt zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Nou dat is mooi want deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 

Voordelen
  • Zwaar vliegwiel
  • Noodstop
  • Betaalbaar
  • 3 jaar garantie
Nadelen
  • Weerstand met hand geregeld
  • Ketting

Voordelen

Laten we met de zonnige kant van het verhaal beginnen en eerst eens gaan kijken naar de voordelen. Leuker om mee te beginnen. We zullen ze stuk voor stuk kort bespreken. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit Tour Indoor Cycle spinbike daat het een zwaar vliegwiel heeft, is voorzien van een noodstop, betaalbaar is en je er 3 jaar garantie bij krijgt. 

Zwaar vliegwiel

Allereerst het vliegwiel is vrij zwaar, namelijk 21 kg. Dat is voor een vliegwiel een zeer mooi gewicht. Het voordeel hiervan is dat de trapbeweging soepel verloopt. Zo zul jij je dus niet irriteren aan een vliegwiel die zwabbert of net niet helemaal lekker loopt. 

Noodstop

Ook zit er een noodstop op zoals je weet van hierboven. Nu is dit een voordeel omdat er altijd iets kan gebeuren dat je acuut even moet stoppen. Denk aan een kramp in je spieren, een spiertje dat je verrekt of je voelt je ineens helemaal misselijk. Daar heb je dan mooi een noodstop voor. Zeer handig aangezien het een doortrapsysteem heeft.

Betaalbaar

Nu heeft het misschien niet alle mogelijk geavanceerde trainingsprogramma’s en toeters en bellen erop, de Tour Cycle is wel een zeer betaalbare spinbike. Voor het geld dat je ervoor betaald krijg je toch een spinbike met een zwaar vliegwiel en die stevig staat. 

3 jaar garantie

Een ander voordeel is dat je bij de VirtuFit Tour Cycle, maar liefst 3 jaar garantie krijgt. Mocht er dus om wat voor reden dan ook iets heel geks met jouw spinbike aan de hand zijn, dan kun je gewoon aanspraak doen op jouw garantie binnen deze 3 jaar. Is dat even een geruststelling. 

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan deze spinbike en ook deze zullen we dan voor je op een rijtje zetten. Zodat je een compleet beeld van de fiets kunt creëren en op basis daarvan een keuze kan maken. In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit Tour Cycle spinbike dat je de weerstand met de hand moet regelen en het is uitgerust met een ketting voor de aandrijving. 

Weerstand met hand geregeld

Nu zul je wel denken, je moet de weerstand toch altijd regelen met de hand? Ja dat klopt, alleen zul je bij de Tour Cycle spinbike aan een knop moeten draaien om dit te doen. Dit kan je erg uit je training flow halen en is een stuk minder makkelijk dan in het stuur op een knop te klikken voor de weerstand. Klein nadeel dus.

Ketting

Ook is een nadeel dat er op de Tour Cycle een ketting is gemonteerd voor de aandrijving. Het nadeel van een ketting is dat het geluid kan maken tijdens het fietsen en minder geruisloos is. Verder loopt de trapbeweging hierdoor ook minder soepel en kan de ketting er ook afvliegen. De kans is klein, maar wel aanwezig. 

Handleidingen

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeTour Cycle
ArtikelnummerVFSPINBIKE-TIC
EAN8719689982577
Gewicht38 kg
Afmetingen118 x 53 x 120 cm (L x B x H)
Belastbaar gewicht135 kg
Gewicht vliegwiel21 kg
Doortrapper of vrijloopDoortrapper
Garantie3 jaar
PedalenToe-clips
AandrijvingKetting
RemsysteemVilt

VirtuFit Tour Cycle Spinbike kopen / aanbiedingen

Conclusie

Zo, nu weet jij alles dat je moet weten over de VirtuFit Tour Cycle Spinbike. Je weet hoe die eruit ziet, wat voor een functies die heeft en wat de voor- en nadelen zijn van het fitnessapparaat. Al met al is het een spinningfiets die zeer goed presteert op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding. Dit is dan wel één van de goedkopere spinningfietsen, maar het is tegelijk ook een spinbike die veel te bieden heeft en niet onder doet voor veel andere spinbikes die duurder zijn. Paar kleine nadelen, maar die wegen niet op tegen de voordelen al zeggen wij het zelf.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo