VirtuFit Indoor Cycle S2i spinbike review in 2023

Ben jij op zoek naar een mooie spinningfiets om thuis flink mee aan je conditie te werken? Heb je online zitten kijken en ben je de verschillende spinbikes met elkaar aan het vergelijken en je bent de VirtuFit Indoor Cycle S2i tegengekomen? Je wilt graag meer weten over dit apparaat en de voor- en nadelen op een rijtje zetten zodat jij een goede keuze kan maken of de S2i spinbike van het merk VirtuFit de juiste fiets is voor jou. 

Nou dat is allemaal mooi, want dan ben je hier precies waar je moet wezen. We zullen in deze review namelijk de VirtuFit Indoor Cycle S2i spinningfiets eens helemaal van top tot teen gaan bekijken. We zullen niet alleen de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten, we zullen ook de functionaliteiten bekijken en een prijsvergelijking maken tussen verschillende webshops, zodat jij jouw Indoor Cycle S2i kunt kopen voor de beste prijs. Ben je er klaar voor?

VirtuFit Indoor Cycle S2i spinbike kopen / prijsvergelijking

Impressie

virtufit-indoor-cycle-s2i-spinningfiets-horizontaal-verstelbaar-zadel-stuur
virtufit-indoor-cycle-s2i-spinningfiets-verstelbaar
virtufit-indoor-cycle-s2i-spinningfiets-tablethouder
virtufit-indoor-cycle-s2i-spinningfiets-SPD-trapper

Design

Als we kijken naar het uiterlijk dan lijkt de S2i enorm veel op de goedkopere Indoor cycle S1 variant. Het heeft een sportief en strak uiterlijk. Het vliegwiel is mooi afgewerkt met een mooie beschermingsrand, zodat er geen vingertjes of iets tussen kunnen komen. Dit is mooi als er bijvoorbeeld kleine kinderen rondlopen in de kamer waar jij aan het sporten bent.

Nu zul je denken, maar als de S1 goedkoper is dan de S2i, dan kan ik net zo goed die bestellen. Nu zit er wel een hoop verschil in functionaliteiten, maar daar zullen we straks verder op ingaan.

Bij de VirtuFit Indoor Cycle S2i is er rekening gehouden met het goed afstellen van de spinbike. Je kunt hem namelijk op veel verschillende manieren afstellen, zodat het precies bij jou past. Je kunt hem namelijk waterpas afstellen. Ook is er in het design rekening gehouden met een noodstop. Het mooie in dit design is dan ook dat de beschermkappen het echt één geheel maken zodat er weinig bewegende onderdelen zijn waar je je aan kunt bezeren. 

Functionaliteiten

Nu we naar het design gekeken hebben en al kort over de functionaliteiten hebben gehad, zullen we hier wat dieper op ingaan. We zullen alle functies van de Indoor Cycle S2i op een rijtje zetten en deze stuk voor stuk met je bespreken, zodat jij een beeld hebt van de dingen die deze spinningfiets kan.

15 programma’s

De eerste functie waarmee de S2i zich onderscheid van zijn goedkopere variant is de 15 programma’s waar je uit kunt kiezen om te doen. Deze programma’s bestaan uit voorgeprogrammeerde programma’s maar ook een gebruikersprogramma die je zelf kunt instellen zoals jij wilt. Zo kun je jouw training helemaal personaliseren en afstemmen op jouw behoeftes en niveau. Zodra dit is ingesteld is het starten van dit speciale programma met een druk op de knop.

32 weerstandsniveaus

Ook is het mooie van deze spinningfiets dat je kunt kiezen uit maar liefst 32 weerstandsniveaus. Dit is aardig wat en daardoor kun je jouw training heel specifiek afstemmen op jouw niveau en behoeftes. Doordat er zoveel niveaus zijn, zijn de stapjes in niveau ook heel klein en daardoor kun je het dus heel specifiek op een bepaalde weerstand instellen. 

Hartslagmeting

Mocht je graag jouw hartslag willen meten dan is dat ook mogelijk op twee manieren. Er zitten namelijk in het stuur handvatten met sensoren daarin om jouw hartslag te meten. Zo kun je dus het stuur vasthouden en zal de hartslag op het console te zien zijn. Daarnaast is het ook mogelijk jouw S2i spinbike te verbinden met een hartslagmeterband. Nu zit deze band er niet bij, maar is het dus wel mogelijk om dit te doen. 

Bluetooth

Wil je graag jouw training prestaties zien op jouw mobiele telefoon? Dan is dat ook mogelijk. Je kunt de VirtuFit Indoor Cycle S2i verbinden via bluetooth. Zo kun je alle gegevens van jouw workout op jouw mobiel inzien en bijvoorbeeld gebruik maken van fitness apps zoals Kinomap en iConsole+. Zo kun je jouw training nog wat opleuken met bijvoorbeeld een leuke route of uitdagingen.

Aandrijving

Mocht je je afvragen wat voor aandrijvingssysteem de S2i heeft. Dat is een V-Belt aandrijving. Het voordeel van deze aandrijving is dat het vrij geruisloos is in vergelijking met een ketting. De V-Belt maakt namelijk heel weinig geluid en is daardoor ideaal voor als je thuis wilt fietsen zonder al te veel geluid te maken.

Remsysteem

Het remsysteem is daarnaast ook nog eens stil. Het is namelijk een magnetisch remsysteem waardoor je weinig van het remmen hoort. Dit helpt dan ook als je bijvoorbeeld vroeg in de ochtend wilt fietsen zonder mensen wakker te maken in huis. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon fijn dat je hem nauwelijks hoort. Je kunt je volledig focussen op jouw workout.

Voor- en nadelen van de VirtuFit Indoor Cycle S2i Spinbike

Nu jij de belangrijkste functionaliteiten weet van deze spinbike is het tijd om eens te kijken naar alle voor- en nadelen van de Indoor Cycle s2i. We zullen straks eerst de voordelen voor je op een rijtje zetten, waarna de nadelen ook besproken zullen worden. Dan heb jij aan het einde van dit artikel echt een compleet beeld van deze spinningfiets.

Voordelen
  • Zwaar vliegwiel
  • Programma’s
  • Hartslagmeting
  • Vloeiende aandrijving en remsysteem
Nadelen
  • Geen kleuren scherm
  • Vrij prijzig

Voordelen

Goed, laten we eerst eens over de voordelen hebben van dit fitnessapparaat. In het kort zijn alle voordelen van de VirtuFit Indoor Cycle S2i dat het een zwaar vliegwiel heeft, veel programma’s heeft, er hartslagmeting mogelijk is en het een spinbike is die lekker soepel loopt.

Zwaar vliegwiel

Het eerste voordeel is dat deze spinbike een zwaar vliegwiel heeft, namelijk van 23 kg. Het voordeel van een zwaar vliegwiel is dat die daardoor ten eerste zeer soepel loopt en daarnaast ook dat je er echt zwaar mee kunt fietsen als je dat wilt. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe beter en soepeler het fietsen zal gaan.

Programma’s

Ook zitten er veel programma’s op deze spinbike. Hierdoor kun je zelf kiezen wat voor een programma je wilt volgen. Het voordeel hiervan is dat je zelf niet over een training hoeft na te denken en je het programma gewoon aan kunt zetten en aan de bak kunt. Kan een hoop schelen in het verlagen van de drempel tot het sporten.

Hartslagmeting

Ook kun je jouw hartslag meten met deze fiets en heel specifiek en gericht op hartslag trainen. Nu is het niet een manier van trainen die heel bekend is voor mensen. Maar als je traint met de hartslag als leidraad dan ben je altijd op jouw eigen niveau aan het trainen. 

Vloeiende aandrijving en remsysteem

Laatste voordeel dat we je mee willen geven is de vloeiende aandrijving en remsysteem. Nu heeft dit raakvlak met het zware vliegwiel. Maar doordat de beweging vloeiend loopt zul je ook meer uit jouw training kunnen halen. Niks zo vervelend als een spinbike aanloopt of gewoon niet soepel loopt. Door het zware vliegwiel en magnetische remsysteem loopt de fiets enorm soepel en kun jij je volledig op jouw workout focussen.

Nadelen

Om echt een compleet beeld te krijgen van de spinningfiets is het ook goed om naar de nadelen te kijken. In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit Indoor Cycle S2i spinbike dat het geen kleurenscherm heeft en vrij prijzig is. 

Geen kleuren scherm

Nu voelt het misschien als een klein nadeel tje, maar er zit geen kleurenscherm op deze spinbike. Hierdoor is de data iets minder goed van het scherm af te leiden en kan het zeker een probleem worden als het donker is of de zon vol op het scherm staat. Maargoed, klein nadeel.

Vrij prijzig

Nu is dit wel een vrij professionele spinningfiets en is die ideaal voor mensen die echt veel op de spinningfiets zitten. Maar er zit wel een prijskaartje aan dit apparaat. Er zijn goedkopere spinbikes, maar daar zitten dan wel minder functionaliteiten op. Dat is dus een vraag die je zelf zult moeten beantwoorden. Heb jij het geld over om jouw VirtuFit Indoor Cycle S2i in huis te hebben?

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeIndoor Cycle S2i
ArtikelcodeVFSPINBIKE-S2I
EAN8719325459807
Belastbaar gewicht150 kg
Gewicht vliegwiel23 kg
AandrijvingV-Belt
RemsysteemMagnetisch
Aantal weerstandsniveaus32
Aantal programma’s 15
Gewicht toestel42,5 kg
Maximale gebruikerslengte 200 cm
Waterpas afstelbaarJa
HartslagmetingHandsensoren en borstband mogelijkheid
AppsKinomap & iConsole+
Kantelbaar schermJa

Handleidingen

VirtuFit Indoor Cycle S2i spinbike kopen / aanbiedingen

Conclusie

Al met al is de VirtuFit Indoor Cycle S2i dus een zeer professionele spinbike die veel ingebouwde functies heeft die andere spinbikes niet hebben. Nu is het wel een feit dat je hier ook wel voor betaald, maar als je veel op de fiets zit en graag wilt investeren in een kwalitatieve spinningfiets, dan is deze spinbike een zeer goed keuze!
We hopen dat je een beetje wijs bent geworden van de VirtuFit Indoor Cycle S2i en dat we al jouw vragen hebben beantwoord. Mocht je nog een vraag hebben, laat het dan vooral weten in een reactie hieronder. We helpen je graag verder. 

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo