VirtuFit Indoor Cycle S1 spinbike review in 2023

Ben jij aan het kijken voor een spinbike voor bij jou in huis en ben je bij de VirtuFit Indoor Cycle S1 uitgekomen? Je wilt graag wat meer over deze spinningfiets weten en de voor- en nadelen op een rijtje zetten? Dan ben je hier op de juiste plek.

In deze review bespreken we namelijk de VirtuFit Indoor Cycle S1 van top tot teen en bekijken hier de functionaliteiten, voor- en nadelen, belangrijkste specificaties en helpen je om hem voor de beste prijs te kopen. We maken namelijk een vergelijking tussen de verschillende webshops. Zo weet jij aan het einde van deze review dus precies waar je staat met deze spinbike en kun je voor jezelf bepalen of dit de VirtuFit S1 de spinningfiets is waar jij naar op zoek bent.

VirtuFit Indoor Cycle S1 spinbike kopen/ prijsvergelijking

Impressie

virtufit-indoor-cycle-s1-spinningfiets-verstelbaar-zadel-stuur
virtufit-indoor-cycle-s1-spinningfiets-vliegwiel
virtufit-indoor-cycle-s1-spinningfiets-pedaal
virtufit-indoor-cycle-s1-spinningfiets-console

Design

Als we eerst eens naar het design van de VirtuFit S1 spinningfiets gaan kijken dan is gelijk te zien dat het een enorm strak en modern uiterlijk heeft. Naast dat die er mooi uitziet, is het ook gelijk te zien dat het een stevige spinningfiets is. In het design is er rekening gehouden met mensen van verschillende lengtes, je kunt namelijk zowel het stuur als zadel verstellen om het op jouw behoeftes af te stemmen. Dit maakt het dan ook gelijk een ergonomisch design. 

Er is ook een noodstopknop aan de voorkant van de stuurstang gemaakt om snel te kunnen stoppen als er iets aan de hand is. Verder is er in het design rekening gehouden met de veiligheid. Het vliegwiel gaat uiteindelijk natuurlijk met een rotgang draaien en kan dan gevaarlijk zijn voor kinderen of iets die ook rondlopen. Nu is het niet helemaal dicht, maar is er wel een kap om het vliegwiel heen gemaakt zodat de kans een stuk kleiner is dat er vingertjes tussen komen. 

Functionaliteiten

Nu ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar alle functionaliteiten die de VirtuFit Indoor Cycle S1 te bieden heeft. We hebben de belangrijkste functies dan ook voor je op een rijtje gezet zodat jij weet wat je krijgt. 

LCD scherm

Het eerste waar we het met je over willen hebben is dat de S1 spinbike een LCD scherm heeft. Op dit schermpje kun je al jouw trainingsdata bekijken. Hoeveel calorieën je hebt verbrand, wat je hartslag is en hoe hard je aan het fietsen bent. Nu is het geen verlicht scherm, maar zul je hier geen last van hebben als het gewoon licht is in de kamer waar je aan het fietsen bent.

Magnetische weerstand

De VirtuFit Indoor Cycle S1 heeft een magnetische weerstandssysteem. Het voordeel hiervan is dat die heel stil fietst en je dus geen last hebt van een ratelend geluid van een ketting of een geluid van het remmen. Het aandrijfsysteem is namelijk ook gemaakt met een V-Belt waardoor ook dit weinig tot geen geluid zal geven. Je hebt dus echt een geruisloze spinbike met de S1.

Verstelbare zitting & stuur

Stel jij graag jouw fiets precies zo in zoals jij graag wilt zitten? Dat begrijpen wij, geen overbodige luxe toch? Dat is met deze spinningfiets dan ook zeker mogelijk. Je kunt zowel de zitting als het stuur verstellen zodat je precies in de houding kan komen te zitten zoals jij wilt. 

Waterpas afstelbaar

Mocht je jouw spinbike nog verder afstellen, dan is dat ook mogelijk. Je kunt hem namelijk ook waterpas afstellen. Zo staat de spinbike echt recht en sta je helemaal stevig zonder in een gekke hoek te fietsen. Je kunt je dus helemaal focussen op jouw spinning workout.

Traploos

Verder is de VirtuFit Indoor Cycle S1 een traploze spinningfiets. Dit houdt in dat je dus niet een voorgeprogrammeerd programma kan volgen of de weerstand elektronisch regelen. Dit doe je door middel van de knop die aan de stuurstang zit bevestigd.

Vliegwiel achter

Ook zit het vliegwiel achter in plaats van voor. Dit is wel opvallend aangezien de meeste spinbikes het vliegwiel aan de voorkant hebben. Nu is het voordeel van een vliegwiel achter dat je meer in de buurt komt van het fietsen op een normale racefiets. 

Voor- en nadelen van de VirtuFit Indoor Cycle S1 Spinbike

Nu zul jij je wel afvragen wat nou zowel de voor- als nadelen zijn van de VirtuFit Indoor Cycle S1 spinbike. Wij snappen dat je bij het zoeken dit graag op een rijtje zet en dus hebben wij dit al voor je gedaan. Scheelt jou een hoop tijd en je weet precies waar je aan toe bent met dit fitnessapparaat.

Voordelen
  • Hoog belastbaar
  • Strak sportief uiterlijk
  • Zwaar vliegwiel
  • Geschikt voor lange mensen
Nadelen
  • Geen programma’s
  • Geen verlicht scherm

Voordelen

Laten we de fiets eerst eens van de zonnige kant bekijken. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit indoor Cycle S1 dat hij hoog belastbaar is, er mooi en sportief uitziet, een zwaar vliegwiel heeft en ook geschikt is voor lange mensen.

Hoog belastbaar

Zoals benoemd is de S1 spinbike van VirtuFit hoog belastbaar. Je kan er namelijk veilig op gaan zitten tot en met 150 kg. Je kunt dus wel zeggen dat die tegen een stootje kan. Mocht je dus wat zwaarder zijn, dan kun je prima met deze spinbike uit de voeten.

Ziet er mooi en sportief uit

Zoals we al eerder hebben genoemd is het een spinningfiets die er echt mooi, sportief maar ook modern uitziet. De spinbike is netjes afgewerkt en heeft niet zomaar een los onderdeel waar jij of andere mensen in de kamer zich aan kunnen bezeren. Het ziet er professioneel uit.

Zwaar vliegwiel

Mocht je je afvragen hoe het zit met het vliegwiel? Dat is altijd goed om naar te kijken als je een spinningfiets gaat kopen. Het voordeel bij de Indoor Cycle S1 is dat die een zwaar vliegwiel heeft en dus soepel loopt en je de intensiteit flink kunt opschroeven. Het vliegwiel van de S1 is namelijk 23 kg. 

Geschikt voor mensen tot 200 cm

Mocht je vrij lang zijn en op zoek zijn naar een spinningfiets voor lange mensen, dan is de VirtuFit Indoor Cycle S1 ook een optie. Deze is namelijk geschikt voor mensen tot een maximale lengte van 200 cm. Dit is dan ook voor de meeste mensen genoeg. 

Nadelen

Nu is het ook altijd goed dat je het apparaat van de andere kant bekijkt. Daarom zetten we ook de nadelen voor je op een rijtje. Zo heb je echt een totaalbeeld van het apparaat. De nadelen van de Indoor Cycle S1 spinbike van VirtuFit zijn dat er geen programma’s op zitten en dat die geen verlicht display heeft.

Geen programma’s

Het eerste nadeel is dat die geen programma’s heeft. Nu betekent dat natuurlijk niet dat je geen trainingsprogramma kunt volgen. Maar dat betekent wel dat je dit handmatig moet doen door tijdens jouw training de tijd in de gaten te houden en aan de knop te draaien. Mocht je dit wel willen, dan kun je ook voor de VirtuFit Indoor Cycle S2i gaan.

Geen verlicht display

Verder zit er ook geen verlicht display op. Dit kan een probleem worden als er geen of weinig licht in de kamer is. Dan is het namelijk moeilijk te zien wat er op het schermpje staat. Ook kan dit een probleem zijn als de zon vol op het scherm staat.

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeIndoor Cycle S1
ArtikelnummerVFSPINBIKE-S1
EAN8719325459791
Belastbaar gewicht150 kg
Gewicht toestel42,5 kg
Gewicht vliegwiel23 kg
Maximale gebruikerslengte200 cm
AfmetingenL126 x B52 x H123 cm
RemsysteemMagnetisch
Positie vliegwielAchter

Handleidingen

VirtuFit indoor Cycle S1 kopen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

Als we dus een eindoordeel moeten geven aan de VirtuFit Indoor Cycle S1, dan is het een zeer degelijke spinningfiets die je voor de juiste prijs kunt kopen. Het is dan ook een wat duurdere spinningfiets, maar dit is wel terug te zien in het strakke en sterke design. Het is een spinbike die hoog belastbaar is, een zwaar vliegwiel en dus een soepele trapbeweging heeft en er mooi uitziet. Kortom, een zeer nette spinfiets.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo