VirtuFit iConsole HTR 2.1 Hometrainer Ergometer Review 2023

Laatst geupdate op januari 24, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben je op zoek naar een hometrainer die je thuis kunt gebruiken en wel tegen een stootje kan? Dan is de VirtuFit HTR 2.1 hometrainer wel iets voor jou! Hometrainers worden een steeds populairder fitnessapparaat voor thuisgebruik. Deze professionele hometrainer is gemaakt van sterk materiaal en zit op het niveau van hometrainers die ook in professionele omgevingen zoals sportscholen worden gebruikt. We willen je in deze review meenemen in het Design van de VirtuFit HTR 2.1 hometrainer en een prijsvergelijking voor je maken zodat je hem voor de beste prijs kunt kopen. Ook willen we de functionaliteiten met je bespreken en de voor- en nadelen bekijken van de HTR 2.1. Zo heb jij een totaalbeeld van deze VirtuFit hometrainer en kun je een weloverwogen keuzes maken. Ook zullen we de belangrijkste specificatie voor je op een rijtje zetten, zodat je deze ook gemakkelijk kunt inzien. 

VirtuFit HTR 2.1 kopen / prijsvergelijking

VirtuFit HTR 2.1 impressie 

Design

Als we naar de VirtuFit HTR 2.1 kijken dan zie je gelijk dat het een vrij duurzame hometrainer is aangezien het er stevig uitziet. Ook als je op deze hometrainer stapt voel je gelijk dat het echt een stevig apparaat is. Het is een zwarte hometrainer met witte letters en groene strepen om de hometrainer wat op de leuken. De stang van het stuur heeft op de kniehoogte een lichte kromming om jouw knieën de ruimte te geven om te fietsen zonder dat je tegen deze stang aankomt. 

Verder is het display uitgerust met een verlicht scherm die alle informatie rondom jouw fiets workout weergeeft. Verder is deze hometrainer uitgerust met een groot ergonomisch zadel waardoor je er heerlijk op kunt zitten. In het design is er ook rekening gehouden met de ergonomie door middel van het verstelbare zadel en stuur.  Verder is er ook rekening gehouden met gebruiksgemak aangezien er maar weinig knoppen op het apparaat zitten. Ook spreken de knoppel vrij veel voor zich en is de VirtuFit HTR 2.1 dus vrij gemakkelijk in gebruik. 

Functionaliteiten

Nu ben je waarschijnlijk benieuwd naar de functionaliteiten van de VirtuFit HTR 2.1. Wat heeft deze hometrainer allemaal te bieden en wat kun je er allemaal mee. We zullen hieronder alle functies stuk voor stuk met je langslopen. 

Verstelbaar stuur en zadel

Allereerst is het mogelijk om zowel het stuur als het zadel te verstellen. Hierdoor kun je de hometrainer echt afstellen op jouw lengte en voorkeuren. Bij het afstellen voor het zadel kun je als vuistregel dat het zadel op heuphoogte moet staan als je naast de hometrainer staat. Het stuur kun je echt afstellen op jouw eigen behoeften. Zit je graag wat sportiever op de fiets dan kun je het stuur iets naar de voorkant draaien zodat je bovenlichaam wat naar voren buigt en je harder kunt afzetten op de trappers. 

Programma’s

Nu zitten er ook een hoop vooringestelde programma’s op de HTR 2.1. In totaal kun je 24 programma’s op dit fitnessapparaat volgen, waarvan er 12 programma’s volledig vooringesteld zijn en je nog keuze hebt uit zelf ingestelde gebruikersprogramma’s, hartslag programma’s en wattage programma’s. Zoals je ziet dus genoeg keuze als het gaat om programma’s. Er zal altijd wel een schema tussen zitten voor jouw trainingsdoelen. 

Weerstandsniveaus

Wat betreft weerstandsniveaus is er ook genoeg keuze. Je hebt namelijk keuze uit maar liefst 32 weerstandsniveaus. Je kunt dus de zwaarte van jouw hometrainer workout helemaal afstemmen op jouw eigen niveau. Wil je de hometrainer gebruiken voor een lichte hersteltraining dan doe je het gewoon op niveau 3-5, maar wil je echt flink aan de bak dan kun je gewoon naar een stuk zwaarder niveau gaan. Door de keuze aan niveaus zal er altijd een niveau bijzitten die jij nodig hebt in jouw training. 

Bidon- en tablethouder

Ook is de VirtuFit HTR 2.1 hometrainer uitgerust met zowel een bidon- als tablethouder. Je kunt dus gewoon jouw bidon kwijt in de houder om tijdens jouw workout af en toe even een slokje water te drinken om wat verfrissing te krijgen. Verder kun je door middel van de tablethouder jouw tabled of telefoon neerzetten en hierop youtube, netflix of andere streaming diensten gebruiken voor jouw favoriete series of films. Zo zul je niet eens doorhebben dat je calorieën aan het verbranden bent en het nog langer kunnen volhouden. 

Connecten met telefoon

Ook is het mogelijk om de HTR 2.1 te verbinden met jouw telefoon middels apps zoals iConsole of Kinomap. Zo kun je ten eerste leuke online routes fietsen op de app, maar kun je ook eenvoudig alle trainingsdata op je telefoon of tablet inzien. Mocht je bijvoorbeeld gebruik maken van een smartwatch of andere hartslagmeter dan kun je ook deze data eenvoudig op je tablet of telefoon zien. Denk hierbij aan je hartslag tijdens de training en intensiteit. 

Transportwieltjes

Nu is deze hometrainer wel vrij zwaar met zijn 31 kg en is het dus wat moeilijker om deze eenvoudig te verplaatsen. Gelukkig hebben ze hier bij VirtuFit ook rekening mee gehouden bij deze hometrainer. Er zitten namelijk transportwieltjes op waardoor je hem enkel op zijn kant hoeft te trekken en dan kun je de HTR 2.1 eenvoudig door de kamer heen verplaatsen. Je hoeft dus niet heel sterk te zijn om deze hometrainer op de goede plek te zetten. 

Voor- en nadelen van de VirtuFit HTR 2.1

Nu jij de belangrijkste functies van de HTR 2.1 weet wil je ook vast de voor- en nadelen bekijken zodat je een goede keuze kunt maken bij het kopen van jouw hometrainer en te bepalen of de HTR 2.1 de hometrainer is die geschikt is voor jouw behoeften. We zullen beginnen met de voordelen, waarna we de nadelen met je zullen behandelen. 

Voordelen
  • Ergometer
  • 3 jaar garantie
  • 32 weerstandsniveaus en 24 programma’s
  • Kan verbinden met bluetooth
Nadelen
  • Vrij prijzig
  • Geen lage instap

Voordelen

Zoals benoemd zullen we beginnen met de voordelen, het is natuurlijk altijd veel leuker om eerst naar de positieve punten te kijken van een apparaat. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit HTR 2.1 hometrainer dat er een ergometer op zit, je er 3 jaar garantie bij krijgt, er veel programma’s en niveaus op zitten en je hem kunt verbinden met je telefoon of tablet. 

Ergometer

Allereerst zit er een ergometer op de VirtuFit HTR 2.1. Dit houdt in dat de weerstand elektronisch wordt geregeld en er daardoor heel nauwkeurig kan worden bepaald aan de hand van het aantal wattage dat je trapt. Zo maakt het dus niet uit of je heel hard of zacht aan het trappen bent, het zorgt ervoor dat je op een bepaalde wattage aan het fietsen bent en dus heel gericht kunt trainen. Hiervoor kun je dus ook het wattage programma gebruiken.

3 jaar garantie

Mocht je inzitten over de kwaliteit van dit apparaat, dan is dat bij deze hometrainer helemaal niet nodig! Je krijgt namelijk vanuit VirtuFit 3 jaar garantie op jouw apparaat. Mocht er dus iets mis zijn aan het apparaat dan kun je gewoon het serviceformulier van VirtuFit invullen en dan wordt er gezocht naar een oplossing voor het probleem. In de praktijk wordt het bij VirtuFit altijd heel netjes afgehandeld en helpt het technische team van hun jou met een oplossing. Echter is hierbij wel een vereiste dat je jouw HTR 2.1 bij een erkend dealer koopt.

32 weerstandsniveaus en 24 programma’s

Een ander voordeel aan dit apparaat is dat je enorm veel keuze hebt aan weerstandsniveaus en programma’s. Mocht je dus beginner zijn of de hometrainer willen gebruiken voor professioneel gebruik. De HTR 2.1 biedt uitkomst. Het is af te stellen op ieder niveau. Hierdoor maakt het dus ook niet uit als je progressie boekt. Je hebt een hometrainer die is bestand tegen sterke groei en dan hoef je dus niet een nieuwe hometrainer te kopen als je prestaties beter worden en een goedkoper model het niet meer aankan of niet meer uitdagend is. 

Kan verbinden met bluetooth

Verder kun je jouw telefoon of tablet ook verbinden met het apparaat via de iConsole of Kinomap app. Zo kun je zoals eerder benoemd naast het volgen van online routes ook nog eens eenvoudig en overzichtelijk jouw training prestaties inzien op jouw smart device. 

Nadelen

Nu zitten er naast voordelen natuurlijk ook altijd wel nadelen aan een apparaat. Daarom willen we ook deze met je bespreken voor een sterk totaalbeeld van dit apparaat. In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit HTR 2.1 dat deze wel wat duurder is en geen lage instap heeft.

Wat duurder

Allereerst is deze hometrainer wel wat duurder. Natuurlijk hoeft dit geen probleem te zijn. Maar als je op zoek bent naar een goedkope hometrainer om gewoon af en toe even op te fietsen dan zijn er zeker goedkopere opties op de markt. 

Geen lage instap

Naast de prijs beschikt deze hometrainer ook niet over een lage instap. Hierdoor kan het voor ouderen en mensen in een revalidatie wat moeilijk opstappen zijn. dan kun je beter kiezen voor een hometrainer met lage instap. Mocht jij het dus lastig vinden om op een hometrainer te stappen, dan kun je beter kiezen voor een hometrainer met deze lage instap.

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
ArtikelnummerHTR 2.1
EAN8719128725161
Garantie3 jaar
MonitorweergaveSnelheid, tijd, afstand, calorieverbruik,
hartslag, wattage,
aantal omwentelingen per minuut (RPM)
Aantal programma’s24
Weerstandsniveaus32
VerstelbaarZowel stuur als zitting
Belastbaar gewicht150 kg
Gewicht hometrainer31 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
WeerstandssysteemElektrisch magnetisch

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer kopen

9Expert Score
Conclusie

De VirtuFit HTR 2.1 hometrainer is dus wel een echte premium hometrainer die voor ieder niveau bereikbaar is. Wel is dit hometrainer model van VirtuFit wat duurder en heeft het geen lage instap. Toch weegt hier het ergonomische design, gebruiksgemak en vele keuze aan programma’s en weerstandsniveau tegen op. Verder kun je hem eenvoudig koppelen met je telefoon of tablet via de iConsole en Kinomap app. Een echte professionele hometrainer dus die voor ieder niveau toegankelijk is.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo