VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer Review 2023

Laatst geupdate op januari 24, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een mooie crosstrainer waar je thuis lekker op kunt trainen? Een crosstrainer die een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft en waar je een aantal keer per week jouw training op kunt doen om lekker in beweging te blijven? Dan is de VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer crosstrainer een mooie optie voor jou. Deze crosstrainer heeft de belangrijkste functies ingebouwd en is een zeer mooi instapmodel voor de juiste prijs. 

In deze review gaan we de VirtuFit CTR 2.1 crosstrainer eens rustig bekijken op het gebied van design, functies, voor- en nadelen. Zo krijg jij een compleet beeld van de CTR 2.1 en kun jij bepalen of dit de crosstrainer is waar jij naar op zoek bent. Ook helpen we je met een prijsvergelijking, de belangrijkste specificaties en zelfs een handleiding als je die zoekt. 

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Als we naar het design van de CTR 2.1 crosstrainer gaan kijken, dan is te zien dat het vliegwiel aan de achterkant van de crosstrainer zit. Er zit verder een bidonhouder op waar je tijdens jouw training jouw bidon in kunt zetten. Verder heeft het display ook een tablethouder voor als je bijvoorbeeld jouw serie of film op wilt kijken tijdens het trainen. 

De buitenkant van het apparaat is voornamelijk zwart en heeft groene tinten en witte letters. In de handvatten zitten hartslagsensoren om jouw hartslag mee bij te houden tijdens jouw training. Het display en bedieningspaneel zijn voorzien van zowel lichtjes bij de knoppen en verlicht display. Zo kun je dus ook als het al donker begint te worden gewoon zien wat je aan het doen bent en wat jouw training prestaties zijn. In het midden van het display zit een grote draaiknop om de weerstand mee te regelen en eventueel te wisselen van programma.

Functies van de VirtuFit CTR 2.1

Nu je een beeld hebt van hoe de VirtuFit CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer eruit ziet is het tijd om te kijken naar wat die eigenlijk allemaal kan, oftewel de functies van het apparaat. We zullen per functie bespreken wat het in de praktijk betekent en waarom dit zo fijn of niet fijn is.

Hartslagmeting

Allereerst is een fijne functie van de CTR 2.1 crosstrainer dat die op twee manieren jouw hartslag kan meten. Dit kan namelijk via de sensoren die in de handvatten zitten, maar ook door gebruik te maken van een hartslagband. De band die daar het beste voor werkt is de band van het merk VirtuFit zelf. Wel goed om te weten dat de hartslagband niet automatisch wordt meegeleverd.

Weerstandssysteem

Wat betreft weerstandssysteem heeft het een magnetisch weerstandssysteem. Het voordeel hiervan dat die weinig fysiek contact maakt met de rest van het apparaat en daardoor minder slijt. Ook zorgt het ervoor dat je het vliegwiel nauwelijks hoort als je erop staat en heb je een soepele beweging. Dit sport overigens heel lekker.

Programma’s & weerstandsniveaus

Wat betreft trainingsmogelijkheden van dit cardio apparaat is het ook zeer uitgebreid. Er zitten namelijk 32 weerstandsniveaus op, waardoor je het apparaat heel specifiek kunt afstellen op jouw eigen niveau. Doordat die 32 nvieaus heeft, zijn de stapjes per niveau namelijk vrij klein en daardoor heel specifiek op jouw wensen af te stellen. 

Wat betreft trainingsprogramma’s is er ook genoeg keus. Je kunt namelijk kiezen uit wel 24 trainingsprogramma’s. Ook daar is dus genoeg keus en zal er altijd wel een programma bij zitten die jij fijn en leuk vindt om te doen. Het mooie is ook dat er maar liefst 4 hartslag gestuurde programma’s op zitten.

App mogelijkheid

Mocht je het leuk vinden om gebruik te maken van apps dan is ook de VirtuFit iConsole CTR 2.1 geschikt. Je kunt hem namelijk verbinden met de apps Kinomap en iConsole+. In deze apps kun je bepaalde routes volgen en jouw training prestaties eenvoudig op je mobiel of tablet krijgen. Zo krijg je inzicht in jouw progressie en kun je jezelf uitdagen met een route binnen de apps.

Ergometer

Als laatste belangrijke functie willen we nog even de Ergometer met je bespreken. Dit is namelijk een functie waarmee je kunt trainen op wattage. Dit houdt in dat je traint op een niveau dat bij jou past aangezien de ergometer de weerstand aanpast op het aantal wattage dat jij produceert. Hoe harder je trapt hoe zwaarder de weerstand wordt. Hierdoor is het ook een zeer geschikt crosstrainer voor ouderen mensen en mensen die aan het revalideren zijn.

Voor- en nadelen van de VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer crosstrainer

Je weet nu de belangrijkste functies en daarom is het nu tijd om te kijken naar de voor- en nadelen. Tijdens het kopen van een crosstrainer is het altijd goed om per apparaat de voor- en nadelen even op een rijtje te zetten, en om jou te ontzorgen hebben wij dat alvast voor je gedaan, zodat je op basis hiervan jouw keuze kunt maken.

Voordelen
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Transportwieltjes
  • Vrij compact
  • Veel programma’s
Nadelen
  • Kan soms piepen
  • Hartslagband niet meegeleverd

Voordelen

Eerst maar eens de voordelen van deze crosstrainer. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer crosstrainer dat het een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft, transportwieltjes heeft, hij vrij compact is en je keuze hebt uit veel programma’s.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Het eerste voordeel van de CTR 2.1 crosstrainer is dat het een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Hoewel het niet de goedkoopste crosstrainer is, is het wel een crosstrainer die mooi in de middenklasse zit en steviger is dan de goedkopere modellen en daarnaast meer programma’s en weerstandsniveaus heeft. Verder is het mooi dat het is voorzien van een magnetisch weerstandssysteem, zodat je in alle rust kunt trainen met een soepele beweging. 

Transportwieltjes

Het tweede voordeel dat we je mee willen geven is dat die transportwieltjes heeft. Zo kun je hem ondanks het wat zwaardere gewicht gemakkelijk door de kamer heen verplaatsen en kun je hem dus altijd op een plek zetten waar die niet in de weg staat. Het enige dat je moet doen is hem aan de voorkant op zijn wieltjes te trekken en dan is het rijden maar. 

Vrij compact

Ondanks dat het vliegwiel aan de achterkant zit, is het apparaat toch vrij compact in vergelijking met andere crosstrainers. De VirtuFit CTR 2.1 is heeft een vrij dun design en staat daardoor een stuk minder in de weg. Dit is dan ook gelijk de reden waarom die ideaal voor thuis is. 

Veel programma’s

Zoals we al eerder hebben benoemd heeft de CTR 2.1 crosstrainer een hoop programma’s waar je uit kunt kiezen. Je hebt namelijk keuze uit wel 24 verschillende trainingsprogramma’s. Hiervan zijn er ook nog eens 4 hartslaggestuurd als je dat leuk lijkt. Genoeg keuze dus om jouw training interessant te maken.

Nadelen

Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de minder positieve punten van het apparaat en deze hebben we ook voor je op een rijtje gezet voor je. In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer dat die soms kan piepen en de hartslagband niet wordt meegeleverd als je hem besteld.

Kan soms piepen

Het eerste nadeel van de CTR 2.1 is dat die soms kan piepen. Dit blijkt uit de praktijk zo te zijn. Echter is het vaak wel op te lossen door de bouten en moeren nog een keer goed aan te draaien, maar dit is wel iets dat opvalt. 

Hartslagband niet meegeleverd

Ook wordt de hartslagband niet meegeleverd en zul je deze dus apart moeten bijbestellen als je hier graag gebruik van wilt maken. Nu is dit zo bij de meeste crosstrainers, maar het is dus wel iets om goed in je achterhoofd te houden als je naar de prijs van deze crosstrainer kijkt.

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeCTR 2.1
ArtikelnummerCTR 2.1
EAN8719128725178
Garantie3 jaar
Belastbaar gewicht150 kg
Maximale gebruikerslengte200 cm
Roterende massa20 kg
WeerstandssysteemMagnetisch
HartslagmetingJa, handsensoren en hartslagband
StroomvoorzieningNetstroom

Handleiding

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer bestellen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer crosstrainer is dus een zeer mooi model om thuis lekker mee aan de slag te gaan. Het heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en alle functies zitten erop die je nodig hebt als je begint met jouw training op een crosstrainer. Kortom, een zeer mooie aankoop als je het ons vraagt die juiste prijs heeft voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo