VirtuFit Etappe 1 spinningfiets review in 2024

Laatst geupdate op januari 24, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een spinningfiets die je thuis kunt gebruiken? Een spinfiets waar je niet te veel voor betaald, maar wel gewoon kwaliteit voor terug krijgt? Dan ben je aan het juiste adres bij de VirtuFit Etappe 1 spinbike. De reden dat je in dit artikel bent aangekomen is waarschijnlijk dat je alles wilt weten over deze spinningfiets. Het design van de Etappe 1, de functies en voor- en nadelen. We bespreken het allemaal in dit artikel. 

Zo weet jij aan het einde van deze VirtuFit Etappe 1 review precies wat deze fiets allemaal in petto heeft en kun je bepalen of deze bij jou past. Verder zullen we je ook helpen met een prijsvergelijking van de verschillende webshops die deze spinbike verkopen, zodat jij hem voor de beste prijs kunt kopen. 

VirtuFit Etappe 1 kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Zoals je in het filmpje al ziet is de Etappe 1 spinbike is het design zo gemaakt dat je in een sportieve houding zit. Dit is dan ook niet gek aangezien de spinbike hier ook voor is gemaakt. Dat is dan ook gelijk het verschil met de hometrainer dat een spinbike heeft. Deze sportieve houding kun je ook helemaal aanpassen zoals jij zelf wilt aangezien er een extra lange zadelpen op is verwerkt zodat je hem op iedere manieren kunt afstellen.

Verder heeft VirtuFit in het design van deze spinbike rekening gehouden met de sporter thuis. Thuis wil je het apparaat nog wel eens verplaatsen, maar omdat dit apparaat vrij zwaar is (namelijk een dikke 40 kg) is het niet zomaar te verzetten. Gelukkig zitten er transportwieltjes onder die je daarbij kunnen helpen. 

Verder zit er een eenvoudig LCD schermpje op de Etappe 1 waarop je alle trainings statistieken op kunt bekijken. Hoewel het schermpje niet verlicht is, is de data er prima op te zien mits er geen zon op schijnt. Hier zul je dus wel rekening mee moeten houden. 

Wat betreft uiterlijk van de Etappe 1 ziet het er simpel, maar sterk en sportief uit. Alle belangrijke componenten zitten erop. Een bidonhouder, schermpje die de data verzameld en natuurlijk het vliegwiel. Hoewel het niet de meest geavanceerde spinningfiets is, is het er wel één die zeer goed op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding zit. 

Functies van de Etappe 1

Nu kunnen wij ons voorstellen dat je ook benieuwd bent naar de functies van deze spinningfiets. Daarom hebben we de belangrijkste functies van deze spinbike voor je op een rijtje gezet zodat je hier zelf niet naar hoeft te zoeken. 

V-Belt

Het eerste waar we het met je over willen hebben in de aandrijving van de Etappe 1. Deze wordt namelijk gedaan door middel van een V-Belt. Een V-Belt is een van kunstof rubber gemaakte band die ervoor zorgt dat je het vliegwiel kunt aandrijven. Nu is het voordeel van een V-Belt dat die geruisloos is en dat is dan ook gelijk mooi voor thuis. Zo heb je met de Etappe 1 dus geen last van een ketting die je de hele tijd hoort ratelen. 

Traploos

Verder is deze spinbike ook traploos, wat inhoud dat die geen trainingsprogramma’s heeft die je automatisch kunt volgen of iets. Je zult zelf steeds de weerstand moeten instellen zoals je het wilt hebben. Wil je dus bijvoorbeeld een bepaald soort training uitvoeren zoals een Hiit workout, dan zul je zelf steeds aan de knop moeten draaien. Dit is dan ook gelijk het punt van een traploze spinbike. Het is ook niet in elektronisch in te stellen. Je moet gewoon aan de knop draaien. 

Waterpas afstelbaar

Het mooie van deze spinningfiets is ook dat je hem waterpas kunt afstellen. Hierdoor kun je de VirtuFit Etappe 1 echt helemaal recht zetten en staat die dus ook stevig. Geen gedoe van dat die een beetje wiebelt of iets. Verder is de spinbike ook vrij zwaar waardoor het in combinatie met de waterpas afstelbaarheid een mooi combi is van dat het echt stevig staat.

virtufit-etappe-1-waterpas-afstelbaar

Hartslagmeting

Nu is het ook mogelijk om je hartslag te meten met de Etappe 1 spinbike. Wel heb je hier een bijpassende borstband nodig. Hier heb je de 5kHz hartslagmeterband voor nodig. Helaas zitten er geen handvaten in deze spinbike verwerkt die de hartslag meten. Het is dus echt nodig om een hartslagband aan te schaffen als je dit graag wilt.

Voor- en nadelen van de VirtuFit Etappe 1

Nu wil je uiteindelijk een afweging gaan maken of dit de spinningfiets is die bij jou past. Wat is daarbij altijd goed om te doen? Inderdaad, de voor- en nadelen naast elkaar zetten en dan bepalen of de voordelen tegen de nadelen opwegen. Ook deze zetten we netjes voor je op een rijtje. 

Voordelen
  • Waterpas afstelbaar
  • Zwaar vliegwiel
  • Sportieve houding
  • 3 jaar garantie
  • Extra lange zadelstang
Nadelen
  • Geen tablethouder
  • Geen verlicht display
  • Geen programma’s

Voordelen

Laten we eerst de voordelen eens stuk voor stuk bekijken. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets dat hij waterpas afstelbaar is, een zwaar vliegwiel heeft, een sportieve zitting heeft, je 3 jaar garantie hebt en een extra lange zadelpen heeft. 

Waterpas afstelbaar

Het eerst voordeel van de Etappe 1 is dat die waterpas afstelbaar is. Zoals eerder benoemd is het mooie hiervan dat je hem in echt stevig kan laten staan in combinatie met het wat zwaardere gewicht van het apparaat zelf. 

Zwaar vliegwiel

Ook heeft deze een zwaar vliegwiel, deze is namelijk 22 kg zwaar. Het voordeel hiervan is dat het lekker soepel trapt en wordt het ook nog eens beter door de V-Belt die voor de aandrijving zorgt. het zware vliegwiel in combinatie met het gewicht van het apparaat en de V-Belt zorgt er dus voor dat het zowel geruisloos als soepel fietst. Je kan je dus echt op jouw workout focussen.

Sportieve zitting

Nu zit er een extra lange zadelpen aan het zadel zodat je de VirtuFit etappe fiets extra sportief kunt instellen. Hoe hoger het zadel hoe actiever je zit. Natuurlijk is het wel blijven kijken naar hoe comfortabel je zit en is het de truc om daar een balans in te vinden. Een vuistregel is altijd om het zadel op je eigen heuphoogte te hebben als je ernaast staat. 

3 jaar garantie

Nu kan het zijn dat je twijfelt en dat garantie jou een gerust hart geef. Nu krijg je bij dit VirtuFit apparaat maar liefst 3 jaar garantie om al je zorgen weg te nemen. Is er iets met de fiets, dan kun je binnen deze 3 jaar altijd op de garantie terugvallen. Dat het 3 jaar is getuigd ook maar weer dat VirtuFit overtuigd is van de kwaliteit van deze spinningfiets. 

Extra lange zadelstang

Ook hebben we het net al even genoemd, maar er zit dus een lange zadelstang onder het zadel. Deze zorgt er ten eerste voor dat je lekker sportief kunt gaan zitten en fietsen, maar ook dat als je vrij lang bent je geen zorgen hoeft te maken dat het apparaat te klein is. Zet het zadel gewoon wat meer naar boven en je bent helemaal klaar om te gaan.

Nadelen

Verder zitten er ook een paar nadelen aan het apparaat, dus ook deze zullen we met je behandelen. In het kort zijn de nadelen van de Etappe 1 spinbike dat het geen tablet houder heeft, geen verlicht display en geen ingebouwde trainingsprogramma’s hebt.

Geen tablethouder

Nu kan het zijn dat je graag een filmpje of iets aan hebt staan tijdens het fietsen en je daar graag een tablet voor gebruikt. Dan moeten we je teleurstellen, want de VirtuFit Etappe 1 heeft geen tablethouder. Nu moet je je ook afvragen of je met een spinbike rustig wilt fietsen en uberhaupt de tijd hebt om een filmpje te kijken. Maar als je dit graag wilt hebben dan is dit niet helemaal voor jou en kun je beter voor een hometrainer gaan.

Geen verlicht display

Mocht je een vrij donkere kamer hebben waar je deze spinfiets wilt neerzetten, dan is het goed om te weten dat het display niet verlicht is. Hierdoor zal het in het donker wat lastig te zien zijn wat de data nou is dat op het schermpje staat. Ook is het overdag vrij lastig te zien op het moment dat het licht er vol op schijnt. 

Geen programma’s

Ook zitten er geen programma’s op deze spinbike en zul je jouw trainingsprogramma’s dus zelf moeten bedienen door middel van de draaiknop. Nu is dit vrij normaal bij een spinfiets, maar mocht je graag een programma volgen dan zul je naar een ander model op zoek moeten. 

Handleidingen

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeEtappe 1
ArtikelcodeVFSPINBIKE-E1
EAN8719128729992
Garantie3 jaar
RemsysteemVilt
WeerstandsysteemVrije loop
Gewicht vliegwiel22 kg
AandrijvingV-Belt
Gewicht apparaat41,5 kg
ExtraExtra lange zadelstang

VirtuFit Etappe 1 kopen / aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Etappe 1 is al met al dus een zeer kwalitatieve spinningfiets als je daar de prijs bij in het achterhoofd houdt. Je krijgt echt waar voor je geld en heb met de Etappe 1 een zeer degelijk apparaat in huis staan. Het apparaat is geruisloos door de V-Belt en fietst ook erg soepel door het zware vliegwiel. De extra lange zadelstang zorgt ervoor dat lange mensen ook prima op dit apparaat los kunnen gaan en hun training doen. 
Verder staat het apparaat stevig door het gewicht in combinatie met het waterpas afstellen van de spinbike.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo