VirtuFit CTR 3.0i Ergometer crosstrainer review 2024

Laatst geupdate op januari 24, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een crosstrainer en is jouw zoektocht op de VirtuFit CTR 3.0i Ergometer crosstrainer gestuit? De reden dat je op deze pagina bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat je meer wilt weten over de VirtuFit CTR 3.0i. Nou wij kunnen je vertellen, dat is mooi, want dan ben je hier helemaal op de goede plek. We gaan in deze review eens kijken naar wat de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer allemaal te bieden heeft op het gebied van design, functies, maar ook voor- en nadelen. Verder zullen we je helpen met een prijsvergelijking zodat je hem voor de beste prijs kunt kopen en mocht je een handleiding nodig hebben, dan kun je ook dat op deze pagina vinden. Laten we naar deze crosstrainer gaan kijken. 

VirtuFit CTR 3.0i Ergometer crosstrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-impressie-vliegwiel-uiterlijk
virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-impressie-totaal
virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-impressie-verstelbare-pedalen
virtufit-ctr-30i-ergometer-crosstrainer-impressie-stuur

Design

Als we eerst eens naar het design van de CTR 3.0i crosstrainer gaan kijken dan is gelijk te zien dat het vliegwiel aan de achterkant van het fitnessapparaat zit. Hierdoor kan de crosstrainer wat lomp ogen. Verder heeft de CTR 3.0i een overzichtelijk display waar je al jouw trainingsdata op kunt zien. Er is voornamelijk gebruik gemaakt van de kleur zwart, een klein beetje grijs en de letters van het merk zijn in het wit. 

Ook is de VirtuFit CTR 3.0i waterpas afstelbaar en daarom kun je hem helemaal recht hebben staan in de kamer. Ongeacht of jouw kamer een rechte vloer heeft of niet. Naast de hendels die met de crosstraining beweging meegaat, zijn er ook hendels gemonteerd naast het display. Zo heb je iets om vast te houden als je een beetje moe bent. Ook zitten in deze hendels ook hartslag sensoren om jouw hartslag bij te houden. Kortom, een crosstrainer met een iet wat lomp uiterlijk maar wel van alle functies voorzien. 

Functies

Om daar verder op in te gaan, zullen we de functies van de VirtuFit CTR 3.0i Ergometer crosstrainer eens bekijken. We zullen ook per functie bespreken wat dit in de praktijk betekent zodat je ook een idee hebt waarom deze functies erop zitten. 

Verlicht kleurendisplay

Allereerst is een mooie functie om te bespreken dat het display is voorzien van een verlicht kleurenscherm. Dat zorgt ervoor dat je hoe dan ook jouw trainingsresultaten goed kunt zien tijdens jouw crosstrainer training. Het mooie hiervan is dat je het ook gewoon in het donker kunt zien. Nu denken we niet dat je altijd in het donker traint. Maar kan het best voorkomen dat als je erop staat einde van de middag en het begint al te schemeren dat het donker wordt. En als je dan al op het apparaat staat dan wil je er niet af stappen om het licht aan te doen.

Programma’s en weerstandsniveaus

Nu zal je ook wel benieuwd zijn naar hoeveel weerstandsniveaus en welke programma’s erop zitten. Wat betreft weerstandsniveaus heb je een groot scala aan weerstand mogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen uit 32 verschillende niveaus. De kans is dus vrij groot dat het perfecte weerstandsniveau voor jou erbij zit omdat je hem heel specifiek op een niveau kunt zetten. 

Wat betreft programma’s is er ook veel keuzemogelijkheid. Je kunt namelijk kiezen uit 18 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hierin is onderscheid gemaakt in programma’s voor beginners, gevorderden en zeer gevorderde sporters. 1 programma is handmatig en er zitten cardio en wattage programma’s op. Mocht je op hartslaggestuurd willen trainen, dan is dat ook mogelijk. Een hoop niveaus en programma’s dus om op te trainen! 

App mogelijkheden

Mocht je graag jouw crosstrainer met een app willen connecten, dan is dat ook zeker mogelijk! Je kunt de CTR 3.0i namelijk connecten met zowel Kinomap als iConsole. Zo kun jij routes volgen en jouw trainingsresultaten ook eenvoudig op je mobiel krijgen. 

Zo kun je Kinomap eenvoudig koppelen met apps zoals Strava of runkeeper en eenvoudig jouw trainingsdata te transporteren naar jouw trainingsapps en al jouw trainingen in één overzicht te zien. De apps kun je via bluetooth koppelen.

Tablet- en bidonhouder

Mocht je gebruik maken van de routes binnen de bovengenoemde apps, dan kun je deze eenvoudig volgen op je tablet of mobiel. Hier is overigens ook rekening mee gehouden omdat er een tablethouder op de crosstrainer zit. Verder zit er ook een bidonhouder op om jouw bidon in te plaatsen. Zo kun je goed hydrateren tijdens jouw training en voorkom je vervelende gevolgen van vochttekort zoals kramp. 

Verstelbare pedalen

Wat de VirtuFit ctr 3.0i onderscheid van andere crosstrainers is toch wel de verstelbare lengte pedalen. Deze kun je eenvoudig naar voren of naar achteren zetten. Op deze manier kun je hem dus perfect afstellen op de houding die jij fijn vindt om in te trainen. Dit maakt het dan ook gelijk een stuk ergonomischer en voorkom je vervelende blessures.

Hartslagmeting

Mocht jij je afvragen of er ook hartslagmeting op deze crosstrainer zit, dan hoef jij je geen zorgen te maken. Dit is mogelijk op twee verschillende manieren. Je kunt namelijk gebruik maken van de hartslagsensoren die in de handvatten, maar ook een hartslagband gebruiken. Nu wordt deze niet met de crosstrainer meegeleverd, en zul je deze wel moeten mee bestellen. Echter is het wel mogelijk en dan hoef je de middelste hendels ook niet meer vast te houden.  

Voor- en nadelen van de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer

Je zult wel benieuwd zijn naar alle voor- en nadelen van de CTR 3.0i. Dit begrijpen wij volledig omdat het vrij belangrijk is om dit op een rijtje te zetten om een goede keus te maken. Daarom hebben we dit al voor je gedaan zodat jij dit door kunt nemen en gelijk een keuze kunt maken. Scheelt weer een hoop uitzoekwerk. 

Voordelen
  • Verlicht kleurenscherm
  • Zwaar vliegwiel
  • Geschikt voor lange mensen
  • Stevig apparaat
  • Loopt soepel
  • Verstelbare pedalen
Nadelen
  • Zwaar apparaat
  • Vrij groot

Voordelen

Laten we eerst eens naar de voordelen kijken van het apparaat. Altijd leuker om met de positieve punten te beginnen. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer dat die een verlicht kleurendisplay heeft, een zwaar vliegwiel heeft, geschikt is voor lange mensen, het een stevig apparaat is, soepel loopt en die verstelbare pedalen heeft. 

Verlicht kleurendisplay

Allereerst dus het verlichte kleurendisplay. We hebben het er al even over gehad, maar dit is wel echt een voordeel. Je kunt namelijk altijd jouw data goed zien. In het licht in het donker. Een verlicht kleurenscherm is nooit verkeerd!

Zwaar vliegwiel

Ook heeft deze crosstrainer een zwaar vliegwiel. De roterende massa is namelijk 24 kg waardoor die lekker soepel loopt en je ook zwaar kunt trainen als je dat graag wilt. Altijd goed om een zwaar vliegwiel te hebben. 

Geschikt voor lange mensen

Mocht je een stuk langer zijn, dan is deze crosstrainer ook geschikt voor jou. De maximale gebruikerslengte is namelijk 205 cm. De meeste mensen kunnen hier dan ook zeker op trainen zonder problemen te hebben met de lengte. 

Stevig apparaat

Ook is het mooi dat het apparaat stevig staat. Als je erop staat dan voelt het echt alsof je op een goed apparaat staat. Doordat die vrij zwaar is en waterpas afstelbaar is staat het apparaat goed op de grond en heb je tijdens het trainen geen last van gewiebel of iets. 

Loopt soepel

We benoemde al eerder het zware vliegwiel die ervoor zorgt dat de beweging op de CTR 3.0i soepel loopt. Naast het zware vliegwiel zorgt het magnetische weerstandssysteem er ook voor dat je nauwelijks door hebt dat het vliegwiel draait. Er wordt namelijk niet fysiek contact gemaakt tussen de rem en vliegwiel. Het werkt namelijk zo bij een magnetische weerstandssysteem dat als je hem zwaarder zet dat er meer elektriciteit door het magneet gaat en die het vliegwiel meer afremt.

Verstelbare pedalen

Het laatste voordeel dat we je willen meegeven zijn de verstelbare pedalen. Zo kun je de crosstrainer helemaal op jouw lichaam afstellen en hem in de goede houding zetten voor jou. Zo sta je nooit in een vervelende positie tijdens jouw training en zorg je ervoor dat jouw gewrichten zo min mogelijk belast worden.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook altijd nadelen aan een apparaat en daarom hebben we ook deze voor je op een rijtje gezet zodat je echt een totaal beeld hebt van het apparaat. In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit CTR 3.0i crosstrainer dat het een vrij zwaar apparaat is en vrij groot is. 

Zwaar apparaat

Het eerste nadeel is dat het apparaat zwaar is. Het kan dan ook een hele klus zijn om deze crosstrainer boven te krijgen mocht dat de bedoeling zijn. Met zijn 57,5 kg is dat een flinke klus. Nu heeft dit ook invloed op het verplaatsen van het apparaat mocht je dat willen. Wel zitten er transportwieltjes onder het apparaat die je erbij helpen, maar het kan nog steeds wel een workout zijn om het apparaat te verplaatsen.

Vrij groot

Daarnaast is het apparaat ook vrij groot. Hierdoor heb je aardig wat ruimte nodig om de CTR 3.0i crosstrainer ergens neer te zetten. Bekijk dus goed de afmetingen en ga na of dit bij jou in de ruimte past. Het is namelijk geen inklapbare crosstrainer.  

Belangrijkste specificaties

MerkVirtuFit
TypeCTR 3.0i
ArtikelnummerVFELCTR3.0i
EAN8719325758801
Garantie3 jaar
Belastbaar gewicht150 kg
Gewicht apparaat57,5 kg
Gewicht roterende massa26 kg
Positie vliegwielAchter
Aantal weerstandsniveaus32
Aantal programma’s18

Handleiding

VirtuFit CTR 3.0i Ergometer crosstrainer bestellen / aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

Al met al is de VirtuFit CTR 3.0i Ergometer Crosstrainer een zeer goede kwalitatieve crosstrainer die zijn geld zeker waard is. Je betaald er dan wat voor, maar je krijgt er wel een stevige robuuste crosstrainer voor terug met alle functies erop die je van een crosstrainer verwacht. De verstelbare voetpedalen zijn wel hetgeen wat de crosstrainer onderscheid van de andere en het is ook mooi meegenomen dat er een verlicht kleurenscherm op het apparaat zit. Al met al een zeer goede keuze als je thuis lekker een aantal keer in de week wilt trainen op jouw eigen crosstrainer!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo