Tunturi Cardio Fit T30 loopband review 2023

Laatst geupdate op oktober 27, 2021 by Voeljegezond.nl

Wil jij graag thuis jouw trainingsruimte uitbreiden met een cardio apparaat? Een mooi apparaat om dat te doen is een loopband. Je kunt er mooi jouw conditie mee trainen en voelt je uiteindelijk een stuk fitter als je er regelmatig op staat. De reden dat je hier bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat jouw oog is gevallen op de Tunturi Cardio Fit T30 loopband. Wij denken dan ook dat je graag meer wilt weten over dit model van Tunturi en daarom hebben we onderzoek gedaan naar deze loopband. We zullen je helpen met de functionaliteiten van de Tunturi T30, de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten en we zullen je helpen met handleiding, de belangrijkste specificaties en een prijsvergelijking. Zo weet je straks alles van deze elektrische loopband en kun je hem kopen voor de beste prijs. 

Tunturi Cardio Fit T30 kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Als we kijken naar het design en uiterlijk van de Tunturi Cardio Fit T30 dan valt gelijk op dat het een zwarte loopband is met wat groene accenten erop. Het display heeft een bepaalde ronding en twee bidonhouders erin verwerkt. Zo kunt je gemakkelijk twee drankjes erin kwijt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sportdrankje en gewoon water. 

Verder valt op dat er demping aan de achterkant van de T30 loopband zit en dat het loopvlak met een mooie anti slip mat is gemaakt. Het display heeft een noodstop knijper om ervoor te zorgen dat de loopband niet doordraaid op het moment daat je valt. Verder heeft die kleiine handvatten met daarin sensoren om de hartslag te meten. Hier zullen we straks op terug komen. 

Het display is uitgebreid met een simpel maar duidelijk display erop waarbij er ook rekening is gehouden voor de tablet liefhebbers. Er zit namelijk ook een tablethouder op. Onder het display zijn alle programma’s te zien waar je uit kunt kiezen en daaronder weer zitten de knoppen om het apparaat mee te besturen.

Functionaliteiten

Als we gaan kijken naar de functionaliteiten van het apparaat is het goed om te kijken naar wat voor trainingsmogelijkheden erop zitten, hoe de motor is en wat voor een andere functies de loopband kan uitvoeren. We hebben hieronder de belangrijkste functies voor je op een rijtje gezet en deze zullen we stuk voor stuk met je behandelen zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat deze loopband allemaal kan.

Inklapmechanisme

Allereerst is een mooie functie van de Tunturi Cardio Fit T30 dat je hem kunt inklappen. Hierdoor kun je gemakkelijk ruimte besparen na je training en is het apparaat niet meer zo lomp in je kamer. Hierdoor kun je de ruimte na je training gewoon weer gebruiken voor andere trainingsoefeningen of bijvoorbeeld een huistaak zoals de was.

Motor

Wat betreft de motor is het voor de prijs die je voor de T30 loopband betaald een prima motor. Het heeft namelijk een vermogen van 1,5 pk. Deze motor van 1,5 pk kan een maximale snelheid van 12 km/u halen. Het is dus goed om te weten dat je er bijvoorbeeld geen sprinttraining op kunt doen en het meer voor de duurtraining is. 

Programma’s en trainingsmogelijkheden

Wat betreft trainingsmogelijkheden zijn er wel wat mogelijkheden. Echter is het aanbod van programma’s niet al te groot. Je hebt namelijk keuze uit 12 voorgeprogrammeerde programma’s bij deze loopband. Nu is er gelukkig wel ook nog mogelijkheid om je tablet te plaatsen op de loopband. Zo kun je jouw training gemakkelijk leuk maken door een film te kijken tijdens jouw training. 

Hartslagmeting

Ook is er de mogelijkheid om je hartslag te meten. Wel is het zo dat je dit enkel en alleen kunt meten via de handgrepen. Het is dus niet mogelijk om een hartslagband aan te sluiten op deze loopband. Nu is het dus wel mogelijk om je hartslag te meten, maar ben je hiervoor wel de handgrepen aan het vasthouden. Nu loopt dit een klein beetje raar en is dit wel iets om mee te nemen in jouw beslissing. 

Hellingshoek

Ook zit er een hellingshoek mogelijkheid op. Je kunt namelijk deze loopband op drie verschillende niveaus zetten als het gaat om hellingshoek. Door de band in een lichte hellingshoek neer te zetten zal de training net wat zwaarder worden. Dit kan soms wat ongemerkt gaan, maar het heeft zeker een invloed op de intensiteit van jouw looptraining thuis. Probeer dit dan ook zeker eens uit om het verschil te voelen met die hellingshoek van de Cardio Fit T30.

Voor- en nadelen van de Tunturi Cardio Fit T30

Dan zijn we aangekomen bij de voor- en nadelen van de Tunturi Cardio Fit T30 loopband. We zullen ze beide eens onder elkaar zetten voor je en ze stuk voor stuk met je behandelen. Zo krijg jij een goed beeld van deze loopband en kun je gemakkelijk bepalen of deze loopband bij jou past. 

Voordelen
  • Inklapbaar
  • Noodstop
  • Hellingshoek
  • Eenvoudige montage
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Nadelen
  • 12 programma’s
  • 135 kg belastbaarheid

Voordelen

Laten we eerst eens naar de voordelen gaan kijken. Zo beginnen we lekker positief en kunnen we daarna naar de kritische punten gaan kijken. In het kort zijn de voordelen van de Tunturi Cardio Fit T30 dat je hem kunt inklappen, hij een noodstop heeft, er een hellingshoek functie op zit, hij eenvoudig is te monteren en hij een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft.

Inklapbaar

Allereerst is dit dus een inklapbare loopband. Een groot voordeel als je de loopband thuis wilt gebruiken. Je bespaard zo namelijk een hoop ruimte op het moment dat je niet aan het trainen bent. Want hoe vaak gebruik je de loopband nou? Geen uren achter elkaar. Het grote deel van de dag staat die dus stil en vooral ook in de weg. Hierdoor wordt dit probleem mooi opgelost. 

Noodstop

Ook zit er een noodstop op deze loopband. Ook een mooi voordeel dat je mee kunt nemen omdat dit voorkomt dat de loopband doordraaid als jij bent gevallen bijvoorbeeld. De noodstop heeft een knijper die je kunt vastmaken aan bijvoorbeeld je trui of t-shirt. Het magneetje dat vast zit trek je gemakkelijk van de loopband af en op het moment dat dit gebeurt merkt de loopband dit op en stopt gelijk de band met draaien. Mooie veiligheidsmaatregel dus. 

Hellingshoek functie

We hebben de hellingshoek functie al besproken, maar dit is wel een voordeel dat zeker even benoemd mag worden. Hierdoor kun je jouw training namelijk interessant en intensief houden. Ook kun je er mooi mee af wisselen in jouw trainingen waardoor je jouw lichaam lekker actief houdt. 

Eenvoudige montage

De band is ook vrij eenvoudig te monteren. Het grootste deel is al voor je gedaan en het is voornamelijk het uitpakken van de doos. Uiteindelijk als je de doos open hebt, klap je de T30 loopband uit en kun je de laatste dingen monteren. Denk hierbij aan de bidon houders en beschermkappen. Vrij eenvoudig gedaan dus. Zeker als je de handleiding goed volgt!

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Het laatste voordeel dat we je willen meegeven is de goede prijs-kwaliteit verhouding van het apparaat. Je betaald namelijk zeker niet de hoofdprijs en toch zitten de belangrijkste functies er wel op. Sterker nog, functies zoals het inklapmechanisme en hellingshoek zijn zeker mooi meegenomen bij een loopband in deze prijsklasse. Je kunt voor deze prijs niet alles verwachten. Maar de kwaliteit is in verhouding erg goed met de prijs die je ervoor betaald!

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook kritische punten aan deze loopband. Daarom hebben we ook deze voor je bekeken en hieronder neergezet. In het kort zijn de nadelen van de Tunturi Cardio Fitness T30 loopband dat er maar 12 trainingsprogramma’s op zitten en hij maar belastbaar is tot 135 kg. 

Maar 12 programma’s

Het eerste nadeel is dat er maar 12 programma’s op zitten Er is dus op zich wel keuze in trainingsprogramma’s, maar er zijn echter loopbanden waar er meer programma’s zijn voorgeprogrammeerd. Ben je dus iemand die graag gebruik maakt van deze programma’s op een loopband, dan is de T30 loopband van Tunturi niet helemaal de juiste en zul je naar een duurder model moeten kijken. 

Belastbaar tot 135 kg

Verder is het goed om te weten dat de loopband maar tot 135 kg belastbaar is. Mocht je dus zwaarder zijn dan deze 135 kilogram dan is deze loopband niet sterk genoeg om de impact van jou op de loopband te weerstaan. 

Belangrijkste specificaties

MerkTunturi
TypeCardio Fit T30
EAN8717842028971
Garantie2 jaar
Gewicht apparaat52 kg
Motor piekvermogen1,5 pk
Motor continu vermogen1,5 pk
Maximale hellingshoek8%
Aantal programma’s 12
UitklapbaarJa
Snelheid0-12 km/u
Maximaal belastbaar gewicht135 kg
Oppervlakte loopvlak120 x 43 cm (L x B)

Handleiding

Tunturi Cardio Fit T30 bestellen / aanbiedingen

7.5Expert Score
Conclusie

Al met al is de Tunturi Cardio Fit T30 loopband een loopband die wat betreft prijs in het lagere segment zit. Nu kun je er daarom niet alles van verwachten, maar als je kijkt naar wat je terug krijgt voor de prijs wat kwaliteit betreft dan is het een zeer goede aankoop. Er zitten functies in zoals de hellingshoek en opklapmechanisme die het een loopband maken die veel functies heeft. En dat ondanks de prijs die zo laag is. 
Nu is het aan jou om een keuze te maken en te bepalen of de Tunturi Cardio T30 loopband de loopband die bij jou past en bij jou thuis past. Ook moet die natuurlijk in jouw budget vallen dus kijk hier allemaal goed naar. Laat ook zeker weten als je nog een vraag hebt over deze loopband.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo