Sole Fitness SR500 roeitrainer review 2024

Laatst geupdate op januari 13, 2022 by Voeljegezond.nl

Ben jij hard het internet aan het afstruinen om een roeitrainer aan te schaffen die bij jou past? Je bent net begonnen aan jouw zoektocht of je hebt al talloze roeitrainers vergeleken en bent toch uitgekomen bij de Sole Fitness SR500 roeitrainer. Je wilt graag wat meer weten over deze roeitrainer en bent daarom naar informatie aan het zoeken. Vandaar dat je waarschijnlijk op deze plek bent uitgekomen. 

In deze review behandelen we de Sole Fitness SR500 roeitrainer. We gaan kijken naar het design, de functionaliteiten, de voor- en nadelen ervan en zetten de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje. Daarnaast zullen we je helpen met een prijsvergelijking en een handleiding zodat je aan het einde van deze review een compleet beeld hebt van wat de SR500 roeitrainer heeft te bieden en waar je hem voor de beste prijs kunt kopen. 

Sole Fitness SR500 roeitrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Hoewel je waarschijnlijk het filmpje hierboven al hebt gekeken en al een beetje een beeld hebt van de SR500 roeitrainer, gaan we het er toch nog even over het design hebben. 

Zoals je ziet heeft de Sole Fitness SR500 een professioneel uiterlijk die en staat hij stevig op de grond. Zo kun jij helemaal los gaan tijdens je training en hoef jij je voor geen enkele factor in te houden. De roeitrainer heeft de kleuren zwart, grijs, witte letters en een klein deel is rood. Dit rode stukje is waar jij de weerstand elektronisch kunt regelen. 

Om het handig te kunnen verplaatsen zijn er transportwieltjes in het design meegenomen en kun je het display kantelen zodat je hem precies zo kunt afstellen dat jij alle trainingsdata goed kunt zien in jouw zitpositie. Als laatste willen we nog even benoemen dat er een inklapmechanisme in het design is meegenomen en dat het een lekker zittend luxe ergonomisch zadel heeft.

Voor wie is de Sole Fitness SR500 geschikt?

Nu vraag jij je waarschijnlijk al af, zou dit een roeitrainer zijn die voor mij geschikt is? Nou dat gaan we dus eens even bekijken. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om even te kijken naar de portemonnee. Hoewel het een mooie luxe roeitrainer is, zit er daarom natuurlijk ook een prijskaartje aan. Bekijk dus even of dit voor jou mogelijk is. 

Naast het prijskaart is het goed om te bedenken hoe jij de roeitrainer wilt gebruiken. De Sole Fitness SR500 roeitrainer is namelijk zeer geschikt voor mensen die veel gebruik maken van de roeitrainer, zware roeitraining willen doen en daarom een kwalitatief apparaat nodig hebben. Verder is die zeer geschikt voor mensen die graag wat investeren in kwaliteit zodat het apparaat extra lang mee gaat. Mocht je echter maar een enkele keer op de roeitrainer zitten dan is het verstandig om naar een goedkoper model te kijken. Komt erop neer dat de Sole Fitness SR500 meer voor het wat midden / hogere segment is bedoeld. 

sole-fitness-sr500-roeitrainer-roeien

Functionaliteiten

Is de SR500 roeitrainer geschikt voor jou? Dan gaan we nog eens verder inzoomen op de functionaliteiten van deze Sole Fitness roeitrainer. We zullen hieronder de belangrijkste functionaliteiten eens op een rijtje zetten. Zo krijg jij een beeld van wat de SR500 allemaal te bieden heeft. 

Programma’s & niveaus

Als we gaan kijken naar de programma’s en niveaus dan kunnen we je vertellen dat je keuze hebt uit 13 verschillende programma’s die je kunt doen. Hier zitten zowel handmatige-, als voorgeprogrammeerde programma’s bij. Ook heb je nog keuze uit de niveaus. Je kunt de weerstand namelijk instellen op 16 niveaus zodat je hem helemaal op jouw niveau kunt afstellen. 

Borstband mogelijkheid

Verder is het ook mogelijk om jouw hartslag te meten. Wel heb je hier een hartslagband voor nodig, maar deze kun je dus wel connecten met jouw Sole Fitness SR500 roeitrainer. Zo kun je goed kijken wat jouw hartslag doet tijdens de training en of je wel hard genoeg aan het trainen bent, haha. 

Hoge belastbaarheid

Hoewel het niet echt een functionaliteit is die daadwerkelijk wat doet, maar is het wel de functie van het frame die een belangrijke rol speelt. De Sole Fitness SR500 roeitrainer is namelijk zeer hoog belastbaar. Namelijk t/m wel 200 kg. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het feit of de roeitrainer je wel houdt. Ook zorgt deze hoge belastbaarheid ervoor dat de roeitrainer langer mee gaat en je er langer plezier van hebt. Naast het plezier is dat ook nog eens duurzaam aangezien je niet over een paar jaar al weer een nieuwe roeitrainer nodig hebt. 

Magnetische / luchtweerstand

Als laatste is het belangrijk bij het zoeken naar de juiste roeitrainer om te kijken naar het soort weerstandssysteem. Nu heeft de Sole Fitness SR500 roeitrainer een combinatie van magnetische- en luchtweerstand. De roeitrainer gebruikt namelijk hoofdzakelijk magnetische weerstand. Hiervoor zit een magneet aan de binnenkant van de roeitrainer waar extra stroom doorheen zal gaan als jij het trainingsniveau omhoog zet. Hierdoor trekt het magneet harder aan het vliegwiel en moet je dus harder trekken om deze draaiend te houden. Daarnaast zorgt de druk van de lucht er ook nog eens voor dat het zwaarder wordt. 

Inklapbaar

De eerste functie die we je mee willen geven is het feit dat je hem kunt inklappen. Hierdoor is die zeer geschikt voor thuis. In huis wil je vaak de ruimte goed benutten en wil je niet dat de roeitrainer in de weg staat op het moment dat jij niet meer aan het trainen bent. Door het inklapmechanisme kun jij hen gemakkelijker wegzetten en opruimen. Zo staat die minder in de weg en krijg je de ruimte terug voor andere dingen. 

sole-fitness-sr500-roeitrainer-ingeklapt

Voor- en nadelen van de Sole Fitness SR500

We gaan aardig lekker. Als je nog aan het lezen bent krijg je al een aardig beeld van het apparaat. Echter is het altijd goed om ook de voor- en nadelen nog eens op een rijtje te zetten van een apparaat. Zo kun je mooi bepalen of de voordelen tegen de nadelen opwegen en of het apparaat bij jou past. We zullen hieronder eerst eens naar de voordelen gaan kijken waarna we ook de nadelen onder elkaar zullen zetten. 

Voordelen
  • Hoog belastbaar
  • Borstband mogelijkheid
  • Elektronisch weerstand instellen
  • Stil in gebruik
  • Goede garantievoorwaarden
Nadelen
  • Minder beleving
  • Vrij groot

Voordelen

Zoals beloofd, eerst eens de voordelen. Het is namelijk altijd leuken om met de zonnige kant van het apparaat te beginnen. In het kort zijn de voordelen van de Sole Fitness SR500 roeitrainer dat die hoog belastbaar is, een borstband mogelijk is, je elektronisch de weerstand kunt instellen, de roeitrainer tamelijk stil is en goede garantievoorwaarden heeft. 

Hoog belastbaar

Allereerst dus de hoge belastbaarheid van de Sole Fitness SR500. De maximale belastbaarheid van 200 kg zorgt er echt voor dat bijna iedereen op deze roeitrainer kan trainen en de roeitrainer ook echt lang mee gaat. Verder kun je er echt op los gaan en hoef jij je niet in te houden. 

Borstband mogelijkheid

Tweede voordeel van de SR500 is dat je een borstband kunt koppelen om jouw hartslag ook bij te houden tijdens jouw training. Zo weet jij precies wat jouw hartslag doet tijdens jouw training en weet je ook of je nog even een tandje bij moet zetten of niet. Altijd interessant toch om je hartslag te weten?

Elektronisch weerstand instellen

Een ander voordeel is dat je eenvoudig de weerstand kunt instellen. Deze is namelijk elektronisch geregeld door de magnetische weerstand en daarom met een druk op de knop omhoog of omlaag. Het instellen van jouw training is dus zeer gemakkelijk geregeld en je kunt zo beginnen met roeien.

Stil in gebruik

Dan hebben we nog het geluid die de roeitrainer maakt. Of eigenlijk die het juist niet maakt. Doordat het magnetische element niet direct contact maakt met zoiets als een rem heb je daar dus geen geluid van en is die vrij stil. Ook trek je aan een spanband waardoor je geen geluid van een ketting hebt die over het katrol glijd. Wel hoor je nog de lucht die je verplaatst en een klein beetje het rollen van het stoeltje waar je op zit.

Goede garantievoorwaarden

Als laatste voordeel willen we je de garantievoorwaarden meegeven. Je krijgt namelijk 10 jaar garantie op het frame van de roeitrainer en 2 jaar op de rest van de onderdelen. Je kan dus wel zeggen dat Sole Fitness zeer zelfverzekerd is over het frame van de SR500 roeitrainer!

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook wat mindere puntjes aan de roeitrainer. Deze zullen we je dan ook meegeven zodat je een totaalbeeld hebt van de roeitrainer. De nadelen van de Sole Fitness SR500 zijn dat je minder beleving hebt en die vrij groot is.

Minder beleving

Het eerste nadeel is dat je wat minder beleving hebt dan bij bijvoorbeeld een roeitrainer die compleet op water- of luchtweerstand gaat. Het stille gebruik is natuurlijk wel fijn als je bijvoorbeeld in de ochtend wilt trainen en niemand wakker wilt maken, maar het stukje beleving mis je daardoor wel. 

Vrij groot

Ook is de roeitrainer vrij groot in omvang als je hem in zijn geheel hebt staan in de kamer. Je moet er dus wel echt ruimte voor hebben. Nu kun je hem natuurlijk wel inklappen als je hem niet gebruikt, maar moet de kamer wel groot genoeg zijn als je hem hebt uitgeklapt. Kijk hier dus goed naar.

Belangrijkste specificaties

MerkSole Fitness
TypeSR500
ArtikelnummerSR500
EAN5404019907995
Garantie10 jaar op frame 2 jaar op onderdelen
Gewicht apparaat46 kg
Belastbaar gewicht200 kg
Lengte rail150 cm
InklapbaarJa
Aantal programma’s13
Aantal weerstandsniveaus16
HartslagmetingJa, met borstband

Handleiding

Sole Fitness SR500 roeitrainer bestellen / aanbiedingen

9Expert Score
Conclusie

Al met al is de Sole Fitness SR500 roeitrainer dus voor het midden / hogere segment. Er zit wel een prijskaartje aan en je moet hierin willen investeren. Wel krijg je daar echt een professionele roeitrainer voor terug en zal je er jarenlang plezier van hebben als je voor de SR500 roeitrainer kiest. 

Je zult dus even voor jezelf na moeten gaan of alle functionaliteiten die jij wilt hebben op jouw roeitrainer erop zitten en of de voordelen tegen de nadelen opwegen. Van één ding kun je in ieder geval wel op aan en dat is dat het sowieso een goede aankoop is.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo