Senz Sports R5000 roeitrainer review 2024

Laatst geupdate op februari 11, 2022 by Voeljegezond.nl

Ben jij je aan het verdiepen in een roeitrainer en ben jij uitgekomen bij de Senz Sports R5000? De reden dat je op deze pagina uitgekomen bent is waarschijnlijk omdat je meer wilt weten over dit model. Je bent dan ook helemaal op de juiste plek aangezien we in deze review de Senz Sports R5000 eens van top tot teen bekijken. We zullen je helpen met een prijsvergelijking, de functionaliteiten, een handleiding, impressie en we zullen je helpen met het op een rijtje zetten van alle voor- en nadelen. Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies of deze roeitrainer bij jou past en of het voor jou een goede aankoop is. Ben je er klaar voor?

Senz Sports R5000 kopen / prijsvergelijking

Impressie

senz-sports-r5000-roeitrainer-impressie-wanneer-je-zit
senz-sports-r5000-roeitrainer-impressie-display
senz-sports-r5000-roeitrainer-impressie-voor
senz-sports-r5000-roeitrainer-impressie-lucht-cabine
senz-sports-r5000-roeitrainer-impressie-gekanteld

Voor wie is de Senz Sports R5000 geschikt?

Wij kunnen ons voorstellen dat jij met de vraag zit of deze roeitrainer wel voor jou geschikt is. Daarom zullen we je helpen met het schetsen van een beeld voor wie dit model geschikt is. De R5000 is geschikt voor mensen die wat langer zijn. De extra lange rail zorgt er namelijk voor dat ook lange benen gebruikt kunnen worden op dit model. Verder is het voor mensen die graag een roeitrainer thuis willen hebben om lekker af en toe ed conditie op pijl mee te houden. Je kunt hem veelvuldig gebruiken aangezien die zwaar belastbaar is. 

Verder is die wat betreft prijs zo geprijsd dat die toegankelijk is voor de middenklasse. Het is niet de duurste roeitrainer, maar ook zeker niet de goedkoopste. Wel krijg je hier een semi-professionele roeitrainer voor terug. Dus de R5000 is dan ook zeer geschikt voor mensen die graag in een beetje kwaliteit willen investeren. 

Design

Als we naar het design van de SenZ Sports R5000 roeitrainer gaan kijken dan is te zien dat het een roeitrainer is met een professionele uitstraling. De bronzige kleur is een kleur die je niet op veel roeitrainers ziet. Dit is dan ook iets dat de roeitrainer wel onderscheid van andere. Dit model heeft dus een bronzige kleur, een chrome rails aan de bovenkant en heeft witte letters. 

Deze SenZ Sports roeitrainer heeft heeft een compacte lucht cabine voor de luchtweerstand en er zitten ook transportwieltjes op die ervoor zorgen dat je hem eenvoudig door de kamer kunt manoeuvreren. Verder zit er geen inklapmechanisme ingebouwd, maar kun je hem wel eenvoudig op zijn kant zetten, waardoor je eigenlijk hetzelfde idee hebt. Een laatste puntje in het design is de nette afwerking van de poten waarop de roeitrainer staat. Deze zijn namelijk netjes afgewerkt met een ronding. 

Functionaliteiten

Dan ben je waarschijnlijk enorm benieuwd wat de R5000 roeitrainer heeft te bieden op het gebied van functionaliteiten. Dat snappen wij maar al te goed, en daarom hebben we de belangrijkste functionaliteiten voor je op een rijtje gezet.  

Weerstandssysteem

Allereerst is het altijd goed om te kijken naar het weerstandssysteem als het om functionaliteiten gaat. Dit is namelijk het systeem dat ervoor zorgt dat jij niet alleen aan en koord of ketting trekt, maar dat het ook weerstand geeft waardoor jouw training zwaarder wordt. De R5000 roeitrainer is een roeitrainer met luchtweerstand. Het mooie hiervan is dat je echt een natuurlijk gevoel krijgt tijdens het roeien, dit simuleert namelijk aardig goed de daadwerkelijke roeien. 

Hartslagmeting

Mocht jij gebruik willen maken van hartslagmeting tijdens jouw roeitraining, dan ben je bij deze roeitrainer ook aan het juiste adres. Het is namelijk mogelijk om een hartslagband met dit apparaat te koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw hartslag gebruiken als leidraad voor jouw training. Zo weet je dat je altijd genoeg inspanning hebt in jouw training. Daarnaast natuurlijk altijd interessant om te weten wat jouw hartslag is. 

Programma’s en weerstandsniveaus

Als we kijken naar het aantal programma’s en weerstandsniveaus dan is het gelijk aan de meeste luchtweerstand roeitrainers. De SenZ Sports R5000 heeft namelijk in totaal 10 niveaus waar je uit kunt kiezen en 1 programma die je kunt volgen. Dit is dus niet heel uitgebreid, maar dit is wel normaal voor dit soort roeitrainers. Zoals eerder benoemd echt een luchtroeier in het middensegment. 

Stabiliteit

Als laatste belangrijkste functie willen we de stabiliteit nog even benoemen. Deze is namelijk ongekend. De roeitrainer is in totaal 40 kg en is waterpas afstelbaar. Dit houdt in dat je de steunpunten een klein beetje in hoogte kunt verstellen. Hierdoor kun je hem dus echt waterpas neerzetten en versterkt dit de stabiliteit van het apparaat. Het apparaat is gemaakt van sterk en zwaar materiaal zodat die echt stevig en solide staat. 

Voor- en nadelen van de Senz Sports R5000

Dan zijn we bij de voor- en nadelen van dit apparaat uitgekomen. Altijd belangrijk om die voor ieder apparaat even op een rijtje te zetten. Zo krijg je het beste beeld van een apparaat en daarom hebben wij dit al voor je gedaan.

Voordelen
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Eenvoudig in gebruik
  • Transportwieltjes
  • Kantelbaar
  • Hoog belastbaar
Nadelen
  • Weerstand handmatig instellen
  • Niet inklapbaar

Voordelen 

Laten we zonnig beginnen met de voordelen. In het kort zijn de voordelen van de Senz Sports R5000 roeitrainer dat die een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft, eenvoudig in gebruik is, hij transportwieltjes heeft, hij kantelbaar is en ook nog eens hoog belastbaar. 

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Het eerste voordeel dat we je mee willen geven is de goede prijs-kwaliteit verhouding. Je kunt er bij dit apparaat namelijk van op aan dat je niet teveel betaald voor jouw roeitrainer. Hij is zijn geld echt waard! Een solide en sterke roeitrainer waar je echt helemaal los op kunt gaan zonder dat je het gevoel hebt dat je voorzichtig moet doen met het apparaat. Ben jij klaar om helemaal los te gaan?

Eenvoudig in gebruik

Verder is die ook enorm eenvoudig in het gebruik. Het display is vrij simpel maar daardoor ook gemakkelijk te begrijpen. Alles spreekt aardig voor zich en mocht er iets nog niet helemaal duidelijk zijn, dan helpt de handleiding jou naar de oplossing toe. Je kunt eigenlijk gelijk beginnen met jouw training zonder al te veel na te denken. 

Transportwieltjes

We hebben het al even genoemd, maar er zitten ook transportwieltjes op de Senz Sports R5000 roeitrainer. Deze zorgen ervoor dat je de roeitrainer gemakkelijk kunt verplaatsen door hem schuin op zijn kant te duwen. Zo rol je het apparaat eenvoudig door huis heen en kun je hem snel en gemakkelijk verplaatsen zonder dat jij je rug te veel mee belast. Ook kun je het zo gemakkelijk in je eentje doen en heb je niet iemand nodig om te helpen tillen. 

Kantelbaar

Hoewel je de roeitrainer niet kunt inklappen en het gewoon één geheel is, kun je hem wel kantelen en op zijn zij zetten. Zo is die gemakkelijk op te bergen en zal die een stuk minder in de weg staan. Zo kun jij jouw huis weer gebruiken voor andere dingen. 

Hoog belastbaar

De hoge belastbaarheid is ook nog wel een groot voordeel van dit apparaat. Zeker als je kijkt naar de prijs die je ervoor betaald. Je kunt hem namelijk belasten tot wel 150 kg wat hem tot een echte krachtpatser maakt. 

Nadelen

Dan nog even kort de nadelen, zodat je echt een totaal beeld hebt van deze roeitrainer en van alle kanten hebt bekeken. De nadelen van de SenZ Sports R5000 roeitrainer zijn dat je de weerstand handmatig moet instellen en je hem niet kunt inklappen. 

Weerstand handmatig instellen

Allereerst zal je de weerstand dus handmatig moet instellen. Dit is een nadeel omdat je dan echt moet stoppen met roeien voor je de weerstand kunt veranderen. Echt een programma volgen met verschillende weerstanden wordt hierdoor wel lastig. Het is dus de weerstand één keer goed instellen, en dan trainen maar. 

Niet inklapbaar

Hoewel je de roeitrainer wel op zijn zij kunt kantelen en die daardoor een stuk minder ruimte in beslag neemt heb je dan wel een vrij lang gevaarte in de kamer staan. Als je dit niet goed weg kunt zetten kan dit alsnog een probleem zijn. Als je hem kunt inklappen wordt die in omvang gewoon een stuk kleiner. Wel iets om rekening mee te houden. 

Belangrijkste specificaties

MerkSenz Sports
TypeR5000
EAN8718627091333
Garantie2 jaar
WeerstandssysteemLucht
InklapbaarNee, wel kant baar
Programma’s1
Weerstandsniveaus10
Waterpas afstelbaarNee
Maximale gebruikerslengte200 cm
Gewicht apparaat40 kg

Handleiding

Senz Sports R5000 bestellen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

Al met al is de SenZ Sports R5000 roeitrainer dus een roeitrainer die voor zijn prijs zeer goed presteert. Je krijgt echt waar voor je geld met deze semi-professionele roeitrainer. Het zal dan ook zeker een goede aankoop zijn als je hiervoor kiest en je zult er geen spijt van krijgen. De kleur van dit model zie je ook niet vaak en dat is dan ook wel weer leuk. Verder is het een recht toe recht aan roeitrainer die doet wat die moet doen en waar niet te veel toeters en bellen op zitten. Wel kun je er jouw hartslag mee meten en kun je deze data weer gebruiken tijdens jouw training. Goede keuze dus. 

Nu is het aan jou om een keuze maken. Mocht je nog vragen hebben over de R5000 roeitrainer, aarzel dan niet om een reactie achter te laten, dan denken wij maar al te graag met je mee! 

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo