SenZ Sports R4000 roeitrainer review 2023

Laatst geupdate op februari 11, 2022 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een roeitrainer waar jij thuis lekker mee aan de slag kan? Je hebt al een beetje zitten kijken en je bent bij de waterroeiers uitgekomen en daar is jouw oog gevallen op de SenZ Sports R4000 roeitrainer? Graag wil jij wat meer weten over dit model en bent op zoek naar wat extra informatie hierover. Dat is mooi! Want in deze review zullen we de SenZ Sports R4000 eens van top tot teen gaan bekijken. 

We zullen je helpen met een prijsvergelijking, je een impressie geven van deze roeitrainer, je vertellen voor wie die geschikt is, de belangrijkste functionaliteiten en specificaties op een rijtje zetten en ook zowel de voor- als nadelen bekijken. Uiteindelijk weet je zo aan het einde van deze review helemaal waar je aan toe bent als je een SenZ Sports R4000 aanschaft en kun jij lekker losgaan op jouw eigen roeitrainer. 

Senz Sports R4000 roeitrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

senz-sports-r4000-roeitrainer-display
senz-sports-r4000-roeitrainer-ingeklapt
senz-sports-r4000-roeitrainer-watertank

Voor wie is de Senz Sports R4000 geschikt?

Nu jij een beeld hebt van de prijs van de R4000 roeitrainer en een impressie hebt gekregen, gaan we eens kijken naar voor wie deze roeitrainer eigenlijk geschikt is. Deze roeitrainer met waterweerstand is voor mensen die graag het echte gevoel ervaren van roeien. Alsof ze echt op het water zitten en het water iedere keer weg roeien. 

Verder is de R4000 een fitnessapparaat dat zeer geschikt is voor mensen die thuis wel willen sporten en aan hun conditie willen werken, maar hier niet teveel geld voor willen betalen. Ben jij dus iemand die gewoon een aantal keer per week een half uurtje op de roeitrainer wilt zitten, dan is dit een prima optie. Mooie roeitrainer om af en toe gebruik van te maken voor een mooie prijs. 

Mocht je nou iemand zijn die echt complete intervaltrainingen van een uur of langer meerdere keren per week wilt doen, dan is het verstandig om te investeren in een roeitrainer in het hogere segment. 

Design

Als we gaan kijken naar het design van de R4000 dan valt meteen op dat het een strakke roeitrainer is. Deze is netjes afgewerkt en effectief ingedeeld. Wat ook opvalt aan deze roeitrainer is dat het display niet recht voor je neus zit, maar aan de linkerkant van de roeitrainer. Het mooie van het display is ook dat er een opzetstukje op zit aan de onderkant waar jij jouw tablet of telefoon kunt neerleggen. Kun je dus zelfs serie kijken tijdens het roeien. Wel is het nadeel hiervan dat je de trainingsdata niet meer kunt zien, maar dat is een afweging die je kunt maken. 

Verder is deze roeitrainer gemaakt met de kleuren zwart, witte letter en grijs. Neutrale kleuren dus zodat die in iedere kamer bij het interieur past. Ook zijn de pedalen met anti-slip gemaakt en hebben deze natuurlijk een bandje om je voeten mee vast te maken zodat jij goed kunt afzetten en jezelf terug trekken. 

Functionaliteiten

Ondertussen zal je een goed beeld hebben van het uiterlijk van de R4000 roeitrainer en daarom is het tijd om nu te gaan kijken naar de functionaliteiten van de roeitrainer. Zo weet je ook wat je er aan hebt wat betreft trainingsmogelijkheden en weet je of die voor jouw trainingsdoelen geschikt is. 

Inklapsysteem

Laten we beginnen met één van de belangrijkste functionaliteiten voor als je hem thuis wilt gebruiken en ruimte wilt besparen, het inklapsysteem. Nu is het mogelijk om de Senz Sport R4000 in te klappen en zo een hoop ruimte te besparen op het moment dat je de roeitrainer niet gebruikt. De complete rail kun je omhoog klappen zodat je de roeitrainer in de hoek kan zetten en die niet in de weg staat. Zo krijg jij de ruimte weer terug om een andere oefening te doen of gewoon huishoudelijke taken te doen zoals het ophangen van de was of iets anders. 

Weerstandssysteem

Dan is het altijd goed om bij de functionaliteiten te kijken naar het weerstandssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat jij weerstand voelt als je aan de hendel trekt. Nu komt de weerstand bij deze roeitrainer vanuit de watertank. De tank wordt deels gevuld met water en in de tank zitten peddels die je door middel van het trekken aan de hendel rond draait. Hoe harder jij trekt hoe meer de weerstand van het water zal zijn. Je zorgt er dus voor dat het water gaat ronddraaien. Bij de R4000 is de tank mooi compact, wat voor genoeg weerstand kan zorgen, maar niet de roeitrainer overdreven groot maakt. De tank ligt overigens horizontaal, wat bij de meeste water roeiers zo is. 

Instellen van de weerstand

Nu vraag jij je misschien af of je ook kan wisselen van niveau. Dit kan wel, maar heeft wel een beperking. Het is namelijk zo dat je dit enkel kan doen door de tank bij te vullen of er water uit haalt. Is dus niet zo dat je gemakkelijk een programma kunt doen op verschillende intensiteitsniveaus. Houdt dat dus in je achterhoofd. 

Programma’s

We hebben het hierboven al kort over gehad, maar programma’s volgen is wat lastig aangezien de weerstand niet makkelijk is te verstellen. Er zitten daarom ook geen voorgeprogrammeerde programma’s aan. Wat je natuurlijk wel kunt doen is zelf gaan timen om bijvoorbeeld een minuut op een normaal tempo te gaan roeien en dan bijvoorbeeld 30 sec harder en zo door. Zo heb je dus wel een programma, maar moet je dit wel zelf voorbereiden en bedenken. 

Hartslagmeting

Nu kunnen wij ons voorstellen dat jij je afvraagt of het mogelijk is om je hartslag te meten. Nu is het zo dat wij je kunnen vertellen dat dit wel mogelijk is. Echter heb je hier wel een hartslagmeter voor nodig. Mocht je deze hebben dan kun je deze verbinden met de roeitrainer om uiteindelijk de hartslag ook op de trainingscomputer te zien te krijgen. 

Voor- en nadelen van de Senz Sports R4000 roeitrainer

Dan is het nu tijd om eens te kijken naar wat eigenlijk zowel de voor- als nadelen van deze roeitrainer zijn. We zullen straks eerst stuk voor stuk de voordelen bekijken, waarna we ook de nadelen zullen nalopen. Zo heb jij straks echt een totaalbeeld van de R4000 en kun je de beste keuze maken voor de vraag of die bij jou past of niet. 

Voordelen
  • Anti-slip pedalen
  • Compact
  • Inklapbaar
  • Zeer goed geprijsd
  • Hartslagfunctie
Nadelen
  • Maakt veel geluid
  • Lage zitting

Voordelen

Zoals we al hebben verklapt zouden we eerst de voordelen gaan bekijken. Nu zijn de voordelen van de SenZ Sports R4000 roeitrainer in het kort dat die anti-slip pedalen hebt, hij vrij compact is, je hem kunt inklappen, zeer goed geprijsd is en er een hartslagfunctie op zit. 

Anti slip pedalen

Allereerst dus de anti-slip pedalen die erop zitten. Dit is een mooi voordeel aangezien je hierdoor echt goed kunt afzetten en goede grip hebt op de pedalen. Hoewel het een klein detail lijkt, zijn de pedalen enorm belangrijk voor het verhogen van jouw training prestaties. Mag niet onopgemerkt worden dus. 

Compact

Als we kijken naar het formaat, dan is de grootte van het apparaat ook mooi. Het is allemaal vrij compact opgezet waardoor het dus ook minder ruimte in beslag neemt als die is uitgeklapt. Natuurlijk voor thuis ideaal!

Inklapbaar

We hebben het al even kort besproken eerder, maar het inklapsysteem is zeer handig als je de ruimte thuis na het trainen eigenlijk gewoon weer nodig hebt. Zo kun je hem omhoog klappen en een hoop ruimte besparen en staat die niet in de weg. 

Zeer goed geprijsd

Wat niet onbelangrijk is bij het kopen van een roeitrainer, is het kijken naar de prijs. Nu zijn roeitrainers met waterweerstand meestal wat duurder dan andere modellen, en kan het qua prijs nog wel eens tegenvallen. Echter is dat bij de R4000 zeker niet het geval! Je betaald namelijk een zeer degelijke prijs voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Dus dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Met hartslagfunctie

Hoewel de prijs misschien wel echt meevalt, zit er toch een hartslagfunctie op het roeiapparaat. Dit is dan ook weer mooi meegenomen. Zit echter wel een klein nadeeltje aan vast en dat is dat de hartslagmeter er niet standaard bij zit. Wel kun je deze natuurlijk bij bestellen mocht je het heel belangrijk of leuk vinden. 

Nadelen

Dan is het tijd om naar de nadelen te kijken van deze roeimachine. In het kort zijn de nadelen van de Senz Sports R4000 dan ook dat die wel vrij veel geluid maakt en een lage zitting heeft. 

Maakt veel geluid

Doordat je met water aan het roeien bent en dit water steeds door de tank heen gedraaid wordt, maakt het wel een hoop geluid. Mocht je dus bijvoorbeeld vroeg in de ochtend willen roeien en je hebt kinderen of een partner in huis die nog willen slapen, dan zal de roeitrainer echt in een ruimte moeten staan die geluiddempend is, aangezien het water aardig wat geluid kan maken. 

Lage zitting

Een ander nadeel van deze roeitrainer is dat het een vrij lage zitting heeft. Mocht je het dus lastig vinden om laag op te stappen of diep door je knieën te zakken, dan kun je een beetje moeite hebben met opstappen. Denk hierbij ook aan een blessure wat dan lastig kan zijn om te gaan zitten. 

Belangrijkste specificaties

MerkSenZ Sports
TypeR4000
AfmetingenL 198 x B 58 x H 50 cm
EAN8718627094174
Garantie2 jaar
Belastbaar gewicht120 kg
Maximale gebruikerslengte195 cm
Gewicht apparaat44 kg
WeerstandssysteemWaterweerstand
InklapbaarJa
Aantal programma’s0
Aantal weerstandsniveausHandmatig

Senz Sports R4000 roeitrainer bestellen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

Uiteindelijk is de SenZ sports R4000 roeitrainer een zeer degelijke waterrower voor de juiste prijs. Het is niet een roeitrainer met veel toeters en bellen, maar doet wel gewoon wat die moet doen. Je kunt geen programma’s volgen en zal die zelf in elkaar moeten zetten als je dat wilt. Wel kun je met behulp van een hartslagmeter jouw hartslag op het display te zien krijgen en het inklapsysteem is zeer handig voor als je hem thuis wilt gebruiken. 

Echt een roeitrainer voor iemand die gewoon een paar keer per week op de roeitrainer wilt trainen en niet teveel wilt betalen. Het water zorgt ervoor dat je een echte roeibeleving hebt en je heerlijk kunt werken aan jouw conditie. 

We hopen je mooi te hebben geholpen met deze R4000 roeitrainer review, en dat je nu een keuze kunt maken. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je hieronder altijd een berichtje achterlaten.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo