Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer review 2024

Laatst geupdate op september 15, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een crosstrainer die jou kan helpen thuis lekker aan jouw conditie te werken? Een kwalitatieve crosstrainer die een soepele en natuurlijk beweging heeft en meer dan genoeg trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus heeft? Dan is de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer een zeer goede optie! De reden dat je op deze pagina bent uitgekomen is dan ook waarschijnlijk omdat je meer over dit cardio apparaat wilt weten. 

Dat is mooi, want we gaan in deze review eens goed bekijken wat de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer allemaal te bieden heeft op het gebied van design, functies en voor- en nadelen. Ook zullen we een overzicht met de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje zetten en je voorzien van een handleiding van deze crosstrainer. Zo ben jij helemaal goed voorbereid en kun je bepalen of dit apparaat bij jou past of niet. Mocht je er voor kiezen om tot een aankoop over te gaan, dan hebben we ook een prijsvergelijking voor je gemaakt voor dit apparaat zodat je hem voor de beste prijs kunt kopen. Je vindt hier dus alles over de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer.

Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Als we gaan kijken naar het design van de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer dan valt gelijk op dat het een mooi afgewerkt uiterlijk heeft. Alle bewegende delen zijn goed afgedekt, zodat je er geen vingers kan tussen krijgen. Verder ziet het er als een stevig apparaat uit. (wat overigens ook zo is). Waarschijnlijk is het je wel opgevallen maar in het design is het vliegwiel aan de voorkant verplaatst. Dit zorgt voor een natuurlijke langlauf beweging. 

Het mooie bij de Senator iPlus crosstrainer is dat die ook een mooi lange lentepas is. De lengtepas zijn de pedalen waar je op staat. Het voordeel van deze langere lengtepas is dat je alle ruimte hebt voor jouw voeten. Daarnaast kun je jouw voeten ook neerzetten op een plek waarin jij het fijn vindt om de beweging te maken. Dit maakt het design dan ook gelijk ergonomisch.

Als finishing touch hebben ze bij Focus Fitness zowel een bidonhouder als tablethouder op de crosstrainer gemonteerd. Zo kun je gemakkelijk jouw bidon kwijt tijdens het trainen en jouw series kijken op de tablet. Hierdoor kun je jouw training gemakkelijker volhouden. Kortom, een mooi afgewerkt design waarbij er met de meeste dingen is rekening gehouden.

Functies van de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer

Natuurlijk ben je ook benieuwd wat de Focus fitness Senator iPlus crosstrainer allemaal te bieden heeft op het gebied van functies. Daarom hebben we de belangrijkste functies hieronder voor je op een rijtje gezet en zullen we deze stuk voor stuk behandelen.

Hartslagmeting

Als eerste is het goed om te kijken naar de hartslagmeting van het apparaat. Er zijn bij de Senator iPlus crosstrainer twee manieren waarop je de hartslag kunt meten en op het display kunt krijgen. Namelijk via de sensoren in de handvatten en door het gebruik van een hartslagband. Nu wordt de borstband niet meegeleverd, maar kun je deze wel apart bij bestellen. 

Vliegwiel voor

Nu zit het vliegwiel voor en zorgt dat ervoor dat je een soort langlauf beweging maakt. Bij de iPlus Senator is het zo dat deze beweging erg natuurlijk verloopt. Dit komt naast het zware apparaat ook door de langere lengtepas waardoor je jouw voeten op de plek kunt zetten waar het voor jouw lichaam het meest logisch is.

focus-fitness-senator-iplus-vliegwielbehuizing

Weerstandssysteem

Wat betreft weerstandssysteem zit er een magnetisch weerstandssysteem in. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudig de weerstand elektronisch kunt regelen op jouw display. Daarnaast is dit weerstandsysteem ook erg stil wat ervoor zorgt dat je in rust kunt trainen en dus ook zelfs in de ochtend zonder dat je andere mensen in huis wakker maakt. 

Weerstandsniveaus

Mocht jij bang zijn dat de je jouw crosstrainer niet goed kunt afstellen wat betreft weerstand, dan hoef je je bij de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer geen zorgen te maken. Het heeft namelijk maar liefst 32 weerstandsniveaus. Dit maakt het dan ook erg gemakkelijk om het apparaat echt op jouw niveau af te stellen. Er is voor ieder niveau wel een weerstandsniveau waar je hem op kunt zetten. 

Trainingsprogramma’s

Ook het programma aantal is meer dan voorzien. Er zijn namelijk 12 voorgeprogrammeerde programma’s waar je uit kunt kiezen. Deze programma’s hoef je letterlijk alleen aan te zetten en je kunt beginnen. Zonder dat je een hoop instellingen hoeft te doen of iets. Mocht je op deze programma’s zijn uitgekeken, dan kun je ook nog gebruik maken van het hartslagprogramma wat erop zit. Dit programma stelt het weerstandsniveau af op jouw hartslag zodat je het maximale uit jouw training haalt.

Voor- en nadelen van de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer

Nu jij een zicht hebt op de belangrijkste functies van het apparaat is het tijd om de voor- en nadelen van de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer op een rijtje te zetten.

Voordelen
 • Korte afstand tussen pedalen
 • Zeer stabiel
 • lange lengtepas
 • Hartslagmeting mogelijkheid
 • Natuurlijk beweging
Nadelen
 • Zwaar apparaat
 • Pedalen zijn niet verstelbaar
 • Licht vliegwiel

Voordelen

Laten we eerst de voordelen eens gaan bekijken. In het kort zijn de voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer dat er een korte afstand zit tussen de pedalen, hij zeer stabiel is, een lange lentepas heeft, hartslagmeting heeft en een natuurlijke beweging maakt.

Korte afstand tussen pedalen

Allereerst is een mooi voordeel dat er een korte afstand zit tussen de pedalen. Hierdoor heb je niet het gevoel alsof je in een halve split jouw training aan het doen bent. Hoewel een split wel goed zou zijn voor je lenigheid is een crosstrainer niet gemaakt om je per se lenig te maken. 

Zeer stabiel

Het apparaat is vrij zwaar en staat daardoor stevig op de grond tijdens het trainen. Dit is natuurlijk hartstikke fijn. Niks zo vervelend als een wiebelende crosstrainer. Verder kun je hem ook waterpas afstellen zodat die ook echt recht staat en daardoor nog weer steviger.

Lange lengtepas

We hebben het al eerder benoemd maar ook de lengtepas is een mooi voordeel, doordat die vrij lang is. Je kunt namelijk overal jouw voeten neerzetten en precies in de houding komt te staan die jij fijn vindt. Mooi ergonomisch voordeel dus.

focus-fitness-senator-iplus-lengtepas-lang

Hartslagmeting mogelijkheid

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de hartslagmeting. Naast het feit dat het gewoon een heel mooi inzicht is in hoe hard je bezig bent met jouw training, is het ook nog eens mooi dat je gebruik kunt maken van het hartslagprogramma. Zo hoef je helemaal niet na te denken over hoe je jouw training inricht en kun je gewoon het programma volgen. 

Natuurlijke beweging

Als laatste voordeel willen we je meegeven dat de crosstrainer een mooie natuurlijk beweging maakt. Hierdoor belast het niet tot nauwelijks jouw gewrichten en is het dus een stuk minder blessuregevoelig apparaat. 

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook altijd nadelen aan het apparaat en daarom is het ook altijd goed om hier goed naar te kijken. Dit hebben we al voor je gedaan zodat jij het niet meer hoeft te doen. In het kort zijn de nadelen van de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer dat hij wel vrij zwaar is, de pedalen niet verstelbaar zijn en het een vrij licht vliegwiel heeft.

Zwaar

Allereerst is het apparaat dus vrij zwaar. Het weegt namelijk 67 kilogram. Dit maakt het dan ook een vrij zwaar apparaat om te verplaatsen. Het is dus goed om goed te bedenken waar je de Senator iPlus crosstrainer wilt neerzetten en hem daarna niet meer teveel te verplaatsen. Hoewel hij wel transportwieltjes heeft, is het toch niet ideaal om hem steeds te verplaatsen met dit gewicht.

Pedalen zijn niet verstelbaar

Nu zijn de pedalen helaas niet verstelbaar. Nu is het wel zo dat de pedalen vrij groot zijn en je waarschijnlijk dus wel je voeten op een goede plaats kunt zetten. Maar het is dus niet mogelijk om deze te verstellen. 

Licht vliegwiel

Als laatste nadeel heeft de Focus Fitness Senator iPlus wel een vrij licht vliegwiel ten opzichte van andere crosstrainers in deze prijsklasse. Het vliegwiel is namelijk 12 kg. Een licht vliegwiel krijgt sneller gebruikssporen en loopt misschien wat minder soepel. Echter blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn, maar is het wel iets om rekening mee te houden. 

Specificaties

MerkFocus Fitness
TypeSenator iPlus crosstrainer
EAN8718627090688
Garantie2 jaar
WeerstandssysteemMagnetisch
Weerstand instelbaarElektronisch
Dubbele kogellagerJa
Afmetingen174 x 63 x 166 cm (L x B x H)
Gewicht apparaat67 kg
Gewicht vliegwiel12 kg
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Positie vliegwielVoor

Handleiding

Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer kopen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

De Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer is dus een zware, stevige en kwalitatieve crosstrainer die zeker doet wat die moet doen. En dat is zorgen dat jouw conditie verbeterd. De lange lengtepas zorgt voor het ergonomische design en het vliegwiel zit aan de voorkant. Het is een prima crosstrainer voor mensen die meerdere keren per week op het apparaat willen trainen thuis. Het is een zeer onderhoudsarm apparaat waar je heerlijk in alle rust op kunt trainen door het magnetische weerstandssysteem. Kortom, het is zeker zijn geld waard en zal je niet teleurstellen. 

Past de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer bij jou?

Voeljegezond.nl
2 Opmerkingen
 1. In de video staat en vliegwiel van 24KG, wat natuurlijk 12 moet zijm.

  • Hoi Sander,

   Natuurlijk, bedankt voor je reactie! Ah, een vliegwiel van 24KG in de video? Dat is inderdaad behoorlijk zwaar. Als het eigenlijk 12KG moet zijn, dan is dat een flink verschil! Goed dat je dit opmerkt; dit soort details kunnen echt belangrijk zijn. Nogmaals bedankt voor je oplettendheid! 😊

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo