Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband review 2023

Laatst geupdate op oktober 20, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij je aan het orienteren om een loopband te kopen voor bij jou thuis. Je bent bereid wat meer te betalen voor een loopband als die maar van een goede kwaliteit is. De reden dat je hier op deze pagina bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat je meer wilt weten over de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband. Dat is mooi, want we gaan deze elektrische loopband eens goed bekijken hier. 

In deze review gaan we de Jet 9 iPlus loopband eens van top tot teen bekijken. We zullen de zowel de functies als de voor- en nadelen van dit fitnessapparaat gaan bekijken. Zo krijg jij een beeld van wat de Focus Fitness Jet 9 iPlus allemaal te bieden heeft. Natuurlijk wil je niet teveel betalen en zullen we je ook helpen met een prijsvergelijking. Mocht je een handleiding nodig hebben of gewoon de belangrijkste specificaties van dit cardio apparaat willen bekijken, dan kan dat hier natuurlijk ook. Kortom, je vindt hier alles rondom de Jet 9!

Focus Fitness Jet 9 iPlus kopen / prijsvergelijking

Impressie 

Design

Voor we op de functies van het apparaat ingaan zullen we eerst het uiterlijk en het design eens gaan bekijken. Laten we eerlijk wezen, bij het eerste zicht op de loopband krijg je al gelijk een professionele uitstraling te zien. De Jet 9 iPlus is voornamelijk ontworpen met verschillende kleuren grijs. 

Ook het display heeft een professionele uitstraling met alle lichtjes die de data zo goed mogelijk laten zien. Naast het schermpje zelf zijn ook de knopjes nog eens verlicht. Zo kun je dus altijd zien wat je aan het doen bent in de praktijk. Onder het display heb je nog een ventilator zitten die ervoor zorgt dat jij afgekoeld blijft tijdens jouw training. 

Als laatste heb je naast het display 2 bidonhouders en onder de ventilator nog een noodstop, mocht het mis gaan. Verder is er bij het design van de loopband rekening gehouden met de thuissporter omdat ze een opklapmechanisme hebben ingebouwd. Maar hier zullen we straks bij de functies op terug komen. 

focus-fitness-jet-9-iplus-loopband-display

Functies van de Jet 9 iPlus

Natuurlijk is het altijd goed om naar de functies van een loopband te kijken bij het maken van een keuze. Zo kun jij kijken of de functies er wel opzitten die jij graag wilt hebben op jouw loopband. Hieronder hebben we de belangrijkste functies van de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband voor je op een rijtje gezet, zodat je een beeld krijgt van wat deze loopband allemaal te bieden heeft. 

Demping 

Allereerst is het goed om te weten dat er een demping systeem op de Jet 9 iPlus zit. Dit is een 8-voudige demping die ervoor zorgt dat jij met extra comfort aan het hardlopen bent. Daarnaast zorgt deze demping er ook voor dat de impact op je gewrichten voor een groot deel wordt opgevangen. Zo spaar jij je gewrichten en gaan ze langer mee. 

Motor

Als we naar de motor gaan kijken van de Focus Fitness Jet 9, dan kunnen we je vertellen dat het een vrij krachtige motor van 2,5 pk heeft. Deze krachtige motor zorgt ervoor dat je tot en met maar liefst 20 km/u kunt rennen op deze loopband. 

Programma’s 

Wat betreft programma aanbod is het niet heel groot ten opzichte van andere loopbanden in dit prijssegment. Je hebt namelijk keuze uit 16 programma’s die ervoor zorgen dat jouw conditie beter wordt. Er zijn verschillende programma’s die elk een ander doeleinde hebben. Zo heb je programma’s die erop gericht zijn een interval training te verzorgen, programma’s op snelheid, bergprogramma’s en zelfs programma’s die hartslag gestuurd zijn. 

Hellingshoek

Mochten de programma’s niet uitdagend genoeg zijn, dan kun jij jouw training nog zwaarder en uitdagender maken door een hellingshoek in te stellen. Hierdoor is het net of je een heuvel oprent en je hartslag hoogstwaarschijnlijk nog weer wat meer omhoog zal gaan. Je kunt de hellingshoek op 15 verschillende niveaus instellen.

Koppeling

Mocht je graag gebruik maken van apps of je trainingsdata op je tablet of smartphone willen hebben, dan is de Jet 9 iPlus ook een goede optie. Het kan namelijk worden gekoppeld via bluetooth. Als die is gekoppeld kun je je telefoon of tablet op de tablethouder neerleggen en alles hier overzichtelijk op zien. Je kunt apps zoals Kinomap gebruiken met de Jet 9.

Voor- en nadelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband

Om een goed beeld te krijgen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus is het goed om de voor- en nadelen onder elkaar te zetten en deze tegen elkaar op te wegen. Zo kun jij bepalen of dit de loopband is waar jij naar op zoek bent. We zullen eerst de belangrijkste voordelen bespreken waarna we naar de nadelen zullen gaan kijken.

Voordelen
  • Inklapbaar
  • Zeer stabiel
  • Extra groot loopvlak
  • Eenvoudige montage
  • Geschikt voor sprinttraining
Nadelen
  • Geen sneltoets in de handgreep
  • Vrij groot
  • Niet heel veel programma’s

Voordelen

Zoals genoemd, eerst de voordelen van deze loopband. De zonnige kant is de kant die het leukste is om naar te kijken. In het kort zijn de voordelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband dat die inklapbaar is, hij zeer stabiel is, een groot loopoppervlak heeft, eenvoudig te monteren is en geschikt is voor sprinttraining. 

Inklapbaar

Het eerste voordeel is dus dat het een inklapbare loopband is. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte als je klaar bent met jouw training. Je kunt hem gewoon opklappen en de ruimte weer voor andere dingen gebruiken. Dit maakt het dan ook een ideale loopband voor thuis. Daar heb je niet altijd de ruimte om zo’n apparaat altijd maar te laten staan. Het feit dat je hem kunt opklappen komt dan ook als geen overbodige luxe aangezien het apparaat zelf wel vrij groot is. .

inklapbare-jet-9-iplus-loopband

Zeer stabiel

Een ander voordeel is dat de Focus Fitness Jet 9 zeer stabiel staat. Dit komt deels door het gewicht van het apparaat, deze is namelijk 89 kg. Je bent dus aan het lopen op een stabiele ondergrond. Hoewel deze wel wat mee beweegt naar beneden voor de demping staat die wel gewoon stevig en zal niet niet heen en weer bewegen tijdens jouw training. 

Extra groot loopvlak

Een ander mooi punt van de Jet 9 iPlus is dat die een extra groot loopvlak heeft. Het loopvlak is namelijk 137 x 54 cm (L x B). Zo hoef jij je dus geen zorgen te maken over waar de loopband oploopt. Ook zal je je geen zorgen hoeven te maken over de breedte. Die is namelijk breder dan gemiddeld. Hierdoor heb je niet het gevoel dat je op een heel smal weggetje aan het lopen bent.

Eenvoudige montage

Een groot bijkomend voordeel is de montage. Deze is namelijk echt enorm eenvoudig. Je haalt de loopband uit de doos. Klapt hem uit, monteert het console erop en je bent zo goed als klaar. Het grootste deel is al voor je gedaan in de fabriek, dus dat scheelt. 

Geschikt voor sprinttraining

Zoals we eerder al benoemd hebben kun je tot maar liefst 20 km/u op deze loopband rennen. Je kunt dus wel zeggen dat een flinke sprint wel mogelijk is zo. Mocht je dus graag jouw snelheid steeds willen vergroten, dan is dit zeker een mooie loopband voor jou. 

Nadelen

Natuurlijk zijn er altijd wat mindere puntjes te vinden aan een loopband. Zo ook bij dit model. Ook deze hebben we voor je op een rijtje gezet zodat je echt een totaal beeld hebt van het apparaat. In het kort zijn de nadelen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus dat die geen sneltoetsen heeft in de handgreep, die vrij groot is en er niet veel programmamogelijkheden zijn. 

Geen sneltoets in de handgreep

Het eerste nadeel is dat die geen sneltoetsen heeft voor de snelheid en hellingshoek. Hierdoor zul je dus tijdens het hardlopen de loopband moeten bedienen via het bedienings console. Natuurlijk hoeft dit niet een probleem te zijn, maar hierdoor zal het hardlopen even kort wat minder soepel gaan aangezien je echt naar het midden moet met je hand.

Vrij groot

Een ander voordeel is dat die vrij groot in omvang is. De loopband is namelijk 184 x 92 x 154 cm (L x B x H). Natuurlijk is het fijn dat die een groter loopvlak heeft, maar hierdoor wordt die wel vrij groot in omvang. Het is dus niet een loopband die geschikt is voor kleinere ruimtes. Meet de ruimte daarom ook goed op waar jij de loopband wilt plaatsen. 

Niet heel veel programma’s

Hoewel 16 programma’s wat dat aangaat meer dan genoeg keuze is, is het wel zo dat andere loopbanden in dit prijssegment meer programma’s hebben. Mocht je dus vaak gebruik maken van programma’s dan zijn er modellen die meer keuzemogelijkheid hebben. 

Belangrijkste specificaties

MerkFocus Fitness
TypeJet 9 iPlus
EAN8718627090558
Garantie2 jaar
InklapbaarJa
DempingJa
Snelheid0-20 km/u
Motor vermogen2,5 pk
Afmetingen184 x 92 x 154 (L x B x H)
Gewicht loopband89 kg
Maximaal belastbaar150 kg
Afmetingen loopvlak137 x 54 cm (L x B)
Afmetingen opgeklapt130 x 92 x 154 (L x B x H)

Handleiding

Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband bestellen / aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

Al met al is de Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband dus een loopband met een zeer professionele uitstraling. Er zijn iets minder programma’s en hij is vrij groot in omvang, maar de Jet 9 is wel eenvoudig te monteren. Verder heb je een loopband met een verlicht en overzichtelijk display en console. Ook heeft die een extra groot loopvlak en kun je er lekker snel mee rennen. 
Het is een loopband die geschikt is voor de wat serieuzere renners. Je moet er wel de ruimte voor hebben, maar het is sowieso een goede aankoop! Ben je dus bereid om wat meer te betalen voor jouw loopband, dan is de Jet 9 iPlus een mooie optie voor jou!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo