Fitbike the Beast review 2023

Fitbike the beast is een van de meest efficiënte, comfortabele en krachtige indoor cycles. Deze adembenemende airbike is gemaakt van de beste materialen en is gemaakt om lang mee te gaan. Het bevat geweldige functies zoals eenvoudige montage, een hoog niveau van instelbaarheid, een groot display console, luchtweerstand en transportwielen voor eenvoudige verplaatsing.

We zullen in deze review de Fitbike the Beast ook eens onder de loop nemen en hem eens eenvoudig gaan bekijken en ervaren. We zullen bespreken voor wie die geschikt is, het design bekijken, de belangrijkste functionaliteiten bespreken, de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten en je ook nog eens helpen met de belangrijkste specificaties en handleiding. Als kers op de taart zullen we ook een prijsvergelijking maken van de verschillende webshops die deze airbike verkopen.

Fitbike the Beast kopen / prijsvergelijking

Voor wie is de Fitbike the Beast geschikt?

De Fitbike the Beast airbike is geschikt voor alle fitnessniveaus en leeftijdsgroepen. De fiets zorgt voor een full body workout, zodat je zowel je boven- als onderlichaam tegelijk traint.

De Fitbike the Beast airbike is ook ideaal voor mensen die herstellende zijn van een blessure, omdat het gemakkelijk is voor de gewrichten. Het is ook zeer nuttig voor crossfit atleten en andere mensen die high-intensity interval training (HIIT) beoefenen.

Deze fiets dan ook aanraden als je wat variatie wilt aanbrengen in je trainingen of als je wilt trainen voor wedstrijden. Je kunt je eigen weerstandsniveaus instellen of voorgeprogrammeerde programma’s volgen.

De Fitbike the Beast airbike houdt het midden tussen de duurdere modellen zoals de Schwinn AD8 en de goedkopere zoals de Schwinn AD2. Het is niet zo luxe als de duurdere modellen, maar het heeft nog steeds meer opties (zoals de mogelijkheid om verschillende weerstandsniveaus in te stellen) dan goedkopere modellen.

Impressie

fitbike-de-beast-zijkant
fitbike-de-beast-zadel-verstelbaar
fitbike-de-beast-display
fitbike-de-beast-handgrepen

Design

Het design van de Fitbike the beast airbike is amazing. Hij is gemaakt van zwart staal en ziet er zeer indrukwekkend uit. Door het unieke air resistance systeem heb je geen last meer van slijtage of gebroken onderdelen zoals bij andere fitnessapparaten.

Het is erg fijn dat hij niet zo’n kleine display heeft als veel airbikes. Hierdoor kan je gemakkelijk alles aflezen. De zitting is breed en zacht, met voldoende demping voor comfortabel trainen. De zitting is verstelbaar in hoogte en in horizontale richting, waardoor iedereen gebruik kan maken van deze airbike.

Bovendien hoef je je dankzij de stevige constructie geen zorgen te maken dat hij verschuift tijdens je oefeningen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over hoe hard je traint, want de fiets is gebouwd om elk niveau van intensiteit aan te kunnen.

Functionaliteiten

Nu jij een idee hebt voor wie deze airbike geschikt is en we het design samen hebben bekeken, is het tijd om eens naar de functionaliteiten te kijken van het apparaat. We zullen de belangrijkste functies eens bekijken en met jou bespreken.

Aandrijving

De aandrijving van de Fitbike the Beast airbike is een stille v-snaar. De v-snaar is zeer duurzaam, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud. Deze V-belt zal niet eens slippen op het moment dat je een piekvermogen haalt van 2500 watt, wat naar onze mening zeer indrukwekkend is.

Onderhoudsvrij is altijd een goede zaak en is de Fitbike The beast in dat opzicht zeker een goede zaak. Daarnaast is de aandrijving ook vrij stil waardoor je mensen in huis niet wakker maakt op het moment dat jij vroeg in de ochtend nog even wilt trainen. Houdt overigens wel rekening met het geluid van het luchtweerstandssysteem. Dit is overigens een mooi bruggetje naar de volgende functie.

Luchtweerstand

Het weerstandssysteem van de Fitbike The Beast werkt op luchtweerstand, wat betekent dat hoe harder je trapt, hoe meer weerstand er zal zijn. Dit maakt hem ideaal voor HIIT (High Intensity Interval Training) trainingen, waarbij je korte periodes op maximale intensiteit traint en daarna wat rustiger aan doet om op adem te komen.

Daarnaast is het mooie bij dit apparaat, dat het de lucht naar de zijkanten wegblaast. Hierdoor krijg je het dus niet in je gezicht en zal je er dus geen last van hebben tijdens jouw training. Dit is erg handig voor mensen die bijvoorbeeld bronchitis hebben en last hebben van dit soort wind in hun gezicht. Mocht je het echter fijn vinden als de lucht in je gezicht blaast om bijvoorbeeld af te koelen, dan zal je even verder moeten zoeken naar een airbike die de lucht wel in je gezicht blaast.

Handgrepen

De handvatten van de “Fitbike The beast” airbike zijn ergonomisch. Dit is de belangrijkste eigenschap van een stuur wanneer je HIIT workouts doet. Ze zijn comfortabel en stellen je in staat om harder te duwen en te trekken. De dubbele handgreep maakt het ook mogelijk om verschillende spiergroepen te trainen door je grip te veranderen, wat een extra bonus is.

fitbike-de-beast-handgrepen

Programma’s

In totaal zijn er 7 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen hieronder een aantal voorbeelden daarvan.

Eén van de programma’s die je kunt gebruiken is het hartslag programma. Dit programma gebruikt je hartslag als een gids om jouw inspanning te bepalen. Het voordeel van dit programma is dat je niet hoeft na te denken en jouw hartslag automatisch het programma aanpast.

Een ander programma is het HIIT programma, wat staat voor high-intensity interval training. Dit is een zeer populaire vorm van trainen waarbij je hoge intensiteit intervallen afwisselt met rustperiodes van lagere intensiteit. Het HITT programma is ontworpen om jou maximale resultaten te geven in minimale tijd.

Voor- en nadelen van de Fitbike the Beast

Nu je de belangrijkste functionaliteiten weet, gaan we kijken naar zowel de voor- als nadelen van deze airbike om je zo een compleet beeld te geven van het apparaat. Natuurlijk is het altijd mooi om de voordelen te bekijken, maar ook de nadelen zijn belangrijk om te bekijken!

Voordelen
  • Hoog belastbaar
  • Stille V-belt
  • Hartslagmeting mogelijk
  • Uitgebreid maar overzichtelijk display
  • Lucht wordt naar de zijkant geblazen
  • Unieke handgreep
Nadelen
  • Luidruchtig apparaat
  • Geen hartslagmeter meegeleverd

Voordelen

Als eerste zullen we de voordelen van het apparaat eens gaan bekijken. In het kort zijn de voordelen van de Fitbike the beast, dat die hoog belastbaar is, beschikt over een stille V-belt, je jouw hartslag kunt meten, een uitgebreid display heeft, de lucht naar de zijkant wordt geblazen en heeft die unieke handgrepen.

Hoog belastbaar

Het eerste voordeel dat we met je willen bespreken is dat die hoog belastbaar is. Hij is namelijk belastbaar tot een maximum van 150 kg dit komt dan ook door het stevige frame waar die over beschikt en zelf een gewicht heeft van 73 kg. Dit geeft dan ook gelijk mooi aan dat het van sterk materiaal is gemaakt en die daarnaast hierdoor ook stevig staat. Dat is wel fijn toch als je flink los wilt gaan?

Stille V-belt

Het volgende voordeel is dat dit apparaat beschikt over een stille V-belt. De meeste airbikes hebben een ketting die je iedere keer door het apparaat hoort rinkelen. Maar niet bij deze, want deze heeft gewoon een stille V-belt die je nauwelijks hoort.

Hartslagmeting mogelijk

Ook is het mogelijk om jouw hartslag te meten met dit apparaat. We hebben het hierboven al even gehad over een programma die hartslag gestuurd is. Dit is een mooie toevoeging op jouw trainingsmogelijkheden om jouw lichaam tot het uiterste te kunnen pushen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te weten hoe het ervoor staat met jouw hartslag.

Uitgebreid maar overzichtelijk display

Dan is een ander voordeel dat het display uitgebreid is en alles data laat zien die je nodig hebt tijdens jouw training, maar tegelijkertijd ook erg overzichtelijk is. Het is namelijk mooi afgekadert met lijntjes zodat je alles goed kunt onderscheiden op het display.

Lucht wordt naar de zijkant geblazen

Dan willen we benoemen dat de lucht naar de zijkant wordt geblazen. Dit is voor mensen die snel last hebben van hun longen of snel droge ogen krijgen echt top. Veel airbikes blazen de wind die je produceert wel in je gezicht, maar dat is bij dit model mooi niet het geval!

Unieke handgreep

Als laatste voordeel willen we je meegeven dat die unieke handgrepen heeft. Hierdoor kun je de grepen dus anders vasthouden tijdens het trainen en verschillende spieren activeren tijdens jouw training.

Nadelen

Dan zijn er natuurlijk ook nadelen te vinden aan dit fitnessapparaat en daarom willen we ook die met je bespreken. In het kort zijn de nadelen van de Fitbike the Beast dat die vrij luidruchtig is en er geen hartslagmeter wordt meegeleverd.

Luidruchtig apparaat

Zoals gezegd is het eerste nadeel van dit apparaat dat die vrij luidruchtig is. Dit ligt niet aan de aandrijving maar juist aan het weerstandssysteem. Nu is dit een “probleem” dat eigenlijk bij alle airbikes zo is, maar doordat je lucht weg duwt, komt er ook veel geluid vrij. Maar als het goed is was jij je hier al van bewust tijdens het zoeken naar de juiste airbike.

Geen hartslagmeter meegeleverd

Nu is een ander nadeel dat het apparaat niet wordt geleverd inclusief hartslagmeter. Nu heb je deze hartslagmeter wel nodig om hartslagprogramma’s te volgen en mocht je deze dus willen volgen, dan zal je ook nog los een hartslagmeter moeten bijbestellen.

Belangrijkste specificaties

MerkFitbike
TypeThe Beast
EAN8718627090442
Garantie2 jaar
AandrijvingV-belt
Programma’s7
HartslagmetingJa, met hartslagmeter
Belastbaar gewicht150 kg
Maximale gebruikerslengte 200 cm
AfmetingenL:124 cm. B:78 cm. H:144 cm
WeerstandssysteemLucht
LuchtstroomNaar de zijkant
Waterpas afstelbaarJa

Handleiding

Fitbike de beast bestellen / aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

Als je van uitdagingen houdt en op zoek bent naar een airbike die je zal ondersteunen in je fitnessdoelen, dan is de Fitbike the Beast misschien een goede keuze. Zolang je voorbij de stijve prijs kunt kijken en genoeg ruimte in je huis hebt om hem te gebruiken, zal deze fiets gemakkelijk een integraal onderdeel van je fitnessprogramma worden.

De Fitbike The Beast heeft een mooie uitstraling, is hoog belastbaar, er zitten genoeg trainingsmogelijkheden op en heeft een mooi overzichtelijk display. Kortom, een zeer goede keuze!
We hopen dat deze review je een beetje heeft geholpen met de keuze naar de juiste airbike. Mocht je nog een vraag hebben of misschien zelfs een aanvulling, laat het dan zeker hieronder achter in een reactie!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo