Fitbike Senator iPlus Ergometer hometrainer Review 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar de hometrainer die het beste bij jou past en ben jij in jouw zoektocht bij de Fitbit Senator iPlus Ergometer hometrainer uitgekomen? Je wilt graag wat meer weten over deze hometrainer en bent daarom hier bij ons uitgekomen. Je bent hier dan ook aan het juiste adres, want we gaan in deze review de Fitbit Senator iPlus hometrainer eens goed bekijken. We zullen het design met je bespreken, welke functies die heeft, zullen we de voor- en nadelen op een rijtje zetten en helpen we je met het kopen van deze hometrainer door een prijsvergelijking te maken van verschillende webshops. Zo weet jij precies waar jij jouw Senator Fitbike voor de beste prijs kunt kopen.

Fitbike Senator iPlus Ergometer kopen / prijsvergelijking

Design

Voor we ingaan op de functies en voor- en nadelen, zullen we eerst het design van deze hometrainer eens bekijken. De hometrainer is gemaakt met een grijze kleur die gele accenten en letters heeft. Ook heeft de Fitbike Senator een hometrainer met lage instap en is het dus gemakkelijk opstappen. Er is dus rekening gehouden met mindervaliden mensen. Dit is dan ook een zeer geschikte hometrainer voor ouderen

Verder is er rekening gehouden met het verplaatsen van het apparaat aangezien er transportwieltjes op zitten. Het stuur is licht naar het zadel toe gebogen en is uitgerust met een display waar je al jouw trainingsdata op kunt bekijken. Dit is echter geen kleurenscherm, maar wel verlicht. 

Het zadel is zowel verticaal als horizontaal verstelbaar, maar het stuur helaas niet. Verder is het design zo ontworpen dat je vrij rechtop zit waardoor je in een ergonomische houding aan het fietsen bent. Ook is er een rand op het display gemaakt waar je jouw tablet of telefoon op kwijt kunt. Voor extra comfort hebben ze een groot gelzadel meegenomen in het design. Mocht je graag wat drinken tijdens jouw training dan kun je gebruik maken van de bidonhouder die erop is gemaakt. 

Functies

Nu vraag jij je misschien af wat voor een functies de Fitbike Senator iPlus heeft. We zullen de belangrijkste functies stuk voor stuk met je doornemen zodat je een goed beeld hebt van wat deze hometrainer allemaal kan. 

EMS weerstandssysteem

De functie die deze hometrainer onderscheid van andere is het EMS weerstandssysteem. EMS staat voor elektro magnetisch weerstandsysteem. Dit houdt in dat de weerstand wordt bepaald door meer en minder stroom door het magneet te laten gaan waardoor het wiel meer of minder wordt afgeremd. Ook is dit weerstandssysteem bijna geruisloos waardoor je nauwelijks geluid hebt tijdens het fietsen en kan je in alle rust jouw training uitvoeren.

Wattage Programma

Nu zijn er verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen. Nu is dit bij de meeste hometrainers het geval, maar bij de Fitbike Senator zit er ook een wattage programma ingebouwd en dit is niet op iedere hometrainer te vinden. Een wattage programma zorgt ervoor dat je een bepaalde wattage instelt en dat hoe hard je ook fietst, je zal op die energie aan het fietsen zijn. Als je dus harder aanzet zal het lichter worden en andersom. 

Waterpas afstelbaar

Ook kun je deze hometrainer waterpas afstellen. Hierdoor weet je 100% dat de fiets gelijkmatig staan en je niet wiebelt als je aan het trainen bent. Dat kan namelijk voor irritaties zorgen als je aan het fietsen bent. 

Interne hartslagmeter

Mocht je graag zien wat jouw hartslag is tijdens jouw training, dan zit je bij dit model helemaal goed. Er zitten namelijk hartslagsensoren in de handvatten. Dus als je jouw hartslag wilt zien, dan is het enige wat je moet doen de hartslagsensoren vasthouden en  doorfietsen. De meter zal eerst een paar seconden jouw hartslag moeten herkennen en dit laat die dan ook zien door het hartslag icoontje op het display te laten knipperen. Uiteindelijk stopt die met knipperen en zal je jouw hartslag kunnen zien.

Voor- en nadelen van de Fitbike Senator iPlus Ergometer

Nu vraag jij je misschien af wat de voor- en nadelen zijn van de Fitbit Senator iPlus Ergometer hometrainer. Die zullen we hieronder eens voor je op een rijtje te zetten en stuk voor stuk bespreken. Zo heb jij echt een totaalbeeld van deze hometrainer en kun jij een weloverwogen keuze maken. 

Voordelen
  • Veel weerstandsniveaus
  • Zeer stabiel
  • EMS weerstandssysteem
  • Zwaar belastbaar
  • Lage instap
Nadelen
  • Vliegwiel vrij licht
  • Vrij zwaar apparaat
  • Niet te koppelen met tablet

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen van de Senator Fitbike. In het kort zijn de voordelen van deze hometrainer dat je veel weerstandsniveaus hebt, het een kwalitatief apparaat is, zeer stabiel is, een EMS weerstandssysteem heeft, zwaar belastbaar is en een lage instap heeft. 

Veel weerstandsniveaus

Het eerste voordeel is dat je keuze hebt uit een enorm scala aan weerstandsniveaus. Je kunt namelijk kiezen uit 32 verschillende niveaus. Hierdoor kun je in jouw training de weerstand heel specifiek instellen en het net even wat zwaarder maken als het gemakkelijk gaat of juist net wat lichter als het te zwaar is. Het voordeel hiervan is dat je niet gelijk een enorm verschil hebt als je naar een ander niveau gaat.

Kwalitatief

Ook is de Fitbike Senator iPlus een zeer kwalitatieve hometrainer. Dit kun je vaak zien aan het gewicht, aangezien hoe zwaarder het apparaat, hoe zwaarder en sterker het materiaal is. Nu is dat niet altijd zo, maar het geeft wel een indicatie van de kwaliteit. Nu is de Fitbike Senator wel echt een serieuze hometrainer die zeer duurzaam is en lang meegaat. En dit is dan ook te zien aan het gewicht van deze fiets. Deze hometrainer weegt namelijk 47 kg, wat het een zware hometrainer maakt. Sterker nog, ze zijn zo overtuigd van de kwaliteit dat je levenslange garantie krijgt op het frame. 

Zeer stabiel

Nu is deze fiets ook zeer stabiel. Je kunt hem waterpas afstellen en dus echt  helemaal rechtzetten. Hierdoor staat de hometrainer stabiel en zul je tijdens jouw training geen last hebben van gewiebel. Ook het gewicht helpt mee bij het stabiel houden van de hometrainer. Samen opgeteld komt het dus op een zeer stabiele hometrainer neer.

EMS weerstandssysteem

Ook het EMS weerstandssysteem is een voordeel. Het is namelijk een geruisloos weerstandssysteem die er echt voor zorgt dat je in alle rust kunt trainen. Naast dat je weinig van de omwentelingen hoort is het ook fijn dat het trappen heel soepel gaat. Het EMS systeem is wel wat deze hometrainer onderscheid.

Zwaar belastbaar

Mocht je wat zwaarder zijn dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een hometrainer die heel zwaar belastbaar is. Ook dan ben je bij deze hometrainer aan het goede adres. Door het kwalitatieve design kun je namelijk tot wel 180 kg op dit apparaat gaan zitten zonder problemen. 

Lage instap

Mocht je wat mindervaliden zijn op het moment dat je de hometrainer nodig hebt, dan is daar rekening mee gehouden door de lage instap die in het design zit. Zo hoef je jouw benen niet zo ver te buigen bij het opstappen en kun je heel gemakkelijk opstappen. Ideaal voor ouderen of mensen met een blessure dus. 

Nadelen

Nu ben je waarschijnlijk ook wel benieuwd naar de nadelen van het apparaat, aangezien je daarmee het apparaat ook van de andere kant bekijkt en zo echt een totaalbeeld krijgt van de hometrainer. Nu zijn de nadelen van de Fitbike Senator Ergometer in het kort dat het vliegwiel vrij licht is, het apparaat wel zwaar is en niet te koppelen is met je tablet. 

Vliegwiel is vrij licht

Het eerste nadeel is dat het vliegwiel vrij licht is. Nu is het bij een hometrainer zo dat hoe zwaarder het vliegwiel hoe soepeler het trappen gaat. Nu is het vliegwiel van deze hometrainer 10 kg wat hem in vergelijking met andere hometrainers vrij licht maakt. Wel heeft deze hometrainer het EMS weerstandssysteem dat er weer voor zorgt dat je alsnog een soepele trapbeweging hebt. Maar je zult er dus minder zwaar op kunnen trainen dan een hometrainer met een zwaarder vliegwiel. 

Apparaat zelf is vrij zwaar

Nu is het apparaat zelf vrij zwaar en daardoor vrij moeilijk te verplaatsen. Nu kan dit een nadeel zijn als je dit vervelend zou vinden. Wel zitten er transportwieltjes op om het gemakkelijk door de kamer te rijden. Dat scheelt dus wel. 

Niet te koppelen met tablet

Verder is de Fitbike Senator ook niet te koppelen met een tablet. Hierdoor kun je niet jouw training prestaties eenvoudig op de tablet krijgen of gebruik maken van apps. Mocht je dit toch niet echt willen doen, dan hoeft dit natuurlijk geen nadeel te zijn, maar mocht dit wel het geval zijn, dan zou het jammer kunnen zijn. 

Belangrijkste specificaties

MerkFitbike
Artikelnummer
EAN8718627090664
Garantie2 jaar
WeerstandssysteemJa
Gewicht toestel47 kg
Maximale gebruikerslengte200 cm
Gewicht vliegwiel10 kg
Maximale belastbare gewicht180 kg
Aantal weerstandsniveaus32
Waterpas afstelbaarJa
Wattage programmaJa
HartslagmetingJa, in handsensoren en hartslagband

Fitbike Senator iPlus Ergometer kopen / aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

Het komt er dus op neer dat de Fitbike Senator iPlus Ergometer hometrainer een zeer kwalitatieve hometrainer is met een hoop functies en een mooi design. Het is een hometrainer die ideaal is voor ouderen en mensen met een blessure door de lage instap. Het is wel een hometrainer die wat duurder is dan veel hometrainers, maar je krijgt daar dan wel ook echte kwaliteit voor terug. Een duurzame hometrainer die jarenlang meegaat!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo