Fitbike Ride 5 review in 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een hometrainer voor bij jou thuis? Een hometrainer die betaalbaar is maar toch even een degelijke kwaliteit is zodat je er een aantal jaar flink op kunt trainen? Dan is de Fitbike Ride 5 een mooie hometrainer voor jou. Nu ben je op dit artikel gekomen omdat je waarschijnlijk meer wilt weten over de Ride 5 hometrainer. We willen je dan ook helpen bij jouw keuze en je in deze review helpen met het bekijken van het design en functies en daarnaast het op een rijtje zetten van zowel de voor- als nadelen. Zo kun jij aan het einde van dit artikel een weloverwogen keuze maken of de Fitbike Ride 5 wel of niet bij jou past. Ook willen we je helpen met een prijsvergelijking van verschillende webshops waar je deze hometrainer kunt kopen. Zo weet je zeker dat je hem altijd voor de beste prijs koopt. 

Fitbike Ride 5 kopen / prijsvergelijking

€279,00
€449,00

Impressie

fitbike-ride-5-impressie-3
Achterkant
fitbike-ride-5-impressie-4
Stuur
fitbike-ride-5-impressie-2
Vliegwiel kast
fitbike-ride-5-impressie-1
Transportwieltjes

Design

Laten we eerst eens even naar het design van de hometrainer kijken. Bij de eerste kijk op het apparaat ziet de Fitbike ride 5 er vrij sportief uit. De stang van het stuur heeft een lichte ronding en ook de kast van het vliegwiel is rond afgewerkt. Aan de achterkant van de vliegwiel kast zitten gaatjes om frisse lucht naar binnen te werken. Nu is het weerstandsmechanisme een magneetrem en kan het dus zijn dat deze warm wordt. Door de gaatjes komt er koele lucht binnen om dit mechanisme te koelen. 

Als we verder kijken naar het algemene design van de Ride 5, dan zie je ook gelijk dat het een ergonomisch design is aangezien je vrij rechtop zit. Hierdoor zal je gelijk in de goede houding zitten en zorgt het voor minder belasting op de gewrichten. Kortom een sportief design met een ergonomische uitvoering.

Functies

Nu ben je vast benieuwd naar alle functies die deze hometrainer heeft te bieden. Daar willen we je dan ook zeker bij helpen en de belangrijkste functies even voor je op een rijtje zetten. Ook zullen we per functie bespreken wat dit in de praktijk betekent. 

18 trainingsprogramma’s

Thuissporters willen graag gebruik maken van verschillende trainingsprogramma’s. Heel begrijpelijk, want alleen maar stomweg fietsen kan op een gegeven moment ook gaan vervelen. Je daagt jezelf een stuk meer uit als je een programma volgt die voor jou de weerstand regelt. Zo wissel je de intensiteit ook wat af en haal jij meer uit jouw hometrainer workout. De Fitbike Ride 5 heeft dan ook 18 programma’s waar je gebruik van kunt maken. Hiervan zijn er 12 voorgeprogrammeerde programma’s, 4 hartslag programma’s, 1 manueel programma en 1 persoonlijk in te stellen programma. Keuze zat dus!

Kleuren LCD

Ook is de Ride 5 hometrainer uitgerust met een kleuren LCD. Hierdoor kun jij gemakkelijk alle trainingsdata zien. Hoeveel calorieën je hebt verbrandt, hoe lang je al bezig bent, op welk weerstandsniveau je aan het trainen bent, de afgelegde afstand of hoeveel omwentelingen je hebt per minuut. Kortom, je kan in 1 oogopslag zien hoe jouw training ervoor staat.

Hartslagmeting

Ook is het mogelijk om jouw hartslag te meten met de Fitbike Ride 5. Er zitten namelijk hartslagsensoren in het stuur verwerkt. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudig kunt zien of je nog een stapje extra erbovenop kunt doen, of dat het goed gaat zo. Daarnaast kun je hierdoor ook gemakkelijk gebruik maken van de hartslag programma’s. Deze hartslag programma’s stellen de intensiteit af of je hartslag waardoor je dus heel gericht aan het trainen bent. 

Verstelbare voetriemen

Ook heeft deze hometrainer verstelbare voetriemen, waardoor je de pedalen helemaal kunt afstemmen op jouw voetgrootte. Nu zal het misschien een kleine functie zijn voor je gevoel. Maar niks is zo vervelend als een hometrainer waarbij je een veel te grote opening hebt voor je voeten. Je kunt nooit de intensiteit krijgen op die manier die echt nodig is als je een lekkere workout wilt hebben. 

Transportwieltjes

Nu is het apparaat 36 kg zwaar en kan het een flinke opgaven zijn om de hometrainer te verplaatsen. Nu hebben ze daar bij het ontwerp van de Fitbike Ride 5 wel rekening mee gehouden en er transportwieltjes in verwerkt. Zo kun je de hometrainer eenvoudig verplaatsen door de hometrainer op zijn zij te trekken en eenvoudig naar de plaats van bestemming te rollen. 

Voor- en nadelen van de Fitbike ride 5

Nu zijn wij er ons van bewust dat ieder product zowel zijn voor- als nadelen heeft en dat dit een belangrijk punt is om deze naast elkaar te zetten bij het maken van een keuze. Nu willen we jou daarbij helpen door dit voor jou te doen. Zo hoef je zelf niet op onderzoek uit en kun je eens kijken waarom je nou wel en niet voor deze hometrainer moet gaan. 

Voordelen
  • Ergonomisch design
  • Betaalbaar
  • Loopt soepel
  • Sportief uiterlijk
  • Staat stabiel
Nadelen
  • Grote stappen in per weerstandsniveau
  • Geen bidonhouder
  • Geen app mogelijkheid

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen. Het is altijd leuker om met de zonnige kant van het apparaat te beginnen. In het kort zijn de voordelen van de Fitbike Ride 5 dat het een ergonomisch design heeft, hij betaalbaar is, soepel trapt, een sportief uiterlijk heeft en vooral ook stabiel staat.

Ergonomisch design

Het eerste voordeel van de Fitbike ride 5 is zoals eerder benoemd dat het een ergonomisch design heeft. Deze hometrainer is namelijk zo gemaakt dat je vrij rechtop zit en daardoor in de juiste houding zit voor een langdurige zit. Ideaal dus als je gewoon af en toe op de hometrainer zit om even in beweging te komen. Mocht je een sportieve houding willen aannemen tijdens het fietsen, dan kun je ook eens kijken naar een spinningfiets

Betaalbaar

Naast het ergonomische design is deze hometrainer ook zeer betaalbaar voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. De Ride 5 hometrainer staat stevig op de grond, loopt soepel en ziet er ook nog eens mooi uit met zijn LCD kleurenscherm. Kortom, je krijgt dus wel echt waar voor je geld. 

Loopt soepel

Het eerste wat ons opviel toen we op de Fitbike Ride 5 zaten en begonnen te trappen, is dat hij enorm soepel trapt. Hij is geruisloos en trapt enorm fijn! Dat is voor een hometrainer met deze prijs nog wel eens anders. Hoewel dit een vrij belangrijk punt is voor hometrainers, wil dat nog niet altijd zo zijn. Groot voordeel dus voor deze hometrainer.

Sportief uiterlijk

Zoals eerder benoemd heeft deze Fitbike ook een zeer sportief uiterlijk. De ronde vormen zorgen ervoor dat je echt het gevoel hebt dat het een sportieve hometrainer is. We kunnen er heel moeilijk over doen, maar laten we eerlijk wezen, het oog wil ook wat. En dat krijgt het ook bij de Ride 5.

Stabiel

Naast dat deze hometrainer zeer soepel loopt tijdens het trappen, staat het ook nog eens heel stevig. Dit versterkt dan ook de soepele trapbeweging aangezien je ook nog eens heel stabiel op het apparaat zit. Zo weet je dat je echt op een kwaliteits apparaat zit. Overigens ook heel fijn als je flink op jouw hometrainer wilt los gaan tijdens jouw workout.

Nadelen

Nu zijn er natuurlijk ook altijd dingen die wat minder goed of jammer zijn aan een apparaat. Deze willen we je dan ook meegeven en kort onder elkaar zetten, zodat je echt een totaalbeeld hebt van deze hometrainer en jij de beste keuze kunt maken als het gaat om het kopen van de Fitbit Ride 5. In het kort zijn de nadelen van de Fitbike Ride 5 dat het vrij grote stappen maakt in weerstand, er geen bidonhouder op zit en er geen mogelijkheid is om de hometrainer te connecten met een app.

Grote stappen van de weerstandsniveaus

Allereerst heeft de Fitbike Ride 5 dus vrij grote stappen in weerstand als het gaat om de verschillende niveaus. Dit komt omdat de hometrainer maar een aantal weerstandsniveaus heeft en daarom de stappen hoger worden per niveau. Nu zijn er andere hometrainer die veel meer niveaus hebben en je dus veel gerichter het niveau kunt instellen. Toch heeft deze Fitbike in totaal 16 niveaus waar je uit kunt kiezen. Ben je dus een af en toe fietser, dan is dit helemaal geen probleem. Overigens wel als je een intensieve sporter bent.

Geen bidonhouder

Hoewel het als een klein dingetje ervaren kan worden vonden wij het bij Voeljegezond een vrij groot minpunt. Er zit namelijk geen bidonhouder op deze hometrainer. Daardoor kun je dus niet tijdens jouw training even een slokje water nemen. Dit kan als vrij irritant worden ervaren aangezien een slokje tijdens jouw training geen overbodige luxe is. Zeker niet als je lang op het apparaat aan het trainen bent. Nu kun je dit eenvoudig oplossen door een lossen bidonhouder te kopen, maar dit is wel weer een stukje extra moeite. 

Geen app mogelijkheid

Mocht je graag gebruik maken van hometrainers met een app functie, dan stelt dit apparaat je in dit opzicht misschien een beetje teleur. Je kunt hem namelijk niet verbinden met jouw mobiel via een app. Nu is de prijs ook vrij betaalbaar en kun je er dus niet alles van verwachten, maar mocht je dit wel willen, dan is dit helaas niet het juiste apparaat voor jou. 

Belangrijkste specificaties

MerkFitbike
EAN8718627092217
Garantie2 jaar
Aantal programma’s18
Gewicht apparaat38 kg
Afmetingen112 x 56 x 140 cm (lxbxh)
Type schermKleuren LCD scherm
Gewicht vliegwiel10 kg
WeerstandsysteemMagneetrem
Belastbaar gewicht150 kg
Maximale gebruikerslengte195 cm

Fitbike Ride 5 kopen / aanbiedingen

€279,00
€449,00
8Expert Score
Conclusie

In het kort is de Fitbike Ride 5 dus een zeer kwalitatieve hometrainer die ook nog eens betaalbaar is. Het heeft een sportief en tegelijkertijd ook ergonomisch design die ervoor zorgt dat je in de juiste houding wordt gezet tijdens het fietsen. Het is een hometrainer die geen bidonhouder of app mogelijkheid heeft, maar wel heel soepel loopt, stabiel staat en eenvoudig is te verplaatsen door de transportwieltjes. Een prima keuze dus als het aans ons ligt.
Nu is het aan jou om een keuze te maken of de Fitbike Ride 5 bij jou past en of je hem gaat kopen. Nu zijn wij ook enorm benieuwd naar wat jij van dit apparaat vindt en welke keuze je hebt gemaakt. Laat dit dan ook zeker in een reactie hieronder achter.

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo