Fitbike Race Magnetic Basic Review 2024

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij je aan het oriënteren binnen de spinbikes en is jouw zoektocht uitgekomen bij de Fitbike Race Magnetic Basic? Je bent dan ook waarschijnlijk op deze pagina uitgekomen omdat je meer wilt weten over deze Fitbike spinningfiets. Dat is mooi, want we gaan in dit artikel eens goed kijken naar wat de Fitbike Race Magnetic Basic heeft te bieden op het gebied van design, functionaliteiten. Om het nog duidelijker voor je te maken zullen we de voor- en nadelen met je gaan bekijken en de belangrijkste functionaliteiten voor je op een rijtje zetten. Nu begrijpen wij ook dat je jouw Magnetic Basic voor de beste prijs wilt kopen en daarom hebben we ook een prijsvergelijking voor je opgesteld zodat je weet waar je hem voor de beste prijs kunt krijgen. 

Fitbike Race Magnetic Basic kopen / prijsvergelijking

Impressie

fitbike-race-magnetic-basic-vliegwiel
fitbike-race-magnetic-basic-impressie
fitbike-race-magnetic-basic-pedaal
fitbike-race-magnetic-basic-vliegwiel2

Design

Laten we allereerst eens naar het design van de Fitbike Race Magnetic Basic kijken. Het is een spinningfiets met een stoer uiterlijk. Het is gemaakt met de kleuren zwart, wit, rood en grijs. Deze kleuren maken samen dan ook dat het een stoer uiterlijk krijgt. Het stuur staat iets schuin omhoog zodat je er in een sportieve houding op kunt zitten dit toch comfortabel is. Verder is die uitgerust met transportwieltjes om hem gemakkelijk te kunnen verplaatsen. 

De Magnetic Basic is een spinningfiets die een stevig ontwerp heeft door het frame dat in een driehoeksverhouding is gemaakt. Bovenop deze driehoek zitten het stuur en zadel die je kunt verstellen om het op jouw lichaam aan te passen. Door dit driehoekige ontwerp maakt het de spinbike erg stevig en robuust.

Functionaliteiten

Dan is het tijd om naast het ontwerp ook eens goed naar alle functionaliteiten van dit fitnessapparaat te kijken. Want wij begrijpen ook dat een mooi uiterlijk wel leuk is, maar een spinningfiets moet toch ook wel het een en ander kunnen. We hebben de belangrijkste functionaliteiten voor je op een rijtje gezet.

V-Belt

Het allereerste wat we je mee willen geven is dat de Fitbike Race Magnetic Basic is uitgerust met een V-Belt aandrijvingssysteem. Dit houdt in dat een sterke rubberen band ervoor zorgt dat het vliegwiel gaat draaien op het moment dat je begint te trappen. Het voordeel van zo’n V-Belt ten opzichte van een gewone ketting is dat die erg stil is en je dus in alle rust kunt trainen.

Toeclips

Het volgende wat de Magnetic Basic te bieden heeft zijn de toeclips trapsysteem. Het mooie van deze toeclips is dat je er gewoon in kunt met jouw normale schoenen. Hierdoor hoef je geen speciale wielrenschoenen aan te schaffen en bespaar je hier een hoop geld op. Verder bieden toeclips wel de mogelijkheid om zowel kracht uit te oefenen bij zowel de opwaartse als neerwaartse beweging en ga je dus nog sneller.

Vliegwiel

Dan is het volgende wat belangrijk is om altijd naar te kijken bij een spinbike, het vliegwiel. Het vliegwiel van de Fitbike Magnetic Basic heeft een gewicht van 20 kg. Wat het een prima vliegwiel maakt op het gebied van gewicht. Want hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe stiller en soepeler de trapbeweging is.

Magnetisch weerstandssysteem

Een ander belangrijk punt om altijd naar te kijken bij het uitzoeken van jouw spinningfiets is het weerstandssysteem. De Fitbike Race Magnetic Basic verklapt het eigenlijk al een beetje met zijn naam, omdat het een magnetisch weerstandssysteem heeft. Betekent dus dat een magneet in de spinbike zorgt voor de weerstand. Hoe dichter de magneet op het vliegwiel staat, hoe zwaarder het wordt om te trappen. Een magnetisch weerstandssysteem zorgt er ook weer voor dat het de fiets nauwelijks geluid maakt. 

Verstelbaar stuur en zadel

Mocht je je zorgen maken of deze spinningfiets wel goed is in te stellen voor jouw lichaam, dan hoef jij je geen zorgen te maken. Je kunt namelijk zowel het stuur als zadel verstellen. Hierdoor kun je de fiets zo afstellen dat je in een houding komt te zitten waarin je echt lekker zit en op volle kracht jouw trainingsdoelen kunt behalen.

Doortrapsysteem

Wat betreft het trapsysteem is het voorzien van een doortrapsysteem. Dit houdt in dat als je stopt met fietsen, dat de pedalen gewoon met het vliegwiel zullen mee blijven draaien. Je zult hierbij dus wel moeten opletten dat je niet ineens stopt zonder en totaal stopt met de beweging. Goed om je daarvan bewust te zijn dus.

Voor- en nadelen van de Fitbike Race Magnetic Basic

Nu jij weet welke functionaliteiten deze Fitbike spinbike allemaal te bieden heeft, is het tijd om te kijken naar de voor- en nadelen van de Fitbike Race Magnetic Race Basic. We zullen eerst de voordelen voor je op een rijtje zetten, waarna de nadelen zullen volgen.

Voordelen
  • Fietst stil en soepel
  • Mooi Design
  • Magnetische weerstand
  • Goede prijs-kwaleit verhouding
  • V-Belt
Nadelen
  • Vrij zwaar apparaat
  • Handmatig instellen van de weerstand

Voordelen

Altijd leuk om met de zonnige kant van het apparaat te beginnen. Daarom beginnen we met de voordelen. In het kort zijn de voordelen van de Fitbike Race Magnetic Basic dat die erg stil en soepel fietst, een mooi design heeft, is voorzien van magnetische weerstand, een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft en een V-Belt heeft.

Fietst stil en soepel

Zoals we al benoemden is het eerste voordeel wel dat die erg stil is tijdens het fietsen. De combinatie van een zwaar vliegwiel, magnetische weerstandssysteem en V-belt aandrijving zorgt ervoor dat je hem echt nauwelijks hoort tijdens het fietsen. Dit is enorm fijn als je bijvoorbeeld vroeg in de ochtend traint en mensen niet wakker wilt maken in huis. Ook is het een stuk fijner fietsen in het algemeen als de fiets soepel en stil trapt. Je kunt zo echt alles uit jouw training halen om jouw doelen te bereiken.

Mooi design

Het volgende voordeel dat we je mee willen geven is het strakke, maar vooral ook stoere design. Het driehoeks design zorgt ervoor dat de Magnetic Basic stevig staat en je dus keihard kunt fietsen. Daarnaast is die ontworpen met mooie kleuren op de juiste plekken waardoor het ook echt een plaatje is om naar te kijken. 

Magnetische weerstand

We hebben het al besproken, maar de Race Magnetic Basic is voorzien van een magnetisch weerstandsysteem. Hierdoor is de fiets dus erg stil, maar het heeft nog een ander voordeel, want het zorgt ervoor dat die ook minder onderhoudsgevoelig is dan een ander weerstandssysteem. Dit weerstandssysteem raakt het vliegwiel namelijk helemaal niet of nauwelijks waardoor er geen slijtage is. 

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Als we gaan kijken naar de prijs, dan is het ook heel mooi in verhouding met de kwaliteit. Het is namelijk niet de goedkoopste spinningfiets die je kunt kopen, maar het is ook wel een spinningfiets die wat betreft kwaliteit zeer goed uit de test komt. Je krijgt dus wel waar voor je geld! Goede aankoop dus voor dit geld.

V-Belt

Laatste voordeel dat we met je willen bespreken is de V-Belt. We hebben het al kort besproken bij het eerste voordeel, maar de V-Belt zorgt ervoor dat je erg stil fietst. Dit is natuurlijk zeer mooi meegenomen, maar ook de V-Belt heeft een ander voordeel en dat is dat ook deze minder onderhoudsgevoelig is dan een normale ketting. Daarnaast is het ook nog eens een stuk schoner omdat je niet met olie hoeft te werken om de aandrijving goed te laten verlopen.

Nadelen

Nu zijn er natuurlijk altijd nadelen te vinden aan een apparaat. Zo ook bij dit apparaat. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet zodat je dit ook mee kunt nemen in jouw keuze. De Nadelen van de Fitbike Race Magnetic Basic spinningfiets zijn dat het een vrij zwaar apparaat is en dat je handmatig de weerstand in moet stellen.

Zwaar apparaat

Het eerste nadeel is dus dat het apparaat vrij zwaar is. Het weegt namelijk maar liefst 44 kg. Nu zorgt dit er tegelijkertijd wel ook voor dat het apparaat stevig staat, maar is het wel een stukje lastiger om de spinningfiets te verplaatsen door de kamer heen. Wel zitten er transportwieltjes onder, maar als zwaar tillen voor jou geen optie is, dan is dit wel een nadeel aan het apparaat.

Handmatig instellen van weerstand

Ook zul je de weerstand zelf handmatig moeten instellen met de knop aan de voorkant. Het nadeel hiervan is dat je niet heel gericht programma’s kunt volgen. Het is namelijk vrij moeilijk om iedere keer precies dezelfde weerstand uit te komen als je de vorige keer hebt gedaan. 

Belangrijkste specificaties

MerkFitbike
TypeRace Magnetic Basic
EAN8718627090497
Garantie2 jaar
Gewicht apparaat44 kg
Belastbaar gewicht115 kg
Afmetingen106 x 25 x 92 cm (lxbxh)
AandrijvingV-Belt
WeerstandssysteemMagnetisch
PedaaltypeToeclips
TrapsysteemDoortrapper
HartslagfunctieNee

Handleiding

Fitbike Race Magnetic Basic kopen / aanbiedingen

Conclusie

De Fitbike Race Magnetic Race is dus een zeer goede spinningfiets, zeker als je kijkt naar welke prijs je voor het apparaat betaald. Het apparaat is erg stil en voorzien van een gemakkelijke functie om het helemaal op jouw lichaam af te stellen. Wel is het apparaat wat zwaarder en zul je het handmatig moeten instellen. Maar door dit zwaardere gewicht staat de Race Magnetic Basic wel weer stevig en kun jij je dus helemaal op jouw training

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo