Bowflex Max Trainer M8i Crosstrainer review 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een compacte crosstrainer die je mooi bij jou thuis in de woonkamer of trainingsruimte kunt zetten? Een crosstrainer die jou echt uitdaagt en jouw uithoudingsvermogen daadwerkelijk verbeterd? Dan ben jij waarschijnlijk op zoek naar de Bowflex Max Trainer M8i. Deze crosstrainer valt een beetje in het mapje speciaal en vernieuwend. Er zijn namelijk weinig crosstrainers die er zo uitzien en werken zoals deze. 

We gaan in deze review de Bowflex Max Trainer M8i dan ook eens goed onder de loep nemen en kijken wat deze allemaal te bieden heeft op het gebied van design en functies. Om jou een compleet beeld te geven van de M8i zullen we ook de belangrijkste specificaties en voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten en je zelfs helpen met een handleiding van het apparaat. Zo heb je echt een compleet beeld van het apparaat en weet jij waar je aan toe bent voor als je tot een aankoop wilt overgaan. 

Bowflex Max Trainer M8i Crosstrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

Zoals je in het filmpje hierboven waarschijnlijk al hebt gezien, valt het gelijk op dat deze crosstrainer rechtop staat en dat de beweging op dit cardio apparaat omhoog is in plaats van naar voren. Dit is dan ook gelijk het gene dat de Max trainers onderscheiden van de “gebruikelijke” crosstrainers. 

Verder heeft de Bowflex M8i een moderne uitstraling door het gebruik van de grijze en zwarte kleuren. Ook helpt het display van het apparaat bij de moderniteit. Als je namelijk begint met trainen dan is het net alsof je in een raceauto zit aangezien de lampjes gelijk aangaan en het wijzertje aanwijst hoe hard je gaat. 

Naast het display zijn de handgrepen te pakken die heen en weer bewegen. Deze kun je op een plek vastpakken dat jij fijn vindt trainen. Aan de onderkant zit het weerstandssysteem en deze blaast lucht naar buiten op het moment dat je de M8i in beweging brengt. 

Functies

Nu we voornamelijk het uiterlijk van de Bowflex Max Trainer M8i hebben besproken, zul je waarschijnlijk ook wel benieuwd zijn naar de functies die hij te bieden heeft. Deze hebben we hieronder dan ook voor je op een rijtje gezet zodat je hier ook een beeld van krijgt.

Weerstandsniveaus

Allereerst is het altijd goed om te kijken naar de weerstandsniveaus. Dit geeft namelijk een indicatie in hoeverre jij jouw training kunt afstellen op jouw niveau. Hoe meer niveaus, hoe specifieker je het kan instellen. Nu heeft de Max Trainer M8i in totaal 20 weerstandsniveaus waar je uit kunt kiezen. Dit zijn er dus aardig wat en je kunt het dus vrij specifiek instellen.

Programma’s

Dan zijn er ook een aantal ingebouwde programma’s waar je gebruik van kunt maken. Namelijk 6 die al in de crosstrainer staan. Je kunt er nog eens 4 zelf instellen op hoe jij jouw training wilt doen en 1 programma dat hartslaggestuurd is. Je hebt dus aardig wat keuze in programma’s. Binnen deze 6 voorgeprogrammeerde programma’s zitten ook 3 interval programma’s die kenmerkend zijn voor de Bowflex Max Trainer M8i. Dit zijn namelijk echte killer programma’s. Je kunt kiezen uit een intervalprogramma van 7, 14 of 21 minuten.

Hartslagmeting

Zoals net genoemd zit er ook een hartslaggestuurd programma op. Nu heb je hier natuurlijk wel hartslagmeting voor nodig. Anders wordt het een beetje lastig. Dit zit er dan ook gelukkig op bij de Max Trainer M8i en kun je op twee manieren gebruiken. Je kunt namelijk de handvatten in vastpakken waar de hartslagsensoren in zitten (onder het display), maar je kunt ook gebruik maken van een hartslagband. Nu is het wel zo dat als je de handvatten pakt, dat de beweging met je armen minder is en je dus minder calorieën zult verbranden. Mocht je beweging met je armen wel echt willen maken dan zul je moeten kiezen voor een hartslagband.

Waterpas afstelbaar

Nu begrijpen we dat je jouw vraagtekens zou kunnen zetten bij het feit of de M8i wel stevig staat, aangezien het een apparaat in hoogte is. Nu is hier wel rekening mee gehouden en is er de mogelijkheid om hem waterpas af te stellen. Je kunt hem dus helemaal afstellen op jouw vloer zodat die echt stevig staat. Daarnaast kunnen we je ook uit ervaring vertellen dat de stevigheid echt zeer goed is. 

Weerstandssysteem

Natuurlijk zit er ook een weerstandssysteem in de Bowflex Max Trainer M8i crosstrainer om jou de weerstand te geven die je nodig hebt. Nu is de M8i ook hier uitzonderlijk in. Het heeft namelijk luchtweerstand. Dit is anders ten opzichte van andere crosstrainers die normaal gesproken altijd van een vliegwiel gebruik maken. 

bowflex-max-trainer-m8i-crosstrainer-luchtweerstand

Voor wie is de Bowflex Max Trainer M8i geschikt?

We horen je al denken, is de M8i Max Trainer wel geschikt voor mij? Een hele terechte vraag! Om daar een antwoord op te geven is deze crosstrainer wel meer voor de wat meer gevorderde sporters met al een redelijke basisconditie. Doordat de beweging namelijk opwaarts is in plaats van voorwaarts, is het trainen op dit apparaat wel vrij zwaar. Het is dan ook niet een crosstrainer om jouw eerste keer op zo’n apparaat op te trainen. Probeer dan eerst eens een crosstrainer die een voorwaartse beweging heeft.

Voor- en nadelen van de Bowflex Max Trainer M8i

Je zult wel benieuwd zijn naar alle voor en nadelen van de Bowflex Max Trainer M8i. Dit is namelijk altijd goed om te doen voor je een crosstrainer gaat kopen. Zo kun je alle voor- en nadelen tegen elkaar opwegen en op basis daarvan een keuze maken.

Voordelen
  • Interval programma’s
  • Je verbrand veel calorieën
  • Zeer geschikt om UHV mee te trainen
  • Staat stevig
  • Overzichtelijk display
  • Loopt soepel
Nadelen
  • Minder geschikt voor beginners
  • Niet inklapbaar
  • Maakt veel geluid

Voordelen

Laten we eerst eens naar de voordelen gaan kijken. In het kort zijn de voordelen van de M8i Max Trainer van Bowflex dat die een aantal interval programma’s heeft, je veel calorieën verbrand met dit apparaat, het een zeer goed apparaat is om je uithoudingsvermogen mee te trainen, hij stevig staat, een overzichtelijk display heeft en soepel loopt.

Interval programma’s 

Allereerst is het een voordeel dat het interval programma’s heeft. Dit zijn programma’s die erop gericht zijn jouw uithoudingsvermogen te verbeteren. In deze programma’s zul je momenten hebben dat je op een normaal tempo de crosstrainer beweging maakt, afgewisseld met (kortere) momenten waarop je helemaal voluit gaat. 

Je verbrand veel calorieën

Doordat je gebruik maakt van zowel jouw benen als armen, is het een apparaat waar je een hoop extra calorieën mee kunt verbranden. Ook verbrand je meer calorieën doordat je een opwaartse beweging maakt. Dubbel op dus.

Zeer geschikt om UHV mee te trainen

Zoals eerder benoemd is het uitermate geschikt om jouw uithoudingsvermogen (UHV) mee te trainen door de interval programma’s die erop zitten. Het is echt een apparaat die je jouw grenzen laat verleggen. Ben jij er klaar voor?

Staat stevig

Het apparaat voelt stevig aan en staat daarnaast ook heel stevig. Naast de waterpas afstelbaarheid van het apparaat is het ook een vrij zwaar apparaat waardoor die minder snel zal bewegen en jij dus helemaal los kunt gaan op de M8i.

Overzichtelijk display

Het display is daarnaast ook nog eens overzichtelijk. Je hebt de weerstands knoppen aan de rechterkant van het display en om het af te stellen op jouw behoeften. Verder is het display zelf ook overzichtelijk gemaakt met lichtjes en kleur. Het is net een raceauto met de snelheidsmeter die erop zit. Hierop kun je ook aflezen in welke trainingszone je aan het trainen bent en hoeveel calorieën je verbrand hebt. Alles staat op logische plekken. Kortom, een mooi overzichtelijk display.

bowflex-max-trainer-m8i-display

Loopt soepel

Als je op het apparaat staat dan denk je in het begin dat het vrij zwaar is. Echter zal dit na verloop van tijd weggaan en zul je lekker kunnen trainen. Het voordeel is dan ook dat het apparaat erg soepel loopt en je enkel de weerstand voelt van de luchtweerstand. 

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen te vinden aan deze crosstrainer. Daarom zetten we ook deze voor je op een rijtje zodat jij een totaal beeld hebt. In het kort zijn de nadelen van de Bowflex Max Trainer M8i dat die minder geschikt is voor beginners, hij niet inklapbaar is en wel veel geluid maakt.

Minder geschikt voor beginners

Zoals we eerder al benoemde is de Bowflex M8i niet een crosstrainer die voor iedereen geschikt is. Voor beginners kan het namelijk best heftig zijn aangezien het een opwaartse beweging heeft en dit dus meer van het lichaam vraagt dan bij een normale crosstrainer.

Niet inklapbaar

Hoewel er weinig crosstrainers zijn die inklapbaar zijn, is deze ook niet inklapbaar. Nu hoeft dit niet per se een nadeel te zijn aangezien hij al vrij compact is door het opwaartse design. Maar goed, mocht je hier naar op zoek zijn, dan kan dit dus niet bij de M8i.

Maakt veel geluid

Nu denk je misschien dat het apparaat piept of kraakt. Dit is gelukkig niet zo. Wel is het zo dat het weerstandssysteem is gemaakt met een luchtweerstand. Het is dus iedere keer als jij het apparaat in beweging krijgt, dat er lucht naar buiten zal worden geduwd. Dit gaat echter niet zonder geluid. Het is dus niet helemaal geschikt om heel vroeg in de ochtend mee te trainen als iedereen nog slaapt in huis.

Belangrijkste specificaties

MerkBowflex
TypeMax Trainer M8i
Artikelnummer100880
EAN0708447913937
Garantie3 jaar
Gewicht apparaat67 kg
Belastbaarheid136 kg
ConnectiviteitBluetooth
WeerstandssysteemLucht
InklapbaarNee
StroomvoorzieningNetstroom
Waterpas afstelbaarJa
Bidon & TablethouderJa
Monitor weergaveTijd – Afstand – Snelheid – Calorieën – Hartslag

Handleiding

Bowflex Max Trainer M8i kopen / aanbiedingen

9Expert Score
Conclusie

Dan zijn we al bij het einde gekomen van de Bowflex Max Trainer M8i review. Als we het moeten samenvatten is de M8i een crosstrainer die geschikt is voor de meer gevorderde sporter. Het vergt namelijk wel wat van het lichaam. Mocht je echter een uitdaging zoeken op het gebied van cardio, dan is het wel een zeer mooie uitdaging op dit apparaat. 
Het design is modern en strak en het display is erg overzichtelijk. Wel maakt de M8i crosstrainer vrij veel geluid door de luchtweerstand, maar dit hoeft overdag natuurlijk geen probleem te zijn. Hij is belastbaar tot 136 kg en je kunt hem ook nog eens met je telefoon verbinden via bluetooth. Hierdoor kun je gebruik maken van verschillende apps zoals “Explore the World” en “Max Intelligence App”. Kortom, een serieus apparaat voor de gepassioneerde sporter!

Voeljegezond.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voeljegezond.nl
Logo