Beste waterkoker van 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

De waterkoker heeft bij veel huishoudens een vast plekje in de keuken. Het is een handig apparaat, maar de ene waterkoker is de andere niet. Ben je op zoek naar een nieuwe waterkoker? Dan is deze koopgids voor jou bedoeld!

We zoomen eerst in op de beste waterkokers van het moment. Hierbij hebben we tientallen waterkokers vergeleken en gekeken naar specificaties als snelheid, design en gebruiksgemak. Het resultaat vind je in onze top 4.

Per waterkoker benoemen we de voordelen, nadelen en prijs, zodat je een weloverwogen keuze maakt. We sluiten af met een uitgebreide koopgids, boordevol tips over waar je op moet letten bij het kopen van een waterkoker.

Beste waterkokers in 1 overzicht

Siemens TW86103P Sensor for senses

Beste waterkoker met instelbare temperatuur

Beste koop waterkoker: Philips Daily Collection HD4646/20

Onze beste koop is de Philips Daily Collection HD4646/20. Met dit handige apparaat breng je tot 1,5 liter water snel en eenvoudig aan de kook. Het deksel kun je met één klik openen, zodat je hem direct met nieuw water vult.

Groot bijkomend voordeel is dat deze Philips waterkoker gemakkelijk schoon te maken is door het platte verwarmingselement. De antikalkfilter is snel af te spoelen en zorgt voor schoner water.

Het design is strak en gemaakt van kunststof. De waterkoker is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk wit en zwart. Het gewicht is slechts 1262 gram, het vermogen 2400 watt en de afmetingen 24,9 x 16,6 x 23 centimeter. De snoerlengte is 0,75 meter en er is ruimte aanwezig voor het opbergen van de kabel.

De geïsoleerde handgreep zorgt ervoor dat het handvat niet warm wordt en de antislipvoetjes houden de waterkoker netjes op zijn plaats. De waterkoker is bovendien relatief stil in gebruik.

Hij geeft geen temperatuurindicatie, maar wel een waarschuwingssignaal wanneer het water klaar is om geschonken te worden. Nadat het water gekookt is wordt de waterkoker automatisch uitgeschakeld. Voor een richtprijs van €35 is hij van jou.

Philips Daily Collection HD4646/20

39,99
Laatste update was op: november 28, 2023 8:04 am

Beste koop waterkoker

8.5Expert Score
Conclusie

De Daily Collection HD4646/20 waterkoker van Philips is volgens ons de beste koop voor een kwalitatieve waterkoker aan een vriendelijke prijs. Het design ligt fijn in de hand, is licht in gewicht en verkrijgbaar in twee kleuren. Door de antikalkfilter blijft je water extra schoon!

Voordelen
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Schakelt automatisch uit
 • Licht in gewicht
 • Verkrijgbaar in wit en zwart
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Geen warmhoudfunctie
 • Geen temperatuurstanden
 • Geen controlelampje

Beste waterkoker met instelbare temperatuur: Siemens TW86103P Sensor for Senses

Soms wil je de temperatuur van de waterkoker instellen en daarbij komt de Siemens TW86103P Sensor for Senses goed van pas. Hij is voorzien van vier temperatuurstanden voor het zetten van verschillende soorten thee. Dankzij de warmhoudfunctie houd je het water maar liefst 30 minuten lang warm, erg handig!

De inhoud van deze Siemens waterkoker is 1,5 liter. Het formaat is 23,5 x 15,5 x 24,5 centimeter en het gewicht 1,6 kilo. De kabel is 0,8 meter en het vermogen 2400 watt. Binnen twee minuten heb je het water met dit apparaat aan de kook. In de hoogste stand is hij wel een beetje lawaaierig, met een maximum tot 77 dB.

Het design is een combinatie van RVS en kunststof. Hij heeft een wat luxere uitstraling en is verkrijgbaar in zwart en rood. Wanneer het water op temperatuur is dan slaat de waterkoker automatisch af.

Je maakt deze Siemens gemakkelijk schoon dankzij het uitneembare kalkfilter. Pas wel op dat je net na het koken de behuizing niet aanraakt, deze is dan nog heet. Al met al in ieder geval een goede waterkoker met veel functies, dit voor een richtprijs van €72.

Siemens TW86103P Sensor for senses

96,00
Laatste update was op: november 28, 2023 8:04 am

Beste waterkoker met instelbare temperatuur

7.5Expert Score
Conclusie

Voor de Siemens TW86103P Sensor for Senses betaal je net wat meer dan voor de meeste standaard waterkokers, maar daar krijg je fijne extra functies voor terug. Grote voordelen zijn de instelbare temperatuur en de functie om water tot 30 minuten warm te houden. Bovendien heeft hij een luxe uitstraling en kies je tussen een rood en zwart exemplaar.

Voordelen
 • 4 instelbare temperaturen
 • Warmhoudfunctie
 • Binnen 2 minuten water koken
 • Uitneembaar kalkfilter
 • Verkrijgbaar in zwart en rood
Nadelen
 • Is iets zwaarder in gewicht
 • Relatief kleine watervulopening
 • Klein beetje lawaaierig
 • Prijzig model

Beste snelle waterkoker: Bosch TWK7203 TemperatureControl7

Heb je er een hekel aan om lang te wachten op de waterkoker? Dan is de Bosch TWK7203 TemperatureControl7 perfect voor je. In maximaal 70 seconden is het water op temperatuur. Met de warmhoudfunctie kun je het water nog 30 minuten langer warm houden.

Daarnaast heeft deze Bosch waterkoker maar liefst 7 standen, variërend van 70 tot 100 graden. Via de touchscreen knoppen stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in. Over lawaai hoef je je ook geen zorgen te maken, het geluidsniveau is in de hoogste stand maximaal 75 dB.

Schoonmaken kan eenvoudig middels het uitneembare kalkfilter. Ook is hij voorzien van diverse veiligheidsfuncties, zoals droogkookbeveiliging, automatisch uitschakelen en warmtebestendige behuizing.

Het gewicht van deze waterkoker is 2 kilo en de afmetingen 24 x 16 x 26 centimeter. De snoerlengte is maar liefst 1 meter en het vermogen 2200 watt. Met de inhoud van 1,7 liter zet je tot zeven koppen thee tegelijk.

Het design is een combinatie tussen zwart kunststof en metaal en is verkrijgbaar in één uitvoering. De richtprijs voor deze stijlvolle waterkoker van Bosch is €90 en dat is het zeker waard als je kooktijd wilt besparen en de warmte zelf wilt regelen.

Bosch TWK7203 TemperatureControl7

88,00
Laatste update was op: november 28, 2023 8:04 am

Beste snelle waterkoker

8Expert Score
Conclusie

De Bosch TWK7203 TemperatureControl7 is een snelle waterkoker die binnen maximaal 70 seconden water verwarmt op de door jou gewenste temperatuur. Je kunt hem instellen op zeven standen en het water daarna nog 30 minuten warmhouden met de warmhoudfunctie. Het is een aanrader voor iedereen die een waterkoker met veel functionaliteiten zoekt.

Voordelen
 • Kookt binnen maximaal 70 seconden
 • Instellen op zeven warmtestanden
 • Warmhoudfunctie
 • Gemakkelijke bediening met touchscreen
 • Lange snoerlengte van 1 meter
Nadelen
 • Weegt 2 kilo door RVS behuizing
 • Is wat groter dan gemiddeld
 • Niet iedereen is fan van touchscreen (gevoelige knoppen)
 • Relatief prijzig

Beste compacte waterkoker: Russell Hobbs Compact Home Brushed

Wil je een waterkoker kopen die zo weinig mogelijk ruimte inneemt? Kies dan voor de Russell Hobbs Compact Home Brushed. Zoals de naam al aangeeft is deze compacte waterkoker klein, maar fijn!

Het formaat is 20 x 12 x 21 centimeter. Bovendien weegt hij slechts 0,9 kilo. Het vermogen is 2200 watt en de snoerlengte 0,61 meter. Je moet hem dus wat dichter bij het stopcontact plaatsen.

Met deze waterkoker kun je 0,8 liter water tegelijkertijd koken, oftewel zo’n drie koppen thee. Hij slaat uit zichzelf af binnen 137 seconden. Het koken duurt dus gemiddeld gezien wat langer, maar daar krijg je een laag geluidsniveau van slechts 66 dB voor terug.

Je bedient deze Russel Hobbs via een schuifregelaar. Na koken schakelt hij automatisch uit. Hij is voorzien van droogkookbeveiliging en antikalkfilter. Let er wel op dat je de metalen behuizing na koken niet direct aanraakt in verband met warmte. De richtprijs van deze budgetvriendelijke waterkoker is €44.

Russell Hobbs 24190-70 Compact Home Brushed

40,49
Laatste update was op: november 28, 2023 8:04 am

Beste compacte waterkoker

7.5Expert Score
Conclusie

Heb je weinig ruimte vrij voor een waterkoker? Dan is deze compacte, stille waterkoker een goede besteding. Zorg dat je deze Russell Hobbs Compact Home Brushed dichtbij een stopcontact plaatst om tot 0,8 liter water per keer te koken. Met de uitneembare antikalkfilter kun je hem gemakkelijk reinigen.

Voordelen
 • Compacte waterkoker die gemakkelijk op te bergen is
 • Licht in gewicht
 • Laag geluidsniveau
 • Uitneembaar kalkfilter
Nadelen
 • Kleine inhoud van 0,8 liter
 • Koken duurt relatief lang
 • Korte snoerlengte
 • Geen standen en warmhoudfunctie

Koopgids – Tips voor het kopen van een waterkoker

Na het lezen van bovenstaande top 4 beste waterkoker reviews heb je een beter beeld gekregen van de functies en verschillen tussen de apparaten. We lieten je kennismaken met onder andere snelkokers en waterkokers met meerdere temperatuurstanden.

Natuurlijk is het lastig om een beste koop aan te wijzen, omdat dat maar net afhangt van je wensen en eisen. Daarom geven we je hieronder nog een aantal aanvullende tips waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van een waterkoker.

Grootte en inhoud van de waterkoker

Allereerst is het belangrijk om te letten op de inhoud van de waterkoker. De gemiddelde inhoud is zo’n 1,5 liter, maar er zijn ook kleine waterkokers op de markt met een kleinere watertank. Het voordeel dat hiertegenover staat is dat ze minder ruimte in beslag nemen.

Wil je juist een grote waterkoker, dan kun je ook kiezen voor een exemplaar met minimaal 1,7 liter. Vaak hebben grotere waterkokers meer functies en zijn ze iets prijziger in aanschaf.

Kooksnelheid

Hoe sneller een waterkoker het water aan de kook brengt, hoe fijner. Snelle waterkokers kunnen je water in een minuut al op temperatuur krijgen, terwijl andere er dubbel zo lang over doen. Kijk bij de aanschaf van je nieuwe waterkoker hoelang de maximale kookduur is en neem dit mee in je keuze.

Warmhoudfunctie

De warmhoudfunctie is een ideale toevoeging aan de waterkoker wanneer je regelmatig wilt uitschenken zonder daarbij opnieuw water te koken. Is dit belangrijk voor je, let er dan op dat je nieuwe waterkoker deze functie bezit. Meestal kun je het water tot 30 minuten warm houden, maar er zijn ook prijzigere modellen met extra thermofunctie.

Warmtestanden

Standaard waterkokers zijn voorzien van één kookstand. Je klikt de waterkoker aan, even wachten en je kunt direct uitschenken! Soms is het echter fijn als je de warmtegraad zelf kunt bepalen, bijvoorbeeld voor het beter op smaak brengen van verschillende soorten thee.

Je kunt dan kiezen voor een waterkoker met warmtestanden. Hierbij is de temperatuur te reguleren, vaak tussen de 70 en 100 graden.

Uitneembaar kalkfilter

Bij het koken van water ontstaat er kalk. Met een kalkfilter worden deze deeltjes uit het water onttrokken. Kijk bij je aankoop of de waterkoker voorzien is van een uitneembaar kalkfilter. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker om hem te reinigen.

Open of gesloten verwarmingselement

Soms is de waterkoker voorzien van een gesloten in plaats van open verwarmingselement. Het voordeel hierbij is dat de kalkdeeltjes zich niet aan het element kunnen hechten. Daartegenover staat een iets langere kooktijd. Beide zijn prima, het is maar net wat je voorkeur heeft.

Beveiligingsfuncties

Vrijwel alle waterkokers slaan na koken automatisch af. Daarnaast zijn er nog extra functies die waterkokers ter beveiliging kunnen hebben. Zo kan de behuizing beschermd zijn tegen warmte aan de buitenkant, waardoor je verbranding kunt voorkomen.

Tevens hebben sommige waterkokers een droogkookbeveiliging, waarbij je de waterkoker niet kunt aanzetten als er niet genoeg water in zit.

Geluid

De ene waterkoker maakt meer lawaai dan de andere. Als dit een belangrijke aankoopmotivatie voor je is dan let je op het aantal maximale dB dat de waterkoker produceert. Een geluidsniveau van 65 tot 75 dB is hierbij laag tot normaal, bij geluidsniveaus hierboven mag je wat meer herrie verwachten.

Design waterkoker

Naast functies vind je het wellicht ook belangrijk dat de waterkoker een aantrekkelijke uitstraling heeft. Zo hebben RVS waterkokers al een luxere uitstraling dan plastic waterkokers.

Qua kleur zijn de meeste exemplaren zwart, wit en/of zilver, maar er zijn ook waterkokers op de markt in leuke kleurtjes. Zo kun je je keukenapparatuur matchen met je interieur.

Vergeet bij het design overigens niet te letten op de lengte van de netsnoer. Heb je een bepaalde locatie voor de waterkoker op het oog, dan moet je zorgen dat de kabel lang genoeg is om het stopcontact te bereiken.

Prijs

Last but not least, de prijs. Waterkokers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, waarbij de duurdere exemplaren over het algemeen meer functies hebben dan goedkope waterkokers. Ook betaal je vaak wat meer voor de kwalitatieve en gevestigde merken, zoals Philips, Siemens en Bosch.

Tip is om een wensenlijst te maken van functies en eisen die jouw nieuwe waterkoker moet hebben. Zoek nu op basis van deze wensen naar waterkokers die hieraan voldoen. Op die manier ontdek je de waterkoker aan de beste prijs-kwaliteit die goed bij je past.

Conclusie: beste waterkoker 2021

Je weet nu waar je op moet letten bij het kopen van een waterkoker. Bovendien heb je verschillende aanraders gezien, waarbij we een winnaar hebben gekozen op het gebied van algemene prijs-kwaliteit, de beste snelle, compacte en instelbare waterkoker.

Siemens TW86103P Sensor for senses

Beste waterkoker met instelbare temperatuur
Voeljegezond.nl
Logo