Beste Philips Wake up light in 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een wake up light van het merk Philips die het beste bij jou past? Wil je weten welke wake up light modellen Philips allemaal heeft en welke functies ieder model heeft? Goede nachtrust is super belangrijk zoals je misschien wel weet. Daarnaast kan het soms lastig zijn om goed wakker te worden. Gelukkig is daar een oplossing voor en heeft Philips wake up lights voor gemaakt om je daarbij te helpen. In dit artikel zullen we alle wake up light modellen van Philips langslopen en de functies en voor- & nadelen bespreken. Zo kun jij straks aan het einde van dit artikel de beste keuze maken als het gaat om welke wake up light het beste bij jou past. We zullen eerst uitleggen wat voor een merk Philips is en daarna de wake up lights behandelen.

Beste Philips wake up lights in 1 overzicht

Philips HF3520 wake up light

Beste prijs-kwaliteit verhouding

Philips Somneo HF3671 wake up light

Meest uitgebreide model van Philips

Philips Hue Go wake up light

Voornamelijk voor het licht

Wat is Philips voor merk?

Voor we ingaan op de daadwerkelijke Philips wake up light, zullen we eerst eens gaan kijken naar wat voor een merk Philips is? Philips is een Nederlands merk dat in 1891 begon met gloeilampen. Het merk heeft zich dus vanaf het begin gefocust op licht. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een ware multinational. Hoewel Philips in het begin zich voornamelijk richtte op gloeilampen zijn ze ondertussen een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie. Hierbij kun je denken aan complexe apparaten zoals MRI’s tot de technologie voor in huis zoals de wake up lights waar we het in dit artikel over hebben. 

Philips heeft dan ook een eigen team dat blijft zoeken naar technologie dat steeds beter kan helpen bij de gezondheid. Als het gaat om wake up lights van Philips dan zijn dit ook de enige lichtwekkers waarvan er klinische is bewezen dat ze werken. De Philips modellen blijken echt te helpen bij het wakker worden en productiever zijn in de ochtend. 

Zoals je ziet doet Philips net even dat stapje als het gaat om jouw gezondheid. Er wordt niet alleen iets gemaakt dat zou kunnen helpen, nee er wordt ook echt gekeken of het daadwerkelijk helpt. Een echte marktleider dus op het gebied van gezondheidstechnologie. Je kunt dus wel zeggen dat Philips het meest geschikte merk is voor een wake up light. 

De beste Philips Wake up light modellen

Nu je weet wat het verhaal achter Philips is gaan we over op de wake up light modellen van het merk. We zijn op het moment drie series waaruit je kunt kiezen. De Philips HF3520,  HF3671, de HF3506 en de Philips Hue Go wake up light. Ze hebben allemaal een ander prijskaartje en een eigen functionaliteit pakket. Lees de tekst goed door en bepaal welke Philips wake up light het beste bij jou past. Ook hebben we voor iedere Philips Wake up light een individuele en vooral ook uitgebreide review geschreven. Mocht je een bepaald model interessant vinden dan kun je daar ook nog eens naar kijken. 

Philips HF3520 wake up light

In ons algemene artikel over de beste wake up light komt de Philips HF3520 wake up light het beste uit de test als het gaat om prijs-kwaliteit verhouding. Dit is dan ook een model dat in de middenklasse zit wat betreft prijs. Toch is het een kwalitatief Philips model dat veel functies heeft. De Philips HF3520 wake up light is mooi rond afgewerkt en heeft gemakkelijke manier om de wekker de sluimeren. Je hoeft er namelijk alleen op te tikken en hij sluimert al. Ook kun je de helderheid precies zo instellen als jij wilt en past het scherm zich aan op het licht dat in de kamer aanwezig is. Zo voelt het altijd als een fijn licht en is het niet te helder of te zacht. Ook zit er ingebouwde radio in en kun je 2 wekkers instellen met 5 verschillende wekgeluiden. Hoewel er wel een radio op zit, is het niet mogelijk om muziek af te spelen vanaf je smartphone. Helaas kun je deze Philips wake up light niet bedienen vanaf je telefoon en kan die hem ook niet opladen. Toch is het een wake up light die in prijs-kwaliteit verhouding het beste uit de test komt onder alle Philips modellen. Wil je graag nog meer weten over dit product? Lees dan ook onze uitgebreide Philips HF3520 Review.

Philips HF3520 wake up light

109,99
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Beste prijs-kwaliteit verhouding

8Expert Score
Conclusie

De Philips HF3520 is de Philips wake up light die dan ook het beste uit de test komt als het gaat om de beste prijs-kwaliteit verhouding. Ben je dus op zoek naar waar voor je geld? Dan ben je bij de HF3520 aan het juiste adres.

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • 2 jaar garantie
 • Scherm past de lichtintensiteit automatisch aan
 • Licht als leeslamp
Nadelen
 • Laad telefoon niet op
 • Niet in te stellen via smartphone
 • Kan geen muziek vanaf telefoon mee luisteren

Philips Somneo HF3671 wake up light

Het volgende wake up light model die we willen bespreken is de Philips Somneo HF3671 wake up light. Dit is het meest dure model van Philips, maar heeft dan ook de meeste functies. Het heeft namelijk een PowerWake functie. Dit houdt in dat de wekker aangaat met het geluid van een ouderwetse alarmklok in combinatie met fel knipperend licht. Zo weet je 100% dat jij wakker wordt. Natuurlijk is de functie van een wake up light om je rustig en gemoedelijk wakker te maken, maar helpt dit als jij je echt niet wilt verslapen. Ook heeft de Somneo HF3671 een RelaxBreathe functie. Deze functie helpt je beter in slaap te komen door het licht en geluid op het tempo heen en weer te laten gaan dat jij kan ademhalen. Zo ben je automatisch bezig op je ademhaling te letten en gemoedelijk in slaap te vallen. 

Mocht je denken, is dit alles wat deze wake up light in petto heeft? Dan zijn we nog niet klaar, want deze wake up light houdt namelijk ook de slaapomgeving in de gaten met een externe sensor. Hij kijkt naar de temperatuur, vochtigheid, geluids- en lichtniveaus. Deze omstandigheden kun je dan ook allemaal terugvinden in de app. Over de app gesproken, je kunt hem ook instellen vanaf je smartphone. Kortom, misschien een wat duurdere wake up light, maar je krijgt er wel een hoop extra functies voor terug die je helpen beter te slapen en wakker te worden. Houd je dus wel van high tech en ben je bereid om hier iets meer voor te betalen? Dan is de Philips Somneo HF3671 de beste keuze. Wil je graag nog meer weten over dit product? Lees dan ook onze uitgebreide Philips HF3671 Review.

Philips Somneo HF3671 wake up light

155,00
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Meest uitgebreide model van Philips

9Expert Score
Conclusie

De HF3671 is de krachtpatser onder de Philips wake up lights. Het heeft veel functies die je kunnen helpen ontspannen, in slaap komen en wakker te worden. Ook is het mooi dat deze wake up light de slaapkamer monitort. Wel is het een vrij duur model, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug.

Voordelen
 • Monitort de slaapkamer
 • Veel functies
 • Relax Breathe functie
 • Te verbinden met telefoon
 • Bevat PowerWake functie
Nadelen
 • Vrij duur
 • Niet voor algemene verlichting

Philips HF3506 wake up light

De volgende Philips wake up light is de HF3506. Dit is het meest betaalbare wake up light model van Philips. Deze heeft zich gericht op de belangrijkste functies van een wake up light en heeft verder weinig toeters en bellen. Mocht je dit dus niet nodig vinden dan is de HF3506 wake up light een prima (en betaalbare) oplossing. Deze wake up light heeft 1 wekker die je kunt instellen die ervoor zorgt dat de lichtintensiteit over een tijdsspanne van 30 minuten steeds intensiever wordt. Zo wordt jij gemoedelijk wakker en ben je klaar voor wat de dag gaat brengen. Je kunt kiezen uit 2 verschillende natuurgeluiden of de radio. De helderheid van het scherm kun je instellen en je hebt daarnaast ook nog eens keuze uit verschillende intensiteit in licht om bijvoorbeeld een boek te lezen voor het slapengaan. Verder is het niet via de smartphone te bedienen en zitten er geen andere speciale functies op. Dus ben je op zoek naar puur en alleen een wake up light voor een betaalbare prijs, dan is dit echt de beste keuze. Wil je graag nog meer weten over dit product? Lees dan ook onze uitgebreide Philips HF3506 Review.

Philips HF3506 wake up light

88,20
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Basic en betaalbaar

7Expert Score
Conclusie

Wil je dus niet teveel betalen maar wel een wake up light hebben die het gewoon goed doet zonder alle toeters en bellen? Dan is de Philips HF3506 de wake up light die jij zoek!

Voordelen
 • Goedkoop
 • Doet wat die moet doen
 • Inclusief radio
 • 2 jaar garantie
Nadelen
 • Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen
 • Niet in te stellen met smartphone
 • Minder intens licht

Philips Hue Go wake up light

Het laatste model dat we willen bespreken is de Philips Hue Go wake up Light. Nu valt dit eigenlijk weer net onder een andere categorie omdat dit eigenlijk “gewoon” slimme lampen zijn. Nu kun je ze echter wel gebruiken als wake up light. Zo kun je ze los op je nachtkastje zetten maar ook gebruiken als de normale verlichting die je in het plafond verwerkt. Het mooie van deze lampen is dat je ze kan instellen als wake up light door dit in de bijkomende app in te stellen. Zo heb je de slaapkamer verlichting wekker gelijk in 1 keer. Ook kun je zelf de kleur instellen en heeft het een strakke uitstraling. De besturing van dit licht is overigens ook erg gemakkelijk via de app. 

Het nadeel is wel dat je een Hue Bridge nodig hebt als je de app mogelijkheden wilt kunnen gebruiken. Het is mogelijk deze zonder draad te gebruiken en het op de accu te laten werken, maar houdt dan wel rekening met een kleine 4 uur dat hij brand. Ook is de adapter vrij groot. Als er naar deze philips wake up light wordt gekeken dan kan er gezegd worden, dat het niet alleen een wake up light is, maar dat het ook gebruikt kan worden als slaapkamer verlichting. Kortom, het valt net in een ander straatje maar heeft wel alle mogelijkheden van een wake up light en kan je dan ook zeker helpen wekken. Wil je dus graag een wake up light die ook gebruikt kan worden als licht? Dan is de Philips Hue Go wake up light de beste keuze. Wil je nog meer van deze Philips wake up light weten? Lees dan ook onze uitgebreide Philips Hue Go wake up light Review.

Philips Hue Go wake up light

99,99
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Voornamelijk voor het licht

7Expert Score
Conclusie

De Philips Hue Go is net iets anders dan de andere omdat deze je niet kan wekken in combinatie met gelijk. Je zult dus ook nog een andere geluidsbron moeten hebben als dit niet genoeg is. Wel kun je deze lampen ook gebruiken als algemene kamerverlichting. Het is dus net waar je naar op zoek bent.

Voordelen
 • Kan gecombineerd met andere Hue lampen
 • Licht is zeer nauwkeurig in te stellen
 • I.c.m. Hue Bridge kan je alles vanaf telefoon instellen
 • Accu mogelijkheid
 • Helpt bij in slaap komen
 • Kan als algemene lamp gebruikt worden
Nadelen
 • Geen geluid
 • Geen radio
 • Vrij duur

Philips wake up light vergelijken

SpecificatiesHF3520HF3671HF3506Hue Go
Aantal wekgeluiden582Nee
Aantal wekkers2Meerdere1Meerdere
Accu mogelijkheidNeeNeeNeeJa, 3 uur
In te stellen via de smartphoneNeeJaNeeJa, i.c.m. Hue Bridge
Te personaliserenJaJaNeeJa
Garantie2 jaar2 jaar2 jaar2 jaar
BluetoothNeeJaNeeNee
Lichtintensiteit300 lux325 lux200 lux
Helderheid scherm20 standen25 standen10 standenMeerder kleuren mogelijk op verschillende intensiteit
RadioJa, FMJa, FMJa, FMNee
Aux invoerNeeJaNeeNee
Slaapomgeving monitoringNeeJaNeeNee
Helpt bij het in slaap komenJa, lichtsimulatieJa, lichtsimulatie & Relax Breathe functieNeeJa
Kan worden gebruikt als lichtAlleen als leeslampNeeNeeJa kan volledig
Laad telefoon opNeeJaNeeNee
Prijs €HF3520
Bol.com 
HF3671
Bol.com 
HF3506
Bol.com 
Hue Go
Bol.com 

Welke Philips wake up light koop jij?

Nu weet jij wat iedere philips wake up light kan, hoe die eruit ziet, welke functies er allemaal op zitten en is het ondertussen tijd om een keuze te gaan maken. Welke Philips wake up light past nou het beste bij jou? Dit is dan ook een vraag die jij zelf alleen kunt beantwoorden. Jij weet zelf wat voor functies er op moeten zitten en welk budget je vrij hebt voor een wake up light. Bekijk bovenstaand schema dus nog eens goed en vergelijk de functies en mogelijkheden met elkaar. Kijk daarna naar de prijs en bepaal welke Philips wake up light het beste bij jou past. 

Mocht je nog vragen hebben over een bepaald model of wil je graag delen welk model jij hebt gekozen? Vertel het ons dat hieronder en vergeet ook niet te vertellen waarom je hiervoor gekozen hebt. 

Voeljegezond.nl
Logo