Beste Wake Up light van 2024

Laatst geupdate op december 1, 2023 by Voeljegezond.nl

Op zoek naar een rustigere start van je dag? Wij kennen het scenario: je stelt je wekker met de beste bedoelingen, maar wordt wakker met een schokkend “TUUT TUUT TUUT!” Je vecht tegen de verleiding van de snoozeknop, maar verliest vaak. Uiteindelijk word je te laat en gefrustreerd wakker – geen ideale start.

Dit is waar de magie van een wake up light wekker te pas komt. Uit onderzoek blijkt dat je ochtendgedachten je humeur voor de rest van de dag beïnvloeden. Dus waarom niet ontwaken met een zachter, natuurlijker licht dat je humeur verbetert?

Hier bespreken we wat een wake up light wekker is, hoe het je helpt, en welke modellen – inclusief die van Philips en andere merken – het beste presteren.

We bekijken de functies, voor- en nadelen van elk model, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken voor de beste wake up light voor jou. Ontdek hoe je je ochtenden kunt transformeren!

Beste wake up lights en lichtwekkers in 1 overzicht – Top 5

Philips HF3520/01

Beste koop wake up light

Philips HF3506/06

Beste allround wake up light

UPLY Wake Up Light

Beste goedkope budget wake up light

Philips Somneo HF3671/01

Beste wake up light van Philips

Wat doet een wake up light?

Een wake up light zorgt ervoor dat je rustig wakker wordt door voordat de wekker daadwerkelijk gaat, de kamer langzaam aan wordt verlicht. Daarom wordt het ook wel een lichtwekker genoemd.

Wat het idee hierachter is, is dat het licht dat langzaam steeds ietsje feller wordt de zonsopgang nabootst waardoor jouw lichaam het gevoel krijgt dat het wakker moet worden. Zo zal je langzaam uit je slaap ontwaken en naar een de lichtere slaapmodus gaan.

Als jouw wekker dan gaat, zal het geen shock zijn en zul je beter kunnen opstaan. Het helpt hierbij dan ook om een rustig wekkergeluid in te stellen, maar dat zit bij de meeste wake up lights wel inbegrepen. Verder kun je ook bij de meeste lichtwekker de kleuren instellen waarmee je wakker wilt worden. 

Voordelen van een wake up light

Er zijn een aantal voordelen die er met een wake up light bijkomen. Deze zullen we hieronder stuk voor stuk bespreken.

Langzaam wakker worden

Het grote voordeel van een wake up light is, is dat hij het lichaam langzaam aan wakker maakt in plaats van die toeterende wekker die dat in één keer doet.

Het licht gaat langzaam aan en laat je lichaam wennen aan het licht. Verder bootst het op deze manier de zonsopgang na waardoor je lichaam op een natuurlijke wijze zal reageren met het wakker worden. Ook helpen de rustige natuurgeluiden je langzaam te ontwaken.

Helpt je in slaap vallen

Wat veel mensen niet weten is dat sommige wake up lights je ook kunnen helpen om juist in slaap te vallen. Eigenlijk hetzelfde idee als het wakker worden maar dan andersom. Het begint met een vrij fel licht en wordt steeds zwakker om een zonsondergang na te bootsen. Zo val jij langzaam in slaap zoals het vroeger in de oertijd ook ging. 

Natuurlijke wekgeluiden

Een ander voordeel is dat je wakker wordt met natuurlijke geluiden als je dit instelt. De vogeltjes die fluiten of geluiden van de zee, bij de meeste wake up lights is het allemaal mogelijk.

Het nadeel hiervan is dan wel dat je dan ook wakker kunt worden als er buiten daadwerkelijke vogeltjes aan het tjirpen zijn op een moment dat je helemaal nog niet wakker wilt worden. 

Kiezen en kopen van een wake up light

Nu ben je eraan toe om een wake up light te gaan aanschaffen maar vraag jij je af waar je op moet letten tijdens het kiezen. Het kan soms moeilijk zijn om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van dit soort producten.

We zullen daarom de verschillende lichtwekkers gaan beoordelen op de volgende punten zodat jij weet welke het beste bij jouw past. 

 1. Mogelijkheid tot instellen van de geluiden
 2. Mogelijkheid tot instellen van de kleuren licht. 
 3. Of het een radio functie heeft
 4. Of het een zonsondergang functie heeft.
 5. Of het te koppelen is aan de telefoon.
 6. Of het een batterij functie heeft op het moment dat de stroom eraf is.
 7. Garantie

De beste wake up lights en lichtwekkers op de markt

Nu je weet waar we naar gaan kijken bij alle wake up lights en zullen we per categorie een beste optie voor je uitlichten. We zullen kijken welke het beste is in prijs-kwaliteit verhouding, welke het beste van het beste is, als geld geen probleem is.

Daarnaast zullen we gaan kijken naar welke het beste is met een wat lager budget en welke wake up light te beste keuze is van het merk Philips. Dit is namelijk het merk dat een groot assortiment heeft aan lichtwekkers.

1. Philips HF3520/01

Als we gaan kijken naar de beste koop wake up light hebben we gekeken welke lichtwekker de meeste opties heeft en als prijsklasse net wat duurder is dan de gemiddelde wake up light. De Philips HF3520/01 komt dat het beste uit de test.

Deze wake up light is namelijk van een goede kwaliteit en kan je rustig wakker maken. Dit zie je gelijk op de foto hieronder

wakker worden met Philips HF3520-01

Deze lichtwekker zit in het middensegment wat betreft prijs en beschikt ook over een inslaapfunctie. De wekker wordt voorzien van stroom door middel van netstroom.

Je kunt twee wektijden instellen en zowel natuurgeluiden als de radio gebruiken om je te wekken.  Hij is tevens ook erg gemakkelijk te instaleren als je hem net uit de doos haalt. Het is een kwestie van de stekkertjes erin en gaan.

Philips HF3520-01 instaleren

De HF3520/01 wake up light kan wat betreft kleuren variëren tussen rood oranje en geel. Helaas kun je niet je mobiel opladen aan deze lichtwekker en kun je deze ook niet connecten voor muziek. Maar mocht dit geen probleem zijn, dan is dit een ideale wake up light voor jou.

Wat betreft garantie krijg je 2 jaar fabrieksgarantie van Philips. Mocht er dus wat mee gebeuren binnen deze tijd, dan kun je contact opnemen met Philips.

Als klap op de vuurpijl beschikt deze lichtwekker over een touchscreen. Wel is er geen afstandsbediening inbegrepen, hoewel de wekker meestal op het nachtkastje staat, dus dan zou dit geen probleem moeten vormen. 

Wat zeggen andere gebruikers?
MichielAmsterdam12344321 uit Purmerend – 29 oktober 2023 – op bol.com

“Zeer tevreden: makkelijk te bedienen, display van wekker dimt waardoor je er geen last van hebt bij het slapen, geluid is goed met prima pianomuziek, fijn warm licht dat goed opbouwt.”

Gemiddeld 4,5 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Voor meer informatie kun je onze Philips HF3520 review bekijken. Hieronder vind je de beste prijs.

Philips HF3520/01

134,60
Laatste update was op: februari 25, 2024 11:04 pm

Beste koop wake up light

8Expert Score
Conclusie

De Philips HF3520/01 Wake-up Light is een innovatief product dat natuurlijke elementen gebruikt om je dag op een positieve en rustgevende manier te beginnen. Met functies als een zelfdimmend display, natuurlijke geluiden en een gesimuleerde zonsopgang, is het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijker ontwaakproces. Vergeet niet dat deze wake-up light ook klinisch is bewezen om het algehele ontwaken en welzijn te verbeteren​. Ervaar zelf hoe een natuurlijke start van de dag je leven kan veranderen. Koop nu de Philips HF3519/01 Wake-up Light en begin elke dag met hernieuwde energie!

Voordelen
 • Simulatie van gekleurde zonsopkomst: Voorkomt het abrupte wakker worden door harde wekkers, wat stress kan verminderen.
 • Vijf natuurlijke geluiden: Vermindert de aversie tegen wekkergeluiden en bevordert een positieve start van de dag.
 • FM-radio: Biedt een persoonlijke en aangename wekkerervaring.
 • Zelfdimmend display: Past de helderheid automatisch aan op basis van de omgevingslicht, wat minder storend is tijdens de nacht​. Voorkomt slaapverstoringen door een te fel display in een donkere kamer.
 • Tikfunctie voor sluimeren: Eenvoudige bediening voor extra slaaptijd​. Maakt het gemakkelijker om de sluimerfunctie te activeren zonder de wekker volledig uit te zetten.
Nadelen
 • Geen mogelijkheid om muziek van smartphones/iPods af te spelen: Hoewel je geen muziek van je telefoon kunt afspelen, biedt het apparaat een verscheidenheid aan natuurlijke geluiden en FM-radio om aan je persoonlijke voorkeuren te voldoen​

2. Philips HF3506/06

De tweede wake up light die we gaan bekijken is de de beste die uit de test komt in prijs-kwaliteit verhouding. De wake up light die het is geworden is de, Philips HF3506/06 wake up light.

Deze is wat betreft prijs vrij aantrekkelijk en presteert goed op de meeste vlakken. We zullen deze vlakken hieronder met je bespreken.

Je kunt zelf tot wel 10 verschillende lichtstanden instellen en je kunt de radio instellen om je te wekken. Zo heb je dus optimale vrijheid in de manier waarop jij gewekt wilt worden in de ochtend.

Hieronder zie je het verschil tussen de eerste en de laatste stand in hoeveelheid licht. Zoals je ziet aanzienlijk verschil en zal je dus langzaam wennen aan het licht en lekkerder wakker worden.

Philips HF3506-06 lichtstand 1 als die net afgaat
Aantal licht bij minuut 1
Philips HF3506-06 hoogste lichtstand bij min 30
Aantal licht op minuut 30

Er zit een rubberen antislipmat onder zodat hij niet van je nachtkastje kan afvallen en je daardoor wakker wordt en het je nachtrust verstoord.

Deze lichtwekker beschikt niet over een functie voor het opladen van je mobiel en kan hier ook niet mee geconnect worden. Maar goed, wie heeft s’ nachts een mobiel nodig? Sterker nog, het is beter om je mobiel niet in de buurt te hebben tijdens het slapen. Dit verhoogt de slaapkwaliteit, waardoor het je ook weer helpt om beter wakker te worden en daarnaast over de dag heen meer uitgerust bent.

Deze wake up light krijgt stroom via een stekker en heeft geen batterij functie, zo bent je dus verzekerd van dat je wordt gewekt en niet met een lege batterij zit.

Wel krijg je twee jaar garantie bij deze wake up light en mocht er dus iets gebeuren wat er fout is vanuit de fabriek dan kun je dus wel bij Philips terecht.

Wat zeggen andere gebruikers?
Christiaanccc uit Antwerpen – 10 april 2023 – op bol.com

“Werkt prima. Mooi en moderne look. Radio werkt ook goed. Verschillende lichtsterktes mogelijk. Handig in gebruik. Goede en gemakkelijke opstarthandleiding.”

Gemiddeld 4,3 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Kortom, de wekker doet wat hij moet doen voor een degelijke prijs. Hieronder vind je hem voor de beste prijs.

Philips HF3506/06

79,99
Laatste update was op: februari 25, 2024 11:04 pm

Beste allround wake up light

8Expert Score
Conclusie

De Philips HF3506/06 Wake-up Light is een apparaat dat een natuurlijker en gezonder alternatief biedt voor traditionele wekkers voor een betaalbare prijs. Dit apparaat is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar biedt ook een scala aan functies die je helpen om beter en energieker wakker te worden. Met de combinatie van licht en geluid is het de beste keuze voor iedereen die zijn ochtenden wil verbeteren. Wacht niet langer, ervaar zelf het verschil en start je dagen beter met deze Philips Wake-up Light.

Voordelen
 • 10 lichtintensiteiten: Personaliseert je ontwaakervaring voor maximale effectiviteit.
 • Natuurlijk licht en geluid voor ontwaken: Vermindert afhankelijkheid van schadelijk blauw licht van telefoons.
 • Klinisch bewezen effectiviteit: Verbetert je ochtendhumor en energieniveau.
 • Keuze uit natuurgeluiden of FM-radio: Biedt een aangename en persoonlijke wekervaring.
 • Anti slipmat onderop: zo blijft die goed staan.
 • Geleidelijk toenemende lichtintensiteit: Stimuleert een natuurlijk ontwaakproces en verbetert de slaapkwaliteit.
Nadelen
 • Geen dubbelalarm functie: Maar wie heeft een tweede alarm nodig als de eerste zo effectief is?
 • Geen oplaadfunctie voor smartphones: Een pluspunt, want het helpt om 's nachts van je telefoon weg te blijven, wat leidt tot betere slaapkwaliteit.

3. Lumie Bodyclock Luxe 750DAB

Ben je nou op zoek naar een wake up light die echt van alles het beste is? Alle functies zitten erop en je bent bereidt om hier geld voor te betalen? Dan is er één wake up light die echt alles heeft wat je zoekt. De Lumie Bodyclock Luxe 750DAB is echt het beste van het beste.

Alle opties zitten erop. Je betaald er echter wel serieus voor, maar daar krijg je dan ook wel echt wat voor terug. Wat? Dat gaan we met je behandelen.

Deze wake up light heeft een DAB+ radio ingebouwd en kan je zowel helpen te gaan slapen als helpen met het wakker worden door het licht wat zoals een zonsopgang als een zonsondergang kan fungeren. Dubbele functie dus. Niet alleen lekker wakker worden, maar ook lekker in slaap vallen.

Verder kun je zelf instellen hoe snel je de zonsopgang wilt. Zo heb je maximale controle en kun je hem echt op jouw behoefte instellen.

Je kunt jouw telefoon via bluetooth verbinden om jouw muziek op te luisteren. Je kunt zelfs een persoonlijke afspeellijst instellen op deze wake up light. Dus naast de controle over het licht heb je ook maximale controle over het geluid dat je wekt. Daarnaast kun je hem dus ook gebruiken als muziek box.

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB met spotify

Verder zitten er gewone alarmtonen, natuurgeluiden en kun je jouw persoonlijke afspeellijst of radio gebruiken om je te wekken. Alle mogelijkheden zijn dus aanwezig.

Ook zit er een ingebouwde backup in voor stroom als de stroom uitvalt. Zo zal je altijd gewekt worden en kun je dus met een gerust hart lekker slapen zonder het gevoel dat je misschien niet gewekt wordt.

Deze kleueren van deze wake up light kun je zelf instellen tussen de kleuren blauw, wit, oranje en rood en heeft deze een touchscreen. Verder is het handig dat je het ook als dimlicht kunt gebruiken als jij bijvoorbeeld nog even een boek wilt lezen en je partner wel al wilt slapen.

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB dimlicht

Als klap op de vuurpijl kun zitten er maar liefst 20 slaap-/ wekgeluiden in het apparaat en is de audio van hoge kwaliteit. Je kunt hem dus eventueel ook gebruiken voor het streamen van jouw muziek. 

Wat zeggen andere gebruikers?
LiiSaaJ uit Amsterdam – 10 april 2023 – op bol.com

“Hiervoor had ik een wakeup light van een ander merk, maar deze ging helaas stuk en dus zocht ik een nieuwe. Ik twijfelde tussen mijn oude opnieuw kopen of de Lumie Bodyclock wakeup light en koos voor het laatste. Ik was in het begin wat sceptisch omdat er nog geen reviews waren en ik de prijs erg hoog vond. Nu heb ik ‘m al een tijdje in huis en ik moet zeggen: ik ben verkocht! De zonsopgang simulatie is fantastisch. Ik word heel relaxt wakker elke ochtend. Je kunt de wakeup light op een dag- of weekalarm zetten wat ook heel fijn is. Daarnaast zit er een super goeie box in waardoor het geluid van zowel de radio als eigen muziek, afgespeeld via Bluetooth, echt geweldig klinkt. Door de DAB radio vindt hij alle zenders die je je maar kunt wensen. Ik schrijf niet vaak een review, maar ik ben nu zo enthousiast dat ik hoop dat het anderen mogelijk over de streep trekt.”

Gemiddeld 5 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Bekijk ook eens onze Lumie Bodyclock Luxe 750DAB review voor uitgebreide informatie. Hieronder vind je waar je hem kunt kopen voor de beste prijs.

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB

189,99
Laatste update was op: februari 25, 2024 11:04 pm

Topmodel wake up light

9Expert Score
Conclusie

Zoals je ziet is de Lumie Bodyclock Luxe 750DAB een echte krachtpatser onder de wake up lights. Het heeft uitgebreide functies die je helpen in slaap te komen, te wekken en ontspannen.

Voordelen
 • Natuurlijke zonsopgang en zonsondergang simulatie: Helpt bij het reguleren van uw slaapcyclus.
 • Laag blauw licht 's nachts: Bevordert ontspanning en een betere slaap.
 • DAB+/DAB radio en Bluetooth-connectiviteit: Biedt een rijke keuze aan ochtend- en slaapgeluiden.
 • Ingebouwde backup voor stroom: Altijd gewekt worden dus!
 • USB-poort voor opladen en muziek afspelen: Verhoogt het gemak van apparaatgebruik.
 • Touch-control snooze-functie: Maakt het makkelijker om op een comfortabele manier wakker te worden.
Nadelen
 • Prijs: Hoewel duurder, is het een investering in een betere slaap en gezonder ontwaken.
 • Grootte: Het apparaat is wat groter dan de meeste lichtwekkers, maar elk ruimtebeslag wordt goedgemaakt door zijn veelzijdige functies.

4. UPLY wake up light

Er zijn veel verschillende wake-up light wekkers, maar de meeste zijn duur en bieden niet dezelfde functies als deze. Deze UPLY Wake Up Light is goedkoop en geeft je alles wat je nodig hebt in een wake up light.

Het maakt je ‘s ochtends geleidelijk wakker door geleidelijk feller en luider te worden tot het je uiteindelijk wakker maakt. Hoewel dit de basis functie van een wake up light is is het wel super belangrijk. Gewoon niet meer abrupt wakker worden en dit op een geleidelijk tempo doen.

Je kunt twee verschillende wektijden instellen, zodat als je de ene avond vroeg naar bed wilt gaan en de andere avond wilt uitslapen, je toch op het juiste moment wordt gewekt.

Je kunt hem ook gebruiken als radio, zodat je naar jouw favoriete ochtendprogramma kunt luisteren terwijl je je klaarmaakt voor de dag!

Met zeven verschillende wekgeluiden is dit product zeker iets dat uw ochtend beter maakt. Mocht je toch iets anders dan de radio of 7 wekgeluiden willen luisteren tijdens het wakker worden dan kun je ook muziek van je mobiele apparaat via de USB-kabel laten afspelen. Een geluid dus voor iedereen.

Wat je allemaal krijgt bij de UPLY Wake Up Light

Nu zit er geen afstandsbediening bij en heeft die ook geen docking waar je jouw telefoon op kan opladen, maar met een gewicht van slechts 488 gram is dit gebruiksvriendelijke apparaatje ideaal om in huis te hebben!

Door zijn kleine formaat is hij gemakkelijk mee te nemen, zodat je hem ook op reis kunt gebruiken. Daarnaast werkt die ook op batterij en zit je dus niet te klooien met stekkers en snoeren. 

Wat zeggen andere gebruikers?
Polleke86 – 1 november 2023 – op bol.com

“Met de kortere dagen had ik steeds meer moeite met wakker worden. Ik had goede verhalen over wake up lights gehoord, dus wilde dit graag proberen, zonder meteen de hoofdprijs te betalen.
de UPLY wake up light is voor mij perfect. Zowel de zonsopkomst als zonsondergang functie kan helemaal naar wens ingesteld worden, fijne lichtovergangen en prettig geluid.”


Gemiddeld 4,4 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Hieronder vind je deze wake up light voor de beste prijs.

UPLY Wake Up Light

44,99
Laatste update was op: februari 25, 2024 11:04 pm

Beste goedkope budget wake up light

8Expert Score
Conclusie

Transformeer uw ochtenden en avonden met de UPLY Wake-up Light. Ervaar een natuurlijke en verfrissende start van uw dag en geniet van een rustgevende nachtrust. Met zijn aanpasbare licht- en geluidsfuncties past deze wekker zich aan uw persoonlijke voorkeuren aan. Bestel nu en ervaar zelf het verschil in uw slaap- en waakritme!

Voordelen
 • USB-Oplaadpoort: Gemak bij het opladen van apparaten, geen extra stopcontact nodig.
 • Aanpasbare Licht- en Geluidsopties: Creëert een persoonlijke en comfortabele slaapomgeving.
 • 7 verschillende wekgeluiden: altijd een geluid dat bij je past.
 • Zonsondergangsimulatie: Helpt bij het inslapen, waardoor u sneller en dieper slaapt.
 • Zonsopgangsimulatie: Verbetert de ontwaakervaring, voor een natuurlijk en energiek begin van de dag.
 • Gebruik als Leeslamp: Voegt functionaliteit toe, bruikbaar voor meer dan alleen wekken.
Nadelen
 • Geen afstandsbediening: maar wie heeft een afstandsbediening nodig voor een wekker naast zijn / haar bed?
 • Geen Bluetooth: Maar wie heeft Bluetooth nodig als je een scala aan natuurlijke geluiden en een FM-radio hebt?

5. Philips Somneo HF3671/01

Als laatste zullen we de beste wake up light van Philips nog even bespreken. Deze heeft namelijk zoveel modellen dat dit wel de moeite waard is. Het beste model van Philips is de Somneo HF 3671/01. Dit is dan wel een vrij duur model maar heeft wel de benodigde functies op het apparaat zitten.

Er zit een ingebouwde omgevingssensor op die de perfecte slaapomgeving helpt creëren. Je kunt zelf instellen welke van de 9 natuurgeluiden je wilt tijdens het wakker worden en of je misschien radio wilt.

Dit model is ook één van de weinig modellen waarbij je jouw mobiel kunt opladen. Wel heb je een aux kabel nodig om je eigen muziek af te spelen. Je krijgt twee jaar garantie bij dit apparaat en je kunt het ook gebruiken als hulp voor het in slaap vallen.

Philips Somneo HF367101 met een glow

Hoewel het apparaat vrij prijzig is krijg je er wel een goede geluidskwaliteit en veel functies voor terug. Mocht je dus echt een wake up light van het merk Philips willen, dan is dit de beste keuze.

Nog een paar tips:

 • Gebruik de PowerWake-functie voor een krachtige wekwijze.
 • Verbind je telefoon via een audio kabel voor het afspelen van luisterboeken.
Wat zeggen andere gebruikers?
Bwela uit Gelderland – 21 augustus 2023 – op bol.com

“Ik had een hele oude wake-up light die het uiteindelijk begeven heeft. Uiteraard op zoek naar een nieuwe want ik ben fan. De keuze is op deze gevallen en ik ben er erg tevreden over. Ik vind het vooral fijn dat ik de lichtintensiteit en geluidsvolume tot in het kkeinste detail kan afstellen. Daardoor word ik niet meer gestoord door te fel licht of te hard geluid en kan ik in de naccht nig steeds prima de tijd aflezen. Handig om de wekker in te kunnen stellen via de app.”

Gemiddeld 4,3 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Als je op zoek bent naar een wake up light die je tegelijkertijd ook als lamp kunt gebruiken in je kamer dan kun je nog denken aan de Philips Hue Go Wake up Light. Bekijk ook onze uitgebreide Philips HF3671 review. Hieronder vind je de beste prijs voor deze wake up light.

Philips Somneo HF3671/01

202,00
Laatste update was op: februari 25, 2024 11:04 pm

Beste wake up light van Philips

8.5Expert Score
Conclusie

Komt neer op een super wake up light met veel functies van het merk Philips dat al jaren gespecialiseerd is in Wake up lampen. Zit wel een prijskaartje aan, maar dit krijg je wel weer terug in kwaliteit.

Ervaar nu de revolutie in je slaaproutine. Koop de Philips Somneo HF3671/01 vandaag nog en ontwaak elke dag op je best!

Voordelen
 • Connected met de SleepMapper app: Zorgt voor gepersonaliseerde slaapervaring en eenvoudige bediening.
 • RelaxBreathe technologie: Helpt bij ontspannen ademhalen, wat leidt tot een rustiger inslaapfase.
 • AmbiTrack sensor: Biedt inzicht in je slaapomgeving, waardoor je de kwaliteit van je slaap kunt verbeteren.
 • Kan telefoon opladen: Hoewel een mobiel dicht bij je tijdens het slapen niet optimaal is, is het wel ideaal als je bijvoorbeeld op wacht staat voor je beroep. Altijd een volle mobiel.
 • Natuurlijke zonsopgang- en zonsondergangsimulatie: Zorgt voor een meer natuurlijk slaap- en ontwaakritme.
 • Eenvoudig in te stellen via telefoon of tablet: Vereenvoudigt de bediening en maakt het apparaat toegankelijk.
Nadelen
 • Vrij prijzig: maar is het echt de prijs meer dan waar voor alle leuke gadgets die erop zitten.
 • Heeft geen batterij voor gebruik zonder stekker: Dit wordt echter gecompenseerd door de veelzijdigheid en effectiviteit in het verbeteren van de slaapervaring.

Koopgids – Waarop letten bij het kopen van een wake up light

Nu is het tijdens het maken van een keuze voor een wake up light die bij jou past goed om rekening te houden met een aantal punten. Hieronder bespreken we punten die goed zijn om op te letten tijdens het maken van een beslissing.

Helderheid en lichtintensiteit

De helderheid van het licht is een belangrijke factor om te overwegen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een helderder licht, terwijl anderen een zachter licht prefereren. Zoek naar een wake up light met instelbare helderheidsniveaus om aan je persoonlijke voorkeuren te voldoen.

Duur van de zonsopgangsimulatie

De duur van de zonsopgangsimulatie varieert per model. Sommige wake up lights beginnen 30 minuten voordat je alarm afgaat met het uitzenden van licht, terwijl andere tot 90 minuten kunnen duren. Kies een model dat past bij je persoonlijke slaapgewoonten.

Zonsondergangsimulatie

Sommige wake up lights hebben ook een zonsondergangsimulatie, wat betekent dat het licht geleidelijk dimt om je te helpen in slaap te vallen. Dit kan een nuttige functie zijn als je moeite hebt met in slaap vallen.

Geluidsopties

Veel wake up lights hebben ook een geluidsalarm als aanvulling op het licht. Dit kan variëren van traditionele alarmgeluiden tot meer ontspannende geluiden zoals vogelgezang of golven. Sommige modellen laten je zelfs je eigen muziek afspelen.

Snooze-functie

Als je iemand bent die graag nog een paar minuten blijft liggen nadat je alarm is afgegaan, zoek dan naar een wake up light met een snooze-functie.

Back-up batterij

Een back-up batterij is handig voor het geval de stroom uitvalt, zodat je nog steeds op tijd wakker wordt. Zou vervelend zijn als je wekker niet gaat omdat de stroom 1 minuut uitgevallen was.

Design

Wake up lights komen in verschillende vormen en maten, dus kies er een die past bij je slaapkamerdecor. Sommige zijn meer minimalistisch, terwijl andere een meer traditioneel wekkerontwerp hebben.

Prijs

De prijs van wake up lights kan sterk variëren. Overweeg je budget en de functies die voor jou het belangrijkst zijn bij het maken van je keuze.

Gebruikersinterface en Bedieningsgemak

Een intuïtieve gebruikersinterface is essentieel voor wake up lights, vooral voor gebruik in de ochtend wanneer je nog niet volledig wakker bent.

Zoek naar modellen met eenvoudige, duidelijk gemarkeerde knoppen of touchscreens. Sommige bieden zelfs spraakbesturing. De eenvoud van het instellen van alarmtijden, lichtintensiteit en geluidsopties is ook een belangrijke overweging.

Connectiviteit en Smart Home Integratie

Wake up lights met smart home-integratie of connectiviteit via Wi-Fi of Bluetooth bieden extra gemak. Ze kunnen worden bediend via een smartphone-app, waarmee je alarmtijden kunt instellen, lichtintensiteit kunt aanpassen en soms zelfs de kleur kunt wijzigen.

Compatibiliteit met smart home-assistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant maakt het mogelijk om het apparaat met spraakopdrachten te bedienen, wat een naadloze integratie in het smart home-ecosysteem mogelijk maakt.

Dimfunctie voor ’s Nachts

Een nachtelijke dimfunctie in wake up lights zorgt voor een zachte, kalmerende verlichting die ideaal is als nachtlampje.

Deze functie is vooral nuttig voor mensen die niet in volledige duisternis willen slapen of die ’s nachts wakker worden en subtiel licht nodig hebben. Kijk naar modellen die een reeks dimopties bieden om de helderheid aan te passen aan persoonlijke voorkeuren.

Extra Functies

Moderne wake up lights kunnen worden geleverd met aanvullende functies zoals ingebouwde FM-radio’s, USB-poorten voor het opladen van smartphones of tablets, en zelfs aromatherapie diffusers.

Deze functies verhogen het algehele nut en maken het apparaat veelzijdiger. Bijvoorbeeld, een diffuser kan helpen bij het creëren van een ontspannende slaapomgeving, terwijl USB-poorten praktisch zijn voor het opladen van apparaten ’s nachts.

Conclusie 

Zo, dat zijn maar liefst 5 verschillende wake up lights die jou kunnen helpen in slaap te komen. Mocht je slaapproblemen hebben dan is dit een mooie poging om te wagen. We hebben verschillende beste categorieën besproken.

Wij hopen dat het heeft geholpen met jouw keuze naar de beste wake up light voor jou. Deze is namelijk voor iedere persoon anders. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten of een vraag te stellen. 

Veelgestelde vragen over wake up lights en lichtwekkers

Hoe werkt een wake up light of lichtwekker?

Een wake up light begint 20 tot 30 minuten voordat je alarm afgaat met het uitzenden van licht. Het licht wordt geleidelijk helderder, waardoor je lichaam op een natuurlijke manier wakker wordt. Sommige modellen hebben ook een functie waarbij het licht langzaam dimt om je te helpen in slaap te vallen.

Zijn wake up lights of lichtwekkers effectief?

Veel mensen vinden dat wake up lights hen helpen om op een meer ontspannen en natuurlijke manier wakker te worden. Er is ook enig wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat lichttherapie, zoals die gebruikt wordt in wake up lights, kan helpen bij het reguleren van het slaap-waakritme.

Zijn wake up lights of lichtwekkers geschikt voor kinderen?

Ja, wake up lights kunnen ook voor kinderen worden gebruikt. Ze kunnen vooral nuttig zijn voor kinderen die moeite hebben met wakker worden voor school. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het licht niet te fel is, omdat dit ongemakkelijk kan zijn voor jonge ogen.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van een wake up light of lichtwekker?

Over het algemeen zijn wake up lights veilig om te gebruiken. Sommige mensen kunnen echter gevoelig zijn voor licht en kunnen hoofdpijn of oogirritatie ervaren. Het is altijd een goed idee om een nieuw apparaat geleidelijk te introduceren en te kijken hoe je lichaam reageert.

Kun je wake up lights het hele jaar door gebruiken?

Ja, wake up lights zijn ontworpen om het hele jaar door gebruikt te worden, ongeacht de seizoensgebonden veranderingen in natuurlijk licht.

Hebben wake up lights een snooze-functie?

Veel wake up lights hebben een snooze-functie, waardoor je extra tijd hebt om wakker te worden nadat het eerste alarm is afgegaan.

Kan het licht van een wake up light te fel zijn?

De meeste wake up lights hebben instelbare helderheidsniveaus, zodat je het licht kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en comfort.

Zijn wake up lights energiezuinig?

De meeste moderne wake up lights gebruiken LED-verlichting, die energiezuiniger is dan traditionele gloeilampen, maar de exacte energie-efficiëntie varieert per model.

Voeljegezond.nl
Logo