Beste Wake Up light van 2023

Je zegt voor het slapen gaan tegen jezelf: “ik ga de wekker even vroeg zetten zodat ik morgen lekker veel aan mijn dag heb en je veel dingen kunt doen. De volgende ochtend wordt je wakker en denkt: Oef de wekker gaat.. TUUT TUUTT TUTT!!!! Je doet je ogen op een kiertje open en drukt snel die snoozeknop in. Snel uit dat ding en nog even doorslapen. Een paar minuten later gaat die weer, TUUT TUUT TUUTT!! Je denk bij jezelf wat een vreselijk geluid en wilt weer zo snel mogelijk die snooze knop indrukken. Je denkt bij jezelf, ik wil opstaan maar ik ben nog zo moe. Je kunt het niet opbrengen om uit bed te gaan en na drie keer snoozen gaat de wekker niet meer. Je wordt een uur later wakker en denkt verdorie, dit was niet de bedoeling! Lekker begin van de dag zeg.. NOT. 

Je zult het bovenstaande vast wel een keer hebben meegemaakt en wilt graag een oplossing voor het probleem dat je maar niet goed wakker kunt worden. De wekker die je hebt heeft een vreselijk geluid en maakt je alleen maar chagrijnig. Geen ideale situatie om je dag mee te beginnen. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat de eerste paar gedachten die je op een dag heb veel invloed hebben op je humeur de rest van de dag. Niet echt een goede gedachten om mee te beginnen dus. Een wake up light zorgt ervoor dat jij rustig wakker wordt. Meer dan een maand heeft de website Slaapwijsheid zich verdiept in circadiane ritmes en het voor zonsopgang wakker worden met 10 verschillende wake-up lights. De experts van Slaapwijsheid hebben aan den lijve ondervonden dat een wake-up light je een betere start van je ochtend geeft en dat het je humeur de hele dag verbeterd.

We zullen in hieronder gaan bespreken wat een wake up light precies is, waar hij voor bedoeld is en welke modellen het beste uit de test komen. Zowel Wake up light modellen van Philips als andere merken. We zullen per model nagaan wat de functies en voor- en nadelen zijn. Zo kun jij de verschillen tussen de modellen gaan herkennen en de beste keuze maken bij het kopen van jouw wake up light!

Beste wake up lights en lichtwekkers in 1 overzicht – Top 5

Philips HF3520/01

Beste koop wake up light

Philips HF3506/06

Beste allround wake up light

UPLY Wake Up Light

Beste budget wake up light

Philips Somneo HF3671/01

Beste wake up light van Philips

Wat doet een wake up light?

Een wake up light zorgt ervoor dat je rustig wakker wordt door voordat de wekker daadwerkelijk gaat, de kamer langzaam aan wordt verlicht. Daarom wordt het ook wel een lichtwekker genoemd. Wat het idee hierachter is, is dat het licht dat langzaam steeds ietsje feller wordt de zonsopgang nabootst waardoor jouw lichaam het gevoel krijgt dat het wakker moet worden. Zo zal je langzaam uit je slaap ontwaken en naar een de lichtere slaapmodus gaan. Als jouw wekker dan gaat, zal het geen shock zijn en zul je beter kunnen opstaan. Het helpt hierbij dan ook om een rustig wekkergeluid in te stellen, maar dat zit bij de meeste wake up lights wel inbegrepen. Verder kun je ook bij de meeste lichtwekker de kleuren instellen waarmee je wakker wilt worden. 

Voordelen van een wake up light

Er zijn een aantal voordelen die er met een wake up light bijkomen. Deze zullen we hieronder stuk voor stuk bespreken.

Langzaam wakker worden

Het grote voordeel van een wake up light is, is dat hij het lichaam langzaam aan wakker maakt in plaats van die toeterende wekker die dat in één keer doet. Het licht gaat langzaam aan en laat je lichaam wennen aan het licht. Verder bootst het op deze manier de zonsopgang na waardoor je lichaam op een natuurlijke wijze zal reageren met het wakker worden. Ook helpen de rustige natuurgeluiden je langzaam te ontwaken.

Helpt je in slaap vallen

Wat veel mensen niet weten is dat sommige wake up lights je ook kunnen helpen om juist in slaap te vallen. Eigenlijk hetzelfde idee als het wakker worden maar dan andersom. Het begint met een vrij fel licht en wordt steeds zwakker om een zonsondergang na te bootsen. Zo val jij langzaam in slaap zoals het vroeger in de oertijd ook ging. 

Natuurlijke wekgeluiden

Een ander voordeel is dat je wakker wordt met natuurlijke geluiden als je dit instelt. De vogeltjes die fluiten of geluiden van de zee, bij de meeste wake up lights is het allemaal mogelijk. Het nadeel hiervan is dan wel dat je dan ook wakker kunt worden als er buiten daadwerkelijke vogeltjes aan het tjirpen zijn op een moment dat je helemaal nog niet wakker wilt worden. 

Kiezen en kopen van een wake up light

Nu ben je eraan toe om een wake up light te gaan aanschaffen maar vraag jij je af waar je op moet letten tijdens het kiezen. Het kan soms moeilijk zijn om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van dit soort producten. We zullen daarom de verschillende lichtwekkers gaan beoordelen op de volgende punten zodat jij weet welke het beste bij jouw past. 

 1. Mogelijkheid tot instellen van de geluiden
 2. Mogelijkheid tot instellen van de kleuren licht. 
 3. Of het een radio functie heeft
 4. Of het een zonsondergang functie heeft.
 5. Of het te koppelen is aan de telefoon.
 6. Of het een batterij functie heeft op het moment dat de stroom eraf is.
 7. Garantie

De beste wake up lights en lichtwekkers op de markt

Nu je weet waar we naar gaan kijken bij alle wake up lights en zullen we per categorie een beste optie voor je uitlichten. We zullen kijken welke het beste is in prijs-kwaliteit verhouding, welke het beste van het beste is, als geld geen probleem is. Daarnaast zullen we gaan kijken naar welke het beste is met een wat lager budget en welke wake up light te beste keuze is van het merk philips. Dit is namelijk het merk dat een groot assortiment heeft aan lichtwekkers.

Beste allround wake up light – Philips HF3520/01

Als we gaan kijken naar de beste allround wake up light hebben we gekeken welke in lichtwekker de meeste opties heeft en als prijsklasse net wat duurder is dan de gemiddelde wake up light. De Philips HF3520/01 komt dat het beste uit de test. Deze wake up light is namelijk van een goede kwaliteit en kan je rustig wakker maken.  Deze lichtwekker zit in het middensegment wat betreft prijs en beschikt ook over een inslaapfunctie. De wekker wordt voorzien van stroom door middel van netstroom. Je kunt twee wektijden instellen en zowel natuurgeluiden als de radio gebruiken om je te wekken.  

De HF3520/01 wake up light kan wat betreft kleuren variëren tussen rood oranje en geel. Helaas kun je niet je mobiel opladen aan deze lichtwekker en kun je deze ook niet connecten voor muziek. Maar mocht dit geen probleem zijn, dan is dit een ideale wake up light voor jou. Wat betreft garantie krijg je 2 jaar fabrieksgarantie van Philips. Als klap op de vuurpijl beschikt deze lichtwekker over een touchscreen. Wel is er geen afstandsbediening inbegrepen, hoewel de wekker meestal op het nachtkastje staat, dus dan zou dit geen probleem moeten vormen. Voor meer informatie kun je onze Philips HF3520 review bekijken.

Philips HF3520/01

122,55
Laatste update was op: juni 5, 2023 1:44 pm

Beste koop wake up light

8Expert Score
Conclusie

De Philips HF 3520/01 is een wake up light die niet te groot is met 10 verschillende lichtstanden voor een zeer nette prijs. Echt een goede koop als het gaat om wake up lights

Voordelen
 • 10 verschillende lichtstanden
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • 2 jaar garantie
 • Antislipmat onder de lichtwekker
 • Verschillende wekgeluiden
Nadelen
 • Geen batterij functie
 • Telefoon kan niet opgeladen worden
 • Kan niet met telefoon geconnect worden

Beste wake up light prijs-kwaliteit verhouding: Philips HF3506/06

De tweede wake up light die we gaan bekijken is de de beste die uit de test komt in prijs-kwaliteit verhouding. De wake up light die het is geworden is de, Philips HF3506/06 wake up light. Deze is wat betreft prijs vrij aantrekkelijk en presteert goed op de meeste vlakken. Je kunt zelf tot wel 10 verschillende lichtstanden instellen en je kunt de radio instellen om je te wekken. Er zit een rubberen antislipmat onder zodat hij niet van je nachtkastje kan afvallen. Deze lichtwekker beschikt niet over een functie voor het opladen van je mobiel en kan hier ook niet mee geconnect worden. De wekker beschikt over twee verschillende wekgeluiden en je kunt de helderheid op vier verschillende standen zetten. 

Deze wake up light krijgt stroom via een stekker en heeft geen batterij functie. Wel krijg je twee jaar garantie bij deze wake up light en mocht er dus iets gebeuren wat er fout is vanuit de fabriek dan kun je dus wel bij Philips terecht. Kortom, de wekker doet wat hij moet doen voor een degelijke prijs. 

Philips HF3506/06

87,99
Laatste update was op: juni 5, 2023 1:44 pm

Beste allround wake up light

8Expert Score
Conclusie

De Philips HF3506/06 wake up light is de beste wake up light als het gaat om een wake up light in prijs-kwaliteit verhouding. Je hebt een snooze functie 2 wekgeluiden en 1 wektijd. Hij is licht en verlicht de kamer goed op het moment dat jij wakke moet worden.

Topmodel wake up light – Lumie Bodyclock Luxe 750DAB

Ben je nou op zoek naar een wake up light die echt van alles het beste is? Alle functies zitten erop en je bent bereidt om hier geld voor te betalen? Dan is er één wake up light die echt alles heeft wat je zoekt. De Lumie Bodyclock Luxe 750DAB is echt het beste van het beste. Alle opties zitten erop. Je betaald er echter wel serieus voor. Deze wake up light heeft een DAB+ radio ingebouwd en kan je zowel helpen te gaan slapen als helpen met het wakker worden. Verder kun je zelf instellen hoe snel je de zonsopgang wilt. Je kunt jouw telefoon via bluetooth verbinden om jouw muziek op te luisteren. Je kunt zelfs een persoonlijke afspeellijst instellen op deze wake up light. 

Verder zitten er gewone alarmtonen, natuurgeluiden en kun je jouw persoonlijke afspeellijst of radio gebruiken om je te wekken. Ook zit er een ingebouwde backup in voor stroom als de stroom uitvalt. Zo zal je altijd gewekt worden en kun je dus met een gerust hart lekker slapen. Deze wake up light kun je zelf instellen tussen de kleuren blauw, wit, oranje en rood en heeft deze een touchscreen. Als klap op de vuurpijl kun zitten er maar liefst 20 slaap-/ wekgeluiden in het apparaat en is de audio van hoge kwaliteit. Je kunt hem dus eventueel ook gebruiken voor het streamen van jouw muziek. Bekijk ook eens onze Lumie Bodyclock Luxe 750DAB review voor uitgebreide informatie.

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB

294,04
Laatste update was op: juni 5, 2023 1:44 pm

Topmodel wake up light

9Expert Score
Conclusie

Zoals je ziet is de Lumie Bodyclock Luxe 750DAB een echte krachtpatser onder de wake up lights. Het heeft uitgebreide functies die je helpen in slaap te komen, te wekken en ontspannen.

Voordelen
 • Mogelijkheid om muziek te streamen
 • Goede audio kwaliteit
 • 20 verschillende slaap- & wekgeluiden
 • Ingebouwde backup voor stroom
 • 2 jaar garantie
 • Zonsondergang en opgang functie
Nadelen
 • Prijzig
 • Kan telefoon niet opladen

Beste budget wake up light – UPLY wake up light

Er zijn veel verschillende wake-up light wekkers, maar de meeste zijn duur en bieden niet dezelfde functies als deze. Deze UPLY Wake Up Light is goedkoop en geeft je alles wat je nodig hebt in een wake up light. Het maakt je ’s ochtends geleidelijk wakker door geleidelijk feller en luider te worden tot het je uiteindelijk wakker maakt. 

Je kunt twee verschillende wektijden instellen, zodat als je de ene avond vroeg naar bed wilt gaan en de andere avond wilt uitslapen, je toch op het juiste moment wordt gewekt. Je kunt hem ook gebruiken als radio, zodat je naar jouw favoriete ochtendprogramma kunt luisteren terwijl je zich klaarmaakt voor de dag! Met zeven verschillende wekgeluiden is dit product zeker iets dat uw ochtend beter maakt. Mocht je toch iets anders dan de radio of 7 wekgeluiden willen luisteren tijdens het wakker worden dan kun je ook muziek van je mobiele apparaat via de USB-kabel laten afspelen.

Nu zit er geen afstandsbediening bij en heeft die ook geen docking waar je jouw telefoon op kan opladen, maar met een gewicht van slechts 488 gram is dit gebruiksvriendelijke apparaatje ideaal om in huis te hebben! Door zijn kleine formaat is hij gemakkelijk mee te nemen, zodat je hem ook op reis kunt gebruiken. Daarnaast werkt die ook op batterij en zit je dus niet te klooien met stekkers en snoeren. 

UPLY Wake Up Light

44,99
Laatste update was op: juni 5, 2023 1:44 pm

Beste budget wake up light

8Expert Score
Conclusie

Kortom, het is een wake up light die eigenlijk voor zijn prijs zeer goed presteert. Het zachte licht helpt echt met rustig wakker worden en de meeste opties zitten er wel op. Het is dus een wake up light die zeer goed presteert als budget optie!

Voordelen
 • Goedkoop
 • Doet wat die moet doen
 • 7 verschillende wekgeluiden
 • Op batterij
Nadelen
 • Geen dockingfunctie
 • Geen afstandsbediening
 • Geen bluetooth

Beste Philips wake up light – Philips HF3671/01

Als laatste zullen we de beste wake up light van Philips nog even bespreken. Deze heeft namelijk zoveel modellen dat dit wel de moeite waard is. Het beste model van Philips is de Somneo HF 3671/01. Dit is dan wel een vrij duur model maar heeft wel de benodigde functies op het apparaat zitten. Er zit een ingebouwde omgevingssensor op die de perfecte slaapomgeving helpt creëren. Je kunt zelf instellen welke van de 9 natuurgeluiden je wilt tijdens het wakker worden en of je misschien radio wilt.

Dit model is ook één van de weinig modellen waarbij je jouw mobiel kunt opladen. Wel heb je een aux kabel nodig om je eigen muziek af te spelen. Je krijgt twee jaar garantie bij dit apparaat en je kunt het ook gebruiken als hulp voor het in slaap vallen. Hoewel het apparaat vrij prijzig is krijg je er wel een goede geluidskwaliteit en veel functies voor terug. Mocht je dus echt een wake up light van het merk Philips willen, dan is dit de beste keuze. Als je op zoek bent naar een wake up light die je tegelijkertijd ook als lamp kunt gebruiken in je kamer dan kun je nog denken aan de Philips Hue Go Wake up Light. Bekijk ook onze uitgebreide Philips HF3671 review.

Philips Somneo HF3671/01

229,99
Laatste update was op: juni 5, 2023 1:44 pm

Beste wake up light van Philips

8.5Expert Score
Conclusie

Komt neer op een super wake up light met veel functies van het merk Philips dat al jaren gespecialiseerd is in Wake up lampen. Zit wel een prijskaartje aan, maar dit krijg je wel weer terug in kwaliteit.

Voordelen
 • Goede geluidskwaliteit
 • 2 jaar garantie
 • Ingebouwde omgevingsensoren
 • Kan telefoon opladen
 • Mooi ontwerp
 • Veel verschillende lichtstanden
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • aux kabel nodig om muziek te luisteren

Conclusie 

Zo, dat zijn maar liefst 5 verschillende wake up lights die jou kunnen helpen in slaap te komen. Mocht je slaapproblemen hebben dan is dit een mooie poging om te wagen. We hebben verschillende beste categorieën besproken. Wij hopen dat het heeft geholpen met jouw keuze naar de beste wake up light voor jou. Deze is namelijk voor iedere persoon anders. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten of een vraag te stellen. 

Voeljegezond.nl
Logo