Beste verzwaringsdeken voor kinderen van 2022

Laatst geupdate op juli 11, 2022 by Voeljegezond.nl

Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kind. Altijd op zoek naar de beste spullen die jouw kind fijn zal vinden en goed zal zijn voor zijn of haar gezondheid zodat het kind zich compleet kan ontplooien. Een populair nieuw gezondheidsproduct dat op de markt is gekomen zijn de verzwaringsdekens. Maar de reden dat je op dit artikel bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat je wilt weten welke verzwaringsdeken nou het meest geschikt is voor kinderen. 

Dat is goed, want we zullen in dit artikel dan ook onze top 5 met je behandelen en je helpen met een koopgids waarin we zullen vertellen waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een verzwaringsdeken voor jouw kind. Dit artikel is verder niet alleen gericht op peuters en kleuters, maar ook op babys. Zo krijg je een idee welke verzwaringsdeken het beste bij jouw kind past en in welke levensfase deze zit. 

Beste verzwaringsdekens voor kinderen in één overzicht – Onze top 5

Calmzy Kids 2.3 KG

Beste koop verzwaringsdeken voor kinderen

Nevali® kinder verzwaringsdeken 3 kg

Beste verzwaringsdeken voor een kleuter

Ella® kinder deken 2,4 kg

Beste verzwaringsdeken voor een peuter

Simply Cosy Dino 2,5 kg

Mooiste verzwaringsdeken voor kinderen

Waarom een verzwaringsdeken voor een kind?

Een goede nachtrust is even belangrijk als goed eten, water en lucht. Het optimaliseren van de slaapgewoonten van je kinderen is net zo belangrijk, en om dat te doen heb je de juiste hulpmiddelen nodig. Verzwaringsdekens kunnen helpen bij slaapproblemen, prikkelbaarheid, ADD en concentratieproblemen.

Verzwaringsdekens worden ondertussen een steeds bekender hulpmiddel bij het verhelpen van slaapproblemen. Naast kinderen met algemene slaapproblemen, kan het ook helpen bij kinderen die kampen met ADD, ADHD en zelfs depressie, zo blijkt uit een onderzoek uit 2020. Daarnaast blijkt een verzwaringsdeken voor minder stress te zorgen.

Beste koop verzwaringsdeken voor kinderen – Diley Dreams 2.3 kg

Als beste koop hebben we de Diley Dreams verzwaringsdeken van 2,3 kg gekozen. Dit is een redelijk gemiddeld gewicht voor een verzwaringsdeken voor kinderen en is voor veel leeftijden in te zetten, zoals peuters en kleuters. Het deken bestaat uit twee delen. Namelijk het verzwaarde gedeelte en de hoes. De hoes is lekker zacht zodat deze vertrouwd en veilig aanvoelt voor jouw kind en is in de kleur blauw en grijs. 

Het mooie van het Diley dreams verzwaringsdeken is dat deze is gemaakt van biologisch katoen. Je kunt dus wel zeggen dat je daarmee het beste van het beste koopt voor je kind. Verder is deze gewoon wasbaar in de wasmachine op 30°C, maar kan deze echter niet in de droger. Dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Het is een eenpersoons verzwaringsdekbed met de afmetingen 120 cm in lengte en 90 cm in de breedte. Mocht je nou een net wat grotere maat nodig hebben, dan kun je ook nog voor de 104 x 150 cm (L x B)  kiezen, maar deze is dan ook iets zwaarder met zijn 3.2 kg. Ook krijg je er 1 jaar garantie bij zodat je bent verzekerd van een goede aankoop. Er zit echter geen proefslapen bij.

8Expert Score
Conclusie

Al met al dus een zeer nette aankoop als je het ons vraagt. Het Diley Dreams verzwaringsdeken is te wassen, geschikt voor veel leeftijden en de hoes is lekker zacht. Ook heeft de hoes een mooie felle blauwe kleur wat voor kinderen natuurlijk ook geweldig is.

Voordelen
 • 1 jaar garantie
 • Gemaakt van biologisch katoen
 • Goed beoordeeld
 • Wasbaar
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Nadelen
 • Kan niet in de droger
 • Geen proefslapen

Beste verzwaringsdeken voor kleuters – Nevali® kinder verzwaringsdeken 3 kg

Als we kijken naar de beste verzwaringsdeken voor kleuters dan hebben we gezocht naar een deken dat ongeveer 3 kg is aangezien een kleuter gemiddeld genomen tussen de 20-30 kg zal zijn en je dus met 3 kg op 10-15% van het lichaamsgewicht zit, wat mooi is. Wat betreft prijs valt deze ook erg mee en is die mooi in verhouding met de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. 

het verzwaringsdeken heeft een patroon met allemaal zeediertjes en plantjes erop zoals vissen, zee egels en octopussen en ziet er daardoor leuk uit. Hardstikke leuk dus voor een kind tussen de 4 en 6. Het Nevali kinderdeken is gemaakt van biologisch katoen en ook wasbaar tot 30°C, alleen kun je ook dit deken niet in de droger gooien. Je zult hem dus gewoon aan de lijn moeten hangen om te drogen.  

Verder krijg je twee jaar garantie op jouw aankoop, maar zit er geen proefslapen bij dit product inbegrepen. Mocht er echter wat gebeuren met het deken op onverklaarbare wijze binnen deze 2 jaar, dan kun je aan de bel trekken. De afmetingen van dit verzwaarde deken zijn 100 x 150 cm (L x B), zodat de gemiddelde kleuter en prima onder past aangezien deze een lengte hebben van tussen de 100-125 cm. 

Nevali® kinder verzwaringsdeken 3 kg

39,95
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste verzwaringsdeken voor een kleuter

8.5Expert Score
Conclusie

De prijs in combinatie met de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is zeer goed bij het Nevali kinder verzwaringsdeken. De afmetingen en het gewicht sluiten aan op die van de gemiddelde kleuter en heeft een leuk patroon erop zitten. Hoewel die niet in de droger kan, kun je hem wel bij de was gooien en is die dus eenvoudig schoon te houden. Kortom, een mooi aankoop voor een kleuter.

Voordelen
 • 2 jaar garantie
 • Zeer nette prijs
 • Gemaakt van biologisch katoen
 • Wasbaar
 • Sluit aan op gewicht / lengte kleuter
Nadelen
 • Geen proefslapen
 • Kan niet in de droger

Beste verzwaringsdeken voor peuters – Ella® kinder deken 2,4 kg

Bij een verzwaringsdeken voor een peuter zullen we moeten kijken naar een deken van ongeveer 2 t/m 2,5 kg. Gemiddeld genomen is een peuter namelijk 15-22 kg. Hierdoor is is het Ella kinder deken van 2,4 kg een prima oplossing aangezien je op ongeveer 10-20% van het lichaamsgewicht zit van een peuter en het dus mooi binnen de marge valt van de vuistregel. De prijs is iet wat duurder dan de gemiddelde verzwaringsdeken van dit gewicht, maar het deken ziet er dan ook wel goed uit. 

Het is gemaakt van biologisch katoen dat je kunt wassen tot 30°C. Helaas kan ook dit verzwaringsdeken niet in de droger en zal je hem dus gewoon moeten ophangen. Nu zit er echter ook geen leuk patroon op speciaal voor kinderen en heeft die gewoon 1 kleur. De binnenkant is grijs en de hoes eromheen is donker blauw. Wel voelt het deken zacht aan gelukkig.

Je krijgt ook 1 jaar bij jouw aankoop wat voor deze prijs natuurlijk een “normale” toevoeging is. De afmetingen van het Ella deken zijn 90 x 120 cm (B x L), wat het voor een peuter helemaal prima is aangezien deze gemiddeld genomen tussen de 80-105 cm zijn. Peuters passen er dus prima onder!

Ella® kinder deken 2,4 kg

79,95
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste verzwaringsdeken voor een peuter

8Expert Score
Conclusie

Kortom, het Ella verzwaringsdeken voor kinderen van 2,4 kg sluit zich juist aan op de behoefte van een peuter en is daarom de beste keuze voor een peuter. Je krijgt 1 jaar garantie bij jouw aankoop en daarnaast ook nog eens een handige opbergtas. Je kunt hem wassen, maar zult hem wel moeten ophangen om te drogen. Iet wat duurder, maar wel gemaakt van biologisch katoen.

Voordelen
 • Voelt zacht aan
 • Juiste gewicht en afmeting voor een peuter
 • Inclusief handige opbergtas
 • Wasbaar
 • 1 jaar garantie
Nadelen
 • Minder leuk patroon voor kinderen
 • Kan niet in de droger

Beste verzwaringsdeken voor baby’s – SenSolife verzwaarde babyslaapzak 1 kg

Hoewel na navraag bij de kraamverzorger KraamKompas bleek dat het niet altijd wordt geadviseerd om een verzwaringsdeken te nemen voor een baby, zou het kunnen zijn dat je het echt graag wilt. Wel belangrijk om hiervoor altijd goed in overleg te gaan met jullie eigen kraamverzorger / verloskundige. Als we naar het gewicht van een baby kijken, dan ligt deze natuurlijk onder de 10 kg en zul je dus uiterst voorzichtig te werk moeten gaan.

Verder is de SenSolife slaapzak niet echt een verzwaringsdeken, maar een verzwaring slaapzakje van 1 kg. Het is dus heel licht verzwaard. Één ding is wel zeker en dat is dat het een enorm leuk slaappatroon heeft en er leuk uit ziet. Bij jouw aankoop krijg je 1 jaar garantie en is gemaakt van (normaal) katoen. 

Het is wasbaar en heeft de afmetingen 40 x 70 cm (B x L), wat het qua afmetingen geschikt maakt voor een baby. 

SenSolife verzwaarde baby slaapzak 1,25 kg

119,00
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste verzwaringsdeken baby’s

6.5Expert Score
Conclusie

Wees echter extreem voorzichtig met dit soort dingen bij baby’s en doe het in overleg met de kraamverzorger en/of verloskundige. De afmetingen sluiten wel aan en hij is wasbaar.

Voordelen
 • Wasbaar
 • 1 jaar garantie
 • Leuk patroon
Nadelen
 • Doe het in overleg met verloskundige / kraamverzorger!
 • Niet in de droger
 • Niet watervast

Mooiste verzwaringsdeken voor kinderen – Simply Cosy Dino 2,5 kg

Laten we eerlijk wezen, kinderen maakt het niet uit of het nou gezondheidsvoordelen heeft of niet, als dat deken er maar leuk en mooi uit ziet! En als kind hebben ze gelijk ook toch? We hebben goed gezocht en we zijn uiteindelijk bij de Simply Cosy Dino kinder verzwaringsdeken uitgekomen van 2,5 kg. Het gewicht van het deken zit mooi in het midden zodat die bij de meeste kinderen aansluit en binnen de marge valt. 

Maar het mooiste van deze variant is dat die zo’n mooie dinoprint heeft! Een ontzettend vrolijk patroon waar een kind wel onder wilt slapen. Verder krijg je er 1 jaar garantie en een handige opbergtas bij om hem mee te nemen en aan de bel te kunnen trekken als er iets mis is met het verzwaarde kinderdeken. 

Het is gemaakt van (normaal) katoen en je kunt het wassen en ook nog eens in de droger stoppen! Je hebt het deken dus binnen no time weer schoon. De afmetingen van dit deken zijn 100 x 150 cm (B x L) wat het een deken maakt waar de meeste kinderen wel onder passen. 

Simply Cosy Dino 2,5 kg

69,95
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Mooiste verzwaringsdeken voor kinderen

9Expert Score
Conclusie

Hoewel het wel een vrij prijzig kinder verzwaringsdeken is, is het Simply Cosy Dino dekbed wel echt degene met het leukste en mooiste uiterlijk. Het bestaat uit een (grijze) binnenkant en een dinohoes die eromheen gedaan kan worden. Hij is goed beoordeeld en al veel verkocht. Kortom, echt de mooiste verzwaringsdeken voor een kind. 

Voordelen
 • Wasbaar
 • Kan ook in de droger
 • 1 jaar garantie
 • Mooie dinoprint
Nadelen
 • Vrij prijzig

Koopgids – Waar je op moet letten bij de aankoop van een verzwaringsdeken voor jouw kind

Zoals we hebben beloofd helpen we je ook met een koopgids waarin we uitleggen op welke componenten je moet letten bij de aanschaf van een verzwaringsdeken voor je kind. We hebben hieronder een aantal eigenschappen voor je op een rijtje gezet waarop je moet letten en zullen we per eigenschap een korte uitleg geven hoe je hier het beste naar kunt kijken om uiteindelijk de beste verzwaringsdeken te kopen voor jouw kind.

Gewicht van het deken

Het belangrijkste om naar te kijken is het gewicht van de deken. Deze mag natuurlijk niet te zwaar zijn, maar moet die ook weer niet te licht zijn. Daarom kun je als vuistregel nemen dat het deken tussen ongeveer de 10-20% zal moeten zijn van het lichaamsgewicht van je kind. Mocht je hierover twijfelen, dan zou je natuurlijk altijd eens je huisarts kunnen bellen voor advies. 

Afmetingen

Dan is het goed om te kijken naar de afmetingen van het verzwaringsdeken. Hierbij zal je de lengte en breedte van je kind in acht moeten nemen en kijken welk deken jouw kind helemaal bedekt zodat hij of zij lekker warm blijft in de nacht. Daarnaast is het goed om voor een eenpersoons deken te gaan voor je kind aangezien het gewicht anders teveel verdeeld wordt over de volledige afmetingen van bijvoorbeeld een tweepersoons deken. Hierdoor is de kans aanwezig dat het effect van een verzwaard deken minder is. 

Wasbaar

Ook is het wel fris als je af en toe het deken ook even kunt wassen, zodat deze weer fris is en jouw kind weer lekker onder een frisse deken kan slapen. Dit is wel echt goed om te bekijken aangezien niet iedere verzwaringsdeken wasbaar is. 

Inclusief of exclusief hoes?

Mocht je er één hebben gevonden die wel aansluit op de behoefte van jouw kind en de juiste afmetingen en gewicht heeft, dan kun je ook kijken of deze met of zonder hoes wordt geleverd. Sommige verzwaringsdekens voelen namelijk van zichzelf niet echt lekker aan, en dan kun je het beste een hoes gebruiken die je eromheen kunt doen zodat die lekker zacht aanvoelt. Daarnaast zijn deze hoezen over het algemeen ook gemakkelijk te wassen en kunnen hier mooie patroontjes op zijn gemaakt speciaal voor kinderen.

Materiaal

Het volgende om naar te kijken is het materiaal waar het verzwaringsdeken van is gemaakt. Deze dekens kunnen namelijk zijn gemaakt van verschillend materiaal. Denk hierbij aan katoen, polyester, fleece, bamboe en zelfs microvezel. Ook zijn er nog varianten die zijn gemaakt van speciaal biologisch katoen. Hier kun je ook nog voor kiezen als je dat fijn vindt, maar dan zul je wel met een iets hoger prijskaartje rekening moeten houden. 

Sommige kinderen zijn allergisch voor katoen, en dan is het handig om bijvoorbeeld voor een polyester variant te gaan. 

Uiterlijk

Natuurlijk wil het oog ook wat, zeker bij kinderen! Want laten we eerlijk wezen, een kind maakt het niet zoveel uit wat de werking van is, dat zoeken papa en mama wel uit. Maar ziet het er een beetje mooi uit? Dat is veel belangrijker! We kennen die uitspraken wel van kinderen. Gelukkig zijn er een hoop varianten op de markt met leuke patronen en figuurtjes op de dekens, zoals dino’s, bloemetjes enzovoort.

Garantie

Laatste belangrijke puntje om naar te kijken zijn de garantie voorwaarden. Zo zijn er verzwaringsdekens voor kinderen die mooi één of twee jaar garantie geven op de producten, maar zijn er ook dekens te vinden waar je geen garantie bij krijgt. Goed dus om naar te kijken. 

Ook zijn er aanbieders die proefslapen bij hun producten aanbieden. Zo kun je dus eerst een tijdje proberen of het helpt en of het bevalt en mocht het niet zo zijn dan kun je hem terug sturen. 

Kinder verzwaringsdeken kopen

Nu jij weet wat de beste opties zijn voor verschillende kinderen en we je een aantal tips hebben gegeven over waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken, is het tijd om een keuze te gaan maken. Ga bovenstaande punten na en koop het verzwaringsdeken dat het beste op de behoefte van jouw kind aansluit. Hieronder vind je nogmaals onze top 5 voor het gemak.

Calmzy Kids 2.3 KG

Beste koop verzwaringsdeken voor kinderen

Nevali® kinder verzwaringsdeken 3 kg

Beste verzwaringsdeken voor een kleuter

Ella® kinder deken 2,4 kg

Beste verzwaringsdeken voor een peuter

Simply Cosy Dino 2,5 kg

Mooiste verzwaringsdeken voor kinderen
Voeljegezond.nl
Logo