Beste verzwaringsdeken voor de zomer 2023

Laatst geupdate op januari 4, 2023 by Voeljegezond.nl

Heb je in de zomer vaak moeite om lekker te slapen? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen hebben moeite met de hitte, de dikheid van het deken en eventuele andere slaapproblemen. Om al deze problemen tegen te gaan, is de aanschaf van een zomer verzwaringsdeken aan te raden.

Wat de voordelen van een verzwaringsdeken voor de zomer zijn? En wat volgens ons de beste verzwaringsdekens voor in de zomer zijn? Daarvoor ben je in dit uitgebreide artikel aan het juiste adres. In dit artikel bespreken wij waarom de keuze voor een zomer verzwaringsdeken verstandig is. Daarnaast laten we je kennismaken met de vier beste zomer verzwaringsdekens van dit moment.

Beste verzwaringsdekens voor de zomer in één overzicht! – Onze top 4

Calmzy Bamboe verzwaringsdeken 7 KG - 150 x 200 cm

Beste koop verzwaringsdeken voor in de zomer!

Verzwaringsdeken 7kg - 150x200cm

Beste 4 seizoenen zwaartedeken!

Wat is een zomer verzwaringsdeken precies?

Een verzwaringsdeken voor de zomer beschikt over enkele kenmerken:

 • Het deken is niet al te dik óf heeft een hoog koelend vermogen. Dit zorgt er concreet voor dat je zomers lekker kunt slapen. Als je onder een zomer verzwaringsdeken ligt, hoef je niet bang te zijn dat je het te warm gaat krijgen. Dit deken is van nature niet al te dik en/of is in staat om de ontstane warmte goed af te voeren.
 • Het deken draagt bij aan je nachtrust. Dit komt door bovengenoemd punt, maar ook doordat het deken je beschermt tegen muggen. Als je onder een lekker verzwaringsdeken in de zomer ligt, hebben muggen niet zomaar toegang tot bijvoorbeeld je deken. Als je op een warme zomernacht besluit om zonder deken te slapen, is dat echter een compleet ander verhaal.

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken voor in de zomer?

Heb je enig idee hoeveel mensen last van slaapproblemen hebben? Uit onderzoek blijkt dat dit om een immens grote groep mensen gaat. Veel mensen ervaren slaapproblemen door bijvoorbeeld stress, angst of andere problemen in het leven.

Heb je daar zelf ook last van? Dan is het aan te raden om elke nacht onder een verzwaringsdeken te kruipen. Dit zware deken rust heerlijk op je lichaam, waardoor je een gevoel van geborgenheid ervaart. Je neemt hierdoor snel afscheid van stress en angstgevoelens.

Daarnaast hoef je het in de zomer dus nooit meer te warm te hebben. Je ligt onder een aangenaam deken, maar je hoeft niet bang te zijn voor eindeloze zweetpartijen. Hoe dat precies zit, hebben we je hieronder al in het kort uitgelegd. Hoe de beste zomer verzwaringsdeken daar exact voor zorgen, bespreken we graag verderop in deze review.

Verder is het een feit dat je met een verzwaringsdeken beter slaapt. Dit komt door bovengenoemde punten, maar ook door het feit dat het deken voor aanmaak van gelukstofjes in de hersenen zorgt. Deze gelukstofjes zorgen ervoor dat je afscheid neemt van negatieve dachten. Deze stofjes zorgen ervoor dat je met een gerust hart in bed ligt. En deze stofjes zorgen ervoor dat je je volledig kunt ontspannen.

Lukt het je om je volledig te ontspannen in je bed? Dan val je binnen een mum van tijd in slaap. Voordat je het doorhebt, sta je de volgende ochtend alweer op. Dankzij een goed verzwaringsdeken val je niet alleen snel in slaap, maar slaap je ook nog eens vaster. Je staat hierdoor elke ochtend energiek en fit op. En je stapt elke ochtend echt met je goede been uit je bed. Een verzwaringsdeken maakt je leven gewoonweg een heel stuk leuker.

Spreken deze voordelen van een zomer verzwaringsdeken je aan? Dan is het zaak om zo snel mogelijk op zoek naar het beste verzwaringsdekens voor in de zomer te gaan. Daar helpen wij je graag een handje bij. Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de 4 beste verzwaringsdekens voor in de zomer. Kies je voor één van onderstaande varianten? Dan geniet je ultiem van bovengenoemde voordelen.

Beste koop verzwaringsdeken voor in de zomer: Calmzy Bamboe verzwaringsdeken 7 KG

Heb je interesse om een verzwaringsdeken voor in de zomers te kopen? Dan is het aan te raden om voor een variant van bamboe(vezel) te kiezen. Puur naar dat materiaal kijkende zien wij dat het Calmzy Bamboe verzwaringsdeken de beste koop is. Als je het beste verzwaringsdeken voor in de zomer aan wilt schaffen, kom je bij dít deken uit.

Voor dit verzwaringsdeken heeft Calmzy twee materialen gebruikt. Men heeft van bamboe gebruik gemaakt, waardoor het deken eventueel vocht goed opneemt. Daarnaast biedt dit materiaal voor een hoog ademend- en koelend vermogen. Mede daardoor hoef je het onder dit deken nooit te warm te hebben.

Daarnaast heeft Calmzy gebruik gemaakt van katoen. Of beter gezegd: van biologisch katoen. Dit materiaal is niet alleen duurzaam, maar voelt ook nog eens heerlijk zacht aan. Als je dit deken over jezelf heen trekt, geniet je direct van een heerlijk zacht gevoel. En doordat dit een natuurlijk product is, hoef je ook niet bang te zijn voor eventuele allergieën.

Dit deken is 150 bij 200 centimeter groot. Door deze afmetingen is dit verzwaringsdeken ideaal voor 1 persoon, maar minder geschikt voor twee personen. Als je in je eentje onder dit deken plaatsneemt, kun je het deken in ieder geval heerlijk over je heen trekken. Het deken biedt een fijn gevoel van geborgenheid, waardoor je bijvoorbeeld geen last van stress en/of angst meer hebt.

Voor dit deken heeft Calmzy maar liefst 300 vakjes aangebracht. Elk vakje is met balletjes gevuld, waardoor het verzwaringsdeken een perfecte gewichtsverdeling biedt. Daarnaast is het handig dat dit deken van 12 lusjes voorzien is. Dankzij deze lusjes kun je dit deken makkelijk aan een hoes vastmaken.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je dit deken in meerdere varianten aan kunt schaffen. Wij raden in dit geval de variant van 7 kilogram aan, maar je kunt ook kiezen voor een variant van 6 kg, 8 kg of 9 kg. Ongeacht hoe zwaar je precies bent, is het heerlijk vertoeven onder één van deze dekens.

Waar je wel even rekening mee moet houden, is met het prijskaartje. Voor dit zomer verzwaringsdeken moet je een bedrag van 99,95 euro betalen. Dat is behoorlijk aan de prijs, maar je geniet hiermee dus wel van alle hierboven genoemde voordelen. 

Een ander punt van aandacht is de dikheid van dit deken. Het deken is door de combinatie van bamboe en katoen relatief dik, maar is mogelijk niet warm genoeg voor in de wintermaanden. In de warme wintermaanden kun je dit deken uiteraard prima combineren met je ‘normale’ dekbed.

Calmzy Bamboe verzwaringsdeken 7 KG - 150 x 200 cm

99,95
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste koop verzwaringsdeken voor in de zomer!

8.5Expert Score
Conclusie

Het Calmzy Bamboe verzwaringsdeken is volgens ons de beste koop verzwaringsdeken voor in de zomer. Dit deken is van de juiste materialen vervaardigd, is lekker groot (150 bij 200 cm), is in vier varianten te verkrijgen en heeft een uitmuntende samenstelling. Al deze facetten zorgen ervoor dat je met name zomers ultiem geniet van dit heerlijke verzwaringsdeken.

Voordelen
 • Van bamboe & katoen gemaakt
 • 150 bij 200 centimeter groot 
 • Perfecte gewichtsverdeling
 • In vier varianten te verkrijgen
 • 300 vakjes en 12 lusjes
 • Uitmuntende kwaliteit
Nadelen
 • Vrij duur
 • Minder geschikt voor in de koude maanden

Beste 4 seizoenen zwaartedeken: Dormiwise verzwaringsdeken 7kg

Heb je de bovenstaande review doorgenomen? Dan heb je kunnen lezen dat dat deken niet ideaal is voor in de wintermaanden. Ben jij echter op zoek naar een deken dat voor in zowel de winter- als in de zomermaanden ideaal is? Dan raden wij je van harte dit verzwaringsdeken van Dormiwise aan. Dit is het beste 4 seizoenen verzwaringsdeken.

Met dit deken geniet je het hele jaar door van de mogelijkheden/voordelen van een verzwaringsdeken. Dit is aan het deken zelf te danken, maar ook aan de meegeleverde dekenhoes. Je kunt deze dekenhoes naar eigen wens gebruiken, waarmee je het deken in ieder geval voor elk seizoen geschikt maakt. Dit betreft overigens een dekenhoes van bamboe!

Met dit deken geniet je sowieso van veel voordelen. Dit is onder meer te danken aan de gebruikte materialen, zoals katoen. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan, waardoor het onder dit deken super lekker ligt. Daarnaast is dit deken van 15 lagen voorzien, waardoor je van een perfecte gewichtsverdeling verzekerd bent. Dat draagt des te meer bij aan de vele voordelen van dit deken.

Het merk Dormiwise heeft bij dit deken voor afmetingen van 150 bij 200 centimeter gekozen. Dat is dezelfde keuze als Calmzy bij bovenstaand deken heeft gemaakt. Door deze keuze is dit deken geschikt voor 1 persoon, maar minder geschikt voor 2 personen. Gelukkig biedt Dormiwise dit deken ook nog in een tweepersoons variant aan.

Dit deken heeft een gewicht van 7 kilogram gekregen. Daardoor is het deken minder geschikt voor zwaardere mensen. Volgens Dormiwise is het deken geschikt voor mensen tussen de 60 en 85 kilogram. Mocht je zwaarder dan 85 kilogram zijn, is het dus beter om voor één van de andere dekens te kiezen.

De ervaringen met dit verzwaringsdeken zijn uiterst positief. Veel mensen roemen de kwaliteit van het deken, maar ook de meegeleverde bamboe dekenhoes. Juist dankzij die hoes is dit één van de weinige dekens die je het gehele jaar door kunt gebruiken.

Dit houdt in dat je het gehele jaar door van gezondheidsvoordelen geniet. De belangrijkste voordelen van dit deken zetten we graag in het kort op een rijtje:

 • Je geniet met dit deken van een diepere slaap. In dezelfde tijdsduur slaap je een stuk dieper, waardoor je nachtrust een stuk beter is. Dat je dieper slaapt, is onder meer te danken aan het kalmerende effect van dit deken.
 • Je valt sneller in slaap. Als je onder dit deken ligt, val je nog sneller in slaap. Dat komt ook door de kalmerende werking. Je spieren ontspannen zich hierdoor, je brein komt tot rust en je voorkomt hiermee piekeren.

Je geniet van een energieker leven. De twee bovenstaande voordelen zorgen gezamenlijk voor dit belangrijke voordeel.

Verzwaringsdeken 7kg - 150x200cm

119,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste 4 seizoenen zwaartedeken!

8Expert Score
Conclusie

Het Dormiwise verzwaringsdeken 7kg is volgens ons het beste 4 seizoenen zwaartedeken. Dankzij het deken van katoen én de dekenhoes van bamboe geniet je het hele jaar door van de gezondheidsvoordelen. Onder dit deken kom je heerlijk tot rust en geniet je van een ongekende zachtheid. Dat dit deken 150 bij 200 cm groot is, zorgt ervoor dat dit deken ideaal is voor 1 persoon.

Voordelen
 • Met luxe dekenhoes van bamboe
 • Voor elk seizoen van het jaar geschikt
 • 150 bij 200 centimeter groot
 • Bestaat uit 15 lagen
 • Veel positieve ervaringen
Nadelen
 • Alleen in een 7 kg variant
 • Te klein voor 2 personen

Beste 8 kg deken voor in de zomer: Litollo Verzwaringsdeken 8 kg

In dit artikel heb je met twee prima dekens voor in de zomers kennis kunnen maken. Deze beide dekens voldoen aan onze verwachtingen, maar zijn beide uitgevoerd met een gewicht van 7 kilogram. Dat betekent dat die dekens minder geschikt zijn voor zwaardere mensen. Weeg je zelf iets meer? Dan kies je het beste voor dit Litollo Verzwaringsdeken 8 kg.

Doordat dit deken 8 kilogram weegt, is het meer geschikt voor de iets zwaardere mensen. Als je tussen de 75 en 95 kilogram weegt, kun je prima gebruik maken van dit deken. Dit doe je perfect in de zomerperiode, aangezien dit deken over de ideale samenstelling beschikt.

Bij dit deken heeft het merk Litollo voor bamboe als materiaal gekozen. Dit materiaal is ideaal voor in de zomermaanden, aangezien dit de hitte goed afvoert. Ook heeft bamboe een hoog ademend vermogen, waardoor je het onder dit deken nooit té warm krijgt. Tevens is het fijn dat dit materiaal van nature al koel aanvoelt.

Wil je dit deken eventueel ook in de wintermaanden gebruiken? Dat is op zich mogelijk, maar je moet dan wel enige kou rekening houden. Het deken had van ons bijvoorbeeld iets dikker gemogen voor in de wintermaanden. Daarnaast is bamboevezel niet zozeer het meest ideaal materiaal voor in de koude wintermaanden.

Dit deken is 150 bij 200 centimeter groot. Dankzij deze afmetingen is het deken voor 1 persoon geschikt, maar niet voor 2 personen. Mocht je in je eentje onder dit deken kruipen, geniet je in ieder geval van talloze voordelen. Je komt heerlijk tot rust, je komt in een volledige ontspanning en je vergeet alles om je heen. Dit zorgt ervoor dat je snel in slaap valt.

Met dit Litollo verzwaringsdeken geniet je al met al van veel voordelen. Dit is ook te danken aan de kwaliteit van dit deken. Het deken is op de juiste manier gemaakt én op de juiste manier afgewerkt. Mede door de geweldige afwerking is dit een deken waar je jarenlang van gaat genieten.

Tijdens de lange levensduur moet je het deken af en toe wassen. Bij dit deken is dit jammer genoeg alleen met de hand nodig. Stop het deken vooral niet in de wasmachine, aangezien dit ten koste van het deken gaat. En mogelijk ook ten koste van je wasmachine. Daarnaast moet je bij dit deken met een vrij forse investering rekening houden. Het deken kost ongeveer 100 euro.

Wil je meer weten over de Litollo Verzwaringsdeken 8 kg? Bekijk dan onze Litollo Verzwaringsdeken 8 kg review!

Litollo Verzwaringsdeken 8 kg - Weighted Blanket - Duurzaam Bamboe Materiaal - Grijs - 150x200cm

61,99
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste 8 kg deken voor in de zomer

8Expert Score
Conclusie

Het Litollo Verzwaringsdeken 8 kg is het beste zomer verzwaringsdeken met een gewicht van 8 kilogram. Doordat dit deken net iets zwaarder is, is het deken meer geschikt voor de iets zwaardere mensen. Als je tussen de 75 en 95 kilogram weegt, geniet je met dit deken in ieder geval van heel veel voordelen. De kwaliteit is ook nog subliem, waardoor de levensduur lekker lang is!

Voordelen
 • Van bamboevezels
 • 8 kilogram = voor veel mensen geschikt
 • 150 bij 200 centimeter groot
 • Top kwaliteit
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Niet in de wasmachine te wassen

Beste voordelige keuze: Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken

Ben je op zoek naar een geschikt zomer verzwaringsdeken? Zie je het alleen niet zitten om hier bijvoorbeeld 100 euro aan uit te geven? Dan raden wij je van harte het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken aan. Met dit deken geniet je van veel gemakken, terwijl je hier een zacht prijsje voor hoeft te betalen. Net zo zacht als dit deken zelf.

Voor dit deken betaal je slechts 59,99 euro. Hij is hiermee significant goedkoper dan de andere dekens uit deze top 4. Dat is opvallend, aangezien je met dit deken van bijna net zoveel voordelen geniet. Ook dit deken is wat ons betreft ideaal voor in de zomerperiode.

Dat is vooral aan het gebruikte materiaal te danken; bamboevezel. Dit materiaal brengt een hoog ademend en koelend vermogen met zich mee. Daarnaast voelt bamboevezel zelf heerlijk koel aan, waardoor je zelfs in de zomerperiode onder een koel deken stapt.

Sla je dit deken in de zomermaanden om je heen? Dan geniet je van oprecht veel voordelen. Je komt heerlijk tot rust, je hersenen maken gelukstofjes aan en je hoeft niet langer te piekeren. Dit betekent dat je snel in slaapt valt, dieper slaapt en daarmee energieker opstaat. Met dit deken kun je oprecht je hele leven doen veranderen.

Daarbij is het ook handig dat dit deken lekker groot is. Met afmetingen van 152 bij 203 centimeter is het één van de grotere dekens voor 1 persoon. Dit houdt in dat je het deken heerlijk om je heen kunt slaan en dat je je heerlijk in dit deken kunt rollen. Daarmee geniet je nog meer van bovengenoemde voordelen.

Dit deken heeft een gewicht van 7 kilogram, net zoals veel van bovenstaande varianten. Dit houdt in dat het deken niet voor iedereen geschikt. Weeg je bijvoorbeeld meer dan 80 á 85 kilogram? Dan is het beter om voor een deken van 8 kg of zelfs 9 kg te kiezen. Ben je voor je kind op zoek naar een verzwaringsdeken? Dan kun je wel prima voor dit deken kiezen.

Dit deken is dus goedkoop, doet zijn werk goed en levert tal van voordelen op. Je zou dan bijna denken dat de kwaliteit minder zou zijn. Daar is – wat ons betreft – niks van waar. Dit deken is van het juiste materiaal vervaardigd en is keurig afgewerkt. En zoals je op de foto kunt zien, bestaat dit deken uit meerdere vakjes. Al deze vakjes zorgen gezamenlijk voor een ideale gewichtsverdeling. Dát is precies wat je wilt.

Daarnaast is het handig dat je dit deken in twee kleuren aan kunt schaffen. Je kunt kiezen voor deze grijze variant, maar hij is ook in een crèmekleurige variant te verkrijgen. Bij beide varianten geniet je in ieder geval van de scherpe prijs.

Bijkomend voordeel: dit deken kan op heel veel positieve beoordelingen rekenen. Bijna 100 mensen hebben op Bol.com al een review over dit deken achtergelaten. En van deze reviews is de gemiddelde score een 4,6. Dat geeft duidelijk aan dat dit deken bij veel mensen in de smaak valt!

Wil je meer weten over de Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken? Bekijk dan onze Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken review!

Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken - Koel en Ademend materiaal - 152 x 203 cm - 7 KG - Weighted Blanket -...

39,99
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste voordelige keuze!

7.5Expert Score
Conclusie

Het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken is volgens onze test het beste goedkope verzwaringsdeken voor in de zomer. Dit deken is van bamboevezels vervaardigd, waardoor je van een heerlijk koelend vermogen geniet. Daarbij is het ook ideaal dat dit deken heerlijk zacht aanvoelt en tal van gezondheidsvoordelen aanbiedt. Al met al een prima en betaalbaar verzwaringsdeken voor in de zomer!

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Van bamboevezels
 • 152 bij 203 cm groot
 • In twee kleuren te verkrijgen
 • Biedt de ideale gewichtsverdeling
Nadelen
 • Niet voor iedereen geschikt (7 kg)

Hoe kies je het beste verzwaringsdeken voor in de zomer uit?

Zie je de aanschaf van een verzwaringsdeken voor in de zomer al helemaal zitten? Dan is het aan te raden om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.

Een terechte vraag hierbij is wel wat nou voor jou de beste koop is. Om dat te achterhalen, zou je goed op onderstaande punten moeten letten.

Materiaal

Het belangrijkste aandachtspunt is het materiaal. Als je een verzwaringsdeken voor in de zomer wilt kopen, moet dit deken van bamboe(vezels) gemaakt zijn. Dit materiaal brengt tal van voordelen met zich mee:

 • Het deken heeft een hoog koelend en ademend vermogen. Zelfs in een warme zomernacht zweet je hierdoor niet onder dit deken.
 • Het deken voelt heerlijk koel aan. Dat betekent dat je zelfs in de warme zomermaanden in een lekker koel bed stapt.
 • Het deken voelt lekker zacht aan. Met name als je voor een combinatie van bamboe en katoen gaat, geniet je van een heerlijk zacht deken.

Afmetingen & gewicht

Je moet bij elk verzwaringsdeken goed naar de afmetingen kijken. Wil je het deken alleen gebruiken? Dan heb je een deken van ongeveer 150 bij 200 centimeter groot. Mocht je een 2 persoons verzwaringsdeken willen gebruiken, moet dit deken zo’n 200 bij 200 centimeter groot zijn.

Tevens is het heel belangrijk om goed naar het gewicht te kijken. Dit gewicht moet je af zien te stemmen op je eigen lichaamsgewicht. Weeg je zelf ongeveer 80 kilogram? Dan is een deken van 8 kilogram de beste optie voor je. Het advies is om altijd 10% van je eigen lichaamsgewicht aan te houden.

Samenstelling van het deken

Let niet alleen op de afmetingen en het gewicht, maar kijk naar de totale samenstelling. Dit houdt onder meer in dat je goed naar de vakjes moet kijken. Over hoeveel vakjes beschikt het deken? Des te meer vakjes, des te beter de gewichtsverdeling is.

Daarnaast moet je goed naar het aantal lagen kijken. Als een verzwaringsdeken over veel lagen beschikt, betekent dit dat het koelend vermogen vaak nog beter is. En dit betekent ook dat het deken nog beter een gevoel van geborgenheid met zich mee brengt.

Ervaringen van andere kopers

Waar wij veel waarde aan hechten, is de ervaringen van andere kopers. Op het moment dat een deken door kopers slecht beoordeeld wordt, is dat voor jou een duidelijk signaal. Een duidelijk signaal dat je beter naar een ander zomer verzwaringsdeken uit kunt kijken. 

Merk & kwaliteit

Wij raden je ook aan om goed naar het merk van het deken te kijken. Het merk is namelijk veelal bepalend voor de kwaliteit van het deken. Om de kwaliteit van een verzwaringsdeken voor in de zomer te bepalen, kun je op meerdere punten letten:

 • Het materiaal en de afwerking van het deken
 • De manier waarop het deken g gestikt is
 • De ervaringen van andere kopers

Prijskaartje

Uiteraard is het ook aan te raden om even goed naar het prijskaartje te kijken. Met name bij een zomer verzwaringsdeken is dit volgens ons belangrijk, aangezien de prijzen hiervan flink uiteenlopen. Bepaal daarom goed hoeveel geld je uit wilt geven. En ga vervolgens voor één van de kwaliteitsdekens.

Voeljegezond.nl
Logo