Verzwaringsdekens van 220×240 cm in 2024

Laatst geupdate op juli 25, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een verzwaringsdeken met de afmetingen 220×240 cm? Dan kunnen we je wel helpen met een deken van dit formaat, maar is het wel goed om te weten dat er van deze afmeting maar weinig op de markt zijn. Dit heeft ook een reden, maar daar zullen we straks verder op ingaan. 

We hebben in ieder geval twee dekens kunnen vinden die deze afmetingen hebben. We zullen van deze twee verzwaarde dekens de voor en nadelen voor je op een rijtje zetten en bespreken wat de dekens hebben te bieden. 

Alleen geschikt voor hele grote bedden

Zoals we al zeiden is het belangrijk om te weten dat een verzwaringsdeken met dit formaat bijna nooit geschikt is voor jouw bed en dat heeft een reden. Een verzwaringsdeken moet namelijk niet teveel over het bed hangen. Want doordat die zo zwaar is zal die extra gaan trekken als die over het bed heen hangt. 

Hierdoor gaan die trekken en voelt het deken dus nog zwaarder aan of glijd die gemakkelijk van je bed af. Dat is niet wenselijk en daarom zul je goed moeten kijken naar de afmetingen van jouw bed. Nu wil jij vast weten hoe groot het bed moet zijn om verzwaringsdekens van dit formaat nodig te hebben. 

Dat zullen we je eens vertellen. Als vuistregel kun je gebruiken dat het formaat van jouw matras + 20-30 cm wel de maximale afmeting is van het verzwaringsdeken dat geschikt is voor jouw bed. Komt er dus op neer dat als je een bed hebt van 200 x 240 cm dat de verzwaringsdekens van 220×240 geschikt zijn. 

Mocht je echter een kleiner bed hebben dan kun je voor een kleiner formaat gaan. Zo zijn er ook verzwaringsdekens van 200 x 240 cm, 200 x 200 cm en nog veel meer andere formaten. Kijk dus goed naar het formaat van jouw bed en maak op basis van deze afmetingen jouw keuze. 

Verzwaringsdekens van 220×240 cm in één overzicht

Verzwaringsdeken van 16 kg van 220×240 cm – Slaapster verzwaringsdeken 16 kg

De eerste verzwaringsdeken van 220 x 240 cm die we hebben kunnen vinden is het deken van Slaapster met een gewicht van 16 kg. Het is met zijn gewicht een aardig zwaar verzwaringsdeken. Nu is er ook een groot oppervlak waarover het gewicht wordt verdeeld en hoeft dat dus niet gek te zijn. 

Deze verzwaringsdeken is niet geschikt voor in de wasmachine en zul je dus met de hand moeten wassen. Door zijn formaat is het ook zeker een tweepersoons verzwaringsdeken en is voornamelijk geschikt voor volwassenen. 

Je krijgt 2 jaar garantie bij jouw aankoop en de deken is gemaakt van een combinatie van katoen en polyester. Het katoen is 100% natuurlijk en hoogwaardig. Je weet dus dat je kwaliteit koopt met dit deken. Verder vulling bestaat uit korreltjes die niet giftig zijn. Ook heeft die twee extra bescherming waardoor je (letterlijk en figuurlijk) kunt slapen met een gerust gevoel. 

Dit Slaapster verzwaringsdeken is ademend en geschikt voor alle seizoenen. Zo kun je altijd gebruik maken van dit deken en zorgen dat je profijt hebt van de gezondheids voordelen ervan. Dit deken is geschikt voor mensen van ongeveer 80 kg, ervan uitgaande dat je met zijn tweeën onder de deken slaapt. 

Slaapster verzwaringsdeken 220 x 240 cm - 16 kg

199,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 8:17 am

Van 16 kg

8Expert Score
Conclusie

De Slaapster verzwaringsdeken is mooi geprijsd en heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt als je een gigantisch bed hebt. De katoenen buitenkant die zorgt ervoor dat het fijn aanvoelt als je eronder ligt. Ook is de twee jaar garantie een mooie bijkomstigheid.

Voordelen
 • 2 jaar garantie
 • 16 kg zwaar
 • 100% natuurlijk katoen
 • Hypo-allergeen
Nadelen
 • Je moet hem met de hand wassen
 • Speciale (niet normale) afmeting

Verzwaringsdeken van 14 kg van 220×240 cm – SensoLife verzwaringsdeken 14 kg

Dan hebben we nog de SensoLife verzwaringsdeken van 14 kg met deze afmetingen. Dit deken is wel wat duurder dan de vorige, maar oogt wel zeer kwalitatief op het eerste gezicht. Deze is dan ook gemaakt van 100% katoen en je kunt hem ook wassen in de wasmachine op maximaal 30°C. De hoes tenminste die je met lussen eenvoudig kan verbinden aan het verzwarings gedeelte. 

Mocht je graag spullen willen kopen vanuit europa, dan ben je bij dit deken ook aan het juiste adres, hij is namelijk geproduceerd in Europa! Spullen uit de buurt dus. Ook is de SensoLife verzwaringsdeken ademend waardoor die ook zeker geschikt is voor zwetende mensen. 

Het deken is 14 kg wat dus neerkomt op het feit dat deze geschikt is voor mensen tussen de rond de 70 kg, ervan uitgaande dat je met zijn tweeën onder de deken slaapt. De vulling bestaat uit glasparels die ervoor zorgen dat het gewicht netjes wordt verdeeld. 

SensoLife Verzwaringsdeken 220 x 240 cm - 14 kg

249,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 8:17 am

Van 14 kg

8.5Expert Score
Conclusie

Ook dit is dus een verzwaringsdeken voor zeer grote bedden. Het is een deken die ietsje lichter is dan de vorige, maar wel is gemaakt van 100% katoen. Hierdoor is de lekker zacht als je eronder ligt en kun je heerlijk slapen.

Voordelen
 • 100% Katoen
 • 1 jaar garantie
 • Hoes is wasbaar
 • Goede gewichtsverdeling
Nadelen
 • Kan niet in de droger
 • Speciale (niet normale) afmeting

Koopgids

Nu hebben we in ons andere (uitgebreide) artikel al uitvoerig gekeken naar waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaringsdekens, maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een verzwaringsdeken van 220×240 cm? We hebben hieronder een tweetal punten onder elkaar gezet zodat je goed voorbereid een keuze maakt. 

Gewicht van het verzwaringsdeken

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om naar het gewicht van de deken te kijken. Hierbij kun je de vuistregel gebruiken dat het tussen de 10-25% van je lichaamsgewicht mag zijn. Hierbij is de 10% de meest ideale situatie. Nu is het echter zo dat verzwaringsdeken van dit formaat nogal groot zijn en voor twee personen zijn. Hierdoor zal je het deken dus ongeveer 10% moeten zijn van jullie gecombineerde gewicht. 

Formaat

Zoals we al hebben benoemd is deze afmeting nogal een uitzonderlijke maat. Hierdoor is die maar voor weinig bedden geschikt. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat het voor jouw bed geschikt is en daarom zal je goed jouw matras even moeten meten om hierachter te komen. Zo voorkom je dat de deken over de rand hangt en van bed zal glijden of daardoor nog zwaarder aanvoelt als die op je ligt. 

Voor een verzwaringsdeken van 220 x 240 cm zal je een matras moeten hebben van minimaal 200 x 240 cm. Kijk dus goed naar het formaat van jouw matras en bepaal of dit binnen de marge valt. 

Verzwaringsdeken van 220×240 kopen

Nu is het tijd om een keuze te gaan maken voor jouw bed. Is deze afmeting geschikt voor jouw bed bekijk dan hieronder nogmaals de verzwaringsdekens van dit formaat die we hebben kunnen vinden.

Voeljegezond.nl
Logo