Verzwaringsdeken van 140 x 200 cm in 2023

Laatst geupdate op april 11, 2022 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een verzwaringsdeken van 140 x 200 cm? Eentje waar je lekker onder kunt gaan liggen om te genieten van de gezondheidsvoordelen van dit deken? We zullen in dit artikel je helemaal meenemen door onze top 4 en de daarbij horende voor- en nadelen. Daarnaast zullen we je nog een kleine koopgids meegeven zodat je weet waar je aan begint als je een verzwaringsdeken van dit formaat koopt. 

Beste verzwaringsdeken van 140 x 200 cm in één overzicht – Onze top 4

Simply Cosey Verzwaringsdeken 6 kg

Beste koop verzwaringsdeken 140 x 200 cm

Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 kg

Beste keuze 7 kg van fit formaat

Otazy Verzwaringsdeken 8 Kg

Beste keuze 8 kg 140 x 200 cm

Beste koop verzwaringsdeken 140 x 200 cm – Simply Cosey Verzwaringsdeken 6 kg

Deze zachte, grote luxe deken is afkomstig van de fabrikant Simply Cosey. De combinatie van de deken van stevig katoen en de blauw kleurige hoes is niet alleen comfortabel, maar ook erg praktisch. De hoes kan gemakkelijk worden verwijderd en in de wasmachine worden gestopt. De deken blijft zo nieuw mogelijk omdat hij niet zo vaak gewassen wordt. 

Omdat je de hoes in de droger kunt stoppen, droogt hij gemakkelijk en snel en ben je hier dus weinig tijd aan kwijt. Het gewicht van 6 kg heeft een troostende werking en zorgt voor een goede nachtrust. Deze verzwaringsdeken heeft dubbele ruitstiksels om de kralen gelijkmatig over de deken verdeeld te houden. Hierdoor blijft de vulling goed op zijn plaats, zodat je er zonder problemen op kunt liggen. 

Omdat deze deken geen glaskralen bevat, zijn er geen scherpe hoeken die de huid of kleding kunnen irriteren. Dankzij het formaat van 140 cm bij 200 cm is deze verzwaringsdeken geschikt voor bijna iedereen die in zijn eentje slaapt. Je krijgt een heerlijk zacht gevoel waar je heerlijk onder kunt ontspannen.

Simply Cosey Verzwaringsdeken 6 kg

109,95
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Beste koop verzwaringsdeken 140 x 200 cm

8.5Expert Score
Conclusie

Het verzwaringsdeken van 140 x 200 cm van Simpley Cosey is mooi geprijsd en heeft alles in zich om jou heerlijk te laten slapen. Het is gemakkelijk schoon te houden en heeft een mooie uitstraling. kortom, een zeer goed beste koop.

Voordelen
 • Dubbel stiksel
 • 100% katoen
 • Stille vulling
 • Inclusief wasbare hoes
 • 1 jaar garantie
Nadelen
 • Deken zelf zal met de hand gewassen moeten worden

Beste keuze 7 kg van fit formaat – Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG

Dan gaan we verder met het beste verzwaringsdeken van 140 x 200 cm met een gewicht van 7 kg. Dat is de 7 kg Slaapcity variant. Dit deken is uniek omdat je er geen dekbedovertrek voor nodig hebt. Hij is namelijk al zacht van zichzelf. Hij is dus kant en klaar voor gebruik gelijk. 

Het deken bestaat uit 7 lagen en is erop gericht heerlijk comfort te bieden. De buitenste laag is gemaakt van polyester en is gevoerd met ook een polyester vulling. Nu houdt deze vulling niet echt warmte vast, maar zal deze wel langzaam de warmte van je lichaam gaan aanhouden. Een ideaal verzwaringsdeken dus voor in de zomer. 

Ook heeft het Slaapcity verzwaringsdeken een 3 jarige garantie periode, wat dit een van de langere periodes maakt als het om verzwaringsdekens gaat. Verder is de stof gemaakt van katoen waardoor die lekker zacht aanvoelt. Hij is 7 kg zwaar dus geschikt voor mensen rond de 70 kg. 

Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 kg

39,95
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Beste keuze 7 kg van fit formaat

8Expert Score
Conclusie

Met het Slaapcity verzwaringsdeken van 7 kg haal je echt een kwaliteitsdeken in huis waar je heerlijk onder kunt slapen. Je hoeft niet te klooien met een dekbedovertrek, maar zal hem hierdoor wel met de hand moeten wassen. Het is een ademende verzwaringsdeken die zich aan de lichaamswarmte aanpast en 3 jaar garantie heeft.

Voordelen
 • 3 jaar garantie!
 • Past aan aan lichaamswarmte
 • Geen dekbedovertrek nodig
 • Ademend
 • Zeer nette prijs
Nadelen
 • Kan niet in de wasmachine
 • Niet geschikt voor de droger

Beste keuze 8 kg 140 x 200 cm – Otazy Verzwaringsdeken 8 Kg

Als je op zoek bent naar een verzwaringsdeken van 8 kg met het formaat 140 x 200 cm. Dan kun je het beste voor de Otazy 8 kg verzwaringsdeken gaan. Ook dit verzwaarde deken bestaat uit 7 lagen. hiervan zijn er 4 polyester lagen, 2 stoffen lagen gemaakt van katoen en een laag met daarin de glasparels die zorgen dat het deken verzwaard is. 

Bij veel verzwaringsdekens zal je een apart dekbedovertrek moeten hebben aangezien de dekens wat dikker zijn dan de normale. Echter kun je dit verzwaringsdeken gewoon in je eigen dekbedovertrek doen. Hij wordt geleverd met reistas en slaapmasker als extraatje en is reukvrij. 

je kunt kiezen uit twee kleuren en deze verzwaringsdekens hebben dezelfde maatvoering als alle dekbedden in Europa. Je zal dus niet in de problemen komen met of het wel een goede maat is of niet en of die wel in je overtrek past. Doordat die 8 kg is is die geschikt voor mensen van rond de 80 kg. 

Otazy Verzwaringsdeken 8 Kg

84,99
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Beste keuze 8 kg 140 x 200 cm

8.5Expert Score
Conclusie

Een net verzwaringsdeken dus voor een prima prijs. Ook omdat je er een reistas en slaapmasker gratis bij krijgt. Je kunt hem echter niet in de wasmachine en droger doen dus zal hem schoon moeten houden.

Voordelen
 • Inclusief slaapmasker
 • Hoogwaardig organisch katoen
 • Past in eigen bedovertrek
 • Bestaat uit 7 lagen
 • Prima prijs
Nadelen
 • Niet wasbaar
 • Niet geschikt voor de droger

Beste keuze 9 kg – Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg

Ben jij nou rond de 90 kg en wil jij een verzwaringsdeken van 140 x 200 cm, dan is het Nevali verzwaringsdeken van 9 kg een goede keuze. Dit deken is zeer goedkoop als je naar het gewicht van het deken kijkt. Het Nevali verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en is dubel gestikt. 

Het is een extra dun verzwaringsdeken aangezien het is gevuld met glazen parels. Hierdoor nemen de parels minder ruimte in beslag en is het deken daarom dunner. Een mooie bijkomstigheid is ook dat deze vulling de warmte goed kan geleiden. 

De buitenlaag is gemaakt van katoen waardoor die enigszins fijn aanvoelt. Je krijgt 2 jaar garantie bij dit deken en kunt hem wassen t/m 30°C, maar kan niet in de droger. Het mooie is wel dat ook dit verzwaringsdeken gebruikt kan worden met jouw eigen dekbedovertrek. Dit komt omdat die dus wat dunner is. 

Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg

59,90
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Beste keuze 9 kg

8Expert Score
Conclusie

Als je dus op zoek bent naar een betaalbare oplossing en dit gewicht is toepasselijk voor jou dan is het Nevali verzwaringsdeken van 9 kg een zeer goede optie voor jou! Je kunt gewoon je eigen dekbedovertrek gebruiken en kunt hem zelfs wassen in de wasmachine tot 30 graden.

Voordelen
 • Eigen dekbedovertrek gebruiken
 • Gevuld met glazen parels
 • Dun deken
 • Betaalbaar
 • 2 jaar garantie
Nadelen
 • Kan niet in de droger

Koopgids – tips waarop je moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken van 140 x 200 cm

Nu zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken van dit formaat. Sowieso met alle algemene punten die we in ons algemene artikel bespreken. Maar er zijn twee dingen wat het belangrijkste is om te weten bij de aankoop van een verzwaringsdeken van 140 x 200 cm. Namelijk het gewicht van de deken, dat die is geschikt voor 1 persoon en dat je goed kijkt naar het formaat van jouw bed. 

Gewicht van het deken

Hoewel we het in onze andere artikelen over verzwaringsdekens ook altijd benoemen, zou het kunnen dat je voor het eerst op onze website bent en dit nog niet weet, maar het gewicht van het verzwaringsdeken moet wel bij jouw lichaamsgewicht passen. 

Om dit gewicht te bepalen kun je de vuistregel gebruiken dat het verzwaringsdeken rond de 10% van je lichaamsgewicht zal zijn voor de beste werking ervan. 

Voor 1 persoon geschikt

140 x 200 cm is geschikt voor 1 persoon. Met deze afmeting kunt u de deken gemakkelijk alleen opleggen. Naast het feit dat dit een maat is waarbij het deke bij de meeste bedden niet teveel over de rand zal hanger is het ook een mooi formaat voor één persoon omdat die dan het gewicht van het deken ideaal verdeeld over het de gehele oppervlakte. 

Om ervoor te zorgen dat het verzwaarde deken niet teveel over je bed hangt en ervoor zorgt dat die extra zwaar aanvoelt is het goed om te weten dat het deken niet meer dan 20 cm over het bed mag hangen. Komt er dus op neer dat bij een verzwaringsdeken van 140 x 200 cm geschikt is voor een bed van minimaal 120 x 200 cm. Kijk dus even goed naar jouw bed om te kijken of die binnen deze marge valt. 

Verzwaringsdeken van 140 x 200 cm kopen

Dan is het nu tijd om een keuze te gaan maken. We hopen dat je wat hebt gehad aan onze top 4 en daarnaast de punten die je moet weten voor een goede aanschaf. Nogmaals, de overige kooptips vind je in ons algemene artikel over de beste verzwaringsdekens

Simply Cosey Verzwaringsdeken 6 kg

Beste koop verzwaringsdeken 140 x 200 cm

Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 kg

Beste keuze 7 kg van fit formaat

Otazy Verzwaringsdeken 8 Kg

Beste keuze 8 kg 140 x 200 cm
Voeljegezond.nl
Logo