Beste tandsteen verwijderaar van 2024

Laatst geupdate op februari 11, 2022 by Voeljegezond.nl

Hoe grondig je ook je tanden poetst, helaas is het vaak niet onvermijdbaar om last te krijgen van tandsteen. Het ontstaat wanneer tandplak meer dan 48 uur blijft zitten, wat vooral vaak te merken is in hoekjes en bij spalkjes. Een bezoekje aan de tandarts of mondhygiëniste biedt uitkomst, maar dat niet alleen, want tegenwoordig kun je ook gewoon thuis eenvoudig tandsteen verwijderen. Met een tandsteen verwijderaar!

Wat is de beste tandsteen verwijderaar? We benoemen de voordelen, nadelen en specificaties van een aantal topmodellen, die ook nog eens aantrekkelijk geprijsd zijn. Wil jij bezoekjes aan de tandarts uitsparen? Lees dan nu onze koopgids en draag je (tand)steentje bij aan een gezonder gebit zonder veel geld kwijt te zijn.

Beste tandsteen verwijderaars in 1 overzicht – Onze top 4!

ExCorn tandsteen verwijderaar

Beste tandsteen verwijderaar set

Newide Tandsteen verwijderaar set

Beste handmatige tandsteen verwijderaar

Beste koop tandsteen verwijderaar: iSmile ISM-2199 Tandsteen verwijderaar

De iSmile elektrische tandsteen verwijderaar zorgt voor een perfecte smile en is volgens ons dan ook de beste koop. Hij wordt geleverd als complete set inclusief diverse accessoires, waaronder een mondspiegel, sikkel scaler, tandartshaakje en pincet, waarmee dat gezonde gebit binnen handbereik komt. Ook ontvang je een handig opbergetui.

Hij ligt comfortabel in de hand en je schakelt eenvoudig tussen de modi soft, normal en clean. Het opladen via de meegeleverde USB neemt circa 2 uur in beslag en via de batterij indicator krijg je inzicht in wanneer je moet opladen. Hij is waterdicht.

De supersonische triltechniek (10.000 bewegingen per minuut) is hetzelfde als de apparatuur waarvan de tandarts gebruik maakt, dus je kunt uitgaan van een professionele behandeling, maar dat bij jou thuis!

iSmile® ISM-2199 Tandsteen verwijderaar

34,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 3:23 am

Beste koop tandsteen verwijderaar

8.5Expert Score
Conclusie

Gebruikers zijn erg tevreden over deze set met tandsteen verwijderaar, hij wordt zelfs thuis door gepensioneerde tandartsen gebruikt. En dat is niet voor niets, want hij werkt super krachtig en zorgt voor een stralend gebit. Het is handig dat de accessoires in een opbergetui zitten, zodat je niet los alles hoeft te bewaren. Met deze beste koop kun jij heel wat tandartskosten besparen!

Voordelen
 • 3 standen
 • Waterdicht
 • Batterij indicator
 • Inclusief tandartsset én opbergetui
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Geen snelladen functie

Beste tandsteen verwijderaar met 5 snelheden: LeGoodie Tandsteen Verwijderaar

Deze elektrische tandsteen verwijderaar heeft maar liefst 5 snelheden, zodat je de behandeling perfect aanpast op de hardnekkigheid van het tandsteen. Op zijn max maakt hij maar liefst 31.000 trillingen per minuut. Dat zorgt niet alleen voor het verwijderen van tandplak, maar ook voor een betere adem.

Daarnaast is hij volledig pijnloos en veilig in gebruik, dit op een professionele manier. De LeGoodie Tandsteen Verwijderaar ligt fijn in de hand en is geschikt voor mensen met gevoelige tanden. Hij is volledig pijnloos en veilig in gebruik, dit op een professionele manier. Ook is hij waterdicht.

Je laadt hem op via de meegeleverde USB-kabel. Na 4 uur opladen kan hij er maar liefst 30 uur tegenaan. De resttijd houd je in de gaten via de batterij indicator. Naast 2 opzetstukken voor tandsteen verwijderen ontvang je ook 3x een tandenborstel opzetstuk, alsook een handig mondspiegeltje. Een complete aankoop voor een topprijs!

8Expert Score
Conclusie

Stel deze LeGoodie elektrische tandsteen verwijderaar in op soft, comfort, standard, strong of superstrong en verwijder tot 99% van al het tandsteen. Hij doet wat hij moet doen, je ontvangt een complete set inclusief mondspiegel en tandenborstel opzetstukken en hij gaat na opladen lekker lang mee. Behalve dat er voor de tandenborstel an sich uitgebreidere alternatieven zijn (met poetsdruksensor) hebben we er eigenlijk niets op aan te merken. Voor het weghalen van tandsteen is hij ideaal!

Voordelen
 • 5 snelheden
 • Waterdicht
 • Gaat 30u mee na USB laden
 • 2x opzetstukken voor tandsteen
 • 3x tandenborstel opzetstuk en mondspiegel
Nadelen
 • Geen poetsdruksensor voor tandenborstel
 • Geen opbergetui

Beste tandsteen verwijderaar set: ExCorn tandsteen verwijderaar

Als beste tandsteen verwijderaar set kiezen we de het pakket van ExCorn. Naast de handige tandplak verwijdering accessoires krijg je er zelfs een complete tandartsset bij. Daarmee kun je zelfs je tanden polijsten en je tong schrapen.

Je stelt hem in op 3 modi, namelijk soft, normal en clean. Hij is waterbestendig dus je kunt hem veilig in de badkamer gebruiken. Is hij leeg? In 4 uur opladen via de meegeleverde USB-oplaadkabel kan hij weer zo’n 150 minuten aan de slag. 

Word jij de tandarts in huis? Hij ligt fijn in de hand en biedt goed gebruikersgemak. En met de extra haakjes kun je ook nog eens eenvoudig viezigheid tussen de tandgroeven verwijderen. Prik niet te hard uiteraard, om bloedend tandvlees te voorkomen. Lees de handleiding en ga voor een stralend gebit!

ExCorn tandsteen verwijderaar

19,99
Laatste update was op: februari 26, 2024 3:23 am

Beste tandsteen verwijderaar set

8Expert Score
Conclusie

Als het thuis reinigen van het gebit voor jou prioriteit heeft dan maak je met de ExCorn tandartsset een uitstekende keuze. Naast de tandsteen verwijderaar, die je in kunt stellen op 3 modi, ontvang je ook een tongschraper, polijster, mondspiegel, haakjes en pincet. Zo houd je je tanden en tandvlees in uitstekende conditie. Door de slimme vormgeving kun je overal goed bij, handig!

Voordelen
 • 3 standen
 • Compleet tandartssetje met accessoires
 • 4 uur laden = 150 minuten gebruik
 • Waterproof
 • Aantrekkelijke prijs
Nadelen
 • Geen batterij indicator
 • Geen opbergetui

Beste handmatige tandsteen verwijderaar: Newide Tandsteen Verwijderaar Set

Ben je geen fan van elektrische apparaten? Wellicht dat deze Newide beste tandsteen verwijderaar set een goede keuze voor je is. Je gebruikt de accessoires namelijk handmatig. Bij je complete aankoop ontvang je een tandheelkundige schraper, precisie schraper, tandarts pincet, tandvlees instrument, mondspiegel en een luxe opberg etui.

Het is een fijne aanvulling op het standaard tanden poetsen en flossen, omdat je immers niet alle plekjes daarmee optimaal kunt bereiken. De aanslag in de tandranden kun je nu eenvoudiger weghalen, zodat de kans op tandsteen vermindert. Dat kan zelfs onder de douche.

De accessoires hebben goede grip en zijn gemaakt van hoogwaardig RVS, zodat ze duurzaam zijn en lang meegaan. Dit maakt ze tevens gemakkelijk te reinigingen, want hygiëne is natuurlijk belangrijk wanneer je iets in de mond gebruikt. De set kan zelfs in de vaatwasser. Het advies is om te reinigen met wat alcohol vóór gebruik.

Newide Tandsteen verwijderaar set

14,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 3:23 am

Beste handmatige tandsteen verwijderaar

7Expert Score
Conclusie

Voor handmatige gebitsreiniging is deze Newide set een goede keuze. Houd er wel rekening mee dat de elektrische modellen in deze top 4 beste tandsteen verwijderaars relatief gezien wat effectiever zijn, maar als dat elektrisch werken niets voor jou is dan kun je met deze set prima vooruit. Een goede aanvulling op de dagelijkse gebitsreiniging, waarmee je net wat stappen meer zet dan met standaard tanden poetsen. En dat ook nog eens voor een heel laag aankoopbedrag.

Voordelen
 • Complete set met opbergetui
 • Vaatwasserbestendig (RVS)
 • Goede grip op accessoires
 • Aantrekkelijke prijs
Nadelen
 • Elektrisch reinigt beter dan handmatig

Tips voor het kopen van een tandsteen verwijderaar

Hierboven ontdekte je onze top 4 beste tandsteen verwijderaars en we hopen dat je een model hebt gevonden dat goed bij je past. Wil je graag nog wat meer tips over het vergelijken van tandsteen verwijderaars? Weten waarom het zo belangrijk is? Dan kun je terecht in deze aanvullende koopgids. 

Hoe ontstaat tandsteen?

De hele dag krijgt onze mond en ons gebit te maken met voedingsstoffen, eiwitten uit speeksel en ook bacteriën. Wanneer dit middels een dunne laag gaat kleven op de tanden en kiezen dan wordt dit tandplak genoemd. In principe is dit niet schadelijk, maar wel als je het niet grondig verwijdert. In circa 48 uur verkalkt tandplak namelijk tot tandsteen. 

Het belang van tandsteen verwijderen

Bij een bezoekje aan de tandarts of mondhygiëniste wordt tandsteen meestal verwijderd. De een heeft er sneller last van dan de ander, maar totaal onvermijdelijk is het bij vrijwel niemand. Het nadeel van tandsteen is dat het kan leiden tot gaatjes. En wanneer je het voor lange termijn laat zitten dan vergroot je ook nog eens de kans op ontstekingen in de mond, alsook op terugtrekkend tandvlees omdat het tandsteen bij de tandvleesrandjes gaat zitten. Bij Paradontitis breidt de ontsteking zich zelfs uit van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot. Daar pijn krijgen is absoluut geen pretje.

Tandsteen voorkomen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen en daarvoor poets je bij voorkeur met een elektrische tandenborstel, omdat deze grondiger reinigt dan een handtandenborstel. Er zijn zelfs modellen die speciale opzetstukken voor het verwijderen van tandplak hebben (grondige reiniging). Daar lees je meer over in ons artikel over de beste elektrische tandenborstels. Ook een flosapparaat komt goed van pas, omdat je hiermee het tandsteen tussen de tanden nóg beter kunt verwijderen. We hebben tevens de beste flosapparaten voor je op een rijtje gezet.

Tandsteen verwijderen 

Onze tanden hebben veel hoekjes en randjes en het is niet altijd even makkelijk om elke dag het complete gebit tot in detail te ontdoen van tandplak. Een avondje met vrienden doorgezakt, een haastige bui, een spalkje achter de voortanden of die verre kies waar je amper bij kunt, allemaal redenen waardoor die tandplak wel eens zou kunnen blijven zitten. Een bezoekje aan de tandarts of mondhygiëniste wordt door velen niet alleen als vervelend ervaren, maar het kost je ook nog eens een hap uit de portemonnee. 

Kies voor een tandsteen verwijderaar

Met een tandsteen verwijderaar kun je het klusje zelf klaren. Dat scheelt je op termijn veel geld en het zorgt er ook nog eens voor dat je je gebit eenvoudig tussentijds kunt reinigen, aangezien de meeste mensen één of twee keer per jaar naar de tandarts gaan. Kortom, zo kun je tussendoor je gebit beter schoon houden en daarmee gaatjes en ontstekingen voorkomen.

Waarop letten bij kopen tandsteen verwijderaar?

Een tandsteen verwijderaar is normaal gezien een recht-toe-recht-aan apparaat dat veelal elektrisch is. Er zijn zoals je in onze top 4 kunt zien ook handmatige modellen op de markt, al zijn qua maximale reiniging de elektrische modellen wel aanbevolen ten opzichte van de niet-elektrische tandsteen verwijderaars.

Je kunt letten op het aantal standen. Drie standen (soft, normaal en hard) zijn vaak standaard, maar er zijn er ook met nog meer variatie, waardoor je de behandeling nog beter kunt afstemmen op de hardhandigheid van de aanslag en het tandsteen.

Ook de oplaadtijd, een batterij indicator, snelladen functie en de tijd dat de tandsteen verwijderaar achter elkaar meegaat zijn factoren die voor jou van belang kunnen zijn.

Verder is het slim om ook te kijken naar de overige accessoires die meegeleverd worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld meerdere schrapers, een polijster, mondspiegeltje en zelfs een tongschraper en opzetstuk voor elektrisch poetsen inbegrepen zitten. In dit geval is een opbergetui ook een fijne toevoeging.

Online tandsteen verwijderaar kopen

Wanneer je op zoek bent naar een goede tandsteen verwijderaar dan wil je natuurlijk wel een model waarmee je waarde krijgt voor je geld. Een model dat ook écht werkt. Met een beste tandsteen verwijderaar uit onze top 4 weet je in ieder geval zeker dat je kiest voor uitstekende prijs-kwaliteit. Snuffel ze nog eens door en koop je favoriet online.

ExCorn tandsteen verwijderaar

Beste tandsteen verwijderaar set

Newide Tandsteen verwijderaar set

Beste handmatige tandsteen verwijderaar
Voeljegezond.nl
Logo