Beste Philips tandenborstel van 2023

Het gerenommeerde merk Philips heeft heel wat elektrische tandenborstels op de markt gebracht. Met hun Sonicare modellen bieden ze fijne, pulserende tandenborstels met grote reinigingskracht én groot gebruiksgemak. 

Ben je benieuwd naar de beste Philips tandenborstel van het moment? Dan zit je goed in deze top 5! We noemen de voordelen en nadelen per Philips tandenborstel en sluiten daarna af met een handige koopgids. Hierin ontdek je nog een aantal aanvullende tips over waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel van Philips.

Beste Philips tandenborstels in 1 overzicht – Onze top 5

Philips Sonicare EasyClean HX6513/09

Beste Philips tandenborstel koop

Philips Sonicare DiamondClean HX9911/88

Beste kwaliteit Philips tandenborstel

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903/13

Beste Philips Sonicare tandenborstel

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63

Beste goedkope Philips tandenborstel
51,00 79,99

Philips Sonicare For Kids HX6352/42

Beste Philips tandenborstel voor kinderen

Beste koop Philips tandenborstel: Philips Sonicare EasyClean HX6513/09

Zoals de naam van deze Philips EasyClean al aangeeft, is dit echt een uiterst gemakkelijke tandenborstel om je gebit optimaal te reinigen. We benoemen hem dan ook graag tot beste koop. Zeker als je de functies en het gebruiksgemak afweegt tegen de scherpe richtprijs. Bijzonder is dat er zelfs 1 handvat en 2 opzetstukken worden meegeleverd, zodat hij door twee gezinsleden te gebruiken is.

Hij is voorzien van één poetsstand en beschikt over een 2 minuten-timer. Daarnaast heeft hij een timer, wat wil zeggen dat hij aangeeft wanneer je 2 minuten heb gepoetst. Hij maakt tot 62.000 bewegingen per minuut.

Deze veilige tandenborstel kan ook gebruikt worden indien je een beugel, vullingen, kronen of facings hebt. Het ergonomische design ligt fijn in de hand en weegt 650 gram. Hij gaat tot twee weken mee zonder op te laden. Al met al een topaankoop met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Philips Sonicare EasyClean HX6513/09

59,95
Laatste update was op: oktober 4, 2023 12:43 pm

Beste Philips tandenborstel koop

7.5Expert Score
Conclusie

Deze EasyClean Philips Sonicare tandenborstel kenmerkt zich door een groot gebruiksgemak met vriendelijke prijs. Hij is zowel door jezelf als door je partner te gebruiken en door de ingebouwde timer weten jullie wanneer je twee minuten hebt gepoetst. Hij is geschikt voor ieder type volwassen gebit. Geen smartfuncties, maar wel een fijn exemplaar voor een fijne prijs. Zoek je dus een model zonder al te veel poespas, maar wel een die doet wat hij moet doen? Dan is deze beste koop tandenborstel perfect voor jou.

Voordelen
 • 2 minuten-timer
 • Ergonomisch design
 • Tot wel 62.000 bewegingen per minuut
 • Met 1 handvaten en 2 opzetstukken
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Eén poetsstand
 • Geen poetsdruksensor

Beste kwaliteit Philips tandenborstel: Philips Sonicare DiamondClean HX9911/88

Zoek je een luxe tandenborstel met een strak design? Deze blauwige Philips Sonicare DiamondClean zal mooi staan in jouw badkamer. En dat niet alleen, want hij is ook nog eens super functioneel. Met 4 poetsstanden en 3 sterktes reinig je je mond optimaal. Deze poetsstanden zijn gericht op dagelijkse reiniging, het verwijderen van tandaanslag, effectieve reiniging van het tandvlees en algemene grondige reiniging.

Wanneer je de opzetborstels verwisselt, dan stelt de tandenborstel de stand automatisch af op de functie van het opzetstuk. Is de opzetborstel versleten, dan krijg je daarvan een melding. En over te hard poetsen hoef je je geen zorgen te maken, want hij is voorzien van poetsdruksensor. Ook heeft hij een 2 minuten-timer. Hij maakt tot 31000 bewegingen per minuut.

Hij gaat tot twee weken mee zonder op te laden en wordt geleverd met oplaadreisetui met USB. Je verbindt hem met een app op je smartphone, zodat je altijd inzicht hebt in de poetsresultaten. Op basis daarvan krijg je bovendien aanbevelingen voor nóg beter poetsen. Deze premium aankoop heeft een gewicht van 659 gram en is van alle gemakken voorzien.

Philips Sonicare DiamondClean HX9911/88

161,99
Laatste update was op: oktober 4, 2023 12:43 pm

Beste kwaliteit Philips tandenborstel

8Expert Score
Conclusie

Het fijne aan deze Philips elektrische tandenborstel is dat je hem ideaal kunt afstemmen op de conditie van jouw mond. Heb je bijvoorbeeld wat meer last van tandplak, dan gebruik je de White+ functie. Heb je een belangrijke afspraak, dan kun je met Deep Clean+ nog even extra goed reinigen. Last van gevoelig tandvlees? Dan zet je de sterkte wat lager en kies je voor de Gum Health tandvleesreiniging. Combineer dit met de 2 minuten-timer en poetsdruksensor en ga voor een stralend en fris resultaat.

Voordelen
 • 4 poetsstanden en 3 sterktes
 • Poetsdruksensor en 2 minuten-timer
 • Verbinden met smartphone app
 • Geleverd met reisetui met USB
 • Strak design
Nadelen
 • Is wat zwaarder
 • Redelijk prijzig

Beste Philips Sonicare: Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903/13

Deze Philips Sonicare DiamondClean Smart is echt van alle gemakken voorzien. Hij wordt geleverd met vier verschillende opzetborstels. Zo is er de Premium Plaque Defense voor tandplak, de Premium Gum Care voor tandvlees, de Premium White voor tandaanslag en de TongueCare+ voor tongreiniging.

De tandenborstel maakt tot 62.000 bewegingen per minuut en is instelbaar in drie snelheden. Bovendien kun je hem drie weken lang gebruiken zonder op te laden. Met de batterij-indicator krijg je inzicht in hoelang hij nog meegaat. 

Deze Philips is te verbinden met je smartphone voor real-time coaching. Via de app krijg je poetsadvies. Zo gaat hij trillen wanneer je de hard poetst en krijg je een melding wanneer de twee minuten erop zitten. Deze premium aankoop weegt 1090 gram.

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903/13

214,99
Laatste update was op: oktober 4, 2023 12:43 pm

Beste Philips Sonicare tandenborstel

8.5Expert Score
Conclusie

Als je het zo uitgebreid mogelijk reinigen van je gebit hoog in het vaandel hebt staan dan is deze Philips Sonicare DiamondClean Smart een slimme aankoop. Door de vele opzetstukken en functies ben je wat langer bezig om alles schoon te maken, maar dan heb je daarna 100% zeker een frisse mond. De real-time coaching is een handige aanvulling om zeker te weten dat je lang genoeg én niet te hard poetst.

Voordelen
 • 3 snelheden
 • 4 gespecialiseerde borstelkoppen
 • Tot 62.000 bewegingen per minuut
 • Uitstekende batterijduur
 • Verbinding smartphone: real-time poetsadvies
Nadelen
 • Redelijk zwaar
 • Prijzige tandenborstel
 • Veel borstelkoppen reinigen

Beste goedkope Philips tandenborstel: Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63

Zoek je een goedkope elektrische tandenborstel, maar wel een met hoge kwaliteit? Dan is de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 wellicht jouw beste keuze. Deze heeft alles wat je van een basic elektrische sonicare tandenborstel mag verwachten. Hij is voorzien van één poetsstand.

Met de poetsdruksensor krijg je een melding (trilling) wanneer je te veel druk zet. Tevens beschikt hij over een 2 minuten-timer. Hij maakt tot 62000 bewegingen per minuut, zodat de tandpasta goed gaat schuimen en je alle randjes en lastige hoekjes ook goed kunt schoonmaken.

Met de BrushSync-functie krijg je zelfs een melding wanneer je de opzetborstel moet vervangen, erg handig. Daarnaast kun je dit model twee weken gebruiken zonder op te laden. Dit alles voor een richtprijs van rond de €50.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63

51,00 79,99
Laatste update was op: oktober 4, 2023 12:43 pm

Beste goedkope Philips tandenborstel

6.5Expert Score
Conclusie

Deze goedkope elektrische Philips tandenborstel heeft geen bijzondere smartfuncties, maar dat wil niet zeggen dat het geen uitstekende aankoop is. Hij doet wat hij moet doen, namelijk reinigen met een hoge pulsatie per minuut.
Doordat hij aangeeft wanneer je lang genoeg hebt gepoetst en wanneer je te hard poetst, krijg je je gebit met dit model zeker goed schoon. Tel daar de topprijs bij op en je maakt een goede keuze voor een kwalitatieve en budgetvriendelijke tandenborstel. Volgens ons de beste Philips Sonicare aanbieding!

Voordelen
 • Poetsdruksensor
 • 2 minuten-timer
 • 62000 bewegingen per minuut
 • Melding vervangen opzetstuk
 • Prijsvriendelijke aankoop
Nadelen
 • 1 poetsstand
 • Geen bijzondere smartfuncties

Beste Philips tandenborstel voor kinderen: Philips Sonicare For Kids HX6352/42

Zoek je een goede tandenborstel voor je zoon of dochter? Van deze vrolijke Philips Sonicare For Kids wordt je kind vast en zeker blij. Het toffe model is verkrijgbaar in een roze en blauwe uitstraling. Ze kunnen hem zelfs versieren met bijgeleverde stickers.

Om je kinderen enthousiaster te maken om te poetsen, kun je deze Philips Kids aan een interactieve app koppelen. Zo worden ze gestimuleerd om met de juiste druk en lang genoeg te poetsen. Ze leren spelenderwijs over mondverzorging.

Deze Sonicare voor kinderen heeft twee poetsstanden, die speciaal zijn afgestemd om jonge tanden te beschermen. Hij maakt tot 62000 poetsbewegingen per minuut. Hij gaat tot twee weken mee en via het indicatielampje krijg je altijd inzicht in de batterijstatus. Het ergonomische design licht fijn in de hand en het gewicht is slechts 420 gram. Bijkomend voordeel: het is een Philips Sonicare kind aanbieding met een richtprijs van slecht €40.

Philips Sonicare For Kids HX6352/42

41,95
Laatste update was op: oktober 4, 2023 12:43 pm

Beste Philips tandenborstel voor kinderen

7Expert Score
Conclusie

Voor ouders is dit echt een topaankoop. 98% van de ondervraagde ouders geeft namelijk aan dat dit een uitstekende manier is om te zorgen dat hun kinderen zelfstandig de tanden goed leren poetsen. Ook hebben ze op deze manier altijd inzicht in de poetsresultaten. Wanneer kids de app openen dan maken ze kennis met de schattige Sparkly, een fictief poppetje dat graag schonere tanden wil. Door succesvol te poetsen kunnen kids accessoires ontgrendelen om Sparkly op te vrolijken en te personaliseren.

Voordelen
 • Met interactieve app voor kinderen (stimuleert!)
 • Speciaal voor jonge tanden
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Weegt slechts 420 gram
 • Beste Philips tandenborstel kind
Nadelen
 • Geen snellader
 • Ouders: hoe leuk hij ook is, hij is niet voor volwassen tanden geschikt (helaas!)

Koopgids – Tips kopen Philips tandenborstel

In onze top 5 beste Philips tandenborstels ontdekte je een diversiteit aan keuzes. Van luxe Philips tandenborstels met uitgebreide opties tot budgetvriendelijke aankopen en de beste tandenborstel voor kinderen. Philips heeft echter nog veel meer elektrische tandenborstels in het assortiment. Wil je nog even verder kijken, dan komt onderstaande koopgids goed van pas.

Voordelen elektrische tandenborstel Philips

Philips is al jaren een bekend merk als het op elektrische apparaten aankomt. Het is dan ook geen wonder dat ze elektrische tandenborstels op de markt hebben gebracht. De elektrische tandenborstels van Philips kenmerken zich door een uitstekende prijs-kwaliteit, waarbij gebruiksgemak hoog in het vaandel staat. 

Philips biedt geen handtandenborstels, ze hebben alleen elektrische exemplaren. Dat is echter alleen maar fijn, want die zijn handig in gebruik en reinigen ook stukken beter het gebit. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat ze méér tandplak verwijderen, waardoor de kans op gaatjes afneemt.

Door diverse extra functies die zijn toegevoegd aan Philips tandenborstels, zoals een melding wanneer je te hard poets, zorg je er tevens voor dat je het tandglazuur en tandvlees niet beschadigt.

Philips Sonicare

Het merk Philips biedt hun elektrische tandenborstels aan onder de noemer ‘Sonicare’. Deze tandenborstels maken gebruik van sonische technologie, wat wil zeggen dat ze met een hoge snelheid pulseren om tandplak grondig te verwijderen. 

Daarnaast zijn ze voorzien van lange, ovale borstelkop. Die beweegt heen en weer, waardoor de Sonicare qua gevoel op een handtandenborstel lijkt, maar wel met de effectiviteit van een elektrische tandenborstel. Een fijn design dat veel gebruikers kunnen waarderen.

Tip: wil je juist liever een roterende elektrische tandenborstel met ronde borstelkop? Neem dan een kijkje in het algemene overzicht van beste elektrische tandenborstels.

Functies en gebruiksgemak

Een elektrische tandenborstel gebruik je natuurlijk om te poetsen, maar tegenwoordig zijn er zoveel meer factoren om op te letten als het gaat om functies en gebruiksgemak. We sommen hier de belangrijkste op. Beslis vóór je aankoop of deze voor jou van belang zijn, zodat je hier rekening mee kan houden bij het kopen van een Philips tandenborstel:

 • 2 minuten-timer: deze functie is vrijwel altijd aanwezig, erg handig!
 • Aantal poetsstanden: zitten er ook functies op voor het reinigen van tandvlees en tong of voor het krijgen van witte tanden?
 • Doelgroep: sommige tandenborstels zijn bij uitstek geschikt voor melktanden, beugeldragers of gebruikers die vaak last hebben van ontstoken tandvlees.
 • Poetsdruksensor: geeft aan wanneer je te hand poetst.
 • Oplaadtijd: sommige tandenborstels laden snel op, dat kan wellicht echt doorslaggevend zijn in je keuze.
 • Indicator batterij: het is best handig als je ziet hoelang je tandenborstel nog meegaat zonder op te hoeven laden.
 • Compatibel met smartphone: er zijn elektrische tandenborstels met bluetoothverbinding, die je kunt koppelen aan je smartphone voor real-time poetsadvies.
 • Gewicht en design: het is belangrijk dat een tandenborstel fijn in de hand ligt. Hoe lichter het gewicht, hoe gemakkelijker hanteerbaar. 

Prijzen Philips tandenborstels

Elektrische tandenborstels van Philips zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Zo zijn er budgetaankopen voor minder dan €50, maar ook luxere tandenborstels die richting de €200 gaan. Voor een nabestelling van de opzetstukken houd je rekening met zo’n €10 tot €40 per opzetstuk (na circa drie maanden vervangen).

Philips biedt overigens ook combi-aankopen, waarbij je direct twee tandenborstels en meerdere opzetstukken krijgt. Een fijne gezinsaankoop, die een wat grotere investering lijkt, maar waar jullie voorlopig mee vooruit kunnen. 

Een andere optie die een beetje in dezelfde prijsrange valt zijn de Oral-B tandenborstels. Daar zou je ook nog eens naar kunnen kijken als je denkt dat een Philips tandenborstel het nog net niet is.

Philips tandenborstel kopen

Met de tips in deze koopgids en onze top 5 beste Philips tandenborstels van het moment, ga je vast en zeker slagen voor jouw nieuwe aankoop. Of je nu op zoek bent naar een luxe exemplaar met extra functies, of een basic elektrische tandenborstel met een uitstekende prijs-kwaliteit, neem nog eens een kijkje bij onze beste tandenborstels en kies je nieuwe gezondheidsgadget voor in de badkamer.

Zo ga je voor een stralend gebit! Mocht je meer over tandenborstels willen lezen dan kun je ook eens kijken in ons artikel over de beste tandenborstels.

Veelgestelde vragen over Philips tandenborstels

Hoe verschilt een Philips sonische tandenborstel van een gewone handtandenborstel?

Een Philips sonische tandenborstel maakt gebruik van sonische technologie, wat betekent dat de borstelharen vibreren met een hoge frequentie. Dit zorgt voor een effectievere reiniging tussen de tanden en langs het tandvlees vergeleken met een handtandenborstel.

Hoe vaak moet ik de borstelkop van mijn Philips tandenborstel vervangen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om de borstelkop elke drie maanden te vervangen, of eerder als de borstelharen versleten of uitgespreid zijn.

Is een Philips elektrische tandenborstel veilig voor implantaten en beugels?

Ja, Philips elektrische tandenborstels zijn ontworpen om veilig te gebruiken met beugels, vullingen, kronen en facings. Als je implantaten hebt, is het goed om je tandarts te raadplegen over de beste reinigingsroutine.

Wat is de levensduur van de batterij van een Philips tandenborstel?

Afhankelijk van het model kan een volledig opgeladen Philips tandenborstel 2 weken tot meer dan 3 weken meegaan bij normaal gebruik, tweemaal daags poetsen.

Waarom zou ik kiezen voor een Philips tandenborstel boven andere merken?

Philips staat bekend om de geavanceerde sonische technologie die diep tussen de tanden en langs het tandvlees reinigt. Daarnaast biedt Philips een reeks borstelkoppen aan, zodat gebruikers een op maat gemaakte poetservaring kunnen kiezen die het beste past bij hun behoeften.

Wat als mijn Philips tandenborstel stopt met werken of defect raakt?

Philips biedt meestal garantie op hun producten. Als je tandenborstel binnen de garantieperiode defect raakt, kun je contact opnemen met de klantenservice van Philips of de winkel waar je het product hebt gekocht voor ondersteuning of vervanging.

Voeljegezond.nl
Logo