Beste Oral-B tandenborstel van 2023

Oral-B is een gerenommeerd merk als het aankomt op mondverzorging. Hun aanbod (elektrische) tandenborstels is dan ook gigantisch. Hoe kies je nu uit al die modellen het beste exemplaar voor jou? Daarmee helpt Voeljegezond je op weg!

We geven je eerst een gevarieerde top 5 met de beste Oral-B tandenborstels van het moment. Daar zit er vast een voor je tussen. Wil je toch nog even verder snuffelen in het aanbod, dan ontdek je na de top 5 nog een handige koopgids, boordevol tips over waar je op moet letten bij het kopen van een Oral-B tandenborstel.

Beste Oral-B tandenborstels in 1 overzicht

Oral-B Smart 4 - 4000N

Beste koop Oral B tandenborstel

Oral-B Genius X 20000

Beste kwaliteit Oral B tandenborstel
199,00 329,00

Oral-B Pro 2 2000S Sensi Ultrathin

Beste goedkope Oral B tandenborstel

Oral-B Genius 10100S

Beste elektrische Oral B

Beste koop Oral-B tandenborstel: Oral-B Smart 4 4000N

Deze beste koop Oral-B Smart 4 4000N is een uitstekende elektrische tandenborstel die valt in het middenklasse segment. Voor een aantrekkelijke aankoopprijs krijg je toegang tot heel wat slimme functies.

Zo is hij voorzien van een oplichtende poetsdruksensor en een 2-minuten timer. Dat betekent dat je door middel van licht- en trilsignalen een melding krijgt wanneer je te hard poetst of wanneer je van zone moet verwisselen. Hij maakt tot 9900 bewegingen per minuut en is voorzien van 3 poetsstanden.

Grondige reiniging door vibratie en rotatie, dat is wat je mag verwachten. Je krijgt 2 opzetborstels meegeleverd, alsook een houder en oplader. Binnen 12 uur opladen kan jouw tandenborstel er weer 60 minuten tegenaan. Verbind via bluetooth om via de app altijd inzicht te hebben in jouw poetsvoortgang.

Oral-B Smart 4 - 4000N

61,99
Laatste update was op: maart 29, 2023 3:12 am

Beste koop Oral B tandenborstel

8Expert Score
Conclusie

Deze Oral-B uit de Smart series is een slimme aankoop voor iedereen die op zoek is naar een elektrische tandenborstel met veel functionaliteiten waaronder bluetoothkoppeling. In de bijgeleverde houder kun je tot 4 opzetborstels kwijt, waardoor die door het hele gezin gebruikt kan worden. Dit comfortabele model is licht in gewicht met 457 gram. Al met al een topmodel met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Voordelen
 • 3 poetsstanden
 • 2-minuten timer, poetsdruksensor
 • Bluetooth connectie met app
 • Lange gebruiksduur zonder opladen
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Slecht 2 opzetborstels inbegrepen

Beste kwaliteit Oral-B tandenborstel: Oral-B Genius X 20000 Luxe edition

Deze Genius X 20000 Oral-B elektrische tandenborstel is een luxe topper aan hoge kwaliteit. Hij is voorzien van 2-minuten timer en 6 verschillende intensiteitsstanden. Zo kun je hem instellen op basisreiniging, grondige reiniging, tandvleesverzorging, gevoelige tanden, whitening en tongreiniging. Hij maakt tot 10500 bewegingen per minuut.

Via een connectie met de app word je voorzien van real-time poetsadvies. Ook de tandenborstel zelf geeft via licht- en trilsignalen aan wanneer je te hard poetst of over moet op een andere zone van de mond. De speciale CrossAction opzetborstel heeft mediumzachte haren en is zo ingericht dat je alle plekjes goed bereikt. 

Wat meteen opvalt aan deze tandenborstel is de premium uitstraling. Kies tussen zwart/zilver en wit/roségoud. Een pareltje voor in de badkamer! Hij is wel wat zwaarder met 1222 gram. Hij kan na 12 uur opladen circa 50 minuten gebruikt worden. Met deze premium aankoop reinig je je mond optimaal.

Oral-B Genius X 20000

199,00 329,00
Laatste update was op: maart 29, 2023 3:12 am

Beste kwaliteit Oral B tandenborstel

9Expert Score
Conslusie

Als je een luxe elektrische tandenborstel zoekt dan is deze Oral-B Genius X 20000 wellicht je beste keuze. Hij heeft een prachtige uitstraling! Ook heeft hij veel standen, zo reinig je elk lastig bereikbaar plekje. Hij wordt geleverd met 4 opzetborstels en slim reisetui, dus je neemt hem overal mee naartoe. Tevens kun je via dit reisetui je smartphone en tandenborstel tegelijkertijd opladen. Deze Oral-B is maar liefst 2 keer als beste uit de test van de Consumentenbond gekomen (december 2018 en april 2020).

Voordelen
 • 6 poetsstanden
 • 2-minuten timer, poetsdruksensor
 • Real-time poetsadvies
 • 4 CrossAction opzetborstels
 • Luxe uitstraling in 2 kleuren
Nadelen
 • Prijzig model
 • Relatief zwaar

Beste goedkope Oral-B tandenborstel: Oral-B Pro 2 2000S Sensi Ultrathin

Zoek je een goedkope tandenborstel van Oral-B? Dan raden we de Pro 2 2000S Sensi Untrathin aan. Deze is voorzien van de belangrijkste functionaliteiten, zoals een 2-minuten timer en oplichtende poetsdruksensor. Hij is licht in gewicht met slechts 376 gram.

Hij is uitgerust met 3D technologie, wat betekent dat hij roteert (tot 8800 keer per minuut) en vibreert (tot 4000 keer per minuut). Je hebt 2 poetsstanden, namelijk dagelijkse reiniging en gevoelige tanden. Er zit 1 opzetborstel inbegrepen.

Voor een aantrekkelijke prijs krijg je een gedegen elektrische tandenborstel, en ook nog een waarvan de batterij lekker lang meegaat. Je hoeft hem namelijk maar eens in de 2 weken op te laten bij 2-dagelijks gebruik. Een kwalitatieve en budgetvriendelijke aankoop!

Oral-B Pro 2 2000S Sensi Ultrathin

49,99
Laatste update was op: maart 29, 2023 3:12 am

Beste goedkope Oral B tandenborstel

7Expert Score
Conclusie

Vind je een verbinding met een app nergens voor nodig en houd je het liever basic, maar wel effectief? Kies dan voor de Oral-B Pro 2000S Sensi Ultrathin. Deze doet wat hij moet doen en heeft 2 poetsstanden om de poetsbeurt beter af te stemmen op het gebit. Hij geeft trillingen bij te kort en te hard poetsen, waardoor je het belangrijkste poetsadvies letterlijk in de hand hebt. En dit alles voor een topprijs!

Voordelen
 • 2 poetsstanden
 • 2-minuten timer, poetsdruksensor
 • Licht in gewicht
 • Lange batterijduur
 • Aantrekkelijke prijs
Nadelen
 • Slechts 1 opzetborstel
 • Geen connectie met Oral-B app

Beste elektrische Oral-B tandenborstel: Oral-B Genius 10100S

We vullen deze top 5 aan met nog een klasse model uit de Genius serie, namelijk de Oral-B 10100S. Hij is voorzien van 6 verschillende poetsstanden, zodat je ook je tandvlees en tong optimaal verzorgd. Daarnaast kun je hem instellen op whitening, je gaat voor een stralende lach!

Hij wordt geleverd met 4 opzetborstels, oplader, reisetui en smartphonehouder. Hierin kun je je smartphone plaatsen om real-time poetsadvies te zien. Door de positiedetectie weet je zeker dat je nooit een zone overslaat.
Deze Genius is een premium aankoop. Het strakke design is voorzien van 12-kleurige led SmartRing. Deze licht op wanneer je te hard poetst. Door de perfecte combinatie van trillen en roteren wordt jouw gebit perfect schoon. Deze tandenborstel is een slimme aanvulling voor in de badkamer, die daarnaast ook nog eens comfortabel in de hand ligt.

Oral-B Genius 10100S

151,51
Laatste update was op: maart 29, 2023 3:12 am

Beste elektrische Oral B

8.5Expert Score
Conclusie

Van de 4 opzetborstels van deze Genius zijn er 3 verschillend. Zo gebruik je de juiste borstelkop bij de gewenste poetsstand. De speciale functie Gum Guard laat via de Oral-B app specifiek de gebieden zien waar je te veel druk uitoefent op het tandvlees. Zo kun je beschadigingen in de toekomst voorkomen. Met deze elektrische tandenborstel kies je voor een uitstekende combinatie van design, functionaliteit en kwaliteit.

Voordelen
 • 6 poetsstanden
 • 2-minuten timer, poetsdruksensor
 • 12 kleuren led SmartRing
 • Connectie met Oral-B app met o.a. positiedetectie
 • 4 opzetborstels inbegrepen
Nadelen
 • Relatief prijzig

Beste Oral-B handtandenborstel: Oral-B Pro-Expert Pulsar 35M

Gaat jouw voorkeur uit naar een handtandenborstel van Oral-B? Neem dan eens een kijkje bij deze Pro-Expert Pulsar 35M. Het is een 2-pack met een aantrekkelijke aanschafprijs. Daar kun je wel even mee vooruit.

Het heel bijzonder is aan deze handtandenborstel is dat hij toch een heel klein beetje elektrisch is. Hij is namelijk voorzien van batterij. Hiermee kun je de borstelharen zachtjes laten bewegen, waardoor etensresten weg trillen en het tandvlees gestimuleerd wordt.

Verder zijn de haartjes medium hard. Je gebruikt hem als een handtandenborstel, maar dan wel in combinatie met de voordelen van een elektrisch exemplaar. Kortom, als jouw voorkeur uitgaat naar een handmatig exemplaar dan combineer je met deze Pulsar 35M het beste van beide werelden!

Oral-B Tandenborstel Pro-Expert Pulsar

9,69
Laatste update was op: maart 29, 2023 3:12 am

Beste handtandenborstel Oral B

7.5Expert Score
Conclusie

We vinden deze Pro-Expert Pulsar 35M een erg uitzonderlijke handtandenborstel, omdat hij toch vibreert dankzij de ingebouwde batterij. Dit zorgt ervoor dat je je gebit beter kan reinigen dan met alternatieven zonder deze ingebouwde vibraties. Schaf hem aan als 2-pack en je bent nog geen €6 per tandenborstel kwijt. Het wordt aanbevolen om hem om de 3 maanden te vervangen, waardoor je voor minder dan €25 per jaar kunt poetsen met deze luxe Oral-B handtandenborstel.

Voordelen
 • Niet opladen
 • Medium harde borstelharen
 • Vibreert dankzij batterij
 • 2-pack, verkrijgbaar in tal van kleuren
 • Voordelig in aankoop
Nadelen
 • Minder krachtig dan elektrische tandenborstel

Koopgids – Tips kopen Oral-B tandenborstel

In onze top 5 met beste Oral-B tandenborstels ontdekte je een gevarieerde top 5, met zowel premium tandenborstels als voordelige modellen. Ook voor degenen die graag met de hand poetsen kwam de beste handtandenborstel voorbij. Oral-B heeft echter nog veel meer verschillende soorten tandenborstels op de markt gebracht. Wil je nog even verder kijken, lees dan zeker onze aankooptips!

Handtandenborstel of elektrische tandenborstel

De keuze voor een tandenborstel begint altijd met de vraag of je een elektrisch model of een handtandenborstel wenst. Dit is natuurlijk maar net wat je voorkeur geniet en voor beide varianten valt iets te zeggen. Oral-B heeft van beide soorten diverse modellen beschikbaar.

Handtandenborstel: let op de grootte van de borstelkop en op de hardheid van de haren. Bij gevoelig tandvlees is een zachte tandenborstel een betere keuze. Het voordeel van een handtandenborstel is dat hij altijd klaar is voor gebruik.

Elektrische tandenborstel: uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat een elektrische tandenborstel veel grondiger reinigt dan een handmatig exemplaar. Ze zijn handig in gebruik en geven aan hoe lang en hoe hard je moet poetsen, waardoor je zeker weet dat je de juiste intensiteit aanhoudt. Wel moet je zorgen dat je tandenborstel eens in de zoveel tijd opgeladen wordt.

Series Oral-B elektrische tandenborstels

Kijken we specifiek naar de modellen van de elektrische tandenborstels van Oral-B, dan zien we ook weer flink wat verschillen. De tandenborstels zijn opgedeeld in series, ieder met hun eigen kenmerken. We noemen ze in oplopende volgorde van functionaliteiten:

 • Oral-B Vitality: dit is een basismodel met 1 poetsstand. Geen uitzonderlijke functies, maar wel de belangrijkste 2-minuten timer om lang genoeg te poetsen.
 • Oral-B Pro: dit model oscilleert, roteert en pulseert. Door 2 poetsstanden en 2-minuten timer zorg je voor uitgebreide reiniging.
 • Oral-B Smart: deze maakt verbinding met bluetooth om via een app real-time poetsfeedback te krijgen. Hij heeft tot 5 poetsstanden.
 • Oral-B Genius: heeft positiedetectie om te zorgen dat je geen enkele zone van het gebit overslaat. Hij heeft tot 6 poetsstanden.
 • Oral-B iO: dit is de meest geavanceerde elektrische tandenborstel van Oral-B, met optimale 3D tand tracking, zodat je op basis van artificial intelligence technologie en 5 poetsstanden grondig de gehele mond reinigt.

Ook voor kinderen zijn er speciale series uitgebracht. Kies voor Oral-B Kids voor kleine kinderen vanaf 3 jaar, voor Oral-B Junior voor kinderen vanaf 6 jaar en voor Oral-B Smart Teen voor tieners vanaf 10 jaar.

Roterende 2D of 3D technologie

De meeste elektrische tandenborstels van Oral-B zijn voorzien van 3D technologie. Dat wil zeggen dat de borstelkop tegelijkertijd ronddraait en pulseert, waardoor extra grondige reiniging plaatsvindt. De Vitality modellen zijn voorzien van 2D technologie. Hierbij draait de borstelkop alleen maar rond.

Aantal poetsstanden

Zoals je net hebt kunnen zien bij de verschillende series lopen ze op in het aantal poetsstanden. Standaard zijn ze natuurlijk geschikt voor het reinigen van het gebit, maar de extra standen zijn specifiek ontwikkeld voor bijvoorbeeld tandvleesverzorging, tongreiniging, grondig verwijderen van tandplak en whitening. Zijn deze gepersonaliseerde poetsstanden voor jou een pre? Dan kun je beter voor een premium model kiezen.

Verbinden met smartphone

Een aantal elektrische tandenborstels van de Oral-B series kun je verbinden met je smartphone. Dat heeft als voordeel dat je real-time poetsadvies kunt krijgen. Via de Oral-B app houd je de poetsvoorgang bij en krijg je een indicatie van het batterijniveau. Je krijgt tips om beter te poetsen. 

Of je dit daadwerkelijk fijn vindt om te gebruiken is een persoonlijke keuze. Niet iedereen vindt het prettig om zijn of haar smartphone mee de badkamer in te nemen, terwijl de ander het ideaal vindt om uitgebreid inzicht te krijgen in de poetsresultaten. Is het niks voor jou, dan is het overbodig om een tandenborstel met deze functie aan te schaffen, omdat je er wel extra voor betaalt.

Oplaadtijd en gebruiksduur

Een elektrische tandenborstel dient opgeladen te worden, een handtandenborstel natuurlijk niet. Als je voor een elektrisch model gaat is het slim om op de gebruiksduur en oplaadtijd te letten. Het is natuurlijk handig als de tandenborstel zo lang mogelijk meegaat.

Design en gewicht

Ook het design speelt mogelijk een doorslaggevende rol in je keuze. De meeste modellen kenmerken zich door een uitgesproken stijl en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De luxere modellen zijn voorzien van verlichting. 

Daarnaast het gewicht: hoe lichter de tandenborstel, hoe gemakkelijker hanteerbaar. Wel zijn de luxere modellen juist wat zwaarder omdat ze technologisch gezien meer in huis hebben.

Wat kost een Oral-B elektrische tandenborstel?

De prijzen van elektrische Oral-B tandenborstels zijn sterk afhankelijk van de gekozen serie. De kindermodellen zijn verkrijgbaar voor circa €25 tot €40, net als de basismodellen voor volwassen. Daarna lopen de prijzen op, waarbij je voor de meest luxe modellen rond de circa €180 uitkomen. Je kunt het dus zo voordelig of prijzig maken als je zelf wilt. 

Tip is om ook te letten op het aantal meegeleverde opzetstukken. Als er veel inbegrepen zitten dan scheelt dit je op termijn, omdat je dan voorlopig geen nieuwe borstels hoeft te kopen. Let ook eens op 2-in-1 deals, waarbij je voor een kortingsprijs 2 tandenborstels krijgt. Handig als twee personen in het gezin een nieuw exemplaar nodig hebben.

Wat kost een Oral-B handtandenborstel?

Zoals je vast verwacht kom je met een handtandenborstel van Oral-B stukken voordeliger uit. Deze zijn als packagedeal al verkrijgbaar voor minder dan een euro per stuk. Koop je ze los, dan kun je denken aan een richtprijs van circa €2 tot €8. Bekijk hier het complete aanbod Oral-B handtandenborstels.

De beste Oral-B tandenborstel kopen

Je weet nu meer over de verschillende series van Oral-B tandenborstels. Bekijk hieronder nog eens onze top 5 en kies je favoriet. Twijfel je nog over een ander merk? Lees dan ook eens onze algemene top 5 beste tandenborstels of ga naar de review over beste Philips tandenborstels.

Voeljegezond.nl
Logo