Beste elektrische tandenborstel van 2023

Je tanden goed poetsen doe je met een elektrische tandenborstel. Er zijn er genoeg op de markt, maar welke elektrische tandenborstels zijn de beste? Met deze koopgids helpen we je een ‘tandje’ vooruit!

Eerst tonen we je een overzicht van de beste elektrische tandenborstels van het moment. Hiervoor hebben we tientallen exemplaren vergeleken op basis van gebruiksgemak en prijs-kwaliteit. Het resultaat vind je in onze top 5.

Per elektrische tandenborstel zoomen we in op de voordelen, nadelen en prijs, zodat je een keuze maakt die goed bij je wensen past. We sluiten af met een aantal aanvullende tips vindt over waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel.

Beste tandenborstels in 1 overzicht – onze top 5

Oral-B Pro 2 2500

Beste koop elektrische tandenborstel

Oral-B BLACK 7000 CA BOX

Beste kwaliteit elektrische tandenborstel

Oral-B Vitality 100 CrossAction

Beste goedkope elektrische tandenborstel
19,99 34,99

Oral-B Genius X - Special Edition

Beste elektrische tandenborstel voor tandplak
142,00 304,00

Oral-B Kids - Frozen & Cars

beste elektrische tandenborstel voor kinderen

Beste koop elektrische tandenborstel: Oral-B Pro 2 2500

Onze beste koop is de Oral-B Pro 2 2500. Deze elektrische tandenborstel heeft alles in huis om je tanden grondig te poetsen. Hij is voorzien van 2 minuten-timer, zodat je altijd weet wanneer je klaar bent. Hij maakt tot 7400 bewegingen per minuut.

Groot voordeel aan deze elektrische tandenborstel is de ingebouwde SmartRing functie. Deze waarschuwt met tril- en lichtsignalen als je te hard poetst. Daarnaast heeft hij twee poetsstanden, één voor dagelijkse reiniging en één voor tandvleesverzorging.

Daarnaast gaat deze tandenborstel bij twee keer poetsen per dag maar liefst 14 dagen mee zonder tussentijds opladen. Via het meegeleverde laadstation laad je hem daarna in slechts 50 minuten op. Ook ontvang je een reisetui, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt.
De tandenborstel ligt comfortabel in de hand. Het gewicht is 483 gram. De ronde borstelkop is voorzien van zachte en schuingeplaatste haren waarmee je ieder hoekje van je tanden goed bereikt. Deze borstelkop zit inbegrepen in je aankoop van onder de €50.

Oral-B Pro 2 2500

49,99
Laatste update was op: juni 8, 2023 3:15 pm

Beste koop elektrische tandenborstel

8Expert Score
Conclusie

De aantrekkelijke prijs in combinatie met de fijne functionaliteiten maken deze best geteste elektrische tandenborstel van Oral-B een slimme aankoop voor de dagelijkse reiniging van gebit en tandvlees. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je te hard of te kort poetst. Met de extra functie voor tandvleesreiniging zorg je voor een optimale dagelijkse verzorging. Een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een elektrische tandenborstel aan de beste prijs-kwaliteit.

Voordelen
 • SmartRing: waarschuwing bij te hard poetsen
 • 2 poetsstanden
 • 2 minuten-timer
 • Lange batterijduur
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Eén borstelkop inbegrepen

Beste kwaliteit elektrische tandenborstel: Oral-B SmartSeries 7000 Zwart

De Oral-B SmartSeries 7000 heeft een topkwaliteit en is voorzien van maar liefst zes poetsstanden, namelijk voor dagelijkse reiniging, extra grondige reiniging, tandvleesverzorging, whitening, gevoelige tanden en als tongreiniger. Hij pulseert en roteert tot 8800 bewegingen per minuut. Tandplak maakt geen kans meer.

Via een bluetoothverbinding kun je de tandenborstel met je smartphone verbinden. Via de Oral-B app kun je nu je poetsvoortgang bijhouden. Tevens krijg je real-time poetsadvies middels een 2 minuten-timer en waarschuwingssignaal wanneer je te hard poetst.

De elektrische tandenborstel wordt geleverd met vijf opzetborstels, oplader en handig etui. Hierin kun je de accessoires bewaren. Let er wel op dat het opladen lang duurt. Na 16 uur opladen kan hij circa 50 minuten gebruikt worden.

Per poetsstand kun je losse opzetstukken bijbestellen. Je moet dus wel goed in de gaten houden welke opzetborstel je het beste kunt gebruiken bij welke poetsstand. Hij is wat zwaarder met een gewicht van 1221 gram. De richtprijs is €140.

Oral-B BLACK 7000 CA BOX

239,99
Laatste update was op: juni 8, 2023 3:15 pm

Beste kwaliteit elektrische tandenborstel

9Expert Score
Conclusie

Als je een elektrische tandenborstel zoekt met een zo uitgebreid mogelijk aanbod aan poetsfuncties, dan is deze Oral-B SmartSeries 7000 een goede keuze. Met de vele poetsstanden, indicatie voor te hard poetsen en timer voor lang genoeg poetsen weet je zeker dat je gebit, tandvlees en tong een grondige reiniging ontvangen. Vind je het geen probleem om wat meer te investeren in een kwalitatieve tandenborstel, dan is dit een uitstekende keuze!

Voordelen
 • Bluetoothkoppeling smartphone
 • 6 poetsstanden
 • 2 minuten-timer
 • 5 opzetborstels inbegrepen
 • Voor uitgebreide reiniging
Nadelen
 • Lange oplaadtijd
 • Zwaar model
 • Prijzig

Beste goedkope elektrische tandenborstel: Oral-B Vitality 100 CrossAction

Zoek je een goede elektrische tandenborstel aan een vriendelijke prijs? Kijk dan eens naar de Oral-B Vitality 100 CrossAction. De 2 minuten-timer geeft na iedere 30 seconden een signaal dat het tijd is om een ander gebied te poetsen. Hij heeft één poetsstand en maakt tot 7600 bewegingen per minuut.

Het toffe aan de Vitality is dat hij verkrijgbaar is in verschillende kleuren, namelijk wit, zwart, roze en blauw. Hij weegt 352 gram en is voorzien van ergonomisch handvat voor extra grip. De oplaadtijd is 12 uur. Na volledig opladen gaat hij ruim een half uur mee. De oplader zit inbegrepen bij je aankoop.

Deze Oral-B werd door de Consumentenbond in de test elektrische tandenborstel al meerdere keren uitgeroepen tot ‘beste koop’. Wil je zelf de voordelen van deze goedkope tandenborstel ervaren? Voor een richtprijs van slechts €25 is hij van jou!

Oral-B Vitality 100 CrossAction

19,99 34,99
Laatste update was op: juni 8, 2023 3:15 pm

Beste goedkope elektrische tandenborstel

7Expert Score
Conclusie

Deze Vitality Oral-B tandenborstel is een budgetvriendelijke keuze voor het hele gezin. Door de variaties in kleuren houden jullie de tandenborstels gemakkelijk uit elkaar. Deze elektrische tandenborstel is fijn in gebruik, zonder al te veel extra functies die het ook weer ingewikkeld kunnen maken. Ben je dus op zoek naar een functionele en prijsvriendelijke tandenborstel die rechttoe rechtaan is? Dan is deze Oral-B absoluut het overwegen waard.

Voordelen
 • 2 minuten-timer
 • Beschikbaar in 4 kleuren
 • Ergonomisch handvat
 • Licht in gewicht
 • Budgetvriendelijke keuze
Nadelen
 • Eén poetsstand
 • Eén opzetstuk inbegrepen
 • Geen batterij-indicator

Beste elektrische tandenborstel tandplak: Oral-B Genius X

Pak alle zones van je mond aan met deze Oral-B Genius X beste tandenborstel voor tandplak. Deze special edition elektrische tandenborstel kan via bluetooth verbonden worden met je smartphone en wordt aangedreven door artificial intelligence. Dat wil zeggen dat je poetsgedrag geanalyseerd wordt. Op basis daarvan krijg je realtime poetsadvies. De SmartRing functie geeft aan als je te hard poetst. Je kunt dan direct de snelheid vertragen via de poetsdruksensor.

Hij maakt tot 10500 bewegingen per minuut. Daarmee kun je zelfs hardnekkig tandplak verwijderen. In totaal is hij voorzien van zes poetsstanden, namelijk dagelijkse reiniging, Pro Clean, gevoelige tanden, whitening, tandvleesverzorging en tongreiniging. Je ontvangt één opzetstuk bij je aankoop

Na een oplaadtijd van circa 12 uur gaat hij meer dan 14 dagen mee zonder op te laden. Je kunt hem ook opladen met de snellader via het meegeleverde reisetui. Het gewicht van de Oral-B Genius X is 545 gram. Hij valt onder de premium tandenborstels met een wat hogere richtprijs van circa €187.

Oral-B Genius X - Special Edition

142,00 304,00
Laatste update was op: juni 8, 2023 3:15 pm

Beste elektrische tandenborstel voor tandplak

8Expert Score
Conclusie

Zoals de naam al aangeeft is deze Genius X een echte alleskunner. Met maar liefst zes poetsstanden en realtime poetsadvies maak je je mond vrij van tandplak, etensresten en andere aanslag. Hij heeft een strak design dat voorzien is van indicatielampjes. Hij ligt bovendien fijn in de hand en is licht in gewicht. Met deze aankoop geniet je van een groot gebruiksgemak.

Voordelen
 • Artificial intelligence: analyse poetsgedrag
 • Realtime advies o.a. bij te hard poetsen
 • 6 poetsstanden
 • Snelle rotatie voor verwijderen tandplak
 • Lange batterijduur
Nadelen
 • Eén opzetstuk inbegrepen
 • Prijzig model

Beste elektrische tandenborstel kind: Oral-B Kids

Maak tandenpoetsen voor kinderen leuker met een mooi design elektrische tandenborstel. Met deze Oral-B kids heb je keuze uit een opdruk met de helden van Frozen (blauw) en van Cars (rood). Het handvat kunnen ze zelf versieren met inbegrepen Disney-stickers.

De ronde opzetborstel is speciaal ontwikkeld voor kleine mondjes. De borstelharen zijn bovendien extra zacht en mild voor het tandvlees. De 2 minuten-timer moedigt aan om lang genoeg te poetsen. Hij is voorzien van één poetsstand en maakt tot 7600 bewegingen per minuut

Met een gewicht van 478 gram is deze elektrische tandenborstel gemakkelijk in gebruik. De aankoop is geschikt voor kids vanaf 3 jaar. Hij wordt geleverd met één opzetstuk, oplader en handig reisetui. Het opladen neemt circa 50 minuten in beslag. Daarna gaat hij tot 8 dagen mee. Met een investering van enkele tientjes verwen je je kids met een leuk exemplaar tandenborstel en motiveer je ze om voortaan hun tanden goed poetsen!

Oral-B Kids - Frozen & Cars

31,99
Laatste update was op: juni 8, 2023 3:15 pm

beste elektrische tandenborstel voor kinderen

7Expert Score
Conclusie

Voor kinderen is het aan te raden om een elektrische tandenborstel te kiezen die speciaal ontwikkeld is voor jongere leeftijden. De borstelkop en het design zijn speciaal afgestemd op deze doelgroep. Met de Oral-B Kids tandenborstel vanaf 3 jaar kies je voor een vrolijk design om het tandenpoetsen interessanter te maken voor de jonkies. Bij deze beste elektrische tandenborstel voor kinderen kies je tussen een Frozen tandenborstel of een Cars tandenborstel.

Voordelen
 • 2 minuten-timer
 • Uniek Disney design
 • Zachte en kleine opzetborstel
 • Licht in gewicht
 • Speciaal ontwikkelt voor kinderen
Nadelen
 • Eén opzetstuk inbegrepen
 • Geen poetsdruksensor
 • Geen indicatielampjes

Koopgids- Tips voor het kopen van een elektrische tandenborstel

Na het lezen van onze top 5 beste elektrische tandenborstels heb je een goed beeld gekregen van de verschillen tussen diverse exemplaren. We lieten je kennismaken met budgetvriendelijke en premium keuzes, maar ook elektrische tandenborstels voor kinderen. Hieronder geven we je nog een aantal aanvullende tips met waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel.

Waarom een elektrische tandenborstel?

Een elektrische tandenborstel is niet alleen handig in gebruik, maar is ook nog eens beter in de reiniging van het gebit, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. Ze verwijderen méér tandplak dan handtandenborstels, waardoor de kans op vervelende gaatjes en tandartsbezoeken afneemt. Doordat de meeste elektrische tandenborstels aangeven wanneer je te hard poetst, zorg je er tevens voor dat je je tandglazuur en tandvlees niet beschadigt. 

2 minuten-timer

Met een 2 minuten-timer weet je altijd precies wanneer je lang genoeg gepoetst hebt. Veel tandenborstels geven bovendien een seintje na 30 seconden, zodat je weet dat je een andere zone moet gaan poetsen. Deze functie is echt ideaal!

Aantal poetsstanden

Sommige exemplaren zijn uitgerust met meerdere poetsstanden. Dit is handig, want zo kun je bijvoorbeeld ook goed je tandvlees en tong reinigen, zonder bang te zijn dat de borstelkop te hard roteert. Indien er per poetsstand een ander opzetstuk aanbevolen wordt dan is dat helemaal goed voor je gebit. Het heeft van de andere kant als nadeel dat je de opzetstukken steeds moet vervangen.

Zachtheid borstelkop

Vanuit hygiënisch oogpunt is een roterende en ronde borstelkop aan te raden boven een trillende en langwerpige borstelkop. Met een rond opzetstuk kun je tandplak namelijk beter verwijderen. Qua zachtheid kies je bij voorkeur voor ‘soft’ of ‘medium’. Met extra sterk tandvlees kun je ook kiezen voor een wat hardere borstel. Twijfel je wat voor type borstel het beste bij je gebit past, vraag dan je tandarts om advies. 

Batterijduur en oplaadtijd

Niets is vervelender dan dat je je tanden wilt poetsen zonder dat de elektrische tandenborstel op dat moment werkt. Een lange batterijduur is daarom zeker een pre. Soms zijn de elektrische tandenborstels voorzien van snellader, waarbij je in minder dan een uur de batterij oplaadt. In andere gevallen duurt dit langer dan een nacht. Iets om rekening mee te houden bij je aankoop, zeker wanneer je regelmatig vergeet om hem in de lader te stoppen.

Bluetoothverbinding met realtime poetsadvies

Sommige elektrische tandenborstels zijn via bluetooth te verbinden met je smartphone. Hierdoor ontvang je realtime poetsadvies, met informatie over (te) hard poetsen, tijdsduur en het goed bereiken van alle zones van je mond. Het is een persoonlijke keuze of je het fijn vindt om de tandenborstel aan je smartphone te koppelen. Is het niets voor jou, koop dan liever een tandenborstel zonder deze functie, omdat een bluetoothverbinding de prijs van de elektrische tandenborstel opdrijft. 

Design en gewicht

Een lichtere tandenborstels is over het algemeen beter te hanteren. Zeker wanneer je snel last hebt van spieren en gewrichten is een lichtgewicht tandenborstel aan te raden. Voor fijner gebruiksgemak kun je daarnaast kiezen voor een ergonomische handgreep. Er zijn nog meer factoren die bijdragen aan het gebruiksgemak. Denk aan licht- en trilsignalen voor poetsadvies. 

Tot slot kun je letten op het algehele design van de tandenborstel, vind je hem ‘mooi’ voor in de badkamer? Dat is natuurlijk niet essentieel, maar kan wel de doorslag geven in je keuze wanneer je twee vergelijkbare tandenborstels op het oog hebt.

Wat kost een elektrische tandenborstel?

De prijzen van elektrische tandenborstels variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s. Je kunt je voorstellen dat je voor een elektrische tandenborstel met meer functionaliteiten ook meer betaalt. Let er dus goed op of die extra opties voor jou wenselijk zijn (denk bijvoorbeeld aan bluetoothverbinding), want als je ze niet gebruikt dan is het zonde om erin te investeren.

Het hoeft overigens niet altijd zo te zijn dat een duurdere tandenborstel per definitie beter is. Let dus vooral op de functies en kijk ook hoeveel opzetstukken er inbegrepen zitten in je aankoop. Een goedkope elektrische tandenborstel kan namelijk alsnog duurder uitvallen door de nabestelling van opzetborstels. Deze variëren van €3 tot €10 per stuk. Iets om rekening mee te houden bij je aankoop.

Conclusie: beste elektrische tandenborstel 2021

Met alle tips in dit artikel weet je voortaan waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel. Met onze aanraders lukt het je vast om het exemplaar te kiezen dat het beste bij je past. We wensen je een stralend gebit toe!

We hebben geen modellen van het merk Philips erbij staan, maar je kunt in ons artikel over de beste Philips tandenborstels ook daar eens naar kijken.

Nogmaals alle elektrische tandenborstels op een rij

Oral-B Pro 2 2500

Beste koop elektrische tandenborstel

Oral-B BLACK 7000 CA BOX

Beste kwaliteit elektrische tandenborstel

Oral-B Vitality 100 CrossAction

Beste goedkope elektrische tandenborstel
19,99 34,99

Oral-B Genius X - Special Edition

Beste elektrische tandenborstel voor tandplak
142,00 304,00

Oral-B Kids - Frozen & Cars

beste elektrische tandenborstel voor kinderen
Voeljegezond.nl
Logo