Beste stijltang voor krullen van 2023

Laatst geupdate op april 13, 2022 by Voeljegezond.nl

Wissel je qua kapsel graag af tussen stijl haar en krullen? Of stijl je sowieso eerst je haren alvorens je er krullen in maakt? Een losse stijltang en krultang zijn zeker geen must, want met deze beste stijltangen voor krullen combineer je twee apparaten in één. Met een stijltang kun je namelijk ook uitstekend krullen creëren!

Maak kennis met onze top 4 beste krullen stijltangen van het moment en lees over de voordelen, nadelen en specificaties per model. We sluiten af met een aantal tips over het krullen van je haar met een stijltang en over waar je op moet letten bij de aankoop van dit multifunctionele apparaat.

Beste stijltangen voor krullen in 1 overzicht – Onze top 4!

Remington S8500

Beste koop stijltang voor krullen

BaByliss ST395E

Stijltang voor krullend haar

Carmen CR3200

Beste ionische stijltang voor krullen

L'Oréal Professionnel - Steampod 3.0

Beste stijltang voor krullen met titanium platen

Beste koop stijltang voor krullen: Remington S8500

We kiezen de Remington S8500 stijltang als beste koop stijltang voor krullen, omdat hij uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij voldoet aan de basiskenmerken van een krul-stijltang: hij heeft flexibele platen met afgeronde hoeken en ook een meedraaiende netsnoer. Deze heeft een lengte van 180 centimeter, wat ook erg handig is voor de wendbaarheid.

De platen zijn voorzien van keramische coating en geïmpregneerd met verzorgende Marokkaanse Arganolie, die geactiveerd wordt door de warmte. De temperatuur stel je in van 150 tot 230 graden (9 standen). De platen zijn circa 3 centimeter breed. En binnen slechts 15 seconden is deze stijl-krultang opgewarmd. Na een 1 uur schakelt hij automatisch uit.

Hij wordt geleverd met een stijlvol opbergetui en kan naast het maken van krullen uiteraard ook uitstekend stijlen, waarbij het resultaat soms meerdere dagen aanhoudt. Tel daar nog eens bij op die enorm aantrekkelijke prijs en 5 jaar garantie en je kiest met deze Remington stijltang voor een absoluut topproduct!

Remington S8500

32,99
Laatste update was op: november 28, 2023 12:23 pm

Beste koop stijltang voor krullen

8Expert Score
Conclusie

Veel gebruikers zijn erg te spreken over deze stijltang die ook kan krullen. Een grote pre zijn de behandelde keramische platen, waardoor consumenten aangeven tot 94% gladder haar te hebben en tot 86% meer glans. Hoewel de stijltang geen ionische technologie (voor anti-statisch haar) heeft, zijn de resultaten toch verbluffend. Bovendien heb je een ruime keuze uit instellingen en is hij razendsnel warm. Volgens consumenten is duurder zeker niet altijd beter en krijg je met dit model absolute waarde voor je geld.

Voordelen
 • 150 tot 230 graden (9 standen)
 • Meedraaiende netsnoer
 • Flexibele platen – afgeronde hoeken
 • Keramische coating met Arganolie
 • Inclusief hittebestendige opberghoes
 • Topprijs + 5 jaar garantie
Nadelen
 • Geen ionische technologie

Ook de BaByliss ST395E is een goede stijltang voor krullend haar. Hij is geschikt voor zowel dun als dik haar (zelfs geverfd) dankzij geïntegreerde technologie die de vochtbalans in het haar beschermt. Het is namelijk een stoom stijltang die ook een anti-frizz functie heeft, zodat pluizig haar voorkomen wordt en je haar gaat glanzen omdat de stijltang ionen afgeeft.

Hij is in te stellen van 170 tot 230 graden, dit op 5 temperatuurstanden. De afmetingen van de platen zijn 38×85 centimeter, wat relatief breed is, waardoor die meer geschikt is voor de wat grovere krullen. Hij is binnen een mum van tijd opgewarmd en ready to use.

Hij heeft een meedraaiende netsnoer van 1,8 meter en de platen zijn voorzien van titanium-keramische coating. De platen zijn licht afgerond en flexibel. Ook het design van deze paarse BaByliss is zeker het benoemen waard. Tot slot ontvang je 3 jaar garantie.

BaByliss ST395E

85,99
Laatste update was op: november 28, 2023 12:23 pm

Stijltang voor krullend haar

8.5Expert Score
Conclusie

Deze stijltang van BaByliss is voorzien van kammen, waarmee het haar beter gepositioneerd wordt. Deze zijn intrekbaar, dus je kiest zelf of je ze gebruikt. Ook de stoomoptie is naar eigen wens in te zetten. Wil je stoom toevoegen, gebruik dan het waterreservoir. We raden dit model vooral aan als je lichte golven hebt en regelmatig wilt afwisselen tussen krullen of juist stijl haar, juist omdat de stoomfunctie fijn is voor stijlen. Wil je echt álleen krullen maken met je stijltang, dan komt het volgende model wellicht beter van pas.

Voordelen
 • 170 tot 230 graden (5 standen)
 • Titanium-keramische coating
 • Ionische anti-frizz functie
 • Stoomfunctie 2 standen
 • Intrekbare kammen
 • Inclusief hittebestendige mat
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Platen kunnen aan de brede kant zijn
 • Daardoor minder geschikt voor kort haar

Beste ionische stijltang voor krullen: Carmen CR3200

De Carmen CR3200 is wat ons betreft de beste ionische stijltang voor krullen. Deze technologie zorgt ervoor dat statisch haar voorkomen wordt, waardoor je haar mooi gaat glanzen zonder te pluizen. Dat komt natuurlijk goed van pas voor curls!

De platen zijn voorzien van keramische coating en hebben een warmtebereik van 155 tot 230 graden, dit in 6 warmtestanden die je eenvoudig kunt instellen via de led-display. De temperatuur wordt evenredig verspreid over de platen van 11 centimeter. Vergeet je hem uit te zetten? Geen nood, want hij schakelt automatisch uit.

Uiteraard zijn de platen afgerond en daarnaast is de lange netsnoer van 1,8 meter meedraaiend. Na gebruik kun je hem optioneel ophangen aan de geïntegreerde ophanglus. Verder ligt hij lekker in de hand. Wat ook nog wel prettig is, is dat de prijs echt mega aantrekkelijk is. Daar kun je dus zeker geen miskoop mee begaan.

Carmen CR3200

30,95
Laatste update was op: november 28, 2023 12:23 pm

Beste ionische stijltang voor krullen

7Expert Score
Conclusie

Doordat de temperatuur van de Carmen CR3200 krul-stijltang een groot bereik heeft is hij perfect geschikt voor allerlei haartypen en soorten krullen. Ga voor zachte golven of juist voor grove eyecatchers, wat je maar wilt. En door de slimme ionentechnologie zal het resultaat prachtig glad zijn, zonder pluis. Ga jij voor deze voordelige stijltang voor krullen van Carmen in matzwarte look?

Voordelen
 • 155 tot 230 graden (6 standen)
 • Ionische technologie
 • Meedraaiende netsnoer
 • Flexibele platen – afgeronde hoeken
 • Aantrekkelijke prijs
Nadelen
 • Exclusief hittebestendige mat of etui

Beste stijltang voor krullen met titanium platen: L’Oréal Professionnel – Steampod 3.0

Als jouw voorkeur uitgaat naar het beste van het beste dan raden we zonder twijfel de L’Oréal Professionnel Steampod 3.0 stijltang voor krullen aan. Een premium investering, maar dan heb je ook wat. Dat begint al bij een super strak design, waarbij je uiteraard gebruikt maakt van een meedraaiende netsnoer. Die is 2 meter lang.

Binnen een minuutje is hij opgewarmd. De temperatuur is instelbaar in 5 standen van 170 tot 210 graden. Optioneel maak je gebruik van de stoomfunctie. Hij is voorzien van geheugenfunctie en na gebruik schakelt hij automatisch uit indien je hem vergeten bent uit te zetten.

Dankzij de ionentechnologie voorkom je statisch haar en dankzij de keramische warmte-elementen wordt de hitte gelijkmatig verdeeld. De platen met afgeronde hoeken zijn circa 3 centimeter breed. Een extra pluspunt is dat dit apparaat lekker licht van gewicht is, waardoor je geen last krijgt van vermoeide armen, ook al sta je lang voor de spiegel. Grote kans dat je na het gebruik van deze L’Oréal stijltang geen andere meer wilt!

L'Oréal Professionnel - Steampod 3.0

224,95
Laatste update was op: november 28, 2023 12:23 pm

Beste stijltang voor krullen met titanium platen

9.5Expert Score
Conclusie

De Steampod 3.0 is al de derde generatie van dit type stijltang en dat is niet voor niets. Hij is erg populair, onder meer omdat de stoom het haar beschermt en de ionische technologie zorgt voor stralende lokken. Of je nu wilt gaan voor een sexy sleek look, speelse waves of prachtige krullen, met de Steampod heb je het zo voor elkaar. Het verschil met de Steampod 2.0 stijltang? Deze nieuwste versie is 37% lichter en 14% dunner, wat hem nóg gemakkelijker maakt in gebruik. Bovendien geven meerdere gebruikers aan dat het stijlen van het haar nog nooit zo snel gepiept was. Een premium investering waar je lang plezier van hebt.

Voordelen
 • Van 170 tot 210 graden (5 standen)
 • Gebruiksgemak: super licht design
 • Meedraaiende netsnoer 2 meter
 • Ionische technologie
 • Stoomfunctie
Nadelen
 • Premium investering

Stijltangen voor krullen vergelijken: tips

Hierboven ontdekte je onze top 4 beste stijltangen voor krullen en daarmee heb je al een goed beeld gekregen over waar je op moet letten. We gaan er hieronder nog iets dieper op in. Er zijn namelijk drie basiskenmerken die een stijltang voor krullend haar zou moeten hebben om de meest fantastische coupe tevoorschijn te toveren, en daarnaast zijn er nog een aantal extra factoren om mee te nemen in je (persoonlijke) keuze.

 1. Afgeronde platen

Een goede stijltang voor krullen is voorzien van afgeronde platen. Op die manier kun je een natuurlijke krul creëren zonder dat er rare bobbels ontstaan. De platen liggen vaak ook wat dikker op de stijltang.

 1. Flexibele platen

Met flexibele platen wordt bedoeld dat ze wat losser in de stijltang zitten, waardoor ze wat kunnen meebewegen. Vaak wordt in de beschrijving van het betreffende product genoemd of het om een stijltang met flexibele platen gaat.

 1. Meedraaiende netsnoer

Je kunt je voorstellen dat je de stijltang bij het krullen flink wat bewegingen laat maken. Daarom is een meedraaiende netsnoer een absolute must. Het gaat er immers om je haren te krullen, niet om de snoer te ontkrullen. 

Ionische technologie voor een glad resultaat

Wat naast bovengenoemde kenmerken een pre is, is als de stijl-krultang voorzien is van ionische technologie. Dat wil zeggen dat er negatieve ionen vrijkomen, waardoor elektrische lading uit het haar geneutraliseerd wordt. Klinkt heftig, maar het wil dus eigenlijk gewoon zeggen dat je dankzij deze technologie voorkomt dat je haar statisch en pluizig wordt. En dat is wel zo prettig, want je wilt niet dat je krullenbos alle kanten op piekt.

Warmte afhankelijk van haardikte

Hoe dikker het haar, hoe warmer de stijltang ingesteld dient te worden voor het bereiken van het gewenste resultaat. Sowieso komt een warme stijltang voor hevige krullen goed van pas, bijvoorbeeld 220 graden. Niet alle stijltangen kunnen deze warmte bereiken. Heb je dun haar en wil je onderaan in het haar mooie losse krullen maken? Dan kun je ook prima uit de voeten met een stijltang van maximaal 180 graden. Hoe meer temperatuur opties, hoe flexibeler je bent in het samenstellen van je hair look.

Breedte van de stijltang platen

Je kunt je wellicht voorstellen dat de breedte van de platen van de stijltang invloed heeft op de krullen die je kunt maken. Hoe breder de platen, hoe breder de krullen. Wil je mini krulletjes maken, dan komt een kleine mini stijltang (vaak een reis stijltang) goed van pas. De keuze is natuurlijk aan jou, het is een persoonlijke keuze wat je prettig en mooi vindt. Met een model van tussen de 2 tot 4 centimeter zit je eigenlijk altijd wel goed.

Prijs-kwaliteitsverhouding: keramische coating of keramiek?

Wie haar stijltang nauwelijks gebruikt die let misschien ook graag op de prijs. Qua materiaal is keramische coating vaak het voordeligst. Dit is iets slijtgevoeliger en heeft daarom relatief gezien een kortere levensduur dan het alternatief titanium. Wat je ook kiest, wanneer je merkt dat de platen van je huidige stijltang versleten zijn dan is het aan te raden het apparaat te vervangen. Versleten platen zorgen namelijk sneller voor haarbeschadiging.

Online stijltang voor krullen kopen

En, ben je eruit welke stijltang voor krulharen het beste bij je past? Maak je besluit op basis van eisen (meedraaiende netsnoer en afgeronde platen), maar zeker ook wensen, zoals de breedte van de platen en het type plaatmateriaal. Kies je toch liever voor een losse stijltang? Dan kun je bovengenoemde toppers ook alleen voor stijlen gebruiken en voor een krultang kun je dan terecht in ons artikel over de beste krultangen. We wensen je een stralende coupe toe!

Hoe krullen maken met stijltang?

Als je nog nooit krullen met een stijltang gemaakt hebt dan kan dat zeker best lastig zijn. Bovendien zijn er diverse technieken om verschillende soorten krullenbossen te creëren, van pijpenkrullen tot volle en springerige krullen. Start in ieder geval altijd met volledig droog haar en gebruik optioneel een product tegen de hitte.

Het is handig om het haar vervolgens in secties te verdelen, waarbij je het bovenste gedeelte als een knot op je hoofd kunt knopen. Je begint nu onderaan met krullen en werkt laag voor laag en pluk voor pluk naar boven toe. Tijd om te experimenteren! Je kunt bijvoorbeeld draaien door een U-vorm te maken en langzaam naar beneden te glijden. Je kunt ook een halve of hele draai maken voor meer krul. Hoe trager je de stijltang beweegt, hoe heviger de krul. Door op en neer te blijven bewegen kun je zelfs golven (waves) maken.

Op YouTube zijn tal van tutorials te vinden waaruit je genoeg inspiratie op kunt doen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onderstaande video om twee manieren te ontdekken voor het krullen van je haren met een stijltang!

Krultang voor krullen online kopen

Dan is het nu tijd om een keuze te gaan maken. In onderstaand overzicht vind je nogmaals voor het gemak onze top 4. Succes met jouw keuze!

Remington S8500

Beste koop stijltang voor krullen

BaByliss ST395E

Stijltang voor krullend haar

Carmen CR3200

Beste ionische stijltang voor krullen

L'Oréal Professionnel - Steampod 3.0

Beste stijltang voor krullen met titanium platen
Voeljegezond.nl
Logo