Beste stijltang voor dik haar van 2023

Laatst geupdate op mei 17, 2022 by Voeljegezond.nl

Wie dik haar heeft en al verschillende stijltangen geprobeerd heeft, die is er vast achter gekomen dat niet ieder model even goed werkt voor dik haar. Als je gezegend bent met een volle bos, dan kies je idealiter voor een stijltang die geschikt is voor dit type haar. Maar wat zijn de beste stijltangen voor dik haar? Ontdek in dit artikel onze top 4, inclusief voordelen, nadelen en specificaties per model. Zo maak je een weloverwogen keuze welke beste stijltang voor dik haar bij je past!

Beste stijltangen voor dik haar in 1 overzicht – Onze top 4!

Remington S8550 Shine Therapy

Beste koop stijltang voor dik haar

BaByliss PRO Nano - BAB2654EPE

Beste stijltang voor dik krullend haar

BaByliss ® Straight & Curl Brilliance ST482E

Beste stijltang voor dik pluizig haar

L'Oréal Steampod professionnel 3.0

Beste professionele stijltang voor dik haar

Beste koop stijltang voor dik haar: Remington S8550 Shine Therapy

De Remington S8550 Shine Therapy behoort zonder twijfel tot de beste stijltangen van het moment. We kiezen hem dan ook niet voor niets als beste koop stijltang voor dik haar. Onder meer omdat je hem in kunt stellen op liefst 9 standen, van 150 tot 230 graden. En met platen die circa 3 centimeter breed zijn kun je dus op hoge temperatuur snel je haren steil maken.

De platen zijn voorzien van keramische coating en zijn geïmpregneerd met Marokkaanse Arganolie. Dit zorgt voor een prachtige glans, want de verzorgende olie wordt geactiveerd door de warmte. Tevens werkt dit verzorgend. En binnen 15 seconden kun je aan de slag, want hij is razendsnel opgewarmd. Binnen 1 uur schakelt hij automatisch uit.

Met dit model kun je overigens ook letterlijk aan de ‘slag’, want dankzij de flexibele platen met afgeronde hoeken maak je eenvoudig slag of krullen in het haar. De netsnoer is meedraaiend en heeft een lengte van 180 centimeter. Deze topper wordt geleverd met mooi opbergetui. Je krijgt 5 jaar garantie. Tot slot is de prijs mega aantrekkelijk!

Remington S8550 Shine Therapy

46,25
Laatste update was op: december 3, 2023 11:34 am

Beste koop stijltang voor dik haar

8Expert Score
Conclusie

Gebruikers geven bij de Remington S8550 Shine Therapy aan dat ze tot 94% gladder en 86% glanzender haar hebben. Dit is onder meer te danken aan de Marokkaanse Arganolie, die geactiveerd wordt bij warmte. Verder is dit model erg flexibel, kan het op veel temperaturen ingesteld worden en is hij bruikbaar voor het maken van krullen. De ionische technologie ontbreekt op dit model, maar dat is eigenlijk geen probleem door die olie. Kortom, geen pluizig haar, maar juist een prachtig resultaat! Ook als je dik haar hebt, want dankzij de hoge maximale temperatuurstand kan deze Remington stijltang vrijwel ieder haartype omtoveren tot een steile coupe!

Voordelen
 • 150 tot 230 graden (9 standen)
 • Keramische coating met Marokkaanse Arganolie
 • Flexibele platen en afgeronde hoeken
 • Hittebestendig opbergetui
 • Meedraaiende netsnoer
 • Aantrekkelijke prijs + 5 jaar garantie
Nadelen
 • Geen ionentechnologie

Beste stijltang voor dik krullend haar: BaByliss PRO Nano – BAB2654EPE

We kiezen de BaByliss Pro Nano Titanium Stijltang als beste keuze voor dik krullend haar. De platen van 25 mm zijn namelijk voorzien van micrometrische metallic coating, waardoor ze gemiddeld drie keer zo hard en glad zijn vergeleken met alternatieven. De keramische warmte-elementen zorgen er bovendien voor dat de warmte gelijkmatig verspreid wordt.

De warmte is instelbaar van 150 tot 230 graden, dit middels 6 verschillende standen. Hij bezit geen ionische technologie, maar toch ga je voor een glad resultaat dankzij de stevige en duurzame platen. En binnen slechts 30 seconden staat hij al paraat voor gebruik!

De netsnoer is meedraaiend en het gewicht is 536 gram. De flexibele platen zijn voorzien van ronding, zodat je hem ook kunt gebruiken om na het stijlen een slag in het haar te maken. Zo ga je met deze stijltang voor iedere gewenste coupe en blijven jouw haren lang in model zitten. Hij heeft ook nog eens een mega aantrekkelijke prijs!

BaByliss PRO Nano - BAB2654EPE

39,40
Laatste update was op: december 3, 2023 11:34 am

Beste stijltang voor dik krullend haar

8.5Expert Score
Conclusie

Deze beste stijltang heeft een hoge maximum temperatuur, waardoor hij zelfs de meest kleine krulletjes recht kan maken. Gebruikers zijn ook erg te spreken over het feit dat hij zo snel op temperatuur is, want dat scheelt je kostbare tijd. ‘Hij doet wat hij moet doen’, aldus een gebruiker. En dat is dan ook precies wat je van dit model mag verwachten. Een fijne stijltang voor iedereen die een gedegen model zoekt zonder veel geld kwijt te zijn.

Voordelen
 • 150 tot 230 graden (6 standen)
 • Flexibele en ronde keramische platen
 • Extra harde en gladde coating platen
 • Aantrekkelijke prijs
Nadelen
 • Geen ionische technologie
 • Exclusief opbergetui

Beste stijltang voor dik pluizig haar: BaByliss Straight & Curl Brilliance ST482E

We kiezen de BaByliss Straight & Curl Brilliance als beste stijltang voor pluizig haar. En voor dik haar natuurlijk, wat je dankzij de hoge temperatuur instellingen perfect glad krijgt. Je stelt hem namelijk in van 150 tot 235 graden. Dit in 5 standen. Bovendien is hij razendsnel op temperatuur, binnen 15 seconden.

De platen zijn gemaakt van titanium, met een behuizing van RVS. Dat is erg duurzaam en zorgt ervoor dat de platen ook na verloop van tijd niet zullen verbuigen. Bovendien is het model voorzien van ionische technologie. Kortom, zeg maar goodbye tegen pluizig haar!

Ook het design moet zeker benoemd worden. Een combinatie van zwart en rosé goud. Hij heeft een meedraaiende netsnoer die liefst 3 meter lang is. En hij wordt geleverd met hittebestendige mat, zodat je hem daarop kunt neerleggen zonder dat er iets kan verbranden of beschadigen. Je krijgt 5 jaar garantie op deze krachtpatser.

BaByliss ® Straight & Curl Brilliance ST482E

66,00
Laatste update was op: december 3, 2023 11:34 am

Beste stijltang voor dik pluizig haar

8.5Expert Score
Conclusie

De ionische anti-frizz functie zorgt ervoor dat zelfs het meest pluizige haar tot in de puntjes gladgestreken wordt. Dit zonder dat het haar statisch wordt. En door de hoge temperatuur is hij dus ook ideaal geschikt voor extra dik haar.

Tel daarbij op dat hij razendsnel warm is en erg duurzaam. De platen zijn 28×120 mm en bovendien is hij lekker licht, namelijk 298 gram. Na gebruik schakelt hij automatisch uit. Bij dit model wordt de temperatuur per stand niet aangegeven op het apparaat (alleen de stand zelf). Dit is dan ook het enige ‘nadeeltje’ dat wij hebben kunnen vinden aan deze stijltang.

Voordelen
 • 150 tot 235 graden (5 standen)
 • Ionische anti-frizz functie
 • 3 meter meedraaiende netsnoer
 • Inclusief hittebestendige mat
 • Duurzame behuizing
 • 5 jaar garantie
Nadelen
 • Temperatuur per stand niet aangegeven op stijltang

Beste professionele stijltang voor dik haar: L’Oréal Steampod professionnel 3.0

In onze reviews over stijltangen is de Steampod al vaker in het rijtje gepasseerd en dat is niet voor niets. Deze beste professionele stijltang is uitstekend geschikt voor het stijlen én krullen van dik haar. Hij is instelbaar op 5 standen, van 170 tot 210 graden. De platen hebben afgeronde hoeken en zijn circa 3 centimeter breed.

Wat dit model zo fijn maakt? Hij is voorzien van stoomfunctie. Hiermee kun je stoom toevoegen tijdens het stijlen, waardoor het haar glanzender wordt. Daardoor blijft het resultaat tevens langer zitten, wat wel zo prettig is, want je hebt er natuurlijk geen zin in dat je na enkele uren weer van vooraf aan kunt beginnen. Bij je aankoop ontvang je bovendien een speciaal serum voor dik haar.

Daarnaast heeft hij ionische technologie, waarmee statisch haar voorkomen wordt. De keramische warmte-elementen zorgen ervoor dat de hitte gelijkmatig verdeeld wordt. Ook het design van deze stijltang mag er wezen. Hij ziet er strak uit, heeft een meedraaiende netsnoer van 2 meter en is lekker licht in gewicht.

L'Oréal Steampod professionnel 3.0

224,95
Laatste update was op: december 3, 2023 11:34 am

Beste professionele stijltang voor dik haar

9.5Expert Score
Conclusie

De Steampod Professionnel 3.0 van L’Oréal is zoals de naam al doet vermoeden de derde generatie van deze professionele haarstijler. Wat deze nieuwste Steampod nóg beter maakt dan zijn voorganger? Deze is 14% dunner en 37% lichter, wat hem op en top gebruiksvriendelijk maakt. Meerdere gebruikers reviewen de Steampod uiterst positief, onder meer omdat het stijlen van dik haar nog nooit zo snel gepiept was. Dit ook nog eens met langdurig resultaat!

Voordelen
 • 170 tot 210 graden (5 standen)
 • Stoomfunctie voor mooier en langer resultaat
 • Inclusief serum en crème voor dik haar
 • Ionische technologie
 • Mooi en licht design
 • Meedraaiende netsnoer
Nadelen
 • Premium investering

Stijltangen voor dik haar vergelijken: tips

Hierboven spotte je onze top 4 beste stijltangen voor dik haar. Daarmee weet je zeker dat je kiest voor gedegen modellen waarmee jouw volle bos prachtig steil wordt. Twijfel je nu nog waar je op moet letten bij het kiezen van een goede stijltang voor dik haar? Daarvoor hebben we hieronder nog een aantal tips voor je neergezet. Doe er je voordeel mee!

Warmte-instellingen voor dik haar

Wie dik haar heeft die stijlt de haren het beste op een relatief hoge temperatuur. Hierbij kun je denken aan een instelling van 200 tot 235 graden. Het is dus van belang dat jouw stijltang deze warmte ook aan kan. Houd er rekening mee dat de warmte de haren kan beschadigen. Gebruik daarom altijd een hittebeschermingsproduct om je coupe te beschermen.

Breedte van de platen van de stijltang

Hoe breder de platen van de stijltang zijn, hoe sneller je klaar bent met de klus. Dat is handig als je vrijwel dagelijks met het apparaat in de weer bent. Grote modellen zijn echter wel lastiger om mee te nemen op reis. 

Wil je ook krullen maken met de stijltang? Besef dat de breedte van de plaat invloed heeft op de grofheid van de krul. Als je specifiek op zoek bent naar een stijltang waarmee je ook krullen kunt maken, lees dan zeker ons artikel over de beste stijltangen voor krullen. Hierin vind je overigens ook de Remington S8500 en Steampod 3.0 uit bovengenoemde top 4 terug!

Ionische technologie voor dik haar

Dankzij ionische technologie in een stijltang worden er negatieve ionen in het haar gebracht. Dit klinkt misschien heftig, maar niets is minder waar. Het zorgt er namelijk voor dat de haarschubben zich sluiten, waarmee je voorkomt dat haar pluizig en piekerig wordt. Dankzij ionische technologie ga je voor een glad resultaat zonder statische plukken. Een absolute pre voor jouw stijltang voor dik haar!

Overige handige eigenschappen van stijltang voor dik haar

Iets waar je wellicht nog op wilt letten is het gewicht van de stijltang. Wie dik haar heeft is gemiddeld gezien wat langer bezig dan iemand met dun haar, waardoor het wel zo fijn is als de stijltang weinig weegt. Je wilt immers niet dat je armen na verloop van tijd verzuren.

Daarnaast is een lange netsnoer handig, wat je haartype ook is. Zo ben je goed wendbaar. Kies bij voorkeur voor een model met meedraaiende netsnoer, die raakt niet in de knoop. Dit is bovendien een must als je ook krullen wilt creëren. 

Wie vaak haren stijlt heeft daarnaast absoluut baat bij een rappe opwarming. Hoe korter de opwarmtijd, hoe sneller je aan de slag kunt. De beste stijltangen voor dik haar uit onze top 4 staan in ieder geval binnen een mum van tijd voor je paraat!

Type coating stijltang dik haar

Stijltangen kunnen bestaan uit verschillende soorten platen. Titanium stijltangen zijn maximaal stevig en zorgen voor uitstekende warmteverspreiding. Die zijn erg geschikt voor dik en kroezig haar. Wel zijn ze relatief gezien wat zwaarder en ook prijziger. Ze hebben een lange levensduur. 

Daarnaast is er de keuze voor stijltangen met keramische platen of platen met keramische coating. Ook deze zijn goed, maar de platen met coating slijten relatief gezien wat sneller. Daardoor zijn ze sneller aan vervanging toe, maar van de andere kant zijn ze ook vaak wat aantrekkelijker geprijsd.

Online stijltang voor dik haar kopen

Tijd om je favoriet te kiezen? Snuffel nog eens door onze top 4 met beste stijltangen voor dik haar en beslis welke het beste bij je past. Met deze modellen ben je in ieder geval verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hoe dik je haar ook is, je gaat voor een gladde en steile coupe die lang blijft zitten. Succes!

Voeljegezond.nl
Logo