Beste baard stijltang van 2022

Die prachtige lange baard houd je natuurlijk graag in model. En daarvoor komt een goede baard stijltang perfect van pas. In dit artikel ontdek je een overzicht van de top 3 beste baard stijltangen, inclusief de voordelen, nadelen en specificaties per model. Afsluitend geven we je nog een aantal handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van de beste baard straightener voor jouw gebruik.

Beste baard stijltangen in 1 overzicht – Onze top 3!

Rision Stijltang Kam

Beste koop baard stijltang

Beste koop baard stijltang: Rision Stijltang Kam

We kiezen de Rision Stijltang Kam als beste koop, omdat hij uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij is namelijk voorzien van alle technologieën en functies die je je wensen kan aan een goede baard straightener.

Zo zijn de warmteplaten voorzien van keramische coating en heeft hij ook een negatieve ionenopening en anti-klit beveiliging. Dat zorgt ervoor dat je baard goed beschermd wordt tegen breuken. Je krijgt hiermee een glad resultaat zonder statische haren. Binnen slechts 30 seconden is hij gereed voor gebruik.

Hij is eenvoudig te bedienen en in te stellen op 12 warmtestanden vanaf 120 graden. Via de handige led-display lees je eenvoudig de warmte af. Hij weegt 0,5 kilo en heeft afmetingen van 5,7×25,5 centimeter. Vergeten uit het stopcontact te halen? Na 30 minuten schakelt hij automatisch uit.

Rision Stijltang Kam

28,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 4:35 am

Beste koop baard stijltang

9Expert Score
Conclusie

Deze Rision baard stijltang is veilig en gemakkelijk in gebruik. Het design ligt fijn in de hand en hij bezit de juiste technologieën om pluizend en beschadigd haar te voorkomen. Als je dun haar hebt stel je hem het beste in op 120 graden. Dit kun je ophogen naar 180 graden voor normaal haar en 230 graden voor stug haar. We verwachten het niet, maar mocht hij onverhoopt niet naar wens zijn dan krijg je op dit model een 100% geld terug garantie!

Voordelen
 • 12 warmtestanden
 • Keramische coating
 • Ionische technologie
 • Anti-klit beveiliging
 • Schakelt automatisch uit
 • 100% geld terug garantie<br>
Nadelen
 • Niet waterbestendig
 • De brede kop is minder geschikt voor kleine baarden

Tweede beste koop baard stijltang: Bosoo Baardstijler

Zoek je een wat smaller model baard stijltang? Dan kom je met deze beste koop baard stijltang van Bosoo ‘stijl’vol voor de dag! De zachte, rubberen massage borstel kamt fijn door de baard en door de keramische coating blijft je haardos beschermd. De afmetingen zijn 3×20 centimeter.

Hij heeft een ergonomisch design dat fijn in de hand ligt en je stelt hem eenvoudig in op 2 hittestanden, namelijk 180 graden en 200 graden. Dat maakt hem geschikt voor normaal tot stug baardhaar. Vergeten uit te zetten? Na 30 minuten schakelt hij automatisch uit.

Wat ook erg handig is, is dat de netsnoer meedraait. Zo raakt de snoer niet in de knoop. Bovendien is hij voorzien van ophanghaakje, zodat je hem een praktisch plekje in de badkamer kunt geven. Hij weegt slechts 200 gram. Ga jij voor deze uitstekende aankoop?

Bosoo Baardstijler

19,99
Laatste update was op: oktober 4, 2023 4:35 am

Op 1 na beste koop

8Expert Score
Conclusie

Simpel en effectief, dat is deze beste baardstijler van Bosoo. Het indicatielampje geeft de temperatuur aan, waarbij groen voor 180 graden en rood voor 200 graden staat. Het handvat is hittebestendig en binnen 30 seconden is hij klaar voor gebruik. Groot voordeel is de zachte borstel met rubberen bescherming bij de pinnen. Zo ga je voor een glad resultaat. Optioneel kun je hem ook voor hoofdhaar gebruiken.

Voordelen
 • Rubberen bescherming borstelharen
 • Keramische coating
 • Ergonomisch design
 • Schakelt automatisch uit
 • 360 graden roterende netsnoer
Nadelen
 • Geen ionische technologie
 • Minder geschikt voor dun &amp
 • breekbaar haar

Beste voordelige baard stijltang: Elektronische Baard & Hoofdkam

Als je op zoek bent naar een goedkope baard stijltang dan kan deze Elektronische Baard & Hoofdkam goed van pas komen. Hij kost namelijk minder dan €10. Ideaal voor mannen die de baard styler slechts af en toe gebruiken of er eens mee willen testen.

Binnen 15 seconden is hij opgewarmd tot 120 graden en dat aanzetten gaat eenvoudig via het schuifknopje aan de zijkant van het apparaat. Bovendien is hij lekker licht, 100 gram, en heeft hij een meedraaiende netsnoer die voorzien is van ophanghaakje. Het handvat is ergonomisch.

Wat bijzonder is, is dat je de kam eenvoudig van het stijlelement kunt verwijderen. Ideaal voor als je de kam wilt reinigen of de stijltang los wilt gebruiken zonder de kam. Deze beste budget baard stijltang heeft afmetingen van 3×25 centimeter. Je kunt hem ook gebruiken voor het in model brengen van je haarcoupe.

Elektronische Baard & Hoofdkam

15,95
Laatste update was op: oktober 4, 2023 4:35 am

Beste voordelige keuze

7Expert Score
Conclusie

Dit eenvoudige model baard stijltang kan eenvoudig aangezet worden via de schuifknop. Je ziet dat hij aanstaat middels het rode temperatuurknopje. De baard straightener heeft 1 temperatuur, namelijk 120 graden. Dat maakt hem met name geschikt voor de wat dunnere baarden. Groot voordeel is dat de kans op haarbeschadiging door deze lage temperatuur minimaal is. En door de speciale protectie kam heb je een extra beveiliging tegen directe verbranding. Kies jij voor deze goedkope baardstyler?

Voordelen
 • Binnen 15 seconden warm
 • Ergonomisch handvat + licht in gewicht
 • Kam is los te halen voor reiniging
 • Voordelig geprijsd
Nadelen
 • Geen ionische technologie
 • 1 temperatuurstand (120 graden)
 • Niet geschikt voor dikke baarden
 • Schakelt niet automatisch uit

Tips voor het kopen van de beste baard stijltang

In onze top 3 beste baard stijltangen ontdekte je al een aantal fijne modellen in verschillende prijsklassen. Twijfel je nu nog welke het beste bij je past? Hieronder zetten we nog een aantal aanvullende tips voor je op een rijtje over baard stijltangen vergelijken.

Gewone stijltang voor baard gebruiken?

Je zou niet de eerste man zijn die zich afvraagt of het verantwoord is om een gewone stijltang voor de baard te gebruiken, bijvoorbeeld die van hun vrouw of vriendin. Helaas is dit model niet bepaald aan te raden voor de baard. 

Dat heeft onder meer te maken met het relatief grote design, waardoor het lastig wordt om de baard in model te brengen. Daarnaast hebben de meeste stijltangen (niet allemaal) een redelijk hoge vanaf-temperatuur (140 graden of hoger), wat ervoor zorgt dat je baardhaar sneller zal beschadigen. Aangezien baard stijltangen relatief voordelig zijn en deze speciaal ontworpen zijn voor het in model brengen van de baard is dit apparaat toch een betere keuze. 

Zit je op dit moment in nood, heb je nog geen baard straightener bij de hand en voel je je genoodzaakt om met de gewone stijltang aan de slag te gaan? Dan is het in ieder geval aan te raden om hem om de laagste temperatuur in te stellen. Maar wellicht neem je liever geen risico en accepteer je nu maar die ‘bad beard day’.

Instelbare temperatuur van baard stijltang

120 graden wordt aanbevolen voor dun en beschadigd haar, 180 graden voor normaal tot dik haar en 230 graden voor dik en stevig haar. Maar hoe lager je de temperatuur instelt, hoe beter dat in alle gevallen zal zijn voor je baardharen. Wij raden daarom aan om altijd met de laagste temperatuur van de baard stijltang te testen om te zien wat dat doet met de haren. Daarna de temperatuur ophogen kan altijd nog.

Keramische coating

Een baard stijltang met keramische coating is absoluut een pre, omdat deze de warmte egaal over het haar verspreidt. Dat geeft niet alleen een glad resultaat, maar zorgt er tevens voor dat je haren minder snel beschadigen.  

Ionische technologie

Ook ionische technologie is geen overbodige luxe. Een baard straightener met deze technologie brengt negatieve ionen in het haar, met als gevolg dat de haarschubben sluiten. Het resultaat is dat je baardhaar minder pluist en dat het er niet statisch vanaf komt. Je wilt immers geen baard die ontploft lijkt en waarbij de haren alle kanten opvliegen.

Opwarmen en automatisch uitschakelen

Veelal zijn baard stijltangen binnen maximaal 30 seconden warm, wat natuurlijk erg handig is, want je hebt geen zin om lang te wachten alvorens je aan de slag kunt. De wat luxere baard stijltangen schakelen bovendien automatisch uit (meestal na 30 minuten). Deze extra beveiliging komt vooral van pas wanneer je wel eens vergeet om hem uit te zetten.

Design van baard stijltang

Het is prettig als de baard styler fijn in de hand ligt, dus een ergonomische grip is een pre. Ook let je op de breedte van de borstelkop. Hoe breder die is, hoe sneller je de klus normaal gezien klaart. Daarmee kun je echter dan wel weer minder gedetailleerd te werk gaan. Het zal dus echt een persoonlijke keuze zijn wat bij je past. 

Qua netsnoer is het handig als deze meedraait, zodat de snoer niet in de knoop geraakt. Een ophanghaakje is daarnaast een luxe toevoeging voor als je hem graag ophangt en een licht gewicht zorgt ervoor dat je fijner werkt. Alle drie de baard stijltangen in onze top 3 zijn lekker licht, met een maximum van 500 gram.

Online baard stijltang kopen

En, ga jij aan de slag (of ja, aan het stijlen) met een baard stijltang? Snuffel dan hierboven nog eens door onze top 3 beste baard stijltangen, neem de tips uit de koopgids mee en kies je favoriet. We wensen je alvast een prachtige baard toe!

Rision Stijltang Kam

Beste koop baard stijltang
Voeljegezond.nl
Logo