Beste stappenteller van 2023

Let’s go! Maak jij dagelijks heel wat stappen en ben je nu toch echt eens benieuwd hoeveel het er precies zijn? Wil je graag werken aan een gezond levenspatroon en de aanbevolen dagelijkse 10.000 stappen behalen? Met dit artikel ga je recht op je doel af!

We presenteren je onze top 6 beste stappentellers van het moment. Van budgetopties tot luxe modellen met hartslagmeter, ontdek de specificaties, voordelen en nadelen per beste stappenteller. Na onze top 6 ontdek je ook nog een aantal handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van een stappenteller.

Beste stappentellers in 1 overzicht – Onze top 6!

Xiaomi Mi Band 7

Beste koop stappenteller

Fitbit Inspire 3

Beste eenvoudige stappenteller

WatchToCare WTC 45 Pro

Beste stappenteller senioren en ouderen

Garmin vivosmart 4

Beste kleine stappenteller

Fitbit Sense 2

Beste stappenteller met hartslagmeter

Kiraal Charge Fit

Beste goedkope stappenteller

Beste koop stappenteller: Xiaomi Mi Band 7

De Xiaomi Mi Band 7 is de nieuwste telg in de populaire Mi Band reeks. Met een indrukwekkend groot 1,62-inch AMOLED-scherm biedt deze stappenteller niet alleen een duidelijke en hoge-resolutie weergave, maar ook een gebruiksvriendelijke ervaring dankzij de altijd-aanmodus.

Sportfanaten kunnen profiteren van de 110 sportmodi en de professionele workoutanalyse, wat het een veelzijdig hulpmiddel maakt voor alle fitnessliefhebbers.

Een van de opvallende kenmerken van deze versie is de SpO2-meting, waarmee gebruikers hun zuurstofniveau gedurende de dag kunnen monitoren. Gecombineerd met een realtime hartslagbewaking die waarschuwt bij afwijkingen en een slaapkwaliteit monitor, biedt deze band een uitgebreid overzicht van de gebruiker zijn gezondheid en welzijn.

Tenslotte, ondanks al deze geavanceerde functies, blijft de Mi Band 7 trouw aan zijn legendarische batterijduur van 14 dagen (of 9 dagen in intensieve gebruikersmodus) en behoudt hij zijn 50M waterdichte rating.

Xiaomi Mi Band 7

47,47
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste koop stappenteller

8Expert Score
Conclusie

De Xiaomi Mi Band 7 onderscheidt zich met een groter 1,62-inch AMOLED-scherm, 110 sportmodi, professionele workoutanalyse en continue SpO2-meting. Deze stappenteller behoudt zijn uitstekende batterijduur en is 50M waterdicht. Realtime hartslagbewaking en gedetailleerde slaapanalyse maken het een uitgebreide gezondheids- en fitnesspartner.

Voordelen
 • Groot en helder 1,62-inch AMOLED-scherm
 • Uitgebreide sportmodi (110 in totaal) en professionele workoutanalyse
 • Continu SpO2-meting voor de hele dag.
 • Duurzame batterijlevensduur (14 dagen normaal gebruik, 9 dagen intensief).
 • 50M waterdichte rating
Nadelen
 • Voor sommigen kan het grotere schermformaat minder comfortabel zijn om te dragen, vooral tijdens het slapen.

Beste eenvoudige stappenteller: Fitbit Inspire 3

De Fitbit Inspire 3 is niet zomaar een stappenteller. Het is een multifunctioneel horloge ontworpen om je te helpen je stress te verminderen en je algemene gezondheid en welzijn te bevorderen. Door het bijhouden van je huidtemperatuur, zuurstofverzadiging en diverse fitnessstatistieken, krijg je inzicht in zowel je lichamelijke gezondheid als je emotionele welzijn.

Inspire 3 meet alles, van je dagelijkse stappen, verbrande calorieën, tot minuten in actieve zones. Met Fitbit Premium krijg je een dagelijkse herstelscore die je vertelt hoeveel inspanning je lichaam aankan op basis van stress, slaap en activiteit.

Het apparaat biedt ook real-time hartslagmeting tijdens het sporten en helpt je doelhartslagzones te identificeren voor maximale resultaten. Het heeft 20 trainingsmodi en een SmartTrack-functie die automatisch verschillende soorten training registreert. Binnen de Fitbit-app kun je gegevens zoals hartslag in rust, zuurstofverzadiging en huidtemperatuur bekijken.

Wat betreft stress en slaap biedt Inspire 3 een stressbeheersingsscore, mindfulness-sessies, stemming tracking en begeleide ademhalingsoefeningen. En de batterij? Die gaat tot 10 dagen mee! De Inspire 3 heeft ook oproep- en berichtmeldingen en een lichtgewicht, waterdicht bandje voor optimaal comfort.

Bij aankoop van de Inspire 3 krijg je ook 6 maanden Fitbit Premium, waarmee je dieper inzicht krijgt in functies zoals het slaapprofiel en de dagelijkse herstelscore.

Wil je meer weten over zijn voorganger? Bekijk dan ook onze Fitbit Inspire 2 review.

Fitbit Inspire 3

83,19
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste eenvoudige stappenteller

7.5Expert Score
Conclusie

De Fitbit Inspire 3 is een geavanceerde stappenteller die verder gaat dan alleen stappen tellen. Het biedt een holistisch overzicht van zowel lichamelijke gezondheid als emotioneel welzijn, met kenmerken die variëren van hartslagmeting, stressbeheersing, tot slaaptracking. Gekoppeld aan de Fitbit app en met een batterijduur van 10 dagen, is dit een must-have voor iedereen die zijn gezondheid en fitness serieus neemt.

Voordelen
 • Uitgebreide gezondheids- en fitnessstatistieken
 • Stress- en slaapmanagementtools
 • Batterijduur tot 10 dagen.
 • 20 trainingsmodi + SmartTrack
 • Inclusief 6 maanden Fitbit Premium
Nadelen
 • De always-on displaymodus kan de batterijduur verkorten.
 • Accessoires zoals extra bandjes zijn apart verkrijgbaar en kunnen de kosten verhogen.

Beste stappenteller senioren en ouderen: WatchToCare WTC 45 Pro

De WatchToCare WTC 45 Pro is een geavanceerd GPS horloge ontworpen voor senioren, ouderen en personen met specifieke zorgbehoeften, zoals dementie of Alzheimer. Het doel van dit product is om de gebruiker een gevoel van veiligheid, vrijheid en zelfstandigheid te bieden, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor gemoedsrust bij familieleden, mantelzorgers en anderen.

Het horloge heeft een SOS-functie, valdetectie, dwaaldetectie, spraak & HD videobellen en tal van andere slimme functies. Het is verbonden met een gebruiksvriendelijke Nederlandstalige app die locatie tracking, medicatie herinneringen en nog veel meer biedt.

Het horloge komt met een reeks aan andere functies zoals een hartslag-, bloeddruk- en zuurstofmeter, 4G netwerk connectiviteit en is volledig waterdicht.

WatchToCare WTC 45 Pro

157,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste stappenteller senioren en ouderen

7.5Expert Score
Conclusie

De WatchToCare WTC 45 Pro is een geavanceerd en gebruiksvriendelijk GPS horloge voor senioren en ouderen met diverse gezondheidsuitdagingen. Het zorgt voor zowel vrijheid en veiligheid van de gebruiker als gemoedsrust voor de familie en mantelzorgers. Met functies als SOS, val- en dwaaldetectie, videobellen en verbinding met een Nederlandstalige app, is dit horloge een uitgebreide ondersteuning in de dagelijkse zorg.

Voordelen
 • Waterbestendigheid: Het horloge is ook onder de douche te gebruiken dankzij de IP67 waterdichte certificering.
 • Geen Abonnement Vereist
 • Nederlandstalige App
 • Bevat SOS, valdetectie, dwaaldetectie, video en spraakoproepen, en nog veel meer.
 • Veiligheid en Onafhankelijkheid: Helpt senioren en ouderen langer zelfstandig en actief te leven, met de geruststelling van een noodknop en andere veiligheidsfuncties.
Nadelen
 • Mogelijk Complex: Voor sommige ouderen kan de veelheid aan functies in eerste instantie overweldigend of verwarrend zijn, hoewel er een uitgebreide handleiding en telefonische hulp beschikbaar is.
 • Groot Formaat: De WatchToCare WTC 45 Pro kan voor sommige gebruikers aan de grote kant zijn vanwege de geïntegreerde technologie en functies.<br>

Beste kleine stappenteller: Garmin Vivosmart 4

Garmin is geen onbekende speler op het gebied van slimme horloges. En deze Vivosmart 4 stappenteller valt ook zeker onder de toppers uit hun collectie. Hij namelijk super smal en compact, maar heeft een slimme inhoud. Hij is verkrijgbaar in zwart, grijs, lichtblauw en paars.

Hij is geschikt voor iedereen met een polsomtrek van 122 tot 188 mm. Het gewicht is 20,4 gram. Je bestuurt hem via het heldere OLED touchscreen. Naast het aantal stappen kun je nog veel meer dingen meten met dit model. Zo controleer je met de Pulse OX-sensor op elk moment van de dag je zuurstofniveau en je hartslag.

Ook kun je dit model koppelen met je smartphone en zo toegang krijgen tot work-outs. Zo houd je tevens je activiteiten bij. Ook bevat dit model slaapmonitoring en geeft de Body Battery functie advies over wanneer het tijd is voor een work-out en wanneer het tijd is om rust te pakken. Deze Garmin gaat tot maar liefst 7 dagen mee zonder op te laden. Ga jij voor deze kleine activity tracker?

Garmin vivosmart 4

99,00
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste kleine stappenteller

8Expert Score
Conclusie

Koppel deze stappenteller aan de gratis Garmin Connect app en haal het maximale uit je sportprestaties. Het toffe aan de app is dat je niet alleen je data inziet, maar ook mee kunt doen aan leuke uitdagingen. Zo kun je badges verdienen. En dat geeft jou net die extra boost om nog beter te presteren. Dit in combinatie met de fijne specificaties van de Garmin Vivosmart 4 maken het een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een compact maar krachtig horloge.

Voordelen
 • Compact, licht en super smal design (4 kleuren)
 • Meet zuurstofsaturatieniveau en hartslag
 • Body Batterij: energiebewaking, slaapmonitoring en stress-tracking
 • Gratis toegang tot Garmin Connect app
 • 7 dagen batterijduur
Nadelen
 • Geen universele oplaadkabel
 • Geen navigatiefunctie

Beste stappenteller met hartslagmeter: Fitbit Sense 2

De Fitbit Sense 2 is meer dan alleen een stappenteller. Deze geavanceerde smartwatch biedt je gedetailleerde inzichten in je slaappatroon, stressniveaus en hartconditie. Je slaap wordt gemonitord op basis van verschillende fasen, waarna je persoonlijke aanbevelingen krijgt om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Met de EDA-sensor worden continue fysieke stressreacties gemeten, zodat je beter begrijpt wat je stress veroorzaakt. Door je hartconditie te monitoren en belangrijke gezondheidsstatistieken te registreren, waaronder SpO2 en hartslagvariabiliteit, helpt de Fitbit Sense 2 je bewuster te worden van je gezondheid.

De smartwatch is tevens uitgerust met ingebouwde GPS, diverse slimme functies zoals meldingen en Fitbit Pay, en een batterij die tot 6 dagen meegaat. Bij aankoop ontvang je zes maanden Fitbit Premium-lidmaatschap, wat je een nog diepgaandere kijk op je gezondheid geeft.

Fitbit Sense 2

261,00
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste stappenteller met hartslagmeter

8.5Expert Score
Conclusie

De Fitbit Sense 2 is een innovatieve sporthorloge die zich richt op het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verminderen van stress en het monitoren van je hartconditie. Naast deze gezondheidsfuncties beschikt het horloge over handige tools zoals een ingebouwde GPS, diverse slimme meldingen, Fitbit Pay, en een batterij die tot 6 dagen meegaat. Bij aankoop krijg je zes maanden toegang tot Fitbit Premium.

Voordelen
 • Diepgaande slaapanalyse
 • Continue meting van fysieke stressreacties met de EDA-sensor
 • Inzicht in hartconditie en monitoring van vitale gezondheidsstatistieken
 • Inclusief zes maanden Fitbit Premium voor uitgebreidere gezondheidsinzichten.
 • Ingebouwde GPS en slimme functies voor een geoptimaliseerde workout-ervaring
Nadelen
 • Fitbit Premium kost geld (eerste 6 maanden gratis)
 • Batterijduur kan verkort worden tot 12 uur bij intensief gebruik van GPS.

Beste goedkope stappenteller: Kiraal Charge Fit

De Kiraal Charge Fit is méér dan een stappenteller. Het is een totaalpakket voor de gezondheidsbewuste individu, gericht op het ondersteunen van een actieve en gezonde levensstijl. Met zijn multifunctionaliteit meet deze stappenteller niet alleen je stappen en de afstand die je aflegt, maar ook diverse cruciale gezondheidsparameters zoals je hartslag, bloeddruk, en zelfs je lichaamstemperatuur.

Met zijn naadloze bluetooth verbinding koppel je het horloge eenvoudig aan je smartphone, waardoor alle informatie overzichtelijk wordt weergegeven op je mobiele apparaat. Mis nooit meer een oproep of bericht, want via de Kiraal Charge Fit krijg je notificaties van apps als Whatsapp, Facebook, Snapchat en Instagram.

Zijn waterdichte design zorgt ervoor dat je hem zorgeloos kunt dragen, zelfs tijdens een duik tot een diepte van 8 meter. Het horloge is bovendien gemaakt van duurzaam materiaal, waarbij er speciale aandacht is besteed aan zowel functionaliteit als esthetiek.

Kiraal Charge Fit

28,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste goedkope stappenteller

7Expert Score
Conclusie

De Kiraal Charge Fit is een multifunctionele stappenteller, perfect voor degene die bewust met zijn of haar gezondheid bezig is. Met diverse gezondheidsmetingen, naadloze smartphone koppeling via Bluetooth V5.0, en een waterdicht design, biedt het horloge een combinatie van functionaliteit en stijl.

Voordelen
 • Multifunctionaliteit
 • Bluetooth V5.0 verbinding
 • Waterdicht tot een diepte van 8 meter.
 • Betaalbaar
 • Gebruiksvriendelijk
Nadelen
 • Vereiste Smartphone Software: Voor optimale prestaties is minimaal Android 4.4 of IOS 8.0 nodig.
 • Opladen: Ondanks de duurzame batterij, moet het horloge nog steeds regelmatig opgeladen worden middels het oplaadblok of USB-aansluiting.

Waarom een stappenteller aanschaffen?

Bewustzijn

Veel van ons hebben een zittende levensstijl, vaak zonder het te beseffen. Door je stappen bij te houden, word je je bewuster van je dagelijkse activiteitenniveau. Dit kan een eye-opener zijn en aanzetten tot verandering.

Motivatie

Een tastbaar doel voor ogen hebben, zoals het nastreven van 10.000 stappen per dag, kan een krachtige motivator zijn. Je kunt je vooruitgang volgen, successen vieren en jezelf uitdagen voor meer.

Gezondheidsvoordelen

Regelmatige lichaamsbeweging, zelfs in de vorm van wandelen, heeft tal van gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van het risico op chronische ziekten, het verbeteren van de stemming en het versterken van de botten en spieren.

Koopgids: Het vinden van de beste stappenteller

Het vinden van de perfecte stappenteller kan een behoorlijke uitdaging zijn, zeker met zoveel verschillende opties op de markt. Of je nu je stappen wilt bijhouden voor fitnessdoeleinden, gewichtsverlies of gewoon uit nieuwsgierigheid, deze gids helpt je de beste keuze te maken!

Nauwkeurigheid

Het belangrijkste kenmerk van een stappenteller is nauwkeurigheid. Je wilt vertrouwen op de getallen die het apparaat aangeeft. Een nauwkeurige stappenteller detecteert echte stappen en minimaliseert valse tellingen, zoals wanneer je met je handen beweegt of autorijdt.

Batterijduur

Niemand wil elke dag een apparaat opladen. Een goede stappenteller moet minstens meerdere dagen meegaan op een enkele lading, en sommige basismodellen met een vervangbare batterij kunnen zelfs enkele maanden meegaan.

Draagbaarheid & Comfort

Een stappenteller moet niet alleen draagbaar zijn, maar ook comfortabel om te dragen. Of je het nu aan je broekriem hangt, om je pols draagt of in je zak stopt, het moet goed aanvoelen en niet in de weg zitten.

Extra functies

De basisfunctie van een stappenteller is het tellen van stappen, maar vele moderne varianten komen met aanvullende functies:

 • Hartslagmonitoring: Handig voor mensen die hun hartslag tijdens het sporten in de gaten willen houden.
 • Slaaptracking: Biedt inzichten in de kwaliteit en duur van je slaap.
 • Connectiviteit met apps: Maakt synchronisatie met smartphone-apps mogelijk voor gedetailleerde analyses en het instellen van doelen.
 • Waterbestendigheid: Voor degenen die in alle weersomstandigheden of zelfs tijdens het zwemmen hun activiteit willen volgen.

Display & Gebruikersinterface

De informatie moet duidelijk en gemakkelijk af te lezen zijn. Een intuïtieve gebruikersinterface maakt het eenvoudig om tussen functies te schakelen en je gegevens te bekijken.

Duurzaamheid

Gezien het feit dat je het apparaat waarschijnlijk elke dag zult dragen, moet het bestand zijn tegen normale slijtage en idealiter ook tegen zaken als zweet en regen.

Verschillende types stappentellers

Wearables

Dit zijn stappentellers die je draagt zoals een horloge. Ze zijn meestal uitgerust met een verscheidenheid aan functies naast het tellen van stappen, zoals hartslagmonitoring, slaaptracking, en meldingen van je smartphone.

Voorbeelden hiervan zijn de Fitbit, Garmin wearables en de Apple Watch. Door hun geïntegreerde design en vaak modieuze uitstraling kunnen ze gemakkelijk de hele dag door worden gedragen, zowel tijdens het sporten als op formele gelegenheden.

Pocket stappentellers

Deze compacte stappentellers zijn ontworpen om discreet in je zak te dragen. Ze zijn meestal eenvoudiger dan wearables en richten zich voornamelijk op het tellen van stappen. Omdat ze geen constante verbinding met je huid nodig hebben, zijn ze vaak minder geavanceerd in functies als hartslagmonitoring.

Maar voor degenen die gewoon een simpel apparaat willen dat stappen telt zonder veel extra’s, zijn pocket stappentellers een uitstekende keuze.

Smartphone apps

Smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met sensoren die bewegingen kunnen detecteren, wat betekent dat je telefoon ook als stappenteller kan dienen. Er zijn tal van apps beschikbaar die deze sensoren gebruiken om stappen te tellen. Voorbeelden zijn “Google Fit” voor Android en “Gezondheid” voor iOS.

Het voordeel is dat je geen extra apparaat hoeft aan te schaffen of te dragen, maar het kan wel meer batterij van je telefoon verbruiken. Bovendien, als je je telefoon niet altijd bij je draagt, kan het aantal stappen dat je daadwerkelijk zet onderschat worden.

Clip-ons

Dit zijn stappentellers die je gemakkelijk aan je riem of kleding kunt vastmaken. Ze zijn discreet, lichtgewicht en richten zich voornamelijk op het tellen van stappen.

Net als pocket stappentellers zijn ze meestal minder geavanceerd dan wearables, maar ze zijn zeer geschikt voor degenen die een eenvoudig en draagbaar apparaat zoeken.

Prijs versus kwaliteit

Je hoeft niet veel geld uit te geven om een goede stappenteller te krijgen. Er zijn basismodellen die al voor een lage prijs verkrijgbaar zijn. Maar als je op zoek bent naar extra functies, dan moet je wellicht bereid zijn wat meer uit te geven.

Tot slot

Bepaal vooraf je budget, bedenk welke functies je echt nodig hebt en lees altijd beoordelingen van andere gebruikers voordat je een aankoop doet. Op die manier ben je verzekerd van de beste stappenteller voor jouw behoeften. Veel succes met winkelen en nog meer stappen zetten!


Stappenteller of activity tracker

Een activity tracker is voorzien van een stappenteller, terwijl een losse stappenteller veel minder activiteiten kan meten. Met de aantrekkelijke prijzen voor activity trackers raden we dan ook zeker aan om zo’n model te kopen. Je kunt er dan namelijk veel meer mee doen. In onze top 6 beste stappentellers hebben we daarom multifunctionele activity trackers opgenomen.

10.000 stappen, dat haal ik nooit?!

Twijfel je of je überhaupt wel vrolijk wordt van een stappenteller, omdat je bang bent dat je die aanbevolen 10.000 stappen per dag niet gaat halen? Geen zorgen, dat is maar een richtlijn. Als je wat ouder (65+) bent dan is deze richtlijn al 6.000 tot 8.500 stappen.

Ook je huidige lichamelijke conditie, waaronder blessures, spelen natuurlijk een rol in de hoeveelheid stappen die je dagelijks (kunt) zet(ten). Hier vind je advies van de Hartstichting over het aantal te zetten stappen per dag.

Je kunt een stappenteller natuurlijk nauwkeurig gebruiken voor het behalen van je sportdoelen, maar je kan het handig apparaatje ook zien als een tool waarmee je meer bewustwording creëert voor een actieve en gezonde levensstijl.

De kans is groot dat wanneer je daar eenmaal op gaat letten, je als vanzelf meer stappen wilt gaan zetten om je grenzen te verleggen. Wij zeggen doen!

Online stappenteller kopen

Wil je online een stappenteller kopen? Snuffel dan zeker nog eens door onze top 6 beste stappentellers en kies je favoriet. Gelukkig zijn de prijzen aantrekkelijk, zodat er altijd wel een goed model voor rond jouw pols te vinden is. Met merken als Garmin, Fitbit en Samsung zit je in ieder geval zeker goed. Vanaf nu kun je altijd stappen tellen, zonder zelf te hoeven tellen. Ga ervoor!

Xiaomi Mi Band 7

Beste koop stappenteller

Fitbit Inspire 3

Beste eenvoudige stappenteller

WatchToCare WTC 45 Pro

Beste stappenteller senioren en ouderen

Garmin vivosmart 4

Beste kleine stappenteller

Fitbit Sense 2

Beste stappenteller met hartslagmeter

Kiraal Charge Fit

Beste goedkope stappenteller

Veelgestelde vragen

Zijn stappentellers nauwkeurig?

De meeste moderne stappentellers zijn behoorlijk nauwkeurig in het tellen van stappen, maar sommige kunnen gevoeliger zijn voor bewegingen zoals handbewegingen. Het is goed om reviews en productbeschrijvingen te lezen om een idee te krijgen van de nauwkeurigheid van een specifiek model.

Hoe draag ik een stappenteller?

Afhankelijk van het ontwerp kan een stappenteller worden gedragen om de pols, aan een riem, in een zak, of zelfs als een ketting. Het belangrijkste is dat het op een plek zit waar het je bewegingen nauwkeurig kan detecteren.

Hoe belangrijk is de batterijduur van een stappenteller?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur. Sommige mensen vinden het niet erg om hun stappenteller dagelijks op te laden, terwijl anderen een model verkiezen dat meerdere dagen of zelfs weken meegaat op een enkele lading.

Kan ik mijn stappengegevens synchroniseren met mijn smartphone?

Veel moderne stappentellers bieden de mogelijkheid om te synchroniseren met een smartphone, waardoor je een uitgebreidere analyse van je activiteit kunt bekijken en je voortgang kunt bijhouden.

Voeljegezond.nl
Logo