Beste stappenteller van 2023

Let’s go! Maak jij dagelijks heel wat stappen en ben je nu toch echt eens benieuwd hoeveel het er precies zijn? Wil je graag werken aan een gezond levenspatroon en de aanbevolen dagelijkse 10.000 stappen behalen? Met dit artikel ga je recht op je doel af!

We presenteren je onze top 6 beste stappentellers van het moment. Van budgetopties tot luxe modellen met hartslagmeter, ontdek de specificaties, voordelen en nadelen per beste stappenteller. Na onze top 6 ontdek je ook nog een aantal handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van een stappenteller.

Beste stappentellers in 1 overzicht – Onze top 6!

Samsung Galaxy Fit 2

Beste koop stappenteller

Fitbit Inspire 2

Beste eenvoudige stappenteller
64,69 99,49

Wonlex GPS stappenteller

Beste stappenteller voor senioren en ouderen

Garmin vivosmart 4

Beste kleine stappenteller

Fitbit Sense

Beste stappenteller met hartslagmeter
195,00 329,00

Xiaomi Mi Band 4

Beste goedkope stappenteller

Beste koop stappenteller: Samsung Galaxy Fit 2

We kiezen de Samsung Galaxy Fit 2 activity tracker als beste koop voor een stappenteller. Hij blinkt namelijk uit in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Op de heldere 1,1 inch AMOLED display zie je direct hoeveel stappen je die dag hebt gezet. Bovendien lees je ook meteen de tijd af dankzij de horlogefunctie.

En dat is nog niet alles, want dit model is te verbinden met je smartphone (Android 5.0 en iOS 10.0 of hoger), zodat je er je activiteiten tot in detail mee kunt monitoren via de Samsung Health-app. Hij meet je hartslag en herkent 6 activiteiten, waaronder hardlopen en fietsen. Op basis daarvan geeft hij dan tevens het aantal verbrande calorieën weer. Daarnaast meet hij ook hoelang je slaapt en hoeveel stress je hebt.

De batterij van deze multifunctionele Samsung stappenteller gaat maar liefst tot 21 dagen mee zonder op te laden. Tel bij al deze aantrekkelijke specificaties ook nog eens een interessante aankoopprijs op en je komt uit op een topmodel waar je voorlopig wel mee vooruit kunt!

Samsung Galaxy Fit 2

49,95
Laatste update was op: februari 5, 2023 6:09 pm

Beste koop stappenteller

8Expert Score
Conclusie

Deze Samsung activity tracker heeft een strak design en zit dankzij de rubberen band erg comfortabel om de pols. Je krijgt direct inzicht in het aantal gezette stappen. Maar dat is nog niet alles, want dit model houdt ook activiteiten, slaap en stress bij via de Samsung Health-app. Zo heb je altijd goed inzicht in eerder behaalde resultaten en kun je op basis daarvan gemakkelijk je sportieve levensstijl en je gezondheid verbeteren.

Voordelen
 • Helder 1.1 inch AMOLED scherm
 • Meet ook stress, slaap, calorieën en activiteiten
 • Verbinden met Samsung Health app (ook voor iPhone)
 • 21 dagen batterijduur
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Korte (niet-universele) oplaadkabel
 • Geen ingebouwde GPS

Beste eenvoudige stappenteller: Fitbit Inspire 2

‘Je eerste stap naar een gezonder leven’, zo kunnen we de Fitbit Inspire 2 ook wel zien. Deze beste simpele stappenteller heeft een strak design met comfortabele rubberen band. Hij weegt slechts 8,5 gram en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en roze. Het verlichte OLED scherm is bestuurbaar aan de hand van touchscreen.

Niet alleen qua uiterlijk mag deze Inspire 2 er wezen! Zo is hij via bluetooth te koppelen met je smartphone voor extra inzicht in bepaalde gezondheids- en bewegingsgegevens. Hartslagmeter? Check! Caloriemeter? Check! Bewegingssensor? Nog een keer check! Daarnaast krijg je inzicht in je verschillende slaapfasen en kun je Spotify bedienen via je slimme horloge.

De batterij gaat tot 10 dagen mee. Klinken bovengenoemde functies voor jou wat ingewikkeld? Niets is minder waar, want deze Fitbit Inspire 2 is super eenvoudig te bedienen. Een eenvoudige stappenteller met veel extra functies die je optioneel wel of niet kunt gebruiken. Wil je meer weten over deze stappenteller? Bekijk dan ook onze Fitbit Inspire 2 review.

Fitbit Inspire 2

64,69 99,49
Laatste update was op: februari 5, 2023 6:09 pm

Beste eenvoudige stappenteller

7.5Expert Score
Conclusie

Als simpele stappenteller gebruik je deze Fitbit Inspire 2 erg gemakkelijk. Aanzetten en gaan! En voor iedereen die op zoek is naar extra functies kun je dit model verbinden met je smartphone. Je kunt hem dan ook koppelen met GPS (maar is niet ingebouwd). Daarnaast maak je dan gebruik van de Fitbit Premium app, waarmee je zelfs persoonlijke begeleiding kunt ontvangen. Klein nadeeltje is dat Fitbit Premium slechts 1 jaar gratis is (zit inbegrepen bij je aankoop). Daarna kost deze extra service je circa €75 per jaar.

Voordelen
 • Licht design + in 3 kleuren verkrijgbaar
 • Eenvoudig te bedienen
 • Met hartslagmeter, bewegingssensor en caloriemeter
 • Optioneel koppelbaar met app
 • 10 dagen batterijduur
Nadelen
 • Extra begeleiding via Fitbit Premium kost geld (is 1 jaar gratis)
 • Geen ingebouwde GPS

Beste stappenteller senioren en ouderen: Wonlex GPS stappenteller

Dit Wonlex GPS model kiezen we als beste stappenteller voor senioren en ouderen. De reden is simpel. Hij is namelijk voorzien van een SIM-kaart, GPS en SOS-alarmering. Zo kun je altijd iemand bereiken indien de nood aan de man is. Zelfs videobellen behoort tot de mogelijkheden. Je gaat dus altijd met een veilig gevoel op pad!

Dat is nog niet alles, want hij meet ook je hartslag en bloeddruk. Dan weet je als oudere wanneer het misschien tijd is om aan de bel te trekken. Daarnaast heeft hij ook een val-alarm, waarbij je contactpersoon een automatische melding krijgt als je valt.

Tel bij dit alles ook nog eens de heldere HD touchscreen display van 1,3 inch op, welke is voorzien van extra grote cijfers en letters. Daar hoef je je bril niet meer voor op. De batterijduur is 3 dagen, dus je moet hem wel wat vaker opladen, maar dan heb je ook wat!

Wonlex GPS stappenteller

124,95
Laatste update was op: februari 5, 2023 6:09 pm

Beste stappenteller voor senioren en ouderen

7Expert Score
Conclusie

Vind je het een fijn gevoel dat iemand altijd weet waar je bent en dat je altijd iemand eenvoudig kunt alarmeren in geval van nood? Dan is deze Wonlex GPS stappenteller je beste keuze. Druk op de SOS knop bij nood, dan belt het horloge meteen je ingestelde noodnummer. Vind je het lastig om hem in te stellen? Wonlex biedt gratis online-installatie-service!

Voordelen
 • Voorzien van Lebara SIM-kaart
 • SOS-alarmering: direct noodcontact bellen
 • Valdetectie en valalarm voor contactpersoon
 • Meet ook hartslag en bloeddruk
 • Heldere display met extra grote letters en cijfers
Nadelen
 • Relatief korte batterijduur (3 dagen)
 • Meet geen calorieën
 • Slechts 3 maanden garantie

Beste kleine stappenteller: Garmin Vivosmart 4

Garmin is geen onbekende speler op het gebied van slimme horloges. En deze Vivosmart 4 stappenteller valt ook zeker onder de toppers uit hun collectie. Hij namelijk super smal en compact, maar heeft een slimme inhoud. Hij is verkrijgbaar in zwart, grijs, lichtblauw en paars.

Hij is geschikt voor iedereen met een polsomtrek van 122 tot 188 mm. Het gewicht is 20,4 gram. Je bestuurt hem via het heldere OLED touchscreen. Naast het aantal stappen kun je nog veel meer dingen meten met dit model. Zo controleer je met de Pulse OX-sensor op elk moment van de dag je zuurstofniveau en je hartslag.

Ook kun je dit model koppelen met je smartphone en zo toegang krijgen tot work-outs. Zo houd je tevens je activiteiten bij. Ook bevat dit model slaapmonitoring en geeft de Body Battery functie advies over wanneer het tijd is voor een work-out en wanneer het tijd is om rust te pakken. Deze Garmin gaat tot maar liefst 7 dagen mee zonder op te laden. Ga jij voor deze kleine activity tracker?

Garmin vivosmart 4

99,99
Laatste update was op: februari 5, 2023 6:09 pm

Beste kleine stappenteller

8Expert Score
Conclusie

Koppel deze stappenteller aan de gratis Garmin Connect app en haal het maximale uit je sportprestaties. Het toffe aan de app is dat je niet alleen je data inziet, maar ook mee kunt doen aan leuke uitdagingen. Zo kun je badges verdienen. En dat geeft jou net die extra boost om nog beter te presteren. Dit in combinatie met de fijne specificaties van de Garmin Vivosmart 4 maken het een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een compact maar krachtig horloge.

Voordelen
 • Compact, licht en super smal design (4 kleuren)
 • Meet zuurstofsaturatieniveau en hartslag
 • Body Batterij: energiebewaking, slaapmonitoring en stress-tracking
 • Gratis toegang tot Garmin Connect app
 • 7 dagen batterijduur
Nadelen
 • Geen universele oplaadkabel
 • Geen navigatiefunctie

Beste stappenteller met hartslagmeter: Fitbit Sense

Met deze Fitbit Sense breng je lichaam en geest in balans. Hij heeft namelijk diverse functies voor het meten van bewegingen en gezondheid, van huidtemperatuurmeting tot EDA scans voor stressmeting. Daarnaast zie je op de display direct het aantal stappen en de hartslag (realtime). Die hartslagmeter PurePulse 2.0 werkt erg nauwkeurig. Ook kun je trainen in hartslagzones en kun je meldingen instellen bij het overschrijden van een bepaalde zone. Allemaal redenen om dit model als de beste stappenteller met hartslagmeter te kiezen.

Ook qua design is er overigens niets te klagen. Hij wijkt qua looks wat af van de meeste stappentellers in onze top 6. Hij is namelijk wat minder smal en heeft een vierkante horlogekast met afgeronde hoeken. Daaromheen zit een chique metalen rand als afwerking. Je koopt deze topper in zwart of wit. Wat erg leuk is, is dat je het scherm kunt personaliseren, bijvoorbeeld aan de hand van zelfgekozen wijzerplaten en achtergronden.

Wil je ook nog op de hoogte blijven van oproepen, berichten en appmeldingen? Zelfs dat heeft de Fitbit Sense in huis. Via Android kun je zelfs korte antwoorden sturen. Tot slot laadt hij super snel op, want met 12 minuten aan de lader kan hij er een dag tegenaan.

Fitbit Sense

195,00 329,00
Laatste update was op: februari 5, 2023 6:09 pm

Beste stappenteller met hartslagmeter

8.5Expert Score
Conclusie

Als het op hartslagmeting aankomt dan is deze Fitbit Sense een absolute aanrader. Hij heeft een goede sensor voor continue hartslagmeting en je ziet steeds realtime in welke zone je aan het trainen bent (zoals vetverbranding, uithoudingsvermogen). Tip: Koppel de Fitbit ECG-app om ook je hartritme in de gaten te houden. Deze merkt bijvoorbeeld ongebruikelijke hartsymptomen op. Alle slimme functies van dit model maken het een uitstekende stappenteller en gezondheidswatch om tot in detail te monitoren.

Voordelen
 • Nauwkeurig trainen op hartslagzone (realtime inzicht op hoofdscherm)
 • Meldingen bij hoge en lage hartslag
 • Oproepen en berichten ontvangen
 • Wijzerplaat personaliseren
 • In 12 minuten opladen
Nadelen
 • Fitbit Premium kost geld (eerste 6 maanden gratis)
 • Premium investering

Beste goedkope stappenteller: Xiaomi Mi Band 4

Zoek je een fijne stappenteller, goedkoop maar wel van goede kwaliteit? Dan zit je goed met deze Xiaomi Mi Band 4. Hij heeft een helder 0,95 inch AMOLED touchscreen waarop je in één oogopslag het aantal stappen van die dag ziet (en hoever je gevorderd bent met je stappendoel). Ook lees je de datum, tijd en batterij af.

Hij herkent 6 verschillende activiteiten, namelijk loopband, joggen, wandelen, fietsen, zwemmen en algemene training. Track je resultaten en behaal je sportdoelen. Koppel hem met je smartphone om ook notificaties van je smartphone te ontvangen. Je kunt opnemen en ophangen, alsook muziek besturen.

Het gewicht is 22,1 gram. De batterij gaat 4 dagen mee. Naast het aantal stappen meet je onder meer ook hartslag, trappen, temperatuur en snelheid. Tevens krijg je inzicht in de hoeveelheid slaap. Wat wil je nog meer voor zo’n aantrekkelijke prijs?

Xiaomi Mi Band 4

39,90
Laatste update was op: februari 5, 2023 6:09 pm

Beste goedkope stappenteller

7.5Expert Score
Conclusie

Koppel deze goedkope stappenteller met de gratis MisFit app op je smartphone en ga voor nauwkeurige monitoring van al je sportprestaties en -doelen. Er zijn natuurlijk activity trackers op de markt die meer functies hebben, maar toch mag je heel wat van dit model verwachten. Zeker als je kijkt naar de mega voordelige prijs. Daar krijg je het bijhouden van stappen, hartslag, calorieën, temperatuur en snelheid voor terug.

Voordelen
 • Meet naast stappen ook hartslag, temperatuur, snelheid en trappen
 • Notificaties van smartphone ontvangen + muziekbediening
 • 4 dagen batterijduur
 • Gratis koppeling MisFit app
 • Veel functies voor een lage prijs
Nadelen
 • 1 jaar garantie
 • Geen ingebouwde GPS

Tips voor het kopen van een stappenteller

Hierboven ontdekte je onze gevarieerde top 6 beste stappentellers. Voor ieder wat wils, dus de kans is groot dat jouw nieuwe teller hiertussen zit. Twijfel je echter nog waar je op moet letten bij het vergelijken van stappentellers? We geven je nog een aantal handige tips!

Stappenteller of activity tracker

Een activity tracker is voorzien van een stappenteller, terwijl een losse stappenteller veel minder activiteiten kan meten. Met de aantrekkelijke prijzen voor activity trackers raden we dan ook zeker aan om zo’n model te kopen. Je kunt er dan namelijk veel meer mee doen. In onze top 6 beste stappentellers hebben we daarom multifunctionele activity trackers opgenomen.

Design van de stappenteller

Een tracker draag je rond de pols, waardoor die best wel opvalt. Daarom let je natuurlijk op het design van jouw nieuwe stappenteller. Sommige modellen zijn heel dun en minimalistisch, terwijl anderen voorzien zijn van een wat grotere rechthoeken horlogekast. Het is maar net wat je voorkeur geniet. 

Ook qua kleur is er bij sommige merken keuze genoeg, zoals bij de Fitbit modellen. Let overigens niet alleen op de looks, maar ook op het gewicht. Een lichter model zit over het algemeen wat fijner om de pols. Een siliconen horlogebandje is daarnaast een pre, omdat deze niet in je polsen snijdt of schuurt tijdens het bewegen.

Extra functies stappenteller

Hierboven hebben we al kort benoemd dat we in onze top 6 beste stappentellers multifunctionele activity trackers hebben opgenomen. Bij je aankoop let je op de functies die het model voor jou in petto heeft. Zo zijn functies voor het meten van de hartslag, verbrande calorieën, stress, slaap en bloeddruk een absolute pre, omdat je zo beter je gezondheid kunt monitoren. Houd er rekening mee dat je bij sommige modellen (zoals Fitbit) extra moet betalen voor toegang tot de maximale functies in de app.

Bij de functies kun je ook denken aan een GPS-verbinding of in het geval van de nummer 3 uit onze lijst, de beste stappenteller voor senioren, ook een SOS-alarm, valdetectie en val-alarm. Fijne functies, die het toch net een stukje veiliger maken om op pad te gaan.

10.000 stappen, dat haal ik nooit?!

Twijfel je of je überhaupt wel vrolijk wordt van een stappenteller, omdat je bang bent dat je die aanbevolen 10.000 stappen per dag niet gaat halen? Geen zorgen, dat is maar een richtlijn. Als je wat ouder (65+) bent dan is deze richtlijn al 6.000 tot 8.500 stappen. Ook je huidige lichamelijke conditie, waaronder blessures, spelen natuurlijk een rol in de hoeveelheid stappen die je dagelijks (kunt) zet(ten). Hier vind je advies van de Hartstichting over het aantal te zetten stappen per dag.

Je kunt een stappenteller natuurlijk nauwkeurig gebruiken voor het behalen van je sportdoelen, maar je kan het handig apparaatje ook zien als een tool waarmee je meer bewustwording creëert voor een actieve en gezonde levensstijl. En de kans is groot dat wanneer je daar eenmaal op gaat letten, je als vanzelf meer stappen wilt gaan zetten om je grenzen te verleggen. Wij zeggen doen!

Online stappenteller kopen

Wil je online een stappenteller kopen? Snuffel dan zeker nog eens door onze top 6 beste stappentellers en kies je favoriet. Gelukkig zijn de prijzen aantrekkelijk, zodat er altijd wel een goed model voor rond jouw pols te vinden is. Met merken als Garmin, Fitbit en Samsung zit je in ieder geval zeker goed. Vanaf nu kun je altijd stappen tellen, zonder zelf te hoeven tellen. Ga ervoor!

Samsung Galaxy Fit 2

Beste koop stappenteller

Fitbit Inspire 2

Beste eenvoudige stappenteller
64,69 99,49

Wonlex GPS stappenteller

Beste stappenteller voor senioren en ouderen

Garmin vivosmart 4

Beste kleine stappenteller

Fitbit Sense

Beste stappenteller met hartslagmeter
195,00 329,00

Xiaomi Mi Band 4

Beste goedkope stappenteller
Voeljegezond.nl
Logo