Beste Samsung smartwatches van 2024

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben je op zoek naar de beste Samsung smartwatch? Dit slimme alles-in-één horloge is het ideale verlengstuk van jouw Samsung smartphone, maar kan ook in combinatie met andere merken telefoons gebruikt worden.

In dit artikel gaan we in op de twee beste modellen voor dames en heren: de Galaxy Watch Active2 en de Watch3. Kies uit een van deze twee toppers en heb alle gewenste sport- en gezondheidstracking binnen handbereik. 

Wat zijn de voordelen en verschillen van/tussen deze twee smartwatches? Ontdek hier welke van deze beste Samsung smartwatches het beste bij je past!

Beste Samsung smartwatches van het moment! – Onze top 4

Samsung Galaxy Watch Active2 - Roze

Beste samsung smartwatch voor dames

Samsung Galaxy Watch3

Beste samsung smartwatch voor heren
219,95 459,00

Samsung Galaxy Watch Active2 - zwart

Beste samsung smartwatch voor sporters
179,00 319,00

Samsung Galaxy Watch Active2 - 40 mm

Beste samsung smartwatch voor smalle polsen

Samsung smartwatch review: Galaxy Watch Active2 vs Galaxy Watch3

In onze top 4 is het je wellicht opgevallen dat je meerdere keren dezelfde beste Samsung smartwatch tegenkwam. We verkozen de Samsung Galaxy Watch3 als beste keuze voor heren en de Watch Active2 als beste algemene smartwatch voor verschillende soorten gebruikers. In deze Samsung smartwatch review lichten we deze twee modellen uitgebreid aan je toe.

Beste Samsung smartwatch voor dames, sporters & smalle polsen: Galaxy Watch Active2

De Galaxy Watch Active2 is wat ons betreft de beste koop smartwatch van Samsung dankzij de vele functionaliteiten en het strakke uiterlijk. Hij is voorzien van AMOLED touchscreen en heeft een schermdiagonaal van 1.4 inch. Het gewicht is 36 gram.

Omdat hij verkrijgbaar is in 2 maten (40 en 44) en je het bandje zo strak kunt afstellen als je wilt, vinden we dit tevens de beste Samsung smartwatch voor smalle polsen. Dit in combinatie met de vele vrouwelijke kleuren, zoals roségoud, zilvergrijs en lichtpaars, maken dit een populaire keuze voor dames. Dat wil overigens niet zeggen dat hij niet voor heren geschikt is. Zij kiezen veelal voor de kleur zwart.

Dit slimme horloge heeft een batterijduur tot 2 dagen, met 15 uur in GPS-modus. Hij heeft diverse smart functies, zoals spraakbesturing, het weergeven van smartphonemeldingen en het accepteren van oproepen en muziekbediening. Ook gebruik je hem als stopwatch, timer en alarm. De opslagcapaciteit is 4 GB. Hij is compatibel met Android en iOS.

Beste Samsung smartwatch voor sport

Ook de functies op het gebied van sporttracking mogen er zijn bij deze Galaxy Watch Active2 smartwatch. Hij meet afstand, calorieën, hartslag, snelheid, stappen en trappen. Sla persoonlijke records op en kies tussen tal van geanimeerde work-outs. Hij beschikt over ECG hartslagmeting, optische hartslagmeting en nauwkeurige GPS-tracking.

Met tal van trainingsfuncties kun je je resultaten optimaliseren en trainen op basis van bepaalde doelen, zoals intervaltraining en conditie of vetverbranding. Duik je liever het water in? Deze smartwatch is waterproof en is voorzien van zwembaantjes teller, slagherkenning en SWOLF tracking.
Klaar met sporten? Laat je leiden door het hersteladvies. Deze Watch Active2 meet tevens stress en slaapkwaliteit en geeft je een seintje als het tijd is om naar bed te gaan. Kun je er de volgende dag weer fris tegenaan!

Samsung Galaxy Watch Active2 - Roze

334,99
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:45 pm

Beste samsung smartwatch voor dames

Samsung Galaxy Watch Active2 - zwart

179,00 319,00
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:45 pm

Beste samsung smartwatch voor sporters

Samsung Galaxy Watch Active2 - 40 mm

189,21
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:45 pm

Beste samsung smartwatch voor smalle polsen

8.5Expert Score
Conclusie

We hebben eigenlijk vrij weinig aan te merken aan de Samsung Galaxy Watch Active2. Dit fijne horloge is niet alleen praktisch, maar ook erg mooi. Door de twee maten past hij om vrijwel iedere pols. De batterijduur is lang, wat ook erg handig is. Daarnaast is hij voorzien van de belangrijkste meetfuncties op het gebied van sport en gezondheid. 

Naast dit alles heeft hij ook nog eens een aantrekkelijke prijs. Mits je de paar ontbrekende functies (zoals livetracking, saturatiemeter en contactloos betalen) geen must vindt, is dit zeker een ideale koop als je een Samsung smartphonegebruiker bent. Deze Galaxy Watch Active2 kun je overigens ook met iOS verbinden, maar de verbinding werkt beter als je hem koppelt aan Android.

Voordelen
 • Uitgebreide sporttracking
 • Ingebouwde muziekspeler en GPS
 • ECG hartslagmeter en bloeddrukmeter
 • Hersteladvies en tips op gebied van stress en slaap
 • Batterij gaat lang mee
 • Mooi design in diverse kleuren
Nadelen
 • Niet contactloos betalen
 • Geen saturatiemeter
 • Geen livetracking
 • Niet automatisch pauzeren
 • Meet geen rencadans en verticale oscillatie

Beste Samsung smartwatch heren: Samsung Galaxy Watch3

We verkiezen de Samsung Galaxy Watch3 als beste aankoop voor heren, omdat deze vergeleken met de Watch Active2 een iets robuustere uitstraling heeft, met een stoere, leren horlogeband. Tevens is hij qua maat net iets groter (45 mm). Het wil overigens net als bij het voorgaand besproken model niet zeggen dat hij niet geschikt is voor het andere gender, want hij is ook verkrijgbaar in een kleinere maat (41 mm). Qua kleuren heb je keuze uit zwart, zilver- en goudkleurig.

De Galaxy Watch3 heeft een 1,4 inch AMOLED scherm met touchscreen. Het gewicht is 53 gram. Om het maximale uit deze smartwatch te halen verbind je hem het beste met Android. Ook iOS is mogelijk, maar daarbij werkt de verbinding met de Samsung Health Monitor app niet. 

Je kunt met deze smartwatch berichten ontvangen en inkomende oproepen accepteren, alsook een alarm of stopwatch instellen, muziek bedienen en spraakbesturing doen. Contactloos betalen is niet mogelijk. Het werkgeheugen is 1024 MB. De batterij gaat tot 56 uur mee. Met actieve GPS moet je rekenen op dagelijks opladen.

Trackingfuncties

Als we specifiek inzoomen op de trackingfuncties, dan zien we dat deze smartwatch afstand, calorieën, conditie, hartslag, snelheid, stappen en trappen meet. Hij is voorzien van livetracking en automatisch pauzeren. Gebruik hem als virtueel partner en stel diverse geanimeerde work-outs in. 
Voor herstel doe je een VO2MAX meting. Ook maak je gebruik van de ECG hartslagmeter en de bloeddrukmeter. Op basis van metingen krijg je tevens advies op het gebied van stress en slaap. Naast deze functies heeft hij ook nog een aantal interessante sensoren, zoals een saturatiemeter, versnellingsmeter en gyroscoop. Ook is hij waterproof. Met deze smartwatch kun je je gezondheid en sportresultaten perfect monitoren.

Samsung Galaxy Watch3

219,95 459,00
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:45 pm

Beste samsung smartwatch voor heren

8.5Expert Score
Conclusie

Wil je een smartwatch die automatisch pauzeert wanneer jij even stil staat? Dan is de Samsung Galaxy Watch3 een goede keuze voor je. Groot voordeel is dat hij een saturatiemeter heeft. Deze meet het zuurstofgehalte in het bloed. Dit in combinatie met andere slimme functies maken dit een uitstekend horloge voor het tracken van gezondheid en sportprestaties. 

Koppel hem met apps als de Samsung Health Monitor app, MyFitnessPal en Spotify en geniet van alle voordelen die deze smartwatch jou te bieden heeft, van het luisteren van muziek tot het behalen van doelen en het verminderen van stress. De Watch3 is net iets prijziger dan de Watch Active2, maar is nog steeds een betaalbaar horloge met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Voordelen
 • ECG hartslagmeter, bloeddrukmeter, saturatiemeter
 • Ingebouwde GPS met livetracking
 • Automatisch pauzeren
 • Extra lange batterijduur
 • Stoer design in verschillende kleuren
Nadelen
 • Niet contactloos betalen
 • Leren bandje minder comfortabel bij sporten
 • Iets prijziger dan alternatieve Samsung watches
 • Routes inladen niet mogelijk
 • Geen cadanssensor

Samsung smartwatch vergelijken

En, welke van bovengenoemde beste Samsung smartwatches is jouw favoriet? Op zich zijn ze redelijk vergelijkbaar, maar verschillen ze vooral in design en een aantal sensors en meetfunctionaliteiten. 

Onze tip is om bij het kopen van een Samsung smartwatch altijd een overzicht te maken van de functies die jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een saturatiemeter en automatisch pauzeren? Dan kies je voor de Galaxy Watch3. Wil je uitgebreid hersteladvies en weten wanneer het bedtijd is? Dan ga je voor de Watch Active2.

Ook prijs kan natuurlijk een doorslaggevende rol spelen in je keuze. Ben je vooral op zoek naar basisfuncties voor het meten van afstand, calorieën en snelheid? Dan zou je een ouder model kunnen overwegen: de Samsung Galaxy Watch of de Samsung Galaxy Watch Active. Dit zijn beide prima modellen, maar hun opvolgers zijn als vanzelfsprekend een stuk uitgebreider in functies en hebben een langere batterijduur. Zo’n ouder model kan je wel ruim €100 besparen.
Wil je nog even verder snuffelen in het aanbod smartwatches? Dan vind je hier onze algemene top 9 met beste smartwatches.

Benieuwd naar alle Samsung smartwatches? Ontdek ze hier in alle kleuren en modellen.

Voeljegezond.nl
Logo