Beste Garmin smartwatch van 2023

Laatst geupdate op januari 5, 2022 by Voeljegezond.nl

Ben jij een man, een vrouw, een kind of iemand die een smartwatch zoekt van het merk Garmin? Je hebt verschillende merken bekeken en komt toch steeds weer op de smartwatches van Garmin uit. Je wilt dus graag wat meer weten over wat voor een soort merk Garmin is en hoe de smartwatches van dit merk uit de test komen. We vertellen je in dit artikel dan ook wat Garmin voor een merk is en de geschiedenis ervan, waar je op moet letten tijdens het kopen van deze smartwatches en welke het beste zijn voor bepaalde doelgroepen en/of doeleinden. Zo weet jij waar je aan toe bent voor je een daadwerkelijke keuze moet gaan maken als het gaat om een smartwatch van dit prestigieuze merk. We hebben het merk Garmin dan ook in onze beste smartwatch overzicht meegenomen. 

Beste Garmin smartwatches in 1 overzicht – Onze top 5

Garmin Vivoactive 4S

Beste Garmin smartwatch koop

Garmin Vivomove 3S

Beste Garmin smartwatch voor dames

Garmin Venu

Beste Garmin smartwatch mannen

Garmin Vivofit jr. 3

Beste Garmin smartwatch kinderen

Garmin Forerunner 645 Music

Beste Garmin smartwatch sport

Wat is Garmin voor merk?

Allereerst zullen we eens gaan kijken naar wat voor een merk Garmin eigenlijk is en waar zij voor staan en naar streven. Voor we daarop ingaan is het goed om te weten dat Garmin een merk is dat vestigingen heeft die zijn verdeeld over de gehele wereld. Er zijn centrale kantoren te vinden van Garmin in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Nu is het zo dat Garmin alle ontwerp-, productie-, marketing= en magazijnprocessen in eigen huis heeft en doet. Hierdoor hopen zij de beste kwaliteit te kunnen leveren. Garmin omschrijft haar eigen producten en diensten in vier woorden. “gebouwd voor de toekomst”. 

Nu is Garmin gefocust op verschillende segmenten in de markt. Namelijk het Sport en fitness segment, outdoor, maar richten ze zich ook op automotive, maritiem en luchtvaart. Zoals je ziet hebben ze een breed scala aan segmenten waar zij zich op richten. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen, en dat is dat het een merk is die zich voornamelijk richt op gadgets die het leven een stukje makkelijker kunnen maken. Zo maken zij smartwatches die je activiteit over de dag kunnen tracken. Dit behandelen we in dit artikel. Maar in het automotive segment produceren zij bijvoorbeeld navigatiesystemen en achteruitrijcamera’s. Voor het maritiem segment produceren ze bijvoorbeeld radars en stuurautomaten en voor de luchtvaart de navigatiesystemen die daarvoor nodig zijn. Nogmaals, ze zijn op veel gebieden thuis.

Koopgids – Tips waarop je moet letten tijdens de aankoop

Nu je weet wat voor een merk Garmin is en waar zijn voor staan is het tijd om weer terug te gaan naar de smartwatches van het merk. Je leest dit namelijk waarschijnlijk omdat je wilt weten welke smartwatch nou het beste bij jou past. Maar voor we ingaan op de daadwerkelijke smartwatches en hun functies is het goed om op de volgende dingen te letten als je een Garmin smartwatch gaat kopen. 

Budget

Allereerst is het belangrijk om na te denken over een budget dat je vrij hebt om te besteden aan jouw Garmin smartwatch. Iedereen heeft een ander budget en het is goed om van te voren een budget met jezelf af te spreken. Om je een klein beetje te helpen zul je rekening moeten houden met een prijs die boven de 200,- ligt als het gaat om een Garmin smartwatch. Het kan zijn dat dit voor jou als een groot bedrag klinkt in de oren. En kom op, laten we wel wezen. Het is een hoop geld. Maar daar krijg je dan wel ook een hoop voor terug. De Garmin smartwatches staan namelijk wel voor echte kwaliteit. 

Uiterlijk

Het volgende punt waar je rekening mee moet houden is het uiterlijk van de Garmin smartwatch. Ze zijn er in verschillen soorten en maten, maar het gaat erom dat jij iets om je pols hebt dat jij echt mooi vindt. Wil je een wat grovere smartwatch die echt sterk is en niet snel kapot gaat. Of heb je liever een Garmin smartwatch die wat betreft design echt futuristisch is en je ook aan kunt hebben tijdens bijvoorbeeld zakelijke bijeenkomsten? Garmin heeft het allemaal in zijn assortiment. Ga dus ook hierbij weer na wat voor jou belangrijk is en hoe jouw Garmin horloge eruit moet komen te zien. 

Batterijduur

Wat goed is om naar te kijken is de batterijduur van de smartwatch. Niks is zo vervelend als een smartwatch die al leeg is voor de middag begonnen is. Het liefste heb je dan ook een smartwatch die minimaal een 24 uur lang op een batterij kan doen en ook snel weer oplaad. Zo kun je hem bijvoorbeeld tijdens het douchen of ontbijt opladen zodat hij de rest van de dag en nacht weer alle data kan verzamelen zoals je activiteit en slaap.

Functies

Het laatste waar je op moet letten tijdens het kopen van een Garmin smartwatch is de functies die je erop wil hebben. Zo wilt de een dat er een uitgebreide activiteitstracker op zit die je hartslag, stappen, activiteiten, calorieverbruik enzovoort bijhoudt. Maar is het voor de ander genoeg als het een mooi horloge is die de tijd aangeeft en waar je bijvoorbeeld meldingen op binnen krijgt. Ga voor jezelf na welke functies erop moeten zitten en wat voor een prijskaartje jij daarvoor over hebt. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijk om te kunnen betalen met je smartwatch. 

Beste Garmin smartwatches van het moment

Nu jij weet wat Garmin voor merk is en waar je eens over moet nadenken tijdens het kopen van een Garmin smartwatch is het tijd om te kijken naar welke Garmin smartwatches nou het beste zijn voor bepaalde doeleinden. We zullen kijken naar de Garmin smartwatch die het beste is op het gebied van prijs-kwaliteit, voor vrouwen, mannen, kinderen en voor het sporten. Zo weet jij aan het einde precies welke het beste bij jou past.

Beste koop – Garmin Vivoactive

Zoals benoemd zal de eerste Garmin smartwatch die we gaan bekijken degene zijn die het beste scoort op het gebied van prijs-kwaliteit, ook wel de beste koop genoemd. De smartwatch die hierbij het beste uit de test komt is de Garmin Vivoactive. Allereerst is het design van de Vivoactive natuurlijk uitstekend. Hij is strak, ziet er futuristisch uit en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Verder beschikt deze smartwatch over de “normale” smartwatch functies zoals het tellen van je stappen, hoeveel trappen je hebt gelopen, je hartslag en hoewel je het misschien niet zou verwachten, ook nog eens de tijd. Buiten deze zogenaamde normale functies kan deze ook nog eens onderwater. De Garmin Vivoactive is namelijk waterdicht gemaakt zodat jij jouw activiteit in het water ook nog eens kunt bijhouden. Zo krijg je een nog beter beeld van jouw activiteit. Verder kun je er ook nog eens mee betalen met Garmin Pay, zodat jij je pinpas thuis kan laten en zit er zelfs een ingebouwde muziekspeler in. Hij is compatibel met zowel Android 6.0 of hoger en iOS 12 of hoger mobiele telefoons. Als klap op de vuurpijl zit er ook een slaaptracker in zodat je precies weet hoe je hebt geslapen en hoe lang. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is om mee te bellen en de batterijduur niet heel lang is als je veel functies gebruikt, zoals de GPS en muziekspeler. 

Garmin Vivoactive 4S

Beste Garmin smartwatch koop
Conclusie

Kortom, de Garmin Vivoactive is een zeer nette smartwatch die wat betreft uitstraling zeer goed presteert. Wat betreft prijs is hij in de middenklasse als het gaat om een Garmin smartwatch en krijg je waar voor het geld wat je betaald. 

Voordelen
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Contactloos betalen
 • Geschikt voor onderwater
 • Mooi design
Nadelen
 • Kortere batterijduur bij gebruik van meerdere functies
 • Kan er niet mee bellen

Beste voor dames – Garmin Vivomove 3S

De tweede Garmin smartwatch die we bespreken is de Garmin Vivomove 3S. Dit is de smartwatch die het beste uit de test komt als het gaat om de beste Garmin smartwatch voor dames. Dit komt voornamelijk door de vrouwelijke uitstraling die de smartwatch heeft. Het is een subtiel horloge die alle data weergeeft die je van een smartwatch verwacht. Verder heeft het een analoge klok en is de hartslag en andere data op de achterkant van het horloge af te lezen. Als je dit horloge in smartwatch modus hebt staan dan gaat die ook maar liefst 5 dagen mee. Dat is natuurlijk wel fijn. Zo hoef je maar een enkele keer per week het horloge op te laden. Je kunt notificaties op je horloge ontvangen zodat je altijd up to date bent.

Ook is het mooie van deze smartwatch dat het touchscreen alleen zichtbaar wordt op het moment dat je hem nodig hebt. Zo kan het dus ook echt lijken op een “normaal” horloge en is die prima te gebruiken voor nette gelegenheden. Enige nadeel is dat er geen ingebouwde GPS in zit en je er niet mee kunt betalen. Maar goed, als je dit niet erg vind dat is dit een zeer net horloge voor een nette prijs. Verder is de laatste functie die we van deze smartwatch willen bespreken, de voorspelling van de menstruatiecyclus. Dit maakt de Garmin Vivomove 3S dan ook tot de beste Garmin smartwatch voor dames. Wil je ook eens andere smartwatches voor dames bekijken? Lees dan ook ons uitgebreide artikel over de beste smartwatches voor dames.

Garmin Vivomove 3S

Beste Garmin smartwatch voor dames
Conclusie

Komt dus neer op de beste Garmin smartwatch voor dames door de functies die erop zitten en het vrouwelijke design. Dit alles voor een zeer nette prijs.

Voordelen
 • Lange batterijduur
 • Geschikt voor onderwater
 • Voorspelt menstruatiecyclus
 • Nette prijs
Nadelen
 • Geen ingebouwde GPS
 • Kan er niet mee betalen

Beste voor mannen – Garmin Venu Smartwatch

De volgende smartwatch die we we gaan bespreken is de Garmin Venu. Dit is dan ook de beste Garmin smartwatch voor de mannen. Het mannelijke strakke design zorgt gelijk voor een fijn gevoel om de pols van iedere man. Het leuke van dit horloge is dan ook dat het geanimeerde kracht, cardio en yoga oefeningen heeft. Deze kun je dan gemakkelijk bekijken vanaf je pols. Zo heb je altijd alle oefeningen bij de hand. Een ander voordeel van de Garmin Venu is dat het een interne opslag heeft voor muziek. Zo kun je dus direct muziek luisteren vanaf jouw eigen Garmin Venu en hoef je dus niet per se een mobiel mee. Mocht je denken, maar dan kan ik mijn route niet bijhouden. Ook daar kun je je mobiel voor thuislaten, want er zit ook een ingebouwde GPS in. Verder kun je natuurlijk notificaties ontvangen op deze smartwatch en kun je er ook contactloos mee betalen. De batterij kan echter nog wel eens snel leeglopen als je veel verschillende functies tegelijk gebruikt. Ook kun je er niet mee bellen helaas, maar kun je wel de telefoon opnemen en ophangen vanaf je smartwatch. Handig voor als je oortjes in hebt waarmee je telefoon is verbonden. 

Garmin Venu

Beste Garmin smartwatch mannen
Conclusie

Het is dus een zeer nette smartwatch met een strak mannelijk uiterlijk die veel functies in zich heeft die iedere man graag wilt. Zoals het contactloos betalen, het muziek luisteren vanaf je smartwatch en de geanimeerde trainingsvideo’s.

Voordelen
 • Offline muziek luisteren
 • Contactloos betalen
 • Geanimeerde trainingsvideo’s
 • Geschikt voor onderwater
Nadelen
 • Wat duurder
 • Kan er niet mee bellen
 • Batterij kan snel leeg zijn

Beste voor kinderen – Garmin Vivofit jr. 3

Nu we de beste voor mannen, vrouwen en beste koop hebben besproken is het tijd om wat aandacht te schenken aan de kinderen die op zoek zijn naar een Garmin smartwatch. De Garmin smartwatch die het meest geschikt is voor een kind is de Garmin Vivofit jr. 3. Deze smartwatch heeft een design die aantrekkelijk is voor ieder kind en waarbij je zelf kunt kiezen uit verschillende kleuren. Zo zit er voor ieder kind wel een kleur bij die ze mooi vinden. Hoewel deze smartwatch geen hartslagfunctie en caloriemeter heeft, zijn dat ook niet echt functies die interessant zijn voor een kind. Een kind wil een horloge hebben die er cool uitziet en hem altijd om kan hebben terwijl hij of zij aan het spelen is. Het mooie van deze smartwatch is dat er een app voor ouders is die geconnect kan worden met deze Garmin smartwatch en de ouder taken kunnen beheren en beloningen mee kunnen uitdelen. Zo kunnen kinderen reminders krijgen voor als ze een bepaalde taak nog moeten uitvoeren. Ook is het mogelijk om in geval van nood contacten in te stellen de zogenaamde ICE contacten. Het mooie van deze smartwatch is ook dat je hem niet hoeft op te laden. Er gaat namelijk gewoon een vervangbare batterij in die een jaar meegaat. Als laatste is het goed om te benoemen dat dit horloge bestand is tegen de avonturen van een kind. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Garmin Vivofit jr. 3

Beste Garmin smartwatch kinderen
Conclusie

Het is dus een smartwatch die ideaal is voor een kind en zijn of haar ouders. De batterij gaat enorm lang mee en er zitten apps in die voor ouders ook interessant kunnen zijn in het contact met hun kind. Kortom, een top horloge voor een kind en de ouders.

Voordelen
 • Hoeft niet opgeladen te worden
 • Handige apps voor de ouders
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Geen GPS
 • Geen caloriemeter & hartslagfunctie

Beste voor sport – Garmin Forerunner 645 Music

Als laatste gaan we kijken naar de beste Garmin smartwatch voor tijdens het sporten. Veel mensen willen graag weten hoe hun workout gaat en of ze er wel alles hebben uitgehaald. Als het om de beste Garmin smartwatch voor het sporten gaat, dan hebben we het over de Garmin Forerunner 645 Music. Deze smartwatch meet niet alleen de effectiviteit van jouw training, maar ook nog eens die van je herstel. Je kunt er offline muziek mee luisteren omdat je de muziek op de smartwatch zelf kunt zetten. Zo zit jouw telefoon nooit in de weg tijdens het sporten en kun je je helemaal focussen op jouw workout. Wel kun je notificaties ontvangen op je smartwatch, maar zal je telefoon dan wel in de buurt moeten zijn. Zo kunnen de notificaties je tijdens het sporten dus niet storen. Het houdt natuurlijk je hartslag bij en ook hoe je slaapt. Verder kun je zelf betalen met jouw Garmin Forerunner 635 en kun je dus ook je portemonnee nog eens thuislaten. Hoewel je het misschien wel had verwacht, maar er zit natuurlijk ook een GPS functie op zodat je kunt bijhouden hoe ver, hoe lang, en hoe snel jij hebt bewogen bij duursporten zoals hardlopen en fietsen, om twee voorbeelden te noemen.

Garmin Forerunner 645 Music

Beste Garmin smartwatch sport
Conclusie

Het komt er dus op neer dat dit horloge nauwlettend jouw sport- en herstelprestaties bijhoud zodat jij altijd op de hoogte bent van jouw vorderingen. Het is een horloge die niet snel stuk gaat en dus ideaal is voor het sporten.

Voordelen
 • Nauwkeurige bewegings- en herstelmeting
 • Contactloos betalen
 • Ingebouwde opslag voor muziek
 • Sportief uiterlijk
Nadelen
 • Kan er niet mee bellen
 • Batterij kan snel leeg zijn

Conclusie

Zo, nu heb je een idee van welke Garmin smartwatches het beste presteren op verschillende gebieden. We hebben in dit artikel vijf Garmin smartwatches uitgelicht en je verteld waar deze smartwatches het beste voor zijn. Ook hebben we je verteld waar je op moet letten tijdens het kopen van jouw Garmin smartwatch. De Garmin smartwatches zijn kwalitatief zeer goed en presteren goed op veel verschillende gebieden. Wel zijn de horloges van dit merk over het algemeen genomen ietsje duurder dan andere smartwatches, maar daar krijg je dan ook kwaliteit voor terug. 

Nu zijn er nog veel meer Garmin smartwatches natuurlijk, maar hopen wij dat we je een stukje op weg hebben geholpen naar de Garmin smartwatch die het beste bij jou past. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan horen we dit natuurlijk graag. Laat het dan ook vooral weten hieronder in een reactie. 

Misschien ook interessant

Beste Fitbit smartwatch

Beste Fossil smartwatch

Voeljegezond.nl
Logo