Beste Fitbit voor mannen in 2023

Ben jij op zoek naar de Fitbit die het meeste geschikt is voor jou als man?Je wilt het meest mannelijke design hebben met functies die op de behoeftes van een man aansluiten. Lees dan vooral verder want in dit artikel bespreken we waar een Fitbit voor mannen aan moet voldoen en welke jij het beste kunt kiezen. 

Een onderwerp waar we de afgelopen tijd niet meer omheen kunnen is, gezondheid. Er wordt verwacht dat je gezond eet, genoeg beweegt en genoeg slaapt. Je hieraan houden is vaak moeilijker dan dat het lijkt en er zijn dan ook duizenden verschillende gadgets of apps die je daarbij zouden kunnen helpen. Zo biedt een telefoon vele opties door bijvoorbeeld je stappen te tellen of door er apps op te downloaden die bijhouden hoe diep en lang je slaapt. Toch kunnen de vele functies op je telefoon onhandig zijn. Niet alles wordt even goed gemeten, vergeet zo nooit je telefoon neer te leggen als je stappen aan het tellen bent, en het geheugen van je telefoon kan vol raken. Zou het daarom niet handig zijn als er een apparaat was wat al deze functies ineen had en metingen maakt die vele malen betrouwbaarder zijn dan die op een telefoon? 

Gelukkig bestaat er zo’n apparaat, een smartwatch. En dan willen we in dit artikel inzoomen op de smartwatches van het merk Fitbit die het meest geschikt zijn voor de man. Alles over wat je moet weten over het aanschaffen en welke het beste bij jouw eisen aansluit. Ieder model heeft weer bepaalde functies of een bepaald soort design en deze zullen allemaal toegelicht worden. Zo gaan we het hieronder hebben over wat een fitbit kan betekenen voor je gezondheid, waar je op moet letten voordat je er één aanschaft en welke fitbit for man het beste uit de test komt. Op deze manier maak jij de beste keuze. 

Beste Fitbits voor mannen in 1 overzicht – onze top 3

Fitbit Ionic

Beste Fitbit koop voor mannen
227,95 269,00

Fitbit Sense

Beste kwaliteit Fitbit voor mannen
214,00 329,00

Fitbit Versa 3

Beste Design Fitbit voor mannen
145,00 229,00

Waar gebruiken mannen een Fitbit voornamelijk voor?

Eigenlijk is de voornaamste reden om een Fitbit te nemen, de gezondheid te tracken en zo gemakkelijk in te kunnen zien hoe het daarmee gesteld is. Dit kan schrikken zijn, maar daardoor ook juist weer motiveren. Toch wordt de Fitbit voor mannen ook voor andere doeleinden gebruikt. Sporters maken er ook optimaal gebruik van; wielrenners, hardlopers en bergbeklimmers kunnen met de speciale functies voor hen de hele routine vastleggen. Denk hierbij aan een afstandsmeter met GPS, fiets bewegingen die gemeten worden en hoogtemeter. Dus als je een sportman bent, dan is de Fitbit ook zeker zeer geschikt voor jou.

Welke functies moet de Fitbit bevatten?

Het is niet makkelijk om een Fitbit uit te kiezen, er zijn zoveel verschillende soorten. Daarom is het erg belangrijk om te kijken naar de functies die de Fitbit heeft die jij mooi vindt. Zorg er dan ook voor dat de Fitbit die jij kiest minimaal de volgende functies heeft.

Meet je slaappatroon 

De beste Fitbits voor mannen meten je slaappatroon en helpen je met het creëren van een goede nachtrust. Zo kan je zien hoeveel uur je geslapen hebt, welke momenten van de nacht je in een diepe slaap was en wanneer in een lichte. Als slechte slaper kan de Fitbit enorm helpen om te ontdekken waardoor je nachtrust wordt verstoort en helpt het je om een slaapritme te ontwikkelen. Door bijvoorbeeld je wekker te zetten en te bepalen op welk moment voor jou het beste is om te gaan slapen. Mannen zijn over het algemeen actieve wezens en hebben goede nachtrust nodig voor het herstel van lichaam en geest.

Hartslagmeter

Een andere handige functie is de hartslagfunctie. De sensor meet precies hoe hoog of laag je hartslag is. Tijdens en na je work out weet je precies wanneer je hartslag goed zit en hoe het ervoor staat met je uithoudingsvermogen. 


Stappenteller

Zit je tijdens werktijd veel aan je bureau? Of ben je gewoon benieuwd hoeveel je per dag beweegt. Dan heb je nog een functie die je tijdens het dagelijks leven kan gebruiken namelijk; de stappenteller. Dit zorgt er overigens ook voor dat je een doel hebt wat betreft beweging en kan het daardoor ook weer motiverend werken om even een ommetje te gaan lopen en je stappendoel te behalen.

Afvallen

Om gewicht te verliezen kunnen Fitbits ook enorm helpen. Aan de hand van je lengte en gewicht word je BMI berekend en leer je of je af moet vallen of niet. Stel vervolgens het gewenste gewicht in en je wordt gestimuleerd om dit doel te halen. De calorieënteller in de app kan hier bijvoorbeeld bij helpen. Hoeveel verbrand je nu daadwerkelijk? Dit inzicht is nooit verkeerd.  

Voeding en water

Als het over gezondheid gaat mag voeding natuurlijk niet ontbreken en ook hier heeft Fitbit een functie voor in de app. Je kunt de Fitbit app namelijk connecten met apps zoals MyFitnessPall om gelijk je voeding in te laden en de daarbij horende calorie inname. 

Dingen om over na te denken bij het kopen

Nu je weet over welke functies die op de meeste Fitbits allemaal kunnen beschikken en van welke jij graag gebruik zou willen maken. Toch is het handig om jezelf de volgende vragen nog eens te stellen voor je een keuze maakt.

 • Moet jouw Fitbit waterdicht zijn? Denk hierbij niet alleen aan de mogelijkheid om er mee te zwemmen, maar in de regen kan dit ook erg handig zijn. 
 • Hoe groot moet die zijn? Denk hierbij aan de maat, maar ook aan de grootte van het schermpje. Op een kleine pols ziet een grote klok er anders uit dan op een bredere pols. 
 • Hoelang moet hij mee kunnen gaan? De accuduur is van groot belang. Bedenk wanneer je de Fitbit wil opladen en wanneer hij langere periodes mee moet gaan. 
 • Is jouw telefoon wel te koppelen aan deze specifieke Fitbit? Het kan zo zijn dat niet alle telefoons te koppelen zijn aan bepaalde modellen. Let hier dus goed op. 

De beste Fitbits voor mannen op de markt

Nu je hebt gelezen wat Fitbits allemaal te bieden hebben, is het tijd om er een uit te gaan zoeken. Per categorie wordt de beste Fitbit voor mannen toegelicht, waardoor deze keuze maken ineens heel makkelijke wordt. We gaan kijken naar de beste koop, dus welke is qua prijs- kwaliteit verhouding het beste. Welke heeft de allerbeste kwaliteit, waarbij prijs dus niet meer mee speelt en welke Fitbit heeft het beste design. 

Beste Fitbit voor mannen koop – Fitbit Ionic

De Fitbit Ionic is de beste koop als het gaat om de Fitbit voor mannen die het beste presteerd in prijs-kwaliteit verhouding. Hij zorgt er voornamelijk voor dat je gemotiveerd blijft. Zo worden je tempo, de afstand, hartslag en slaappatroon gemeten. Daarnaast krijg je alle meldingen van berichten, oproepen en apps op je Fitbit binnen. Ben je veel bezig? Dan is dat met deze Fitbit ook geen probleem. 

Alle fysieke prestaties worden bijgehouden en worden voor je geanalyseerd. Het mooie van de Fitbit Ionic is ook dat hij waterbestendig ias tot 50m diepte. Je kunt dus een aardig stukje zwemmen met dit horloge. Mocht je graag muziek luisteren dan  ben je bij de Fitbit Ionic ook zeker aan het goede adres. Je kunt namelijk muziek op het horloge zelf zetten. Zo hoef je nooit meer je mobiel mij tijdens het hardlopen voor muziek, maar kun je gelijk vanaf je Fitbit luisteren. Dit geldt overigens ook voor de GPS functie die erop zit. Wil je graag meer weten over deze Fitbit, lees dan ook eens onze uitgebreide Fitbit Ionic Review.

Fitbit Ionic

227,95 269,00
Laatste update was op: september 21, 2023 2:13 pm

Beste Fitbit koop voor mannen

7.5Expert Score
Conclusie

Dus ben je een actief persoon en wil je niet te veel besteden voor het waar van je geld? Dan is de Fitbit Ionic een hele goede keuze voor jou. Alle functies zitten er op voor jou.

Voordelen
 • Deze Fitbit is geschikt om onderwater te gebruiken. Namelijk wel tot 50 meter diep
 • De Iconic heeft een ingebouwde GPS, waardoor routes gemakkelijk vastgelegd worden.
 • Je krijgt alle notificaties van apps meteen binnen.
Nadelen
 • Je kan er niet persoonlijk mee bellen.

De beste Fitbit kwaliteit voor mannen – Fitbit Sense 

Gekeken naar de allerbeste kwaliteit kom je al snel uit op de Fitbit Sense. Deze smartwatch heeft vele functies die de Fitbit Ionic ook heeft, maar gaat daarna nog iets verder. Zo krijg je meldingen binnen en worden er allerlei dagelijkse activiteiten gemeten. Waar deze Fitbit verder gaat, is dat hij ook je stress level kan berekenen. Dit betekent dat je niet alleen aan je lichaam kan werken maar ook aan je geest. Het verlichte scherm helpt je de informatie eenvoudig en in een oogopslag te zien en daarnaast is de Fitbit Sense ook nog eens schokbestendig. Het horloge is stofdicht en heeft een touchscreen om het eenvoudig te kunnen bedienen. Wat betreft het design heeft en een strak en subtiele uitstraling die er futuristisch uitziet. Mocht je meer willen weten over de Fitbit Sense, bekijk dan ons uitgebreide Fitbit Sense review.

Fitbit Sense

214,00 329,00
Laatste update was op: september 21, 2023 2:13 pm

Beste kwaliteit Fitbit voor mannen

9Expert Score
Conclusie

Dus mocht je ook met je mentale gesteldheid bezig willen gaan en willen weten hoe je lichaamstemperatuur ervoor staat, dan is dit de Fitbit die het beste bij jou past. Je betaald er dan misschien iets meer voor, maar daar krijg je dan ook een paar mooie functies voor terug.

Voordelen
 • Deze Fitbit meet de electrodermale activiteit, waardoor stress te herkennen is.
 • Door middel van een huid temperatuursensor die ‘s nachts de temperatuur meet leer je patronen van je lichaam kennen en verbanden te leggen.
 • Je krijgt van deze Fitbit meldingen wanneer je hartslag hoog of laag is. Zo kan je meer inspanning leveren op bepaalde momenten en gezondheidsproblemen komen zo aan het licht.
Nadelen
 • Je zou gebruik moeten kunnen maken van de ingebouwde speaker, maar deze is helaas nog niet beschikbaar.

Beste Fitbit Design voor mannen – Fitbit Versa 3

Als je gaat kijken naar de Fitbit met het beste design kom je al snel uit bij de Fitbit Versa 3. Deze lijkt ook heel erg op de Fitbit Sense. Zo is de Fitbit Versa 3 gemaakt van roestvrijstaal en heeft hij de ideale pasvorm. Ook is het bandje zo gemaakt zodat hij nog comfortabeler zit en flexibel meebeweegt bij alle bewegingen. Ideaal voor de sporters onder ons. Daarnaast kun je het uiterlijk gemakkelijk aanpassen naar je eigen stijl door het bandje te bestellen die helemaal bij jouw stijl past.

Het design is strak en het lijkt net alsof je een gadget uit de toekomst hebt met de touchscreen die erop zit en de data die het allemaal laat zien. Als je voor de kleur zwart kiest, dan heeft het ook  een mannelijke uitstraling die het met zich meebrengt. Wil je graag meer weten over deze Fitbit? Lees dan ook onze uitgebreide Fitbit Versa review

Fitbit Versa 3

145,00 229,00
Laatste update was op: september 21, 2023 2:13 pm

Beste Design Fitbit voor mannen

8Expert Score
Conclusie

Wil je dus een Fitbit hebben die een mooi mannelijke uitstraling heeft en een mooi design, daarnaast voor een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar is en daarnaast zeker ook doet wat een smartwatch hoort te doen? Dan is de Fitbit Versa een zeer goede keuze voor jou. 

Voordelen
 • De Fitbit heeft een ingebouwde GPS, routes die je aflegt worden zo opgeslagen.
 • Hij berekent minuten in actieve zones. Wat inhoudt dat deze Fitbit meet welke tijd je in welke hartslagzone doorbrengt. Op deze manier krijg je reminders om meer te bewegen en naar een andere hartslagzone te gaan.
 • Deze Fitbit heeft een erg goede batterij. Binnen 12 minuten snelladen is de batterij weer helemaal opgeladen.
Nadelen
 • Deze Fitbit meet geen temperatuur en heeft een iets mindere kwaliteit hartslagmeter. Waardoor hij geen stress meet.

Met de Fitbit aan de slag

Nu heb je eindelijk na lang wachten je Fitbit in handen en dan wil je er natuurlijk meteen mee aan de slag. Toch is het handig om eerst nog even naar een paar instellingen te kijken die ervoor zorgen dat het gebruik soepel verloopt. Zie hier de laatste tips: 

 • Om langer met de batterij om te kunnen gaan is het belangrijk dat je de batterij elke keer in zijn geheel oplaad en daarnaast zou je de scherminstellingen kunnen aanpassen. 
 • Dit laatste is ook handig om ‘s nachts aan te passen, zo voorkom je dat je wakker wordt van het felle licht. 
 • Als je begint met het gebruiken van de Fitbit man, vul dan ook alle gegevens naar waarheid in. Zo voorkom je dat de Fitbit gekke berekeningen gaat maken, die niet bij jouw fysieke gesteldheid passen.
 • Als het instellen niet wil lukken, dan is je Fitbit ook erg makkelijk via de computer in te stellen.

Conclusie

Aan de hand van deze tekst ben jij alles te weten gekomen over de beste Fitbit voor de man. Je weet nu wat een Fitbit is en dat je met deze gadget jouw persoonlijke gezondheid vast kan stellen. Daarnaast heb je nu meer informatie over de verschillende handige functies van de Fitbit, met als belangrijkste de hartslagmeter. Ook weet je waar je op moet letten als je er een gaat aanschaffen en je weet welke Fitbits er als beste uit de test zijn gekomen. Hopelijk kan je nu op deze manier een doordachte keuze maken en vind jij de Fitbit die aansluit bij jouw wensen om een gezond leven te leiden. 

Voeljegezond.nl
Logo