Beste Smartwatch van 2023

Ben jij op zoek naar een smartwatch die het beste bij jou past? Eentje die aan al jouw eisen voldoet en helemaal lekker zit tijdens zowel het bewegen als tijdens rustmomenten. Je wilt een smartwatch die je kan vertellen wat je hartslag is en hoe goed je hebt geslapen afgelopen nacht. Is dat nog niet genoeg en wil je er eigenlijk ook nog een GPS op hebben zodat je met alleen je horloge kunt hardlopen bijvoorbeeld? Iedereen heeft zijn eigen wensen als het gaat om een smartwatch en daarom willen we je in dit artikel helpen bij het kopen van jouw smartwatch. We zullen behandelen waar je op moet letten tijdens het kopen en welke soorten en merken er allemaal zijn. Uiteindelijk zullen we ook specifieke modellen gaan behandelen en kijken wat de voor- en nadelen zijn van ieder model. Dit zullen we allemaal op een rijtje zetten zodat jij straks precies weet welke smartwatch het beste bij jou past en de beste keuze is.

Beste smartwatch kopen van het moment – Onze top 9

Fitbit Versa 3

Beste Smartwatch koop
138,99 229,00

Garmin Vivomove 3S

Beste smartwatch voor dames

One2track Connect Go

Beste smartwatch voor kinderen

Garmin Instinct Solar Tactical

Beste smartwatch voor sporten

Fitbit Sense

Beste Fitbit Smartwatch
209,00 329,00

Apple Watch Series 3

Beste Apple Smartwatch

Garmin Vivoactive 4S

Beste Garmin Smartwatch
242,60 299,00

Wat is een smartwatch?

De naam verklapt het al een beetje, maar een smartwatch is een slim horloge. Een horloge die je allemaal verschillende data kan geven over jouw lichaam. Denk hierbij aan functies als het meten van jouw hartslag, monitoren van jouw slaap en zelfs hardlopen met een ingebouwde GPS functie en stappenteller. Niet iedere smartwatch heeft alle functies. Maar er zijn zelfs smartwatches die je kunt koppelen met Google Assistent om hem met jouw spraak de besturen. Ook zijn er smartwatches waar je zelfs mee kunt bellen. Het ziet er misschien een beetje gek uit dat je tegen je horloge aan het praten bent, maar bij sommige uitvoeringen is ook dit mogelijk. Zoals je ziet kan een smartwatch veel functies hebben die jou inzichten kunnen geven in jouw gezondheid en je zo bewuster te laten leven. Kortom een horloge die veel meer kan dan alleen laten weten wat de tijd is. 

Waarom een smartwatch?

Nu vraag jij je misschien af waarom je nou zo’n luxe horloge moet hebben. Zoals we al eerder benoemden zijn dit soort horloges een ware aanwinst als het gaat om bewust leven. Je kunt zien hoe je lichaam reageert op bepaalde activiteiten en inzichten krijgen vanuit de slaapmonitor. Het kan soms heel verhelderend zijn om erachter te komen dat je op een dag maar 1000 stappen hebt gezet of juist inziet dat je toch een heel actief leven hebt en veel meer beweegt dan je doorhebt. Het kan antwoorden geven op vragen als, waarom heb ik op dinsdag meer trek overdag dan op een woensdag of waarom voel ik me uitgerust of ben ik moe. Je gaat naar je smartwatch en bekijkt de inzichten die het te bieden heeft.

Ook kan het uitkomst bieden als je alles in 1 apparaat wilt hebben, een belfunctie, GPS, berichten ontvangen dingen noteren. Met de juiste smartwatch ben je in één keer klaar. Het laat maar zien dat je aanzienlijk minder spullen bij je hoeft te hebben met een slim horloge. Het kan een hoop gezeul voorkomen. 

Waar moet je op letten tijdens het kopen?

Nu jij weet wat een smartwatch is en waarom veel mensen er een aanschaffen gaan we eens kijken waar je op moet letten tijdens het kopen van een smartwatch. Er zijn namelijk wel wat dingen waar je rekening mee moet houden en zal je toch ook echt keuzes moeten gaan maken. Zo heeft iedereen een bepaald budget, heb je met een accuduur te maken en zal de uitstraling ook bij je moeten passen met het juiste smartwatch bandje. 

Budget

Iedereen heeft een een bepaald budget om te besteden aan dit soort dingen. Je wilt misschien alle toeters en bellen op jouw smartwatch hebben, maar als de portemonnee het niet toelaat dan zul je toch echt keuzes moeten gaan maken. Wij adviseren dan ook om alle functies op een rijtje te zetten en deze van hoge prioriteit naar lage prioriteit in te delen. Zo kun jij goed bepalen welke functies jij het belangrijkste vindt en dus op jouw smartwatch moeten zitten. Dan ga je zoeken (kijk aan de onderkant van dit artikel) naar welke smartwatch het beste aansluit op jouw budget en belangrijke functies en dan maak je de keuze.

Accuduur

Het volgende punt om even goed naar te kijken is de accuduur van de smartwatch. Niks zo vervelend als een smartwatch die midden op de dag alweer leeg is. Ook zal de smartwatch in de nacht nog actief moeten kunnen zijn en daarom wel een aardige accuduur moeten hebben. Denk aan een minimale accuduur van 2 dagen. Een kleine tip voor het opladen van je smartwatch aangezien mensen hem vaak altijd om willen hebben om hun activiteit en slaap te meten. Je kunt jouw smartwatch opladen op het moment dat jij onder de douche staat. Dan heb je hem toch niet om en kun je snel wat stroom in het apparaatje krijgen. 

Uitstraling

Ook moet de uitstraling een beetje bij je passen natuurlijk. Wil je een heel luxe ogend horloge hebben, of misschien juist heel sportief? Misschien wel een retro uitstraling of juist wat moderner. Iedereen heeft zijn eigen smaak en zal ook wat anders kiezen. Kleur speelt hier ook een belangrijke rol in. Hoewel je wel kunt kiezen in welke kleur je jouw smartwatch graag wilt hebben, kun je deze tussentijds niet veranderen. Wel kun je dit doen met een smartwatch bandjes. Deze zijn er in veel verschillende soorten, kleuren en maten. Zo kun je van tijd tot tijd ook jouw stijl net weer even anders maken. 

Voor wie is een smartwatch geschikt?

Nu jij de belangrijkste punten weet waar je op moet letten tijdens het kopen van een smartwatch is het tijd om  te bespreken voor wie een smartwatch geschikt is. We kunnen daar hoog of laag over springen maar een smartwatch is eigenlijk voor iedereen wel geschikt. Natuurlijk niet iedere smartwatch is voor ieder doeleinde geschikt. Maar er zijn wel smartwatches voor zowel vrouwen, mannen als kinderen. 

Dames

Als we gaan kijken naar een smartwatch voor dames dan wordt hier voornamelijk mee bedoeld dat de uitstraling anders is dan die voor de mannen. Wat betreft functies komen deze vrij veel overeen met die van de mannen. Hoewel dit natuurlijk niet altijd hoeft, is vaak te zien dat de vrouwen vaak voor de wat lichtere kleuren kiezen. Verder zou je nog kunnen denken aan het voorspellen van de menstruele cyclus functie. Hoewel deze functie nog op weinig modellen is ingebouwd is hier ondertussen wel een opkomst in. 

Heren

De heren kiezen vaker een smartwatch met een wat donkerdere uitstraling. Net als bij de dames, hoeft dit zeker niet altijd zo te zijn, maar zie je dit wel vaak. Mannen zijn over het algemeen genomen vaak ook wat meer van de technische snufjes en vinden het dan ook vaak leuk als er allerlei soorten functies op zitten. De functies verschillen verder niet heel veel van die bij de dames.

Kinderen

Ook heb je speciale smartwatches gericht op kinderen. Deze smartwatches zijn erop gericht dat ouders hun kinderen snel kunnen terugvinden en eventueel kunnen bellen met hun kinderen. Er zit vaak een camera en vaak zelfs een zaklamp. Wat wil een kind nog meer? 

Beste smartwatch merken

Er zijn dus verschillende gebruikers waar een smartwatch voor geschikt is. Nu zijn er ook veel verschillende merken waar je uit kunt kiezen en zullen wij hieronder de vier belangrijkste merken in de smartwatch markt met je bespreken. De belangrijkste merken die kwalitatief goede smartwatches afleveren zijn namelijk, Fitbit, Apple, Samsung en Garmin. Nu zijn er ook nog een hoop chinese en japanse merken op te noemen, maar laten we het houden op de belangrijkste merken die hier in Europa bekend zijn. 

Fitbit

Fitbit is misschien wel het bekendste smartwatch merk hier in Nederland en België. Het is dan ook een gevestigde naam die al jarenlang zichzelf bewijst met zijn smartwatches. Fitbit is dan ook een merk die zich helemaal richt op smartwatches. Een echte smartwatch specialist dus. Ze hebben verschillende modellen in alle prijsklassen die allemaal hun eigen functiepakket hebben. Ook de handige fitbit app is een ware toevoeging voor de smartwatches van Fitbit. Hier kun je alle gezondheids data in een mooi overzicht zien. 

Apple

het volgende merk is één van de grote tech giganten, Apple. Apple is dan ook een merk die niet te missen is. Ook niet in de smartwatch markt. Hoewel het niet hun hoofdproduct is, hebben zij wel ook een afdeling gericht op het maken van smartwatches. 

Samsung

Het volgende merk is Samsung. Dit is een merk dat je wel zult kennen van de mobiele android telefoons. Zij hebben hun smartwatches er dan ook zo op gericht dat hij perfect aansluit en compatibel is met hun android telefoons. Mocht je dus een Samsung telefoon hebben, dan is het zeker de moeite waard om eens naar deze modellen te kijken. Mocht je nou de smartwatches van dit merk willen bekijken, lees dan ook eens ons artikel over de beste Samsung smartwatches.

Garmin

Garmin is misschien een iets minder bekend merk dan de bovenstaande drie merken. Maar wat betreft kwaliteit doet dit merk zeker niet onder met zijn smartwatches. Garmin heeft zich dan ook op gericht om de sportwereld de bedienen met zijn smartwatches. Garmin heeft zich wel meer gericht op het hogere segment, wat betekent dat het horloges zijn met veel functies, maar tegelijkertijd vaak ook wat duurder.

Fossil

Hoewel je Garmin misschien nog wel wist is Fossil een merk dat echt nog een intrede moet doen in de smartwatch wereld. Het heeft wel een opmars en je ziet ze steeds meer terugkomen. Het is een merk dat samenwerkt met veel bekende merken zoals Diesel en Puma om de beste smartwatch te maken als het gaat om design.

De beste smartwatches van het moment

Nu weet jij een hoop over smartwatches. Je weet welke merken er zijn, voor wie ze geschikt zijn en waar je op moet letten tijdens het kopen van een smartwatch. Het is nu dan ook tijd om over te gaan op het bekijken van de beste smartwatches. We hebben gekeken naar de verschillende doelgroepen en merken en hier de beste modellen voor je uitgekozen. Welke komen het beste uit de test en spelen het beste in op de verschillende behoeftes. Het is dan ook aan jou om te kijken wat jij verwacht van een smartwatch en dan te kijken welke het beste hierop aansluit. Welke kies jij?

Beste smartwatch koop – Fitbit Versa

We zullen beginnen met wat volgens ons de beste keuze is als het gaat om een smartwatch die goed in verhouding is wat betreft prijs-kwaliteit. Onze beste koop is dan ook de Fitbit Versa geworden. Deze smartwatch heeft de meest belangrijke functies zoals het meten van je beweging, hartslagmeting, ontvangen van notificaties van berichten en beloproepen en zelfs een mogelijkheid om Spotify te besturen vanaf jouw Fitbit Versa. Ook heeft het een ingebouwde GPS en is hij tot wel 6 dagen te gebruiken wat betreft accu. Als toevoeging laad deze smartwatch snel op zodat je snel weer alles kunt monitoren met je horloge. Met 12 minuten opladen kun je weer een dag vooruit. Ook de handige Fitbit app heeft zeker zijn toevoeging. Hier kun je alle data overzichtelijk op zien. Wel heeft deze smartwatch geen stress en temperatuurmeting helaas. Mocht je dit heel belangrijk vinden, dan is dit niet het model wat je zoekt. Maar mocht jij op zoek zijn naar een model dat in een zeer goede prijs kwaliteit verhouding is en er goed uitziet, dan is dit het model dat je zoekt! Als kers op de taart is het ook nog eens een model dat onder water kan.

Fitbit Versa 3

138,99 229,00
Laatste update was op: juni 9, 2023 12:00 am

Beste Smartwatch koop

8Expert Score
Conclusie

Kortom, alle functies die je verwacht van een smartwatch zitten er minimaal in de Fitbit Versa en daarbij komt ook nog eens dat het voor een zeer betaalbare prijs is.

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Batterij gaat lang mee
 • Spotify mee te besturen
 • Doet wat die moet doen
 • Handige uitgebreide app
 • Snel op te laden
Nadelen
 • Geen stress monitor
 • Geen temperatuurmeter

Beste smartwatch voor herenFossil Carlyle Gen 5 FTW4026

De volgende smartwatch die we met je willen bespreken is de Fossil Carlyle Gen 5 FTW4026. Dit is de smartwatch die het beste uit de test komt als het gaat om een smartwatch voor mannen. De high tech en mannelijke uitstraling van het horloge maakt hem de ideale smartwatch voor de echte man. Het mooie van dit model is dat het te connecten is met zowel iPhone’s als android telefoons. Mocht je graag zwemmen met jouw smartwatch? Dan is dat zeker mogelijk met deze Fossil smartwatch.

Ook kun je dit slimme horloge besturen met je stem en heeft het een ingebouwde GPS. Een bijkomend voordeel van deze smartwatch is dat het een opslagruimte heeft van 8GB, waardoor je er een hoop muziek op kwijt kunt om te luisteren. Het nadeel van dit horloge is echter wel dat de batterij niet heel lang mee gaat op het moment dat je meerdere functies gebruikt. Het zal dan namelijk maar 14 uur mee gaan maximaal. Echter maakt de uitstraling het tot het beste smartwatch model voor heren. Mocht je dit nou wel een smartwatch vinden, dan kun je ook altijd onze Fossil Carlyle Gen 5 FTW 4026 review bekijken voor meer informatie.

Fossil Carlyle Gen 5 FTW4026

299,00
Laatste update was op: juni 9, 2023 12:00 am

Beste heren smartwatch

9Expert Score
Conclusie

Samengevat is het dus een horloge die een mannelijke uitstraling heeft en is voorzien van veel functies. Batterij gaat niet lang mee, maar je kunt hem wel met de stem besturen. Toch cool.

Voordelen
 • Te connecten met zowel Android als iOs
 • 8GB opslagruimte
 • Strakke uitstraling
 • Te besturen met je stem
Nadelen
 • Batterij gaat niet lang mee
 • Geen stressmonitor

Beste smartwatch voor dames
Garmin Vivomove 3S

De volgende smartwatch die we gaan bekijken is de beste smartwatch voor dames. De smartwatch die hierin het beste presteert is de Garmin Vivomove. De reden dat het deze is geworden is omdat dit een echt vrouwen horloge is. Het laat alle informatie zien die je gewend bent van een smartwatch en helpt daarnaast ook nog eens bij het voorspellen van jouw maandelijkse cyclus. Is dat nog eens een vrouwelijke toevoeging! Op het moment is dit een van de weinig smartwatches waarbij dit mogelijk is. Mocht je denken, is dat alles? Nou nee, mooi niet dus. Er zit namelijk ook een bloeddrukmeter ingebouwd.

Zo ben jij altijd van jouw hele gesteldheid op de hoogte. Het nadeel van deze smartwatch is wel dat het geen ingebouwde GPS heeft. Hardlopen zal dus altijd in combinatie met je telefoon moeten. Toch als je alles optelt dan kom je uit op de beste smartwatch voor dames. Wil je graag nog meer smartwatches voor dames bekijken? Lees dan ook eens ons artikel over de beste smartwatches voor dames.

Garmin Vivomove 3S

199,95
Laatste update was op: juni 9, 2023 12:00 am

Beste smartwatch voor dames

8Expert Score
Conclusie

Komt dus neer op de beste smartwatch voor dames door de functies die erop zitten en het vrouwelijke design. Dit alles voor een zeer nette prijs.

Beste smartwatch voor kinderen – One2track Connect touch

Een smartwatch voor kinderen is net wat anders dan de smartwatches voor volwassenen. Bij de smartwatches die voor kinderen bedoeld zijn, is het vaak zo dat de GPS en berichten sturen het belangrijkste. Zo kunnen de ouders gemakkelijk hun kind in de gaten houden en eventueel een berichtje sturen mocht dat nodig zijn. Zo kan er gemakkelijk afgesproken worden met een vriendje en is het kind altijd bereikbaar. Als we dit in acht nemen komen we uit op de One2track Connect Touch smartwatch die het beste is voor kinderen. De One2track smartwatch heeft een ingebouwde GPS tracker en heeft een eigen simkaartje om berichtjes mee te sturen.

Ook kan het worden verbonden met de WiFi en kunnen er zelfs videogesprekken mee gevoerd worden. Verder laat het ook niet zien wat de hartslag is en je zou het bijna vergeten, maar hij laat ook zien hoe laat het is. De enige nadelen van deze smartwatch zijn echter wel dat het een vrij groot horloge is voor een kind en dat de batterijduur door de vele functies ook niet altijd even lang is. Wat betreft prijs is het wel weer zeer aangenaam en krijg je waar voor je geld met deze smartwatch voor jouw kind.

One2track Connect Go

99,95
Laatste update was op: juni 9, 2023 12:00 am

Beste smartwatch voor kinderen

6.5Expert Score
Conclusie

Ouders kunnen zien waar hun kind is en kinderen vinden het natuurlijk hartstikke gaaf om met een gadget over straat te lopen. Nu heeft die qua functies wat beperkingen, maar is dit niet echt nodig voor een kind.

Voordelen
 • Speciaal voor kinderen
 • Met ingebouwde GPS
 • Mooie kindergadget
Nadelen
 • Kan geen berichten antwoorden
 • Geen hartslagfunctie

Beste smartwatch voor sportenGarmin Instinct Solar Tactical

De volgende smartwatch die we gaan bespreken is de Garmin Instinct Solar tactical. Dit is de beste smartwatch als je veel sport. Garmin is dan ook het merk dat zich erg richt op sporthorloges. Alle data die je tijdens het sporten nodig hebt is erop te vinden. Je hartslag, je stappen en zelfs je lichaam houdt die in de gaten. Zo is er bij de Instinct Solar Tactical van Garmin een functie ingebouwd die je zogenaamde body battery weergeeft. In het Nederlands wordt dit de energiemonitor genoemd. Het houdt je activiteit bij, kijkt naar hoe je slaapt en zelfs de stressfactor die je op bepaalde momenten kunt voelen. Met deze data adviseert hij je dan of je op een deze dag juist wat actiever moet doen, of misschien een beetje rustiger aan moet doen. Dit helpt bij het voorkomen van overtrainen en blessures.

De nachtmerrie van iedere sporter. Het design van deze smartwatch is robuust en ziet er sterk uit. Dit is hij overigens ook, waardoor hij ideaal is voor tijdens het sporten. Ook zit er een handige GPS functie ingebouwd zodat je niet per se ook je telefoon mee hoeft tijdens het sporten en kun je je volledig op het sporten richten. Hoewel de smartwatch wel meldingen kan ontvangen op het horloge, kun je ze niet op je horloge beantwoorden. Hoewel dit misschien een nadeel is voor sommige mensen, kun je het ook zo zien als dat het je op het sporten laat focussen. Als laatste is een bijkomend voordeel dat je gemakkelijk jouw sportprestaties kunt delen op de online platformen via verschillende apps. 

Garmin Instinct Solar Tactical

319,95
Laatste update was op: juni 9, 2023 12:00 am

Beste smartwatch voor sporten

8.5Expert Score
Conclusie

Alles bij elkaar dus een smartwatch die zeg helemaal heeft gefocust om jou tijdens het sporten te dienen. Alle data die je wilt weten van jouw prestaties kun je inzien en het horloge is slecht stuk te krijgen. Wat wil je nog meer van een sporthorloge?

Voordelen
 • Monitort jouw stresslevel
 • Energiemonitor
 • Robuust design
 • GPS
 • Gemakkelijk sportprestaties bijhouden
 • Kan extra opladen door zonne-energie
Nadelen
 • Kan geen berichten antwoorden
 • Design niet geschikt voor gelegenheden

Beste Fitbit smartwatch – Fitbit Sense

Dan zijn we aangekomen bij de beste smartwatch modellen per merk. En als eerste zullen we de beste Fitbit smartwatch van het moment bespreken, de Fitbit sense. Hoewel ze zelf zeggen dat het meer een gezondheidshorloge is dan een smartwatch. Dit laat zien dat dit horloge echt is gericht op jouw gezondheid. Hoe doen ze dit, vraag jij je af? Dat doen zij door middel van de gebruikelijke smartwatch functionaliteiten zoals stappen, hartslag enzovoort. Maar daarnaast heeft het nog een andere functie die in de gaten houdt wat jouw stresslevel is en je waarschuwt op het moment dat er bijvoorbeeld ineens een hoge hartslag wordt gedetecteerd.

Ook wordt er een suggestie gedaan voor hoe jij je stress kunt verlagen. Zo probeert de Fitbit Sense je te helpen op een gezond leven te leiden. Wat deze Fitbit onderscheid van de andere smartwatches is dat hij ook de huidtemperatuur meet. Dit wordt voornamelijk in de nacht gemeten en helpt je patronen te herkennen die in het lichaam gebeuren. Denk hierbij aan koorts bijvoorbeeld. Naast de gezondheid is het ook gemakkelijk om je meldingen op te ontvangen en zogenaamde “snelle & korte”  berichtjes terug te sturen. Zoals je ziet, een multifunctionele smartwatch, de Fitbit Sense, die je op een hoop vlakken kan helpen. Wil je graag meer weten over de Fitbit Sense? Lees dan onze uitgebreide Fitbit Sense review.

Fitbit Sense

209,00 329,00
Laatste update was op: juni 9, 2023 12:00 am

Beste Fitbit Smartwatch

8.5Expert Score
Conclusie

De Fitbit Sense is het model van Fitbit dat de meeste functies heeft te bieden en je op alle gebieden kan helpen. Je kunt berichten beantwoorden met korte berichten en houd je stresslevel en huidtemperatuur in de gaten.

Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Meet huidtemperatuur
 • Monitort stresslevel
 • Helpt je met gezond leven
Nadelen
 • Kan alleen met korte berichtjes antwoorden op Whatsapp
 • Geen fysieke knopjes voor volume muziek

Beste Apple smartwatch – Apple watch

De volgende smartwatch die we gaan bespreken is de Apple watch. Voor de echte Apple liefhebbers, is de keuze misschien al lang gemaakt als het gaat om de beste smartwatch. Maar dit is dan ook een smartwatch met vele functies. Denk hierbij aan de gebruikelijke hartslagmeter, het beantwoorden van Whatsapp berichten en het opnemen van je telefoon. Nu zijn de Apple watches voornamelijk goede te connecten met iPhone’s en werken ze wat minder goed in combinatie met android telefoons. Wel zitten er andere leuke en interessante functies op zoals de mogelijkheid tot het maken van een ECG filmpje in combinatie met de nieuwe ECG app. 

Hoewel dit nooit de functies van artsen en de materialen die de artsen gebruiken kan vervangen is het toch leuk om zo’n filmpje te kunnen maken. Ook kan het zuurstofgehalte worden gemeten met deze smartwatch en kan je dus een schatting maken over hoe het ervoor staat met je algehele conditie. Ook deze gegevens zijn niet bedoeld voor medisch gebruik, maar kan je wel inzichten geven.

Apple Watch Series 3

239,95
Laatste update was op: juni 9, 2023 12:00 am

Beste Apple Smartwatch

7.5Expert Score
Conclusie

Kortom, een smartwatch met een hoop mooie functies erop. Nadeel is alleen dat hij alleen goed werkt in combinatie met een iPhone of iPad. Maar waarschijnlijk als je hiervoor kiest, zal je ook wel een iPhone hebben. 

Voordelen
 • Maakt ECG filmpjes
 • Meet zuurstofgehalte
 • Uitgebreide functies
 • Gemakkelijk berichten zien en antwoorden
Nadelen
 • Niet geschikt voor Android
 • Beperkte levensduur batterij

Beste Garmin smartwatchGarmin Vivoactive

Dan zijn we aangekomen bij het beste Garmin model onder de smartwatches. De smartwatch die hierbij het beste uit de test is gekomen, is de Garmin Vivoactive. Dit slimme horloge heeft een strakke uitstraling met een vrij grote display, zodat je alle informatie goed kan zien. Deze smartwatch heeft een ingebouwde muziekspeler en heeft een enorm lange batterijduur. Ook is het mogelijk om contactloos te betalen met dit horloge en berichten te ontvangen op deze smartwatch. Ook is dit model zowel met Android als iOs te koppelen.

Het is dus een ware alleskunner. Ook deze smartwatch beschikt over de functie het zuurstofgehalte te meten en kan daarnaast natuurlijk ook gewoon je hartslag meten. Verder monitort hij je tijdens de slaap en kun je er prima mee sporten. Er zit namelijk een ingebouwde GPS die je helpt bij het fietsen, hardlopen of wandelen. Verder heeft het ook geanimeerde work-outs op het horloge staan als je inspiratie nodig hebt voor welke oefeningen je allemaal moet doen. 

Garmin Vivoactive 4S

242,60 299,00
Laatste update was op: juni 9, 2023 12:00 am

Beste Garmin Smartwatch

8Expert Score
Conclusie

De Garmin Vivoactive is een smartwatch die alle functies in huis heeft, wel wat duurder is, maar het is een merk die zich al talloze keren heeft bewezen.

Voordelen
 • Strakke uitstraling
 • Grote display
 • Ingebouwde muziekspeler
 • Meet zuurstofgehalte
 • Lange batterij duur
Nadelen
 • iPhone gebruikers kunnen niet reageren op berichten
 • Display aan donkere kant

Beste Fossil SmartwatchFossil Collider Hybrid HR FTW7010

De laatste smartwatch die we willen bespreken in dit artikel is de beste Fossil smartwatch. Van het merk Fossil is het beste model de Collider Hybrid HR FTW7010. Het is een smartwatch die een enorm strakke uitstraling heeft en ook nog eens een gigantisch lange batterijduur heeft. Deze gaat namelijk tot wel twee weken lang mee na 1 keer opladen. Hoewel de Collider Hybrid HR geen GPS functie heeft, krijg je wel inzichten in je sportprestaties. Wat je hartslag was tijdens het trainen, hoe lang je hebt getraind en hoeveel calorieën je hebt verbrandt.

Ook krijg je de notificaties van Whatsapp Facebook en Instagram gewoon binnen op je horloge, zodat je nooit iets mist. Verder kun je deze smartwatch helemaal personaliseren. Na het koppelen met je smartphone kun je bijvoorbeeld zeggen of en welke knoppen je aan de zijkant van je horloge wilt hebben en wat de weergave is op het scherm. Zo kun je hem helemaal aanpassen op jouw eigen behoefte en wordt het echt een stukje van jou. 

Fossil Collider Hybrid HR FTW7010

199,00
Laatste update was op: juni 9, 2023 12:00 am

Beste Fossil Smartwatch

8.5Expert Score
Conclusie

Je kunt de Fossil Collider Hybrid HR FTW7010 dus helemaal naar je eigen willen personaliseren. Verder gaat de batterij enorm lang mee, wat hem ook weer top maakt. Niks zo vervelend als een horloge die er halverwege de dag mee ophoudt. Maar dat heb je met deze dus niet.

Voordelen
 • Te personaliseren
 • Batterij duur is enorm lang
 • Notificaties van je smartphone
 • Lijkt op een normaal horloge
 • Kan prima voor gelegenheden
Nadelen
 • Geen GPS
 • Niet geschikt onder water of douche

Conclusie

Zoals je hierboven hebt gelezen is er een gigantisch aanbod als het gaat om smartwatches. Er zijn verschillende merken, verschillende doeleinden waar de smartwatch voor gebruikt moet worden en verschillende functies waar je uit kunt kiezen. Wij hopen je in dit artikel dan ook geholpen te hebben om door de bomen het bos weer een beetje te zien en je te helpen met jouw smartwatch keuze. Ga voor jezelf na welke functies voor jou belangrijk zijn, welk budget je over hebt voor een smartwatch en ga daarmee het artikel nog eens langs en bepaal op die manier welke smartwatch het beste bij jou past. 

Mocht je nog vragen hebben of misschien een opmerking. Laat dit dan vooral weten in een reactie hieronder. 

Misschien ook interessant

Beste Fitbit voor mannen

Beste Smartwatch voor heren

Beste smartwatch voor dames

Beste Michael Kors smartwatch

Voeljegezond.nl
Logo