Beste Smartwatch van 2023

Laatst geupdate op augustus 16, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben jij op zoek naar een smartwatch die het beste bij jou past? Eentje die aan al jouw eisen voldoet en helemaal lekker zit tijdens zowel het bewegen als tijdens rustmomenten. Je wilt een smartwatch die je kan vertellen wat je hartslag is en hoe goed je hebt geslapen afgelopen nacht.

Is dat nog niet genoeg en wil je er eigenlijk ook nog een GPS op hebben zodat je met alleen je horloge kunt hardlopen bijvoorbeeld? Iedereen heeft zijn eigen wensen als het gaat om een smartwatch en daarom willen we je in dit artikel helpen bij het kopen van jouw smartwatch.

We zullen behandelen waar je op moet letten tijdens het kopen en welke soorten en merken er allemaal zijn. Uiteindelijk zullen we ook specifieke modellen gaan behandelen en kijken wat de voor- en nadelen zijn van ieder model. Dit zullen we allemaal op een rijtje zetten zodat jij straks precies weet welke smartwatch het beste bij jou past en de beste keuze is.

Beste smartwatch kopen van het moment – Onze top 9

Garmin Venu Sq

Beste smartwatch voor heren

Garmin Vivomove 3S

Beste smartwatch voor dames

One2track Connect NEO

Beste smartwatch voor kinderen

Garmin Instinct Solar Tactical

Beste smartwatch voor sporten

Fitbit Sense 2

Beste Fitbit Smartwatch

Apple Watch Series 8

Beste Apple Smartwatch

Wat is een smartwatch?

De naam verklapt het al een beetje, maar een smartwatch is een slim horloge. Een horloge die je allemaal verschillende data kan geven over jouw lichaam. Denk hierbij aan functies als het meten van jouw hartslag, monitoren van jouw slaap en zelfs hardlopen met een ingebouwde GPS functie en stappenteller.

Niet iedere smartwatch heeft alle functies. Maar er zijn zelfs smartwatches die je kunt koppelen met Google Assistent om hem met jouw spraak de besturen. Ook zijn er smartwatches waar je zelfs mee kunt bellen. Het ziet er misschien een beetje gek uit dat je tegen je horloge aan het praten bent, maar bij sommige uitvoeringen is ook dit mogelijk.

Zoals je ziet kan een smartwatch veel functies hebben die jou inzichten kunnen geven in jouw gezondheid en je zo bewuster te laten leven. Kortom een horloge die veel meer kan dan alleen laten weten wat de tijd is. 

Waarom een smartwatch?

Nu vraag jij je misschien af waarom je nou zo’n luxe horloge moet hebben. Zoals we al eerder benoemden zijn dit soort horloges een ware aanwinst als het gaat om bewust leven. Je kunt zien hoe je lichaam reageert op bepaalde activiteiten en inzichten krijgen vanuit de slaapmonitor.

Het kan soms heel verhelderend zijn om erachter te komen dat je op een dag maar 1000 stappen hebt gezet of juist inziet dat je toch een heel actief leven hebt en veel meer beweegt dan je doorhebt. Het kan antwoorden geven op vragen als, waarom heb ik op dinsdag meer trek overdag dan op een woensdag of waarom voel ik me uitgerust of ben ik moe. Je gaat naar je smartwatch en bekijkt de inzichten die het te bieden heeft.

Ook kan het uitkomst bieden als je alles in 1 apparaat wilt hebben, een belfunctie, GPS, berichten ontvangen dingen noteren. Met de juiste smartwatch ben je in één keer klaar. Het laat maar zien dat je aanzienlijk minder spullen bij je hoeft te hebben met een slim horloge. Het kan een hoop gezeul voorkomen. 

Waar moet je op letten tijdens het kopen?

Nu jij weet wat een smartwatch is en waarom veel mensen er een aanschaffen gaan we eens kijken waar je op moet letten tijdens het kopen van een smartwatch. Er zijn namelijk wel wat dingen waar je rekening mee moet houden en zal je toch ook echt keuzes moeten gaan maken.

Zo heeft iedereen een bepaald budget, heb je met een accuduur te maken en zal de uitstraling ook bij je moeten passen met het juiste smartwatch bandje. 

Budget

Iedereen heeft een een bepaald budget om te besteden aan dit soort dingen. Je wilt misschien alle toeters en bellen op jouw smartwatch hebben, maar als de portemonnee het niet toelaat dan zul je toch echt keuzes moeten gaan maken.

Wij adviseren dan ook om alle functies op een rijtje te zetten en deze van hoge prioriteit naar lage prioriteit in te delen. Zo kun jij goed bepalen welke functies jij het belangrijkste vindt en dus op jouw smartwatch moeten zitten. Dan ga je zoeken (kijk aan de onderkant van dit artikel) naar welke smartwatch het beste aansluit op jouw budget en belangrijke functies en dan maak je de keuze.

Accuduur

Het volgende punt om even goed naar te kijken is de accuduur van de smartwatch. Niks zo vervelend als een smartwatch die midden op de dag alweer leeg is. Ook zal de smartwatch in de nacht nog actief moeten kunnen zijn en daarom wel een aardige accuduur moeten hebben.

Denk aan een minimale accuduur van 2 dagen. Een kleine tip voor het opladen van je smartwatch aangezien mensen hem vaak altijd om willen hebben om hun activiteit en slaap te meten. Je kunt jouw smartwatch opladen op het moment dat jij onder de douche staat. Dan heb je hem toch niet om en kun je snel wat stroom in het apparaatje krijgen. 

Uitstraling

Ook moet de uitstraling een beetje bij je passen natuurlijk. Wil je een heel luxe ogend horloge hebben, of misschien juist heel sportief? Misschien wel een retro uitstraling of juist wat moderner. Iedereen heeft zijn eigen smaak en zal ook wat anders kiezen.

Kleur speelt hier ook een belangrijke rol in. Hoewel je wel kunt kiezen in welke kleur je jouw smartwatch graag wilt hebben, kun je deze tussentijds niet veranderen. Wel kun je dit doen met een smartwatch bandjes. Deze zijn er in veel verschillende soorten, kleuren en maten. Zo kun je van tijd tot tijd ook jouw stijl net weer even anders maken. 

Voor wie is een smartwatch geschikt?

Nu jij de belangrijkste punten weet waar je op moet letten tijdens het kopen van een smartwatch is het tijd om  te bespreken voor wie een smartwatch geschikt is. We kunnen daar hoog of laag over springen maar een smartwatch is eigenlijk voor iedereen wel geschikt. Natuurlijk niet iedere smartwatch is voor ieder doeleinde geschikt. Maar er zijn wel smartwatches voor zowel vrouwen, mannen als kinderen. 

Dames

Als we gaan kijken naar een smartwatch voor dames dan wordt hier voornamelijk mee bedoeld dat de uitstraling anders is dan die voor de mannen. Wat betreft functies komen deze vrij veel overeen met die van de mannen.

Hoewel dit natuurlijk niet altijd hoeft, is vaak te zien dat de vrouwen vaak voor de wat lichtere kleuren kiezen. Verder zou je nog kunnen denken aan het voorspellen van de menstruele cyclus functie. Hoewel deze functie nog op weinig modellen is ingebouwd is hier ondertussen wel een opkomst in. 

Heren

De heren kiezen vaker een smartwatch met een wat donkerdere uitstraling. Net als bij de dames, hoeft dit zeker niet altijd zo te zijn, maar zie je dit wel vaak. Mannen zijn over het algemeen genomen vaak ook wat meer van de technische snufjes en vinden het dan ook vaak leuk als er allerlei soorten functies op zitten. De functies verschillen verder niet heel veel van die bij de dames.

Kinderen

Ook heb je speciale smartwatches gericht op kinderen. Deze smartwatches zijn erop gericht dat ouders hun kinderen snel kunnen terugvinden en eventueel kunnen bellen met hun kinderen. Er zit vaak een camera en vaak zelfs een zaklamp. Wat wil een kind nog meer? 

Beste smartwatch merken

Er zijn dus verschillende gebruikers waar een smartwatch voor geschikt is. Nu zijn er ook veel verschillende merken waar je uit kunt kiezen en zullen wij hieronder de vier belangrijkste merken in de smartwatch markt met je bespreken.

De belangrijkste merken die kwalitatief goede smartwatches afleveren zijn namelijk, Fitbit, Apple, Samsung en Garmin. Nu zijn er ook nog een hoop chinese en japanse merken op te noemen, maar laten we het houden op de belangrijkste merken die hier in Europa bekend zijn. 

Fitbit

Fitbit is misschien wel het bekendste smartwatch merk hier in Nederland en België. Het is dan ook een gevestigde naam die al jarenlang zichzelf bewijst met zijn smartwatches. Fitbit is dan ook een merk die zich helemaal richt op smartwatches. Een echte smartwatch specialist dus.

Ze hebben verschillende modellen in alle prijsklassen die allemaal hun eigen functiepakket hebben. Ook de handige fitbit app is een ware toevoeging voor de smartwatches van Fitbit. Hier kun je alle gezondheids data in een mooi overzicht zien. 

Apple

het volgende merk is één van de grote tech giganten, Apple. Apple is dan ook een merk die niet te missen is. Ook niet in de smartwatch markt. Hoewel het niet hun hoofdproduct is, hebben zij wel ook een afdeling gericht op het maken van smartwatches. 

Samsung

Het volgende merk is Samsung. Dit is een merk dat je wel zult kennen van de mobiele android telefoons. Zij hebben hun smartwatches er dan ook zo op gericht dat hij perfect aansluit en compatibel is met hun android telefoons. Mocht je dus een Samsung telefoon hebben, dan is het zeker de moeite waard om eens naar deze modellen te kijken. Mocht je nou de smartwatches van dit merk willen bekijken, lees dan ook eens ons artikel over de beste Samsung smartwatches.

Garmin

Garmin is misschien een iets minder bekend merk dan de bovenstaande drie merken. Maar wat betreft kwaliteit doet dit merk zeker niet onder met zijn smartwatches. Garmin heeft zich dan ook op gericht om de sportwereld de bedienen met zijn smartwatches. Garmin heeft zich wel meer gericht op het hogere segment, wat betekent dat het horloges zijn met veel functies, maar tegelijkertijd vaak ook wat duurder.

Fossil

Hoewel je Garmin misschien nog wel wist is Fossil een merk dat echt nog een intrede moet doen in de smartwatch wereld. Het heeft wel een opmars en je ziet ze steeds meer terugkomen. Het is een merk dat samenwerkt met veel bekende merken zoals Diesel en Puma om de beste smartwatch te maken als het gaat om design.

De beste smartwatches van het moment

Nu weet jij een hoop over smartwatches. Je weet welke merken er zijn, voor wie ze geschikt zijn en waar je op moet letten tijdens het kopen van een smartwatch. Het is nu dan ook tijd om over te gaan op het bekijken van de beste smartwatches.

We hebben gekeken naar de verschillende doelgroepen en merken en hier de beste modellen voor je uitgekozen. Welke komen het beste uit de test en spelen het beste in op de verschillende behoeftes. Het is dan ook aan jou om te kijken wat jij verwacht van een smartwatch en dan te kijken welke het beste hierop aansluit. Welke kies jij?

Beste smartwatch koop – Fitbit Versa 4

De Fitbit Versa 4 is een geavanceerde smartwatch die ontworpen is om sporters te begeleiden en te motiveren tijdens hun work-outs. De smartwatch biedt meer dan 40 trainingsmodi en geeft je de mogelijkheid om je activiteiten, zoals krachttraining, HIIT en hardlopen, in real-time te volgen.

Hij is uitgerust met een dagelijkse herstelscore waardoor je weet wanneer het tijd is om te sporten of rust te nemen. De ingebouwde GPS zorgt ervoor dat je je telefoon thuis kunt laten en biedt informatie over tempo en afstand tijdens verschillende activiteiten. Er zijn ook functies voor slaaptracking, stressmeting en Fitbit Premium voor een uitgebreidere analyse van je gezondheid en conditie.

Fitbit Versa 4 - Smartwatch heren en dames - Zwart

158,95
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste koop smartwatch

8Expert Score
Conclusie

De Fitbit Versa 4 is een veelzijdige smartwatch die specifiek is gericht op het verbeteren van je fitness en welzijn. Met functies zoals ingebouwde GPS, dagelijkse herstelscores, slaap- en stressmetingen en meer dan 40 trainingsmodi is het een uitgebreid hulpmiddel voor iedereen die serieus is over zijn gezondheid en fitness.

Voordelen
 • Uitgebreide Trainingsmodi: Biedt meer dan 40 trainingsmodi voor diverse activiteiten zoals krachttraining, HIIT, hardlopen, en kajakken.
 • Ingebouwde GPS: Laat je telefoon thuis en monitor je tempo en afstand in real-time.
 • Lange Batterijduur: Gaat meer dan 6 dagen mee, zodat je hem minder vaak hoeft op te laden.
 • Waterdicht: Kan tot 50 meter diep gaan, ideaal voor zwemmen en andere watersporten.
 • Fitbit Premium: Gratis lidmaatschap van 6 maanden voor uitgebreide analyses en exclusieve uitdagingen.
Nadelen
 • Always-On Display: Hoewel handig, kan de always-on displaymodus de batterijduur verkorten.
 • Telefoon Dichtbij Vereist: Voor sommige smartfuncties zoals appmeldingen moet je telefoon in de buurt zijn

Beste smartwatch voor herenGarmin Venu Sq

De Garmin Venu Sq is niet zomaar een smartwatch, maar een stijlvol accessoire dat gezondheid en fitness samenbrengt. De watch biedt de mogelijkheid om gezondheidsmetingen zoals hartslag, slaap, stress en het energieniveau van Body Battery™ te monitoren.

Er zijn meer dan 20 voorgeladen sport-apps, variërend van hardlopen tot yoga. De gebruiker kan eenvoudig muziek downloaden van diensten zoals Spotify® en Amazon Music, en dit zonder telefoon beluisteren. Het heldere kleurendisplay blijft altijd aan, en de batterij houdt het tot wel 6 dagen uit.

Met veiligheidsfuncties, zoals incidentdetectie, kunt u op pad met een veilig gevoel. Nooit meer notificaties missen; van oproepen tot sociale media-meldingen, alles verschijnt op uw pols. Als kers op de taart komt Garmin Coach om te helpen bij trainingsschema’s, en Garmin Pay om aankopen te vergemakkelijken.

Garmin Venu Sq

269,95
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste smartwatch voor heren

8.5Expert Score
Conclusie

De Garmin Venu Sq is een stijlvolle smartwatch die zich onderscheidt door een combinatie van gezondheids- en fitnessmonitoring. De gebruiker kan genieten van een helder, altijd-aan-display, muziekfuncties zonder telefoon, een breed scala aan sport-apps, essentiële veiligheidsfuncties en handige meldingen. Daarnaast faciliteert het training met Garmin Coach en aankopen met Garmin Pay.

Voordelen
 • Uitgebreide gezondheids- en fitnessmonitoring
 • Muziek luisteren zonder telefoon
 • Lange batterijduur van maximaal 6 dagen.
 • Veiligheidsfuncties
 • Eenvoudig betalen met Garmin Pay
Nadelen
 • Niet alle banken in Nederland ondersteunen momenteel Garmin Pay
 • Mogelijk is een abonnement vereist voor muziekdiensten zoals Spotify® en Deezer

Beste smartwatch voor dames
Garmin Vivomove 3S

 De Garmin Vivomove 3S is meer dan zomaar een horloge; het is een hybride smartwatch ontworpen voor de moderne, actieve vrouw. Deze verfijnde combinatie van traditionele analoge elegantie en moderne smartwatch-technologie biedt een verborgen touchscreen dat tot leven komt met een eenvoudige swipe. Hiermee blijf je altijd op de hoogte van je berichten en notificaties.

Bovendien, dankzij de integratie van diverse gezondheids- en wellnessfuncties, biedt het inzicht in diverse aspecten van je welzijn, van je slaapkwaliteit tot je energieniveau. En voor de actievelingen onder ons, de GPS connectie via je smartphone is perfect voor het nauwkeurig volgen van buitenactiviteiten zoals wandelen of hardlopen.

Wil je graag nog meer smartwatches voor dames bekijken? Lees dan ook eens ons artikel over de beste smartwatches voor dames.

Garmin Vivomove 3S

234,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste smartwatch voor dames

8.5Expert Score
Conclusie

De Garmin Vivomove 3S is een hybride smartwatch die de klassieke uitstraling van een analoog horloge combineert met moderne functies. Deze functies zijn onder andere een verborgen touchscreen, gezondheidsmonitoring 24/7, en de mogelijkheid om je buitenactiviteiten te volgen via GPS-connectie met je smartphone.

Positive
 • Stijlvol design
 • Gezondheidsmonitoring 24/7
 • GPS-connectie
 • Veelzijdige sport-apps
 • Lange batterijduur: Gaat tot 5 dagen mee in smartwatch modus en nog een extra week in de traditionele horloge-modus.
Negatives
 • Afhankelijk van smartphone GPS: Voor sommige functies zoals buitenactiviteit tracking is een verbonden smartphone nodig.

Beste smartwatch voor kinderenOne2track Connect NEO

De Connect NEO is een GPS-horloge voor kinderen van het Nederlandse merk One2track. Het horloge is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 8 jaar en stelt ze in staat om te (video)bellen met degenen die toezicht houden via de one2track app, zoals ouders of grootouders.

Het horloge heeft een scala aan functies zoals een SOS-functie, contactenlijst, stappenteller, weerstation (Powered by Buienradar.nl), foto-snapfunctie en diverse personalisatiethema’s. Alle functies zijn gemakkelijk toegankelijk via het touchscreen.

Dankzij een nieuw besturingssysteem heeft het horloge een indrukwekkende batterijduur van 3-4 dagen. Bovendien maakt het gebruik van een uniek positioneringssysteem genaamd I-GPS, ontwikkeld door one2track, dat zeer nauwkeurige locatiebepaling biedt, zelfs binnenshuis. One2track zorgt voor beveiliging op meerdere niveaus, zowel voor het horloge als voor de gebruikersdata.

One2track Connect NEO

99,95
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste smartwatch voor kinderen

8Expert Score
Conclusie

De One2track Connect NEO is een geavanceerde smartwatch voor kinderen vanaf 8 jaar die veiligheid, communicatie en plezier combineert. Dankzij 4G VoLTE-technologie, videobelfuncties, weerupdates, SOS-knop, foto-snapping en I-GPS positioneringstechnologie, biedt het horloge een veelzijdige en betrouwbare ervaring voor zowel kinderen als hun ouders.

Voordelen
 • Veiligheid voorop: Met functies zoals SOS, I-GPS en beveiliging tegen onbekende bellers.
 • Communicatie: (Video)bellen in HD-kwaliteit en berichten sturen.
 • Batterijduur van 3-4 dagen
 • Veelzijdige Functies: Weerupdates, fotofunctie, stappenteller en meer.
 • Gegevensbeveiliging: Dankzij de betrouwbare one2track-app, platform en netwerk zijn de gegevens van gebruikers maximaal beveiligd.
Nadelen
 • Beperkt aantal contacten: Er kunnen tot 10 telefoon- en videocontacten worden toegevoegd.

Beste smartwatch voor sportenGarmin Instinct Solar Tactical

De volgende smartwatch die we gaan bespreken is de Garmin Instinct Solar tactical. Dit is de beste smartwatch als je veel sport. Garmin is dan ook het merk dat zich erg richt op sporthorloges. Alle data die je tijdens het sporten nodig hebt is erop te vinden. Je hartslag, je stappen en zelfs je lichaam houdt die in de gaten.

Zo is er bij de Instinct Solar Tactical van Garmin een functie ingebouwd die je zogenaamde body battery weergeeft. In het Nederlands wordt dit de energiemonitor genoemd. Het houdt je activiteit bij, kijkt naar hoe je slaapt en zelfs de stressfactor die je op bepaalde momenten kunt voelen. Met deze data adviseert hij je dan of je op een deze dag juist wat actiever moet doen, of misschien een beetje rustiger aan moet doen. Dit helpt bij het voorkomen van overtrainen en blessures.

De nachtmerrie van iedere sporter. Het design van deze smartwatch is robuust en ziet er sterk uit. Dit is hij overigens ook, waardoor hij ideaal is voor tijdens het sporten. Ook zit er een handige GPS functie ingebouwd zodat je niet per se ook je telefoon mee hoeft tijdens het sporten en kun je je volledig op het sporten richten.

Hoewel de smartwatch wel meldingen kan ontvangen op het horloge, kun je ze niet op je horloge beantwoorden. Hoewel dit misschien een nadeel is voor sommige mensen, kun je het ook zo zien als dat het je op het sporten laat focussen. Als laatste is een bijkomend voordeel dat je gemakkelijk jouw sportprestaties kunt delen op de online platformen via verschillende apps. 

Garmin Instinct Solar Tactical

334,95
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste smartwatch voor sporten

9.5Expert Score
Conclusie

Alles bij elkaar dus een smartwatch die zeg helemaal heeft gefocust om jou tijdens het sporten te dienen. Alle data die je wilt weten van jouw prestaties kun je inzien en het horloge is slecht stuk te krijgen. Wat wil je nog meer van een sporthorloge?

Voordelen
 • Monitort jouw stresslevel
 • Energiemonitor
 • Robuust design
 • GPS
 • Gemakkelijk sportprestaties bijhouden
 • Kan extra opladen door zonne-energie
Nadelen
 • Kan geen berichten antwoorden
 • Design niet geschikt voor gelegenheden

Beste Fitbit smartwatch – Fitbit Sense 2

De Fitbit Sense 2 is een geavanceerde smartwatch die ontworpen is om de gebruiker te ondersteunen in een gezondere levensstijl. De watch is uitgerust met stress- en slaapmonitoring tools, continue hartslagmeting en ECG-functies, en diverse activiteitstracking functies.

Met een lange batterijduur van tot wel 6 dagen biedt de Sense 2 de gebruiker de mogelijkheid zijn of haar activiteiten zonder onderbreking te volgen. Bovendien bevat het horloge een reeks slimme functies zoals meldingen van oproepen, berichten, agendagebeurtenissen en apps zoals e-mail en WhatsApp.

De Fitbit Sense 2 wordt geleverd met een 6 maanden Fitbit Premium-lidmaatschap, wat de gebruiker toegang geeft tot uitgebreide gezondheids- en welzijnsoverzichten.

Wil je graag waarom dit de beste Fitbit is, en meer weten over de Fitbit Sense? Lees dan onze uitgebreide Fitbit Sense review.

Fitbit Sense 2

239,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste Fitbit Smartwatch

8.5Expert Score
Conclusie

De Fitbit Sense 2 is een geavanceerd smartwatch dat zich richt op gezondheid en welzijn. Naast standaard smartwatchfuncties, zoals meldingen en Fitbit Pay, biedt het uitgebreide tools voor slaap- en stressmanagement, hartgezondheid en dagelijkse activiteitstracking. Met een batterijduur van maximaal 6 dagen en een gratis Fitbit Premium-lidmaatschap van 6 maanden, belooft het horloge een uitgebreide en waardevolle ervaring.

Voordelen
 • Diepgaande slaapanalyse
 • Geavanceerde hartmonitoring
 • Tot 6 dagen gebruik zonder tussentijds opladen
 • Stressmanagement tools
 • Gratis Fitbit Premium-lidmaatschap
Nadelen
 • Mogelijke leercurve: Met zoveel geavanceerde functies kan het enige tijd kosten om volledig vertrouwd te raken met alle mogelijkheden van het horloge.
 • Vrij prijzig

Beste Apple smartwatchApple Watch Series 8 

De Apple Watch Series 8, de nieuwste aanwinst in de Apple-collectie, belichaamt het toppunt van technologische vooruitgang en esthetiek. Deze smartwatch, met zijn strakke en moderne design, gaat niet alleen over uiterlijk, maar biedt ook grensverleggende functies die het dagelijkse leven transformeren.

Naast het heldere always-on display dat elk detail levendig weergeeft, biedt de Series 8 een uitgebreide slaaptracker die de nuances van je slaappatroon vastlegt. De ECG-functie biedt een extra laag gezondheidsbewaking direct vanaf je pols. Een andere opmerkelijke functie is de Medicijnen-app, waarmee gebruikers hun dagelijkse supplementen en medicijninname kunnen bijhouden.

De revolutionaire crashdetectie is onmiskenbaar een van de meest indrukwekkende functies, die in noodgevallen levens kan redden door automatisch hulpdiensten in te schakelen. En om het af te ronden, is de batterij van de smartwatch zo ontworpen dat hij je een hele dag en langer ondersteunt, zodat je altijd verbonden en beschermd blijft.

Met de Apple Watch Series 8 om je pols ben je niet alleen verbonden, maar blijf je ook een stap voor op het gebied van gezondheid, fitness en veiligheid.

Apple Watch Series 8

409,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste Apple Smartwatch

9Expert Score
Conclusie

Kortom, een smartwatch met een hoop mooie functies erop. Nadeel is alleen dat hij alleen goed werkt in combinatie met een iPhone of iPad. Maar waarschijnlijk als je hiervoor kiest, zal je ook wel een iPhone hebben. 

Voordelen
 • Strak Design: Zoals je van Apple gewend bent
 • Crashdetectie: Automatische hulp bij ernstige auto-ongelukken, een primeur voor Apple Watch.
 • Medicijnen-app: Houdt discreet bij welke medicijnen, vitaminen en supplementen je neemt.
 • Toegankelijkheid: Gemakkelijk berichten zien en antwoorden
 • Gezondheidsfuncties: Biedt temperatuurregistratie, ECG-maken en een bijgewerkte Work-out-app.
Nadelen
 • Batterijduur: Tot 36 uur in energiebesparingsmodus en 18 uur tijdens normaal gebruik. Vrij kort dus!
 • Vrij duur

Beste Garmin smartwatchGarmin Vivoactive 4S Smartwatch

Dan zijn we aangekomen bij het beste Garmin model onder de smartwatches. De Garmin Vivoactive 4S is meer dan zomaar een smartwatch; het is een verlengstuk van je actieve levensstijl. Ontworpen om je lichaam en activiteiten bij te houden, helpt deze smartwatch je jouw gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken.

Van een batterij die tot 7 dagen meegaat in smartwatchmodus, tot de duurzaamheid van Corning Gorilla Glass 3. Het houdt niet alleen de tijd bij, maar ook je energieniveau, zuurstofsaturatie, stressniveaus, hydratatie en zelfs je slaappatronen. Met meer dan 20 voorgeladen sportapps ben je klaar voor elke activiteit, of je nu gaat wandelen, fietsen, zwemmen of golfen.

Garmin Vivoactive 4S Smartwatch

189,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste Garmin Smartwatch

9Expert Score
Conclusie

De Garmin Vivoactive 4S is een geavanceerde smartwatch, ontworpen voor diegenen die een actieve levensstijl leiden. De watch heeft een langdurige batterij, een sterk en zichtbaar display, en een reeks functies die niet alleen de fysieke activiteit bijhouden, maar ook diepgaande inzichten geven in welzijn, gezondheid en meer.

Voordelen
 • Lange batterijduur: Tot 7 dagen in smartwatchmodus en 5 uur met GPS en muziek.
 • Duurzaamheid: Uitgerust met Corning Gorilla Glass 3 en een altijd ingeschakeld, zonlicht leesbaar display.
 • Holistic Tracking: Van Pulse Ox sensor en stresstracking tot geavanceerde slaapmonitoring en hartslagmeting.
 • Gepersonaliseerde gezondheidsinzichten: Biedt mogelijkheden voor menstruatiecyclus tracking, hydratatie registratie en energiebewaking.
 • Veelzijdige sportapps: Meer dan 20 voorgeladen apps voor zowel binnen- als buitensporten.
Nadelen
 • Batterijduur met GPS: Gaat slechts tot 5 uur mee wanneer GPS en muziek zijn ingeschakeld.

Beste Fossil SmartwatchFossil Gen 6 Smartwatch FTW4070

De laatste smartwatch die we willen bespreken in dit artikel is de beste Fossil smartwatch. De Fossil Gen 6 Smartwatch FTW4070 is de nieuwste generatie Fossil Display Smartwatches die een scala aan geavanceerde functies biedt.

Aangedreven door het nieuwste Wear OS 3-besturingssysteem van Google, beschikt deze smartwatch over verbeterde gezondheids- en welzijnsfuncties zoals hartslagzones, slaapinzichten, SpO2 en VO2 Max metingen.

Het horloge werkt op de Qualcomm® Snapdragon Wear™ 4100+ chipset, een primeur in de markt, en heeft een always-on display, wat zorgt voor helderheid en energiezuinigheid. Het horloge beschikt ook over Bluetooth 5.0 voor stabiele connectiviteit en kan in 30 minuten tot 80% worden opgeladen met de magnetische oplaadkabel.

Esthetisch gezien is het een stijlvolle smartwatch met een blauwe siliconen horlogeband en een 44 mm roestvrijstalen horlogekast. Het is eenvoudig te koppelen met zowel Android™ als iOS® en biedt meerdere batterijmodi voor langdurig gebruik. De smartwatch bevat ook een reeks lifestyle- en wellness-functies, waaronder muziekbediening, ademhalingsoefeningen, workout-tracking, slaaptracking en meer.

Fossil Gen 6 Smartwatch FTW4070 Unisex

179,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste Fossil Smartwatch

8Expert Score
Conclusie

De Fossil Gen 6 Smartwatch FTW4070, aangedreven door Wear OS 3, biedt een mix van stijl en functionaliteit. Het beschikt over de nieuwste Qualcomm chipset, diverse gezondheids- en welzijnsfeatures, een stijlvol design en geavanceerde batterij-opties.

Voordelen
 • Aangedreven door het nieuwste Wear OS 3-besturingssysteem van Google
 • Qualcomm® Snapdragon Wear™ 4100+ chipset
 • Snelle oplaadmogelijkheid
 • in 30 minuten tot 80% opgeladen
 • Stijlvol design met een 44 mm roestvrijstalen kast
 • Uitgebreide lifestyle- en wellness-functies, inclusief muziekbediening, ademhalingsoefeningen en workout-tracking.
Nadelen
 • Intensief gebruik van bepaalde functies zoals GPS kan de batterijduur aanzienlijk verkorten
 • Voor iPhone-gebruikers moet de app constant op de achtergrond draaien voor een stabiele connectie met de smartwatch

Conclusie

Zoals je hierboven hebt gelezen is er een gigantisch aanbod als het gaat om smartwatches. Er zijn verschillende merken, verschillende doeleinden waar de smartwatch voor gebruikt moet worden en verschillende functies waar je uit kunt kiezen.

Wij hopen je in dit artikel dan ook geholpen te hebben om door de bomen het bos weer een beetje te zien en je te helpen met jouw smartwatch keuze. Ga voor jezelf na welke functies voor jou belangrijk zijn, welk budget je over hebt voor een smartwatch en ga daarmee het artikel nog eens langs en bepaal op die manier welke smartwatch het beste bij jou past. 

Mocht je nog vragen hebben of misschien een opmerking. Laat dit dan vooral weten in een reactie hieronder. 

Misschien ook interessant

Beste Fitbit voor mannen

Beste Smartwatch voor heren

Beste smartwatch voor dames

Beste Michael Kors smartwatch

Veelgestelde vragen over smartwatches

Heb ik een smartphone nodig om een smartwatch te gebruiken?

De meeste smartwatches zijn ontworpen om te koppelen met smartphones voor de beste ervaring. Echter, sommige modellen kunnen stand-alone werken met beperkte functionaliteiten.

Kan ik bellen met een smartwatch?

Ja, sommige modellen hebben luidspreker- en microfoonfunctionaliteit, waardoor je kunt bellen en gebeld worden zonder je smartphone.

Zijn smartwatches waterdicht?

Veel smartwatches zijn waterbestendig, wat betekent dat ze tegen spatwater kunnen. Enkelen zijn ontworpen om volledig waterdicht te zijn en kunnen worden gebruikt tijdens het zwemmen. Controleer altijd de specificaties van het model.

Hoe synchroniseer ik mijn smartwatch met mijn smartphone?

De meeste smartwatches maken gebruik van Bluetooth om te synchroniseren met smartphones. Volg de instructies in de handleiding van je smartwatch voor specifieke koppelingsinstructies.

Kan ik mijn smartwatch personaliseren?

Ja, de meeste smartwatches laten je wijzerplaten veranderen, en sommige hebben zelfs de mogelijkheid om bandjes te verwisselen voor een nieuwe look.

Voeljegezond.nl
Logo