Beste slaap oordoppen tegen snurken in 2023

Laatst geupdate op augustus 9, 2023 by Voeljegezond.nl

Heb je een partner waar je ontzettend veel van houd, maar snurkt hij of zij nogal? Hoeveel je ook van je partner houd, zijn de snurk geluiden toch wel echt een probleem. Jij denkt iedere avond, “zo snel mogelijk slapen zodat ik al slaap als mijn partner begint te snurken”.

Je wilt graag zonder druk gaan slapen. Je wilt nog even een boek kunnen lezen of wat dan ook. Ook als de ander al ligt te slapen (kuch kuch, snurken). Je bent op zoek naar een oplossing en die gaan wij hier jou geven.

Namelijk anti snurk oordoppen die zorgen dat het geluid van het snurken minder hoort en jij lekker kunt gaan slapen, wat de snurk omstandigheden ook zijn. We zullen de vier beste oordoppen bespreken om jou te helpen verweren tegen het snurken van degene waar jij naast ligt. Of misschien zelfs jezelf? Oordoppen voor tijdens het slapen bieden een oplossing tegen het snurken.

Beste slaap oordoppen in 1 overzicht – Onze top 4

Get Plugged Sleep Plugs Oordoppen

Beste demping / prijs-kwaliteit verhouding.

Malezo kneedbare slaap oordoppen

Beste universele slaap oordoppen.

Waarom anti snurk oordoppen?

Nu ligt het voor je gevoel misschien wel een beetje voor de hand, maar doe je de oordoppen in om het geluid van het snurken niet te horen. Oordoppen zijn in dit geval dan ook een goede optie om jezelf van de harde geluiden te ontdoen. Geen gesnurk meer, en als je met je partner afspreekt dat hij/zij zich ontfermt om te huilende baby. Kun jij de slaap oordopjes in doen en lekker genieten van jouw nachtrust.

Maar als je gaat denken aan de gevolgen van slaaptekort bijvoorbeeld en oordopjes kunnen dit helpen voorkomen dan is het één van de beste investeringen die je kunt maken. Slaap is namelijk enorm belangrijk voor het herstel van je lichaam en mentale gemoedstoestand.

Dus naast een goed matras en slaapkussen, kan dit een mooie toevoeging zijn in de slaapkamer voor een gezonde slaap. Dus stel jezelf de volgende vraag. Hoe belangrijk is jouw slaap voor je?

Voordelen van oordoppen tijdens je slaap

Nu zitten er enkele voordelen aan oordoppen tijdens het slapen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je de ongewenste geluiden filtert. Dit is ook het belangrijkste voordeel als het gaat om het dragen van oordoppen tegen het snurken.

Een bijkomend voordeel is dat je een stuk beter slaapt. Want naast het gesnurk van je partner of misschien jezelf, filtert het ook de geluiden van bijvoorbeeld een ambulance die  s nachts langs komt rijden.

Het voordeel van (de meeste) oordoppen is ook dat je niet al het geluid blokkeert en dus bijvoorbeeld alarmsignalen van een brandalarm nog wel kunt horen. Zo hoor je nog wel dingen op het moment dat het moet en voorkom je vervelende situaties.

Nadelen van oordoppen tijdens het slapen

Echter zit er aan ieder voordeel ook een nadeel. Zo hebben oordoppen voor tijdens het slapen ook nadelen helaas. Om een voorbeeld te noemen kunnen goedkopere oordoppen uiteindelijk pijn gaan doen in de oren en maakt dit het niet heel aantrekkelijk om de oordoppen te dragen tijdens het slapen.

Het is dan ook zaak om goede oordoppen te kopen en dan maar even iets meer te betalen. Een ander nadeel is dat de oordoppen uit kunnen vallen in je slaap. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling en is het dus ook weer zaak om goede oordoppen aan te schaffen. 

Beste oordoppen tegen het snurken

Nu je de voor- en nadelen van oordoppen tijdens het slapen weet is het tijd om over te gaan op de daadwerkelijke oordoppen die het beste zijn om het gesnurk minder te horen. Zo kun jij heerlijk slapen en begin jij iedere dag uitgerust aan de uitdagingen die, die dag op je pad zullen komen. 

De oordoppen zullen op de volgende punten worden beoordeeld en bekeken worden welke het beste uit de test komen. 

 • Comfort
 • Pasvorm
 • Demping van het geluid
 • Prijs
 • Materiaal

Beste demping / prijs-kwaliteit verhouding – Honeywell LL-1 slaap oordoppen

Als het gaat om een goede kwaliteit dan doen de Honeywell oordoppen het erg goed! Je krijgt deze namelijk in een pakket van maar liefst 5 paar! Je kunt met deze oordoppen dus een aardig tijdje voort. Deze oordoppen zijn gemaakt van foam en zorgen dat de geluidsbanen deels worden afgesloten.

Dit zachte foam materiaal zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je de oordoppen en dat het pijn gaat doen. Wat betreft geluidsdemping heeft het een SNR-waarde van 32 dB. Wat dit precies inhoudt lees je hieronder in de aankoopgids.

Ze zorgen er in ieder geval voor dat de harde geluiden flink worden gedempt en je dus een stuk minder last zal hebben van het gesnurk van je partner of jezelf. 

Deze oordopjes zijn in de kleur geel en roze. Hierdoor lijken ze wel op snoepjes en is het dus aan te raden om deze slaapoordoppen bij kinderen en huisdieren weg te houden. Voorgaande gebruikers van de LL-1 slaapoordoppen van honeywell geven aan dat hij ook goed in het oor blijft zitten en er dus niet uitvallen.

Ook wel belangrijk natuurlijk als je aan het slapen bent. Verder zijn deze oordoppen niet heel goed schoon te houden. Dit komt door het foam dat de viezigheid kan absorberen. Gebruik ze dus niet te lang.

Doordat de oordoppen zijn gemaakt van zacht foam, zullen de oordoppen zich naar jouw oren vormen zodat hij perfect zit. Kortom, betaalbare oordoppen die enorm goed presteren op het gebied van prijs, comfort en de demping van het geluid.

Get Plugged Sleep Plugs Oordoppen

5,75
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste demping / prijs-kwaliteit verhouding.

8Expert Score
Conclusie

Dus als je graag wilt dat de oordoppen nauwelijks te voelen zijn in het oor tijdens jouw welverdiende nachtrust dan zijn de Honeywell slaap oordoppen de oordoppen die het meeste comfort bieden.

Voordelen
 • Goede kwaliteit
 • Betaalbaar
 • SNR-waarde van 32dB
 • Zacht foam
 • Vormt zich naar jouw oren
Nadelen
 • Lijken snoepjes
 • Weghouden bij kinderen en huisdieren.
 • Geen doosje om in te bewaren

Beste slaap oordoppen met meeste comfort – Get Plugged slaap oordoppen

De volgende oordoppen die we willen bespreken zijn de slaap oordoppen van Get Plugged. Deze oordoppen zijn enorm goedkoop voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt! Dit zijn dan ook de oordoppen die de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben.

De slaap oordoppen van Get Plugged zijn ook gemaakt van foam en zijn erop gericht om extra zacht te zijn. Je krijgt maar liefst 7 paar voor een extreem lage prijs. Je kunt dus echt een flinke tijd voort met deze oordoppen. De SNR-waarde van deze oordoppen is ook 35 dB. Wat het ook goed uit te test laat komen op het gebied van geluidsdemping. 

Deze oordoppen zijn groen en lijken net als de vorige een beetje op snoep. Het blijft dus wel oppassen met kinderen en huisdieren. Ook krijg je er geen speciaal opbergdoosje bij en moet je het met de verpakking doen waarin het zit. Verder zijn deze oordoppen niet heel goed schoon te houden.

Dit komt door het foam dat de viezigheid kan absorberen. Gebruik ze dus niet te lang. Wat betreft comfort zijn ze ook goed. Ze verklaren naar eigen zeggen dat het de meest zachte oordopjes op de markt zijn.

Hierdoor is het draagcomfort extra hoog. Wat betreft pasvorm zullen deze zich ook op jouw oren aanpassen op het moment dat je ze in je oren stopt. Dit zorgt dus voor een goede afsluiting van de geluidswegen.

Hoewel je er wel nog gewoon een alarm geluiden mee kunt horen. Echter zullen deze geluiden minder scherp zijn natuurlijk.  

Honeywell LL-1 slaap oordoppen

3,87
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Comfort slaap oordoppen

8.5Expert Score
Conclusie

Wil je dus niet te veel betalen voor jouw oordoppen tegen het slapen dan zijn de Get Plugged slaap oordoppen een zeer goede keuze voor een betaalbare prijs.

Voordelen
 • Enorm goedkoop
 • SNR-waarde van 35 dB
 • Goede kwaliteit
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Ultra comfort
 • Vormt zicht naar jouw oren
Nadelen
 • Geen opbergdoosje
 • Kan de viezigheid absorberen
 • Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden

Beste universele slaap oordoppen – Malezo slaap oordopen

De laatste slaap oordoppen die we zullen bespreken zijn de oordoppen van Malezo. Deze oordoppen hebben het grote voordeel dat ze universeel zijn. je kunt ze dus naast het gebruiken tegen het snurken ook gebruiken voor andere bezigheden.

Denk hierbij aan feesten, zwemmen of het dragen tijdens het werk met hard geluid. De oordoppen zijn waterafstotend en gemakkelijk af te spoelen. Als je ze dus goed schoon houdt dan kun je ze eigenlijk oneindig gebruiken. 

Deze oordoppen komen wel wat slechter uit de test als het gaat om geluidsreductie. Het heeft namelijk een SNR-waarde van 23 dB. Een stuk minder dus dan de vorige twee. Ze zijn wel zacht maar niet zoals het foam van de vorige twee oordoppen die we besproken hebben.

Wat betreft comfort scoren ze dus ietsje lager. Je krijgt drie paar per verpakking en zit wat betreft prijsklasse in de hogere klasse als je kijkt naar de hoeveelheid oordoppen dat je krijgt. Wel is het een gegeven bij deze oordoppen dat je ze langer kunt gebruiken dan de foam oordoppen. Wel goed om je te beseffen.

Malezo kneedbare slaap oordoppen

9,95
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste universele slaap oordoppen.

8Expert Score
Conclusie

Als je dus op zoek bent naar oordoppen die je naast het slapen ook voor andere dingen wilt gebruiken, dan is dit de beste keuze voor jou. Wel wat duurder, maar in meerdere situaties te gebruiken.

Voordelen
 • Universele oordoppen
 • Langer te gebruiken dan foam oordoppen
 • gemakkelijk schoon te maken
 • Handig opbergdoosje
Nadelen
 • SNR-waarde van 23 dB
 • Iets duurder
 • Comfort is iets lager

Beste siliconen oordopjes tegen snurken – Slowwave Premium Earplugs

Slowwave Premium Earplugs zijn niet zomaar oordopjes; ze zijn ontworpen met het oog op superieure kwaliteit en comfort. Deze zachte siliconen oordoppen zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen, wat betekent dat ze niet alleen effectief ongewenste geluiden blokkeren, maar ook comfortabel zijn om te dragen.

Ze kunnen het geluid dempen tot wel 27 decibel, wat ze ideaal maakt voor mensen die in een lawaaierige omgeving wonen of slapen naast een snurkende partner. Wat Slowwave onderscheidt van andere merken, is de aandacht voor detail en kwaliteit.

De oordopjes zijn makkelijk te kneden, wat betekent dat ze perfect passen in elke gehooringang. Ze zijn stevig genoeg om niet af te brokkelen, wat een veelvoorkomend probleem is bij andere merken. Bovendien zijn ze supercomfortabel. Je merkt nauwelijks dat je ze in hebt. Ze zijn ook hypoallergeen en BPA-vrij, wat betekent dat je ze zonder zorgen kunt gebruiken, zowel overdag als ’s nachts.

Deze oordopjes zijn niet alleen bedoeld voor het slapen. Ze zijn ook effectief tijdens het zwemmen, douchen, studeren, tuinieren, reizen, uitgaan, en zelfs tijdens het werken in lawaaierige omgevingen zoals de bouw. Ze creëren een ‘bubbel’ van stilte, waardoor je je kunt concentreren op wat je doet zonder afleiding van storende geluiden.

Slowwave Premium Siliconen oordopjes

23,95
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste siliconen oordopjes

9Expert Score
Conclusie

Slowwave Premium Earplugs zijn de ultieme keuze voor iedereen die op zoek is naar effectieve en comfortabele gehoorbescherming. Of je nu wilt slapen zonder het geluid van snurken of gewoon wat rust wilt tijdens het studeren, deze oordopjes zullen niet teleurstellen.

Voordelen
 • Gemaakt van hoogwaardige siliconen voor optimaal comfort.
 • Dempt geluiden tot wel 27 decibel.
 • Veelzijdig in gebruik: van slapen tot zwemmen en reizen.
 • Hypoallergeen en BPA-vrij voor veilig en zorgeloos gebruik.
Nadelen
 • Kan aan haren blijven kleven wanneer ze door lichaamswarmte zachter worden.

Oordoppen koopgids

Tijdens het kopen van slaap oordoppen om het snurken tegen te gaan, kan het zijn dat je een aantal termen tegenkomt die je niet kent en waar je op moet letten. Deze zullen we hieronder bespreken. Zodat jij een goede keuze kunt maken. 

SNR-waarde

De belangrijkste term die je in de gaten moet houden is de SNR-waarde. Deze waarde kun je gebruiken voor het vergelijken van de geluidsreducering. Deze waarde kun je van de geluidssterkte afhalen en dan heb je het geluid wat je nog kunt horen.

Het is dus goed om na te gaan hoe hard (in dB) het geluid van de alarmen in je huis zijn. Zo kun je bepalen of de oordoppen een beetje overkill zijn en je straks niet eens de alarmen kunt horen. Om je een voorbeeld te geven.

Als het brandalarm een geluidssterkte heeft van 80 dB en de SNR-waarde 35 dB is dan blijven er dus nog 45 dB over die je hoort door de oordoppen heen.

Soort slaap oordopjes

Het volgende punt dat goed is om naar te kijken is welke soort oordoppen het zijn en van welk materiaal ze gemaakt zijn. Mocht je dus allergisch zijn voor bepaalde materialen dan is het verstandig om een ander materiaal te kiezen. De volgende soorten oordoppen zijn er te krijgen

 • Zachte siliconen oordoppen
 • harde siliconen oordopjes
 • Wax slaap oordoppen
 • Herbruikbare oordopjes
 • Universele oordopjes

Maar wat zijn nou de beste slaap oordopjes voor jou om het snurken van jouw partner tegen te gaan? Het is belangrijk dat ze goed zitten. Daarvoor zijn de zachte siliconen oordoppen handig aangezien deze gemaakt zijn van kneedbaar materiaal waardoor je ze kunt afstellen op jouw oren.

Vallen ze uit je oor?

Verder is het belangrijk dat ze wat betreft vorm ook goed zitten. Ze moeten namelijk niet uit je oren vallen. Dan wordt je in de nacht alsnog wakker en is het hele idee van snurken tegengaan ook verloren. Je wilt juist van je slaapprobleem afkomen. Kijk dus goed naar de maat en vorm van de oordoppen. 

Conclusie

Het is dus voor jezelf even kijken welke oordoppen het beste bij jou passen. Gaat het puur om het dempen van het geluid dan kun je het beste voor de Get Plugged oordoppen gaan. Heb je ze naast het tegengaan van de snurkgeluiden ook nodig voor andere dingen?

Dan zijn de Malezo slaap oordoppen weer een goede optie. Zo kun je voor jezelf bekijken van voor jouw de beste keuze is. Verder willen we nog een aantal termen bespreken in de koopgids hieronder. 

Veelgestelde vragen over oordopjes voor het slapen tegen snurken

Moeten oordoppen al het geluid dempen?

Dit is een eis die sommige mensen hebben van oordoppen. Maar is dit eigenlijk wel zo handig en is het überhaupt nodig? We kunnen je daar een kort antwoord op geven. Nee. Sterker nog, dit is niet eens handig. Je kunt dan de alarmen in het huis ook niet meer horen.
Het is nooit verkeerd om nog bepaalde dingen te kunnen horen. De oordoppen kunnen alleen wel helpen de vervelende snurkgeluiden minder sterk te maken zodat jij in slaap kan komen. 

Werken oordopjes echt tegen snurkgeluiden?

Ja, oordopjes kunnen effectief zijn in het dempen van snurkgeluiden. Ze blokkeren of verminderen externe geluiden, waardoor de drager een rustigere slaapomgeving kan ervaren. De effectiviteit hangt echter af van de kwaliteit van de oordopjes en de luidheid van het snurken.

Zijn er verschillende soorten oordopjes voor het slapen?

Ja, er zijn verschillende soorten anti snurk oordoppen beschikbaar. Enkele voorbeelden zijn schuimoordopjes, siliconen oordopjes, wax slaap oordoppen en op maat gemaakte oordopjes. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van comfort, dempingsniveau en prijs.

Zijn oordopjes voor het slapen veilig voor langdurig gebruik?

Over het algemeen zijn oordopjes veilig voor langdurig gebruik, mits ze correct worden gebruikt en onderhouden. Het is belangrijk om oordopjes regelmatig schoon te maken en te controleren op slijtage. Als oordopjes oncomfortabel aanvoelen of pijn veroorzaken, is het raadzaam om een ander type of merk te proberen of een arts te raadplegen.

Kunnen oordopjes oorinfecties veroorzaken?

Als oordopjes niet goed worden schoongemaakt of als ze in een vochtige omgeving worden bewaard, kunnen ze een broedplaats worden voor bacteriën en schimmels. Dit kan mogelijk leiden tot oorinfecties. Het is daarom essentieel om oordopjes regelmatig te reinigen en ze op een droge plaats te bewaren.

Wat als oordopjes niet voldoende zijn om het snurken te dempen?

Als oordopjes niet voldoende zijn om het snurken te dempen, zijn er andere oplossingen die overwogen kunnen worden. Dit kan variëren van het gebruik van witte ruis machines tot het overwegen van medische behandelingen voor de snurkende persoon. Het is ook een goed idee om een slaapspecialist of KNO-arts te raadplegen voor verdere begeleiding.

Zijn slaap oordoppen schadelijk?

Nu is het zo dat dit wel kan, maar dat dit een beetje aan jezelf ligt. Als je ze namelijk goed schoon houdt of regelmatig vervangt zal het niet schadelijk zijn.
Verder zal je wel kwaliteit boven kwantiteit moeten kiezen om schade te voorkomen. Ook is het goed om te bedenken of je allergieën hebt voor bepaalde materialen. Mocht dit namelijk het geval zijn, dan kunnen ze wel degelijk schadelijk zijn. Het gaat er dus om dat de oordoppen bij je passen.

Kunnen slaap oordopjes pijn doen?

Ja, slaapoordopjes kunnen ongemak of pijn veroorzaken als ze niet goed passen of te diep in het oor worden ingebracht. Het is belangrijk om oordopjes te kiezen die goed passen en de instructies voor het inbrengen zorgvuldig te volgen om ongemak te voorkomen.

Voeljegezond.nl
Logo